- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42156 üzenetére
LAG az amúgyis az internet miatt van. Tearing, meg akadás meg nem játszik, mivel maga nem játszik.
Továbbra is valami rendes épített gépet pártolnék, mert a következő fejlesztésnél akkor sok mindent meg lehetne tartani.majd nekem is fejleszteni kell a Win 11 miatt, de nagyon nem fogok vele sietni, mert amúgy nagyon elégedett vagyok a gépemmel, játék alatt is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42147 üzenetére
Ez egy I3 4130. Ez biza th gen, és DDR3. Hát ez úgy ahogy van menthetetlen. Ez egy 2013-as technika. (nekem is volt ilyen, 4330, meg ma is van egy I3 4170, de az a retro gépem és bővítődik 4770-re).
A táppal a spéci L alak is gáz.
De érdemes lenne rendes épített gépet nyomatni, mert abból később csomó alkatrész tovább vihető. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42143 üzenetére
Jelenleg ha jól emlékszem brand PC-d van. (jó lenne pár screenshoot/fotó, hogy milyen proci, mi merre stb.)
"A tápja is valami egyedi széria" - ez is erre utal, hogy brand gép. Sajnos ezekben nagyon kevés plusz van, így jó eséllyel max kicsivel gyorsabb procit tudsz belerakni.
Tudnom kéne milyen a kóceráj. Akkor jobban látnám a lehetőségeket. (minimum pontosan az kéne, hogy milyen CPU van benne, ebből jó eséllyel megmondom a RAM tipusát meg a többit, persze ha azok is megvannak az csak jó)
De azért mondtam a rendes asztali gépet, mert akkor a következő fejlesztésél megtudsz tartani egy csomó mindent, pl ház, táp, videókártya (ha van), sokszor még az alaplapot és a memóriát is.
nekem pl a Corsair CX400-as tápom 16 éves, és a negyedik gépet hajtja. Mikor gépbe került, a 4 magos CPU, 2GB RAM, és 512MB-os VGA is igen menő volt. Mielőtt a fő gépből áthelyeztem 2 éve a hobbi gépbe, már 6 magos CPU, 32GB RAM és 12GB-os VGA volt mellette. Jól mutatja, hogy mennyi időt átíveltem vele. A gépházam meg konkrétan 2007-es. (A billentyűzetem szintén 2007-es perpillanat, de ez azért an, mert a szuper otemu billzetem kicsit szabadságon van) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42138 üzenetére
Nem is annyira a játék miatt, hanem azért, hogy ne kelljen a komplett gépet leselejtezni, csak elég legyen ezt-azt.
Az a kis mini NUC nem arra való, hogy otthoni PC legyen. Pici, ami tök jó (tudom, hogy kis lakásban laksz de a jelenlegi is elfér) cserébe rohadtul melegszik, na azt aztán bővíteni pláne nem tudod, és a forrasztott alkatrészek miatt bármi döglik, az egész kuka. Teljesítményéhez képest pedig drága. Akkor már egy framework laptopot is inkább javasolnék.
Azt tudom, hogy a játék nálad nem szempont (bár így nem is lesz) hanem inkább azért írtam, hogy ne komplett gépeket kelljen selejtezni X évente, hanem csak részegységeket.
De majd kitalálod, hogy mi lesz -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42135 üzenetére
Akkor ha nem túl nagy előrelépés, akkor nem érdemes vele foglalkozni.
Ami az otthoni cseréjét illeti olyasmiben tudok segíteni, hogyha megvan a pénzösszeg meg az igények, akkor össze tudom írni a technikát (épp mos két ismerősnek van folyamatban ilyen gépváltása, tegnap meg ma csináljuk). Mondanám, hogy akár össze is rakom, mert sokaknak összeraktam, de a te eseted azért cinkes, mert mire elmennék hozzád (költség és idő) még baráti órabérrel is nagyon megszaladna a dologde szerencsére megoldásom is van erre, hogy mégis össze legyen rakva neked, ha eljön az ideje. Csak ugye ezeket a brand gépeket felejtsd el, mert ezeket nem nagyon lehet bővíteni, csak cserélni.
Az én gépem is már lassan 5 éves (Asrock B560M Pro4; Intel Core I5-10400; 32GB DDR4 3200MHZ RAM; RTX 3060 12GB; Samsung 980 Pro 1TB M2; 6TB HDD; Corsair CX550F RGB 550W) és lehet, hogy a microsoft kihúzza alóla a támogatást. Akkor egy darabig élvezni fogom, hogy nem frissít
de az biza előre vetítit, hogy akkor belátható időn belül (1 éven belül vagyis) cserélnem kell majd. Ráadásul mindenhogy platform váltósdi lesz, ami egyúttal RAM cserével is jár majd ... mama dorogaja...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42130 üzenetére
Vagyis ha új Windows, akkor új gép lesz, a jelenlegi meg leselejtezve. Ha jobb mint a mostani hodályod, én a helyedben elhoznám olcsón/ingyen, és hasznosítanám új gépként otthon.
Hát nem egyből, mert hónapokig űztük az ipart, mire ez beesett, de tény, hogy magamban visítottam a nevetéstől. Sajnos nem lett belőle nagy balhé, pedig akkoriban már körvonalazódott (sok egyéb "kaland" miatt - meséljek?) hogy ott kéne hagyni a francba. És akkor még nem is sejtettem, hogy kilépő meglepim is lesz ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42128 üzenetére
"mert a vas is előbb-utóbb elavul, az igénybevétel is lassan de biztosan növekszik" - ezt abszolút érzem. Ha belegondolok, akkor 22 éve ilyenkor egy Athlon XP 1700+@2700+, 640MB RAM, GeForce 3 még brutál gamer gép volt, amit szinte kár volt csak netezésre használni, ma meg egy böngésző TABon egy fórumot/facebookot/youtubeot nem bírna el. Fórumból talán ezt meg a PHPBB/IPB alapúakat nagy nehezen még igen.
Még a netezésnek is megemelekedett úgy a gépigénye, hogy 15 éves gamer gépek most az alja, de oda már tényleg türelmesnek kell lennie az embernek.Anno a nyelviskolában egy C2D-s gépünk volt asszem 1-2GB RAMmal, akkoriban úgy voltam vele, hogy ide az irodába még ez is overkill. (emlékszem még Flat Out 2-t is játszogattam rajta rendszeresen, simán ment játszhatóan). Manapság totál elégtelen lenne arra amire használtam akkoriban (excel menne rajta meg a word, de már neten elküldeni dolgokat stb. nem okés)
A jogtisztaság meg megint egy más dolog. Mondjuk a 2000-es évek második felében dolgoztam olyan cégnél, ahol az irodában csak az a szoftver volt legális és jogtiszta, amit épp a főnök lemásoltatott velünk
Pedig jól menő cég volt. A főnöknek mivel nem volt elég az évenkénti két karib szigeti nyaralás, az 5-6 autó névre szóló rendszám táblával, akkor megszületett a nagy ötlet, hogy hogyan lehetne még pénzt szerezni : akkoriban a drága autóknak DVDn jött a navi szoftver, bitang drága volt egy ilyen navigációs lemez, 100-150 ezer ft-okért mentek darabjai. Na főnök kitalálta, hogy mi áruljuk ezeket a lemezeket, persze a weboldalra az eredeti képe kipostolva 1/5-öd áron, mellé a mese hogy mi az Audival meg a BMWvel meg a többivel olyan jó viszonyt ápolunk (egy magyar nimand cég) hogy nekünk ötöd áron ideadják ezeket a lemezeket, és mi csupa jófejségből így adjuk tovább. Természetesen a TDK együttes lemezeire kerültek fel a szoftverek, és 10-20 ezer ft-okért keltek útra a csomagok. Nem egyszer nekem kellett ezeket átmásolni, átírni.
Egy napon aztán felhívott minket az APEH/NAVtól egy nő, hogy ő rendelt ilyen lemezt és valami másolatot kapott, és hogyha nem kap kielégítő magyarázatot, akkor hatalmas balhé lesz ebből! A főnök persze rögtön rám és kollégámra kente a dolgokat, hidegvérrel idiótázott le minket, a jelenlétünkben, hogy mi a belső használatos lemezünket nem tudjuk megkülönböztetni az eredetitől és véletlenül rosszat küldtünk el neki, de no para küldjük az eredetit.
Fogta a főnök az eredeti lemezt, leheggesztette fóliával frankón lezárta és feladatta velünk. Azon mondjuk jót röhögtem, hogy az 1/5-ös nyomott áron odaadtuk az eredetit is, meg a másolatot is, két postázással, eléggé bukó volt a kör, de sajnos ugyanakkor ennyivel véget is ért a történet. Jó lett volna, rendelnek még pár lemezt ...
Huh, erről a helyről van még pár necces storym -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42124 üzenetére
Ezért érdemes időnként új pendriveot venni
Én is így csináltam. Természetesen szigorúan céges pénzből, számlával, (magamnak meg beszer áron) aztán ha sors úgy hozza használódik magán célra
"Év vége felé úgyis oprendszert kell váltani" - jah. Nem tudom milyen gép van nálatok, de az újabb pletykák szerint még a 10th gen CPU-k is kikerülhetnek a támogatási listából. Szerencsére nem fog azonnal megállni a Win 10, csak nem jönnek rá új frissítések, ami még jó is lehet, mert bizony gyakran izgulhattam azon, hogy és most ezúttal mi romlik majd el?
Ha pedig ésszel netezik az ember, akkor jó ideig még kivédhető lesz sok minden.
(BTW a jelenlegi gépem teljesítményével elégedett vagyok, pont csak az újabb Windows miatt nem cserélném le) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42122 üzenetére
Leírtam a fokozatokat. Tűz esetre minimum a nagy ház két végében szolgál, vagy a ismerőshöz/haverhoz átvinni. A többi arra nem jó.
Viszont a kuka aljára ragasztani sem jó.Mi is így csináltuk pl a nyelviskolában. A céges "mentés" az volt, hogy mindent ami fontos pendriveon hazahoztam, és cserébe én is vittem oda X GB fontos adatot. Két különböző település, 15km táv. Sose kellett a mentés szerencsére.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42119 üzenetére
De, egy mentés akkor is mentés, ha ott van ahol a gép. Csak mondjuk egy külön merevlemezen. FAT tábla elhalálozás, vírus stb. esteén simán jó. Ha külső HDD, akkor még egy táp okozta túláramos hardver halál esetén is jó. Ha egy elég nagy lakásnak a másik végén van, az még többre jó (pl egy két-három szintes 200-300nm-es családi ház esetén már azért eléggé szét lehet pakolni két HDD-t).
Aztán persze tök jól hangzik, a vidd el egy haverodhoz, hogy őrizze neked a város másik végén, és igazából ezzel én itt pontot is tennék rá, ugyanis, ha az egész város elpusztul, akkor a legkisebb gondod az lesz, hogy az adataiddal mi lett?
Persze egy mentésnek egy felhő is jó.Ducktape-el kuka aljára ragasztott pendriveon a mentést nehéz ám frissíteni, időnként a kukát is cserélik, és amikor először megy a kukás kocsi akkor a kukás legényeknek már fel is tűnik, hogy valami az aljára van ragasztva. Sok helyen a kuka nem feltétlenül van fedett helyen, így a pendrivenak télen hideget és vizet is bírnia kell.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42106 üzenetére
Sajnos a széttúrás ezzel jár, én sem örülök, hogy a szomszédok kupacait széttúrták, meg elém is lepakoltak, holott semmit sem raktam ki. De szerencsére a mohu rendet csinált, mindent elvittek.
A tűzrevaló vagy saját használat teljesen rendben van szerintem. Az eladás olyan dolog, hogy legalább addig sem lopnak vagy betörnek, és a cucc tényleg olyanhoz jut aki használni akarja. Elvégre fizet is érte.
A hajléktalan falvak meg probléma, szociálisalapon kellene ezeknek lakás. A linkeden lévőkkel még az is a gond, hogy természetvédelmi területen csinálják ezt. A megszólaltatott nő meg nem a legélesebb később a fiókban, ez már a beszédén látszik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42102 üzenetére
A rejtett erőforrás részben azért erőforrás mert mindig ráér
Barátnőm is ezzel jött, hogy bűncselekmény mivel a hilladék kezelő tuljadona, ám de meglátásom szerint :
1. Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs
2. Annál kevesebb szemetet kell elszákllítani, ezáltal pénzt spórolnak
3. Annál kissebba környezeti terhelésvagyis szvsz a lomizással mindenki jól jár, az elemeknek lesz cucc, nekem műsor, a hulladék kezelő meg pénzt spórol, a természet meg kevésbé károsodik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42098 üzenetére
Igen, bátor hely vagyunk
Hát világvége hangulat úgy nézett ki, hogy mindenféle lepukkant furgonokkal, munkás autókkal, biciklivel, kiscsaláddal babakocsival megjelentek más falvakból (mert itt nincsennek) az elemek, és nekiálltak széttúrni mindent. Meg vinni amit csak érdemes volt. Abból, hogy a falu legtöbb lomkupaca ma reggel harmada se lett a tegnap délutáninak látszik, hogy sokmindent találtak azért, amit arra érdemesnek gondoltak. mondjuk pár helyen én is láttam meglepően jó cuccokat, szekrényeket, ülő garnitúrát, ilyesmit kirakva, ha tudnám hová tenni, meg érezném értelmét, akkor pár új bútordarabot simán beszerezhettem volna.
Itt jól megy Magyarország Svájca vagyunk, Koshmar sem véletlenül akar jönni hozzám fát vágni, érzi a gazdasági erőt -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42096 üzenetére
Miért, veled még nem fordult elő, hogy lába kélt a hűtőszekrénynek és megszökött?
[spoiler]
Lomtalamítás van a faluban. Tegnap délután az ablakomból nézegettem ahogy a biciklijére mindent is felrakni akaró cigó, hogy csetlik botlik, hagyja el a felét a felrakott cuccoknak, mielőtt hatalmasat esik a biciklivel... ahogy a Fiat Cinquecento csurig rakva cuccal, de úgy, hogy a tetején is van, és a mögé kötött hatalmas utánfutó szintén csurig rakva, és erőlködik a gyári lóerőinek a felével.
Szintén tetszett mikor ketten összevesztek valami ablakon, már majdnem ölre mentek, mikor az egyik fél mentő ötletként felajánlott a másiknak pár szál cigit az ablakért cserébe, és végül megegyeztekMásik lomis család, hozta a gyereket is, lomiztak is egy gyerek fürdőkádat ami persze csak azután kellett, hogy belepróbálták a gyereket
) Volt műsor, na ...
Na szóval tegnap késő este a házam előtti kerítés előtt megjelent egy jó nagy hűtőszekrény. Gondoltam ma reggel szemre vételezem, ha használható akkor bekerül a kapun, ha nem akkor marad ott és elviszik. Erre valaki reggel 7-kor trombitának nézte és megfújta. Hogy az jött-e vissza érte aki tegnap itthagyta, vagy másnak tetszett meg, azt nem tudom. De a lényeg, hogy eltűnt, és az eltüntetésének a zajára ébredtem.[/spoiler]Pendrive : Nekem is többnyire használat közben vesztek el, sokszor nem is feltétlen nálam. Ezért kihajthatósat vagy kisúsztatósat veszek már 2009 óta, és így a probléma megoldva (van eg annál újabb kupakosom, amit Cipruson vettem, de akkor sürgősen azonnal kellett egy pendrive és nem tudtam válogatni a helyi Souvenir and gift shopban, örültem, hogy volt. (vettem mellé egy Dodge Challangert is)
Igen, a széria többi tagja is férfias, de ezek szerint a színe a méretét is jelöli ha jól láttam.
"Elvileg 230 gigának látja a rendszer" - ez így teljesen rendben van.
A sebesség adatok is jók, bár ez a rész : "Lefelé másolásnál követni se lehet, 1,7 gigát kb 2 másodperc alatt tol le róla" - jelentősen romlani fog, miután újraindítottad a géped, és a cucc nem lesz a RAMban, hanem tényleg a pendriveról fogja visszaolvasni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42092 üzenetére
Mivel reggel 7-kor arra ébredtem, hogy szökik a hűtő a ház elől (ami tegnap teleportált oda) úgy gondoltam, nosza menjünk boltba. Lassú sétával is 10 percen belül van a bolt.
Az utolsó 4 zsemlére majdhogynem közel harccal csaptam le, kifliből mind a kettőt megvettem ami a boltba volt (még nem volt reggel 8) majd a húsos pulthoz beálltam 30 deka parizerért. Csak 14-en voltak előttem, fele 8dkg parizert kért, és elmesélte az élet történetét, a másik fele meg megvette a fél pultot. Laza 55 perc alatt haza is értem (úgy 10 percesnek terveztem a kiruccanást) de közben volt időm gondolkodni, és arra jutottam, hogy az egész úgy szar ahogy van
Van egy 2500ft alatti bevásárlás challengem, újabban már 3000ft alatti sem működik. Tegnap a pénztáros csajszi azon nevetett, hogy amikor közölte velem, hogy 4015, akkor fapofával megjegyeztem, hogy "Remekséges. Újabb indokolatlanul horribilis mennyiségű kiadás"Én amúgy normál zsemléből szoktam olyan szecsót csinálni, hogy kettévágom, megkenem vajjal/melegszendvics krémmel, és megy bele olcsó parizer, rá sajt, rá piros arany (néha papír vékony hagyma és csemege ubi) majd újabb parizer, a zsemle teteje, és melegszendvics sütőben lesütöm. A zsemle pont befér, és ketté vágja mindet a háromszög készítő része. Egész jó "kamu pizzát" lehet belőle csinálni, főleg melegszendvics vagy pizza krémmel. Ma délután is az lesz
(este meg valódi pizza, de az már darts, ivás és barátnőm mellé)
pendrive : Én tavaly január 15-én ilyet vettem : KINGSTON DataTraveler Exodia Onyx 128GB USB 3.0 Fekete akkor 12800ft volt. Idén februárban már ki is bontottam
mostanra 6500ft alatt kapható. De legalább hibátlannak tűnik, legalábbis az első 20GB tutira az.
Nálam csak kupak nélküli jöhet számításba, mert a kupakosoknak mindig az az első, hogy eltűnik a kupakjuk. De látom téged az sem zavar, ha kicsit rózsaszín
Majd számolj be az eredményeiről. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42090 üzenetére
"mert 10-ből 9-szer vissza is hozom" - úúúú, ilyen rossz statisztikával én már rég kidobálnám az összeset
Igen, ezt én is észre vettem, hogy az elején azonosítom magam, és utána a végén mégis olyan mintha nem lennék azonosítva, de akkor ár hiába nyomkodom a QR kódot az olvasó alá, már nem nem olvas vissza (egyetlen egyszer sikerült a 4-5 alakalomból, és az is régebben).De hát úgy tűnik, hogy nekik nem jó az, ha papírmentesek lehetnek, jobb ha arra is fizetni kell.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42088 üzenetére
Itt is valahogy menetközben "elfelejtette" hogy ki vagyok. és a legrosszabb, hogy utána már az istenért se veszi észre újra a kódot, hiába nyomok a QR kódra, már nem olvassa be.
"hogy egységesen szar az egész" - igen"valaki megint "fejlesztett" rajta pár millióért" - nem tudom, nekem eddig ha eldobta valamiért, akkor csak egyszer sikerült vissza azonosítanom magamat.
Mindenesetre most kifogytam, egy időre. Inkább gyűjteni fogom,1-2vel nem megyek oda, mert csak kerülő meg macera -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe avagy Mohu üvegvisszaváltó kilencedik forduló :
Lescanneltem a vonal kódomat, amit eléggé nehezen vett be, de üdvözölt Szia KROK!
Elkezdtem bedobálni a palackokat de többet is visszadobott azzal, hogy óvatosan helyezzem be az ép palackokat. A felfújós módszerem tökéletesen vizsgázott.
Kifizetésre mentem a végén, erre válasszak fizetési módot. SIKTIR. QR kód... QR kóddal megint szó szerint percekig vacakoltam eszébe nem volt újra leolvasni, így lett végül pfand bón. Aza levásárolható kis papír.
Úgy tűnik, hogy hiába azonosítom magam az elején, ha menetközben "eldobja" a folyamatot, akkor nem tudok már papírmentes lenniÉs ezzel elfogyott az eddig felgyűjtött palack mennyiség
, innentől csak a napi köröket fogom dobálni, vagy újra gyűjteni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42085 üzenetére
Azért gondoltam. Én spec forgalmasabb útra fel sem merek menni biciklivel. Plusz a megybe már lassan mindenhol van bicikliút, azt az egy szakaszt kivéve, ahol már 20 éve szükségem lenne rá.
2016-ban egy csaj miatt sokat jártam Böszörménybe, már arra is van, meg ha jól emlékszem Csodaszőlő felé is (majd Randomname kiigazít ha tévedek) csak felénk nem bírják még elkezdeni sem -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42082 üzenetére
"és időhöz vagyok kötve, amit utálok" - végre valaki más is megérti. Utálom mikor pl a Tescoban meg mindenhol úgy lézenegnek meg tesznek az ember, mintha órabérben vásárolnának. Sokszor nem értik meg, ami nekik 2-3 perc az nekem 1+ óra lehet.
Jó neked, hogy van bicikli út. Nekünk Debrecen felé 2006 óta ígérgetik. Aztán 2020-ban elvileg a Covid miatt elmaradt az alapkő lelétel, de nemrég kiderült, hogy igazából az sincs meg, hogy melyik oldalon és merre vigyen az út? Aztán azóta sincs semmi
Jelenleg különböző poros, sáros, járhatatlan dülő utakon lehet eljutni biciklivel Debrecenbe, a valós táv 1,7× -ese távval, mert a dülő utak nem egyenesen mennek, sőt van olyan szalkasz is, ahol konkrétan visszafelé haladsz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42078 üzenetére
A szombati AI-s linked óta nem láttam új írásodat a topicban, pedig nem én kaptam pupilla tágítást. Szóval vakláltál...
Vagy a "pupil a tágító", az a diákok tágítására vonatkozik?
Mintha régen lett volna valami filmem, ahol diáklányokat tágítottak, valami dirty schoolgirls vagy mi volt a címe ....
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42076 üzenetére
Nálam akkor a szemétre menne, vagy gyűjtődne, mint januártól, az automata átadásáig.
23db? Az 1150ft. Annyiért biztos nem tekernék oda-vissza 20km-t.
Nagyon ráérsz te, és ami még fontos : nagyon olcsó munkaerő vagy
EmberXY-nek meg leesett a hatékonysága, mert már 3 napja nincs ideje/ereje ideírni nekünk. Az is lehet, hogy a labor utáni májöntözésből lábadozik.
-
KROK640
nagyúr
Megvolt a Pfandrückgabe azaz a MOhu-s palackvisszaváltó automatával az újabb kaland :
7-es kör :
Mikor megérkeztem, sehol senki, de konstatáltam, hogy a nyitva tartását függetlenítették a boltétól, jelentősen negatív irányba, hétköznap 8-tól 5-ig (a bolt 7-től 6-ig van) szombaton épp h kinyit vasárnap meg semmi.
Lescanneltem a vonal kódomat, amit eléggé nehezen vett be, de üdvözölt Szia KROK!
Elkezdtem bedobálni a palackokat de többet is visszadobott azzal, hogy óvatosan helyezzem be az ép palackokat. Ekkor két dologra jöttem rá : egyrészt hogyha belefújok a palackba az apró horpadások eltűnnek, és az automata eszi, a másik, hogy rá kell csavarni a kupakotha ugyanis csak az üveg nyakán van, akkor a palackot sérültnek érzékeli. Bravo. A végén bevett mindent pedig csupa 2 literes palack volt.
Kifizetésre mentem a végén, erre válasszak fizetési módot. 'nyádat. QR kód... QR kóddal szó szerint percekig vacakoltam eszébe nem volt újra leolvasni, így lett végül bón.8-as kör :
Megint QR kód leolvasással kezdtem, ismét üdvözölt a gép.
Elsőre mind az ötöt visszadobtaDe a felfújós, kupak rácsavarós technikámmal végül mind az ötöt bevette második próbára. Ezután kifizetés gombra bökve közölte, hogy utalja a számlámra, és köszi, hogy papírmentes vagy. Szuper, így kéne működnie.
Egyik alkalommal sem volt se fennakadás, se várakozás.
csak azt nem értem mitől függ, hogy QR-es indítás után "eldobja" a folyamatot, vagy sem? És ha egyszer "eldobta" utána már nem tudom rábeszélni, hogy számlára adja a pénzt
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42067 üzenetére
Na, az most nekem is jól esne
Délután láttam, ahogy a szomszédomnak egy ismerőse hozott négy nagy szatyor (erre a "Frakta táska"-ra gondolj) visszaváltani való üveget. Egyből az jutott eszembe, hogy "Koshmar talán már ölne is ennyi palackért"
-
KROK640
nagyúr
Milánói makaróni, indokolatlanul horribilis mennyiségű hússal, gombával, és sajttal.
(A franc se találta meg Customer kommentjét, pedig most legalább eszembe jutott. ) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42063 üzenetére
Debrecenben a kamera szerint nem sokan voltak, és félóra se volt az egész.
Hát fogalmazzunk úgy, hogy nem tudom mi lett volna a hasznom belőle, szóval a hazafias elkötelezettség vezetett. Na meg úgyéreztem, hogy jót tette a szónoki, és későbbi politikusi pályafutásomnak.
Mert én bezzeg fejből mondtam volna
Bólogatni meg egyszerűbb mint megérteni. Szegényeknek nincs idejük értelme, elviszi az agyi kapacitást a rettegés (az éhenhalástól, soros motoroktól és kapcsolásoktól, egy távoli, Brüsszel nevű várostól... stb ) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42061 üzenetére
"Iszok az életre, iszok a halálra,
k*rva nagyot okádok a múzeum falára!"
vagy miért mész ma múzkertbe?Nálunk ott a punkok szoktak piálni
Nálunk most két napig semmi, illetve lehet, hogy holnap a nagyon messze lévő nyitva lesz, de az nagyon messze van ...
Persze, anno egy-egy irodalom 5-öst, ami mindig jól jött mert általában 4-es és 5-ös között voltam félúton , és ez segített a megfelelő irányba billenteni a mérleget
Az említett főteres felszólalásom nem tudom mivel lett volna jutalmazva, de gyanítom, hogy nem N db20 ezeresselvagy valami hasonlóval, szóval nem ért olyan nagy veszteségGondolom a szokásos kikerült volnaa falu web/face oldalára a pofám, hogy én is elenegedhetetlen voltam ebben a banzájban.
Volt már ilyen promóban részem, mikor 2013-ban kitüntetett a polgármester, de nem éreztem semmi extra előnyét, legalábbis a csajozás nem ment tőle jobban -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42059 üzenetére
Régen általános végefelé meg talán középsuliban is, igen, volt, hogy mondtam.
Ebben az esetben anyám régi barátnője - aki szervezte a faluban az ünnepséget - osztotta rám a feladatot, de ugye a lezárás miatt elmaradt, aztán következő évben megint lezárásra miatt elmaradt, utána asszem pont külföldön voltam, és így elfelejtődött az egész. Mondjuk egyáltalán nem bánommiért érzem úgy, hogy ma egyikünknek sem lesz palackvisszaváltós élménye?
Jah, Pesti haver mesélte tegnap, hogy át kellett álljon a Coca coláról a Pepsire, mert a Cocoas üveget alig akarja vagy egyáltalán nem veszi vissza az automatájuk (piros cimke, piros lézer -- nem tudom mennyi köze van hozzá, de nekem is a piros cimkés 2 literesekkel van bajom), a Pepsist meg simán.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42057 üzenetére
Igen, jelentősen drágulna, meg lenne energiaigénye is, de ritkábban kellene üríteni, és az anyagot szállítani, ami feldolgozáskészebb is lenne. Hatalmas földalatti tárolók kialakításával pedig elég lenne érte jönni mikor a darálék egy platós kamionnyit kitesz. Addig csak venné és venné befelé a gép
jaja, ez a falu arról híres, hogy aug 20-a minden évben 19-én van, márc 15 meg 14-én, és folytathatnám. (igen, május 1-e is sokszor ápr 30).
A hivatalos indoklás az, hogy a közeli Debrecen és más városok programjaival úgyse tudnának versenyezni, és kb a kutya se jönne ezekre. A nem hivatalosban pedig az is benne van, hogy a közmunkás rétegek a 2010-es évek elején (mikor még rengeteg volt belőlük) akkor ezeken a jeles napokon szerettek beállni, másnap mikor hétköznap volt, akkor meg tömegesen jelentettek egy napra beteget. Ráadásul mindig az ilyen ünnepségek előtti és utáni napokban van messze a legtöbb meló, szóval aki taktikusan kidőlt, az a lenehezebb napokból úszott meg.Épp 5 éve lett volna valami versmondásom, de elmaradt, mert itt már 14-én sem tartottak semmit. Úgy volt, hogy 2-3 hét és pótoljuk, de 2-3 hét múlva még a lezárások végét sem láttuk, sőt köv márc 15 is lezárás volt, szóval elmaradt, de annyira nem is bántam
Arra viszont emlékszem, hogy este a kedvenc hangulat karbantartómba érve különösen gyászos este fogadott, egy ismerős csajon kívül senki, a személyzettel együtt (4 fő) voltunk összesen 10-en. Így este 21:30-kor kirúgtam az ajtót és hazamentem azzal, hogy a következő este majd sokkal jobb lesz. Abban igazam is volt, csak arra nem számoltam, hogy az máshol lesz, és jóval később.kokárdát én sem hordok már vagy 15 éve. Idén meg jövőre extra szabadnap sem lesz, ja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42055 üzenetére
Ez remek ötlet, főleg az idle time-ban lévő darálás.
Az üzemeltetőnek járna némi extra költséggel, de ennyi.Ma egyébként elfelejtettem vinni cigó packot mert fel voltam tartva, cserébe a tegnapi bónt nem felejtettem el
Mondjuk nem is baj, mert itt holnap-holnapután nem lesz bolt a faluban, ezért az emberek apokalypszisre készülnek, mindenki úgy vásárol mintha jönne a Covid (5 éve ilyenkor, heh? ). Közben kiterelték az iskolásokat és az ovisokat a főtérre márc 15-re (volt vagy két-három óvónéni aki igen szép látványt nyújtott) elvégre most csak vagy háromféle nyavalya terjeng.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42051 üzenetére
Igen, a műanyagokról én leszoktam csavarni a kukapok, míg az előzőt "eszi" a gép, de most hogy így írod, másnál ez lehet, hogy nem triviális.
Ha darálná, sokkal több férne be, de valószínűleg az üvegek elvétele is jóval lassabban menne. Hiszen egy komplett darálást megkéne várni.Alapanyag készül belőle , így csak a súlya számít.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42049 üzenetére
Egy pillanatra kísértésbe estem, hogy meglepem asszonyt a sulija után, és elémegyek, és iszunk egyet az egészségedre is, de a számlámra nézve ráér az szombatig
Ezt a jó kis manualt alaposan végig is nézegettem. Most hirtelen tudnám tisztítani és üríteni, persze csak ha van kulcsom hozzá.
Ha ez segít, akkor nálunk a kicsi gép van, és ilyen a zsák, amikor tele van és cserélik. Jól látható, hogy a fém dobozok teljesen laposak, ott nem harmadára, hanem kb tizedére vannak összenyomva, viszont a műanyagoknál szerintem jó ha 1/4-edre sikerül. De elvileg nem is a darabszám hanem a súly a lényeg (noha beállítható darabra is a gép) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42045 üzenetére
Ahogy látom, akkor neked is volt szívás, csak másképp mint nekem. Jah, lemérik, de ezzel a megnyomkodással az a baj, hogy 10 palack múlva ismét mehet nyomkodni vagy cserélni.
Olyan helyen ahol két automata van azt hallottam, hogy már majdnem egy embert csak arra kell felvenni, hogy ezzel foglalkozzon."Nem, ma öregebb lettem egy évvel" - akkor Boldog szülinapot
"én rendeltem meg magamnak, csak rossz helyre szállították ki" - ide nem kell vihar, semmikor sem -
KROK640
nagyúr
Mai (már a hatodik alkalom) Pfandrückgabe / Mohu palackvisszaváltó élményem ismét kissé vegyesre sikerült.
Épp amikor megérkeztem, akkor jött egy kombi autó, és egy anya-fia duo szállt ki, majd nekiálltak hatalmas zsák számra kipakolni meg be a helységbe a palckokat. Hajjajj, mondom ez így para lesz... Mondtam nekik, hogy hagy menjek már előre, mert nekem csak 4db van, és ... Jó, jó, persze, menjek csak előre.
Ezután az appban megjelenített QR kódot le akartam csippantani, de nem ment. Annyira nem ment, hogy szó szerint 2 perc alatt vagy 20× próbáltam meg és semmi. Addigra már egyértelműen vártak rám, szóval inkább bedobáltam gyorsan ami volt nálam, (mindent elsőre bevett!) ha már előre engedtek, legalább nem tartom fel őket. Ezután megpróbáltam mégegyszer számlára, de négy nekifutásból sem sikerült. Úgyhogy kikértem a bón-t, azzal, hogy akkor beugrok a boltba is egy kis kiegészítő vásárlásra, hogy ellőjjem a cuccot. De mire a táskámat visszazártam, elpakoltam mindent, a bónt majdnem ott felejtettem úgy szolt rám a páros, hogy azt ne felejtsem el. Majdnem ott is hagytam.
A boltban vettem hagymát, alma levet, jééé... van Delikát gulyás leves, kell ebből is akkor kettő. Suma summárum 2900ft-ot hagytam a kasszánál. Majd kijöttem, elégedetten tettem zsebre a kezemet, és akkor érzem, hogy a bón -amit le akartam vásárolni - ott virít a zsebemben, elfelejtettem a pénztárnál
Ezt azért nem szeretem, mert ezeket mindig elfelejtem, Németországban is többször megesett, hogy hetekig hordozgattam őket, 4-5-6dbot is sokszor, és ezért is jobb a magyar számlás rendszer, mert bedobom és el lehet felejteni.Aztán 12:20-ra még egy vihar is feljött, szerencsére rövid volt és hamar elment, de épp a nátha orromba ment a víz részével szenvedek, a fűtés még jár rendesen, de vihar már van. Ráadásul 2025. 03. 13.-án? nem túl korai ez?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42031 üzenetére
Én nagyon szeretek itt lakni, de ha elköltöznék és MO-n maradnék, de nem Veszprém lenne (megint) akkor csakis a nagytemplom tornyához közelebbi lakhely jöhetne szóba.
Most éppen nincs kocsi, de tervben van, már azt is tudom mit akarok, a kínálat alját most azonnal meg tudnám venni, csak nem "foglalkozós"-t akarok.
Ráadásul a busz nekem is sűrűn jár (kivéve este) napközben a frekventáltabb órákban (reggel 6-7-8 ls délután 1 és 3 között szó szerint 10 percenként, a megálló pedig 3 perc sétára vanRáadásul ha messzebb sétálok még a vonat is opció
(mondjuk az 2 óránként jár)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42029 üzenetére
(Ezen komment írása közben beszart a billentyűzetem, és szereznem kellett másikat, ami rohadt szokatlan)
Szerintem városonként majd lesz 1-2 kirakva régiek mellé, ahol nagyon elfér, és akkor lehet örülni, hogy van is.Na, és ezúttal mit rendeltél? Ugye pendrive is van benne?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42028 üzenetére
Oh, én is rövidtávra terveztem, maximum pár hétre, aztán 2 évre sikerült beleragadni
Meg komoly "selling pointja" volt, hogy közel volt. Ha a városban melózok valamit, még ha sokkal jobb is, és nagyon közel van is napi 2 extra óra felugrik ingázásra, de ha messzebb van, akkor akár 4+ óra is lehet az ingázás. Ez utóbbi már egy 6-8 órás meló mellett is jó arra, hogy soha semmire ne legyen se időd, se kedved. Tavaly Ilsa Kochnál meg is tapasztaltam, akkor ugyanis napi 4 órákat ingáztam.Na meg az a "jó" az ilyen helyekben mint ez a fatelep volt, hogy olyan szarul fizet, hogy minden hónap végén romon vagy anyagilag, és így otthagyni sem tudod, mert nincs tartalékod. Ráadásul bejelentve se voltam egy percre sem, így még munkanélkülire vagy ilyesmire se számíthattam volna.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42025 üzenetére
Amikor odamentem, akkor nagyon kellett a pénz és csak pár hétre terveztem, mondván, hogy gyorsan lecserélem valami jobbra, meg csak kicsit összeszedem magam. A B variáció a közmunka lett volna, amit mindenképp elakartam kerülni, akkor már inkább ez.
Aztán pár hétből pár hónap, majd két év lett. 2017 egy nagyon jó év volt, anyagilag felszálló ágba kerültem, akkor jöttem össze mostani barátnőmmel, és akkor hagyhattam ott a fatelepet is. Aminek egyetlen előnye az volt, hogy közel van, de egy idő után hátrány volt, mert állandóan én voltam berángatva akkor is mikor nem kellett volna dolgoznom.2022 tavaszán volt egy rövidke anyagi szorulásom, akkor megfontoltam, hogy visszamegyek, de amikor megtudtam, hogy minden a régi módon megy, sőt, a közmunkás fizetés is majdnem vastagabb mint amit ott lehet kapni, akkor kihúztam a lehetséges megoldások közül villámgyorsan. És lett helyette más, sokkal jobb
nyáron meg már vidáman tolhattam a Német fesztiválokat is
Alapból teljesen igazad van, de sajnos én már megtanultam, hogy létezik az a helyzet, mikor nem válogathat az ember
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42023 üzenetére
Végülis igen.
A végefelé állandóan dicsért, hogy milyen jól meg gyorsan dolgozok, én meg mondtam, hogy akkor emeljünk azon az 500ft-os órabéren (anno 600-al állapodtam meg benne első pillanattól kezdve 500-al fizetett, meg szeretetett az órákkal aktívan lefelé csalni) magamban 900-at gondoltam, de 700-ért is maradtam volna. Erre elnevette magát : "Minek? Eljössz te ennyiért is". Nem szóltam egy szót se, csak kisétáltam és azóta se mentem vissza.
Sejthette, hogy valami nem kerek, mert máskor hétvégén, ünnepnap, szabadnap, állandóan tudott hívogatni, meg berángatni (aztán fizunál meg jól elfelejtette ezeket az extra órákat), de ezután, hogy kisétáltam sosem hívott fel.Nagy mániája volt szabadnapon (heti kettő volt, nem feltétlenül hétvégére esett), hétvégén berángatni, volt hogy szó szerint (még az előző asszony volt) dugás közben feküdt a csengőre, hogy menjek azonnal mert valamelyik alkesze nem ment be, és kell az ember. Ezt a konkrét esetet se fizette ki utólag.
Egyedüli előnye az volt, hogy pár utcára lakott tőlem, biciklivel 10 percen belül ott tudtam lenni.Na, azt a melóhelyet és időszakot rohadtul nem sírom vissza.
-
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Mai cigó pack / Mohus üvegvisszaváltós automata pfandrückgabe story :
(Kedd azaz ma) Délelőtt 9:30 körül megközelítettem az objektumot. Ajtó nyitva, sehol senki, a gép szinte mosolyog. Kicsit nehéz volt a telómról beazonosítani magam, screenshootról nekem nem műxikmert a telefon benyeli a kód tetejét. De appról is nehezen olvasta be.
majd kiírta, hogy "Szia, KROK".
Ezután bedobáltam a palackokat, amiből kivétel nélkül az összes(!) elsőre belement és hiba nélkül bevette. Ezután kérdezte, hogy Bonn, (vagy Lyon?), jótékonyság, vagy számla? Mondom jó, hogy az elején lehúztam a QR kódot. Akkor 1 perc szenvedés, megint bevette, üdvözölt, majd kifizetésre nyomva, megköszönte, hogy papírmentes vagyok. Ezután az appban megjelent, hogy hány üveget nyomtam vissza és mennyit kaptam érte
A szavakat sem találtam.
Játszottam a gondolattal, hogy viszek még egy kört, de mondom ne rontsuk el ezt a szép tapasztalatot, inkább majd máskor. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41991 üzenetére
BASSZUS. Szerintem sokkal inkább ez hagyta el a száját, mikor meglátta, hogy mennyije fog maradni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41985 üzenetére
Jah, e felett valahogy átsiklottam, hogy nem kérdezte meg hogy előre menne.
" Ha Virág elvtárs lennék, még rád is bizonyítanám!" - ha meg tudnád tenni, akkor mehetnék a kormánypártba politikusnak. BTW ha belegondolok, hogy a jegyszedőt internálták, mert az anyja egy malom tulajdonos kulák szeretője volt ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41979 üzenetére
Jah, mondjuk ha nem kérdezte meg az megint más, nekem ilyenkor az a minimum, hogy megkérdezem, hogy bemehetnék-e előbb?
Szóval itt félreismersz, mert azért én megkérdezem, nem csak bemegyek úgy elé.
A "tarhálós" sztorik esetében meg a háttértörténetet is ismered, ami szerintem némileg más megvilágításba helyezi a dolgokat. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41975 üzenetére
Na, akkor csak van valami izgalmas olvasmány mára is
nem tudom mennyivel szoktál vinni, de nekem az a cink, hogy tele a táska, ha be is vásárolok, akkor a cuccot nem tudom hová tenni, mert a helyén palack van.Így nekem muszáj előbb megszabadulni a "bombateher"től és csak utána vásárolni.
Mára megúsztam, de holnapra nem fogom, a nagy kör elején lesz, valszeg azzal kezdek, aztán posta, aztán bevásárlás, így nyilván számlára is fogom kérni.Ami a 2-3 üveges fószert illeti, nem tudom, hogy nálad mennyi volt, de ha 4-5-6nál több, akkor megértem az ipsét. Én is utálom mikor zsákos frodóékra kell várni, esetleg meg is töltik előttem az automatát, mikor nekem csak 2-3db lenne.
Amúgy nem lenne ezzel a report szarsággal baj, csak vagy legyen kétszer ennyi automata, vagy működjön úgy h beöntesz egy zsákkal, kiadja amit kell és mész tovább. ha 20-30-40db-ot is 1 percen belül le lehetne adni, akkor nem nagyon lenne sor. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41973 üzenetére
Hát... rohadj, ha annyira akarsz
Egyébként nekem meg idevágó jelentként (csak ott nem alkesz a zsaru) a Bíborfolyók jelenete jutott eszembe, mikor Pierre Niémans felügyelő
(Jean Reno) mondja, Max Kerkérian hadnagynak (Vincent Cassel), hogy "egyedül dolgozom" mire Max Kerkérian : "Akkor mostmár ketten vagyunk, mert én is egyedül dolgozom" -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41954 üzenetére
Alapból én se dugni jártam, de ha alkalom termett rá akkor megpróbáltam megragadni. Mondjuk pont ez volt kb az utolsó, mert 11-ikben csak egy napra mentünk, és csak 10km-re mert az osztály ribi volt az osztálypénztáros, és áprilisban elköltötte a rábízott osztálypénzt
Rohadt nagy balhé volt belőle, a suliból is kirúgták. Hogy milyen igazságos az élet most képviselő a csaj
Tizenkettedikben meg nem is volt osztálykirándulás. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41950 üzenetére
Nem, a busz rendszámára nem emlékszem. viszont googlemapsban megtaláltam magát a szállásunkat adó épületet, ott a kép közepén az a sárgabár akkor még fehér volt. Csak magukkal ragadtak az emlékek, és jöttek a sorok
Ígyis rövidre vettem, hidd el. Boros szerintem nem akart túl részletes vallomást
"Nálam mindig volt gumi, de mivel kb a legrészegebb is én voltam mindig, így soha nem használtam osztálykiránduláson, sőt, volt, hogy még el is kunyerálták tőlem a rohadékok, akik elfelejtettek hozni...
" --- pontosan ezek voltak az én embereim általában
Meg a kis Andris akinek mindig volt, bár ennek miértjét nem értettem, ugyanis ha valakinek nem kellett félnie attól, hogy rámásznak a csajok, akkor az ő volt. Eleve nem nézett ki jól, de tele volt pattanással, érthetetelenül motyogva beszélt, és valami elképesztően kocka nerd volt, aki ha nem a számítógépről akkor a történelemről vagy a fociról beszélt, szerintem ezen három témán kívül semmiről semmit sem tudott, és hát egyik sem volt nyerő téma a lányoknál. Sok évvel később bevallotta mikor találkoztunk, hogy neki azóta sem volt csaja, pedig akkor már 30+ volt. De gumi mindig volt nála
Én nem annyira elfelejtettem, hanem sokkal inkább úgy voltam vele, hogy valaki majd biztos úgyis tud adni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41948 üzenetére
Jah, hát másnaposan hegymászós élményem nekem is van. Tizedikes osztálykiránduláson az ofő mindenkit meghív valamire címszó alatt szépen sorba álltunk, és poénból bedobtam, mikor sorra kerültem, hogy sört kérek, és erre mindenki más is mögöttem piát kért, a sok nagymenő "előre a sorba" meg mind kólázott
és próbálták velem elcserélni a sört.
Na aztán ennek indíttatására amint visszaértünk a szállásra és irány a közeli kisbolt és gyakorlatilag kifosztottuk. Pontosabban én nem vettem semmit, de a többiek igen. Aztán felmentünk az emeletre a csajokhoz, és került minden, mi szemszájnak ingere és be lettem hívva én is. Sőt, az arra hajlamos egyéneknél még zöld is került. Ekkor készült rólam a "zsaroló" kép, amint az osztály egyik legnagyobb ribije az ölembe ül, egyik kezem rajta, másik a sörömön. Na mivel én akkor még nem rendelkeztem tapasztalattal az alkohol terén, és bátran vetettem magamat bele a dolgokba, a sörözést hamar felváltotta a borozás, ment azért mellé még némi sör, majd megint bor. Aztán kedvet kaptam az ízvodkához, onnan pezsgő, ízvodka megint, majd pezsgő. Már este éreztem, hogy nem volt ez olyan jó ötlet mint elsőre gondoltam, szétszart arccal próbált az osztályban amúgy mögöttem ülő csaj Böbe egy kis életet verni belém.
Az este igen érdekes volt, mert négy fiú aludt egy szobában, és nálunk este ketten is kitaccsoltak. Akinél nem jött a róka, azzal másnap reggel lementem a boltba, vett egy üveg kólát, meghúzta nagy lendülettel, és ő a bolt előtt adott ki mindent. Majdnem én is rálicitáltam, voltam olyan galaly másnapos, hogy ihhaj.
Ekkor jött a hegymászós gyalogtúra, mely során egy eltévedés következtáében sikerült 17km-t túráznunk, noha kb felére volt tervezve. Ezalatt persze ocsortányosan másnapos voltam végig, és hogy szebb legyen az utolsó órában az eső is szakadt, és úgy csúszkáltunk a sáros erdőkben. Végül találtunk egy isten háta mögötti kocsmát, ahol az ofő a szétázott pólóját egy forró kályhára tette, és a műanyagszálas póló azonnal ráolvadt XD így az ofőnk április első felében félpucéron sétált vissza szállásraPontosabban buszoztunk, mertt szerencsére volt a kocsmánál egy buszmegálló, és onnan pont ment a szállásunk falujába busz.
jah itt a kocsmában mivel sokan hittek a gyógyfelesben ezért kikértem 12db felest a kocsmárostól, aki elborzadva nézett engem (nem látta, hogy az osztály hátul van) majd a következőre még 6-ot, az ürge meg csak lesett, azt hitte, hogy egyedül iszom. csak a végén jött rá, hogy van egy osztály is mögöttem
Aztán mikor szállásra értem, egy forró zuhany, majd kártyázni és boros kólázni kezdtünk (akkor szerettem meg a VBK-t, és akkor ittam életemben először) majd én hamar el lettem csalva Böbe által, mivel akadt egy üres szoba, és mondta, hogy jobb ötlete is van. Kérdezgettem pár osztálytársamat, hogy - biztos ami biztos - alapon nincs-e gumijuk, de az bezzeg senkinek sem volt, mondjuk fogalmam sem volt, hogy meddig akar a csaj elmenni, de sejtettem, hogy valami izgalmas dolog készülhet. Aztán levetkőztünk, befeküdtünk egy ágyba, és némi simogatás, és elcsattanó csók után pár csaj benyitott, és rajtakapott minket, ami eléggé cinkes volt, úgyhogy visszahúztam inkább VBK-zni.
Másnap hazafelé a vonaton a fél osztály arról érdeklődött, hogy ugye dugtunk? mondtuk, hogy nem, de ezt senki sem hitte el, sőt minél jobban tagadtunk annál biztosabbak voltak benne, hogy dugtunk. Sebaj, 3-4 nap után már nem ez volt a központi téma a suliban.
Ezután az eset után egyébként emlékeztem rá, hogy a VBK az jó, és másnapos sem leszek tőle, így azt választottam fegyvernemnek, és mai napig az elsődleges fegyverzet, ha piálokMielőtt Koshmar kérdezné : A Böbével utána nem volt semmi, mert nagyon picit később összejöttem egy barátnőjével aki egy másik suliba járt. Aztán érettségi után 3-4 évvel összefutottam egyszer Böbével a városban, akkor szorgalmazta, hogy üljünk be valahová beszélgetni, de mivel siettem, fáradt voltam, és talán még valami csajom is volt, mondtam neki, hogy tegyük át máskorra, majd keresem. Azóta se írtam neki, de most ránéztem facebookon, hát már komplett család van gyerekkekel meg mindennel, szóval megeshet, hogy lemaradt rólam.
Huh, ha SomogyiB most néz vissza, akkor tuti hülyét kap, hogy ennyi értelmes mondat egymás után ...
A Dornbirni hegyet meg csak a tetején tudod elkezdeni bontani, tehát előbb meg kell mászni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41946 üzenetére
Én 2004-ben voltam legutóbb. Mai napig emlékszem rá, hogy mit mondtam mikor leszálltam a vonatról : "Hm... Nice location". ha ismerős, az azért lehet mert az akkor frissen beszerzett C& Generalsban pont ezt mondja a kínai bulldozer.
Oh, az ilyen tesitanár áldás, legalább megedzi az embert. Meg ha én ehgyet látok, akkor szeretek rá felmászni. A Pfanderre is felmentem pedig az 6+ órás túra volt.
Sőt, Dornibirnben már vele szemeztem (a ködből kibukkan a csúcsa) és itt egy jobb kép róla, amit egy másik hegyecskéről csináltam, amit végül helyette másztam meg mert arra a nagyra nem lett volna időm.
A legutóbbi Bregenzi mászásom helyenként kicsit meredek volt, de a kilátás miatt megérte. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41940 üzenetére
Pécset elfogadom azzal a kiegészítéssel, hogy a magasházról is érdemes megemlékezni, ami a világ legmagasabb lakatlan épülete volt. Illetve egy szuper szexy buszsofőr lányról is meg kell emlékezzek, akivel anno az volt a tökéletes randi, ha felültetek egy buszra
22 éve voltam Pécsen, nagyon tetszett a város, "Baranya aranya" így jellemeztem, és azóta is vissza akarok menni, de nem sikerült. Sebaj, Ciprusra, meg Ázsiába, meg Svájcba meg ilyen helyekre legalább eljutottam azóta
Veszprémről viszont eleddig egyes alánál tartaszplusz megemlítem érdekességképp, hogy bár nagyon szeretem azt a várost, de az állatkertben még sosem voltam. (már ha anno a padlás nevű kocsma nem számított annak)
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41938 üzenetére
Pontosan arról az olasz sajtgyárról van szó. Az albérlőm míg volt, ott dolgozott, és hozott pársor onnan sajtot, illetve itt az egyik boltban is kapni. Egyetlen egy bolt árulja (nem a coop). Úgyhogy tudom, hogy milyen és mennyiért megy itt, és bár finom, de szerintem brutál túl van árazva.
Viszont szerintem több termékük van és ez valami olcsóbb cucc, amit én próbáltam meg itt kapni, nem a tengeri barlangos 6 éves, mert pár éve (Covid magassága) még valami 7-8 ezer ft volt kilója abban az egy boltban ahol lehetett kapni. 5000ft-ért a coopban meg már széles választék volt sajtokból. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41934 üzenetére
Mór bizony város, már 22 éve is az volt ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41929 üzenetére
Sajnos ez pont így van szerintem is
Meg bizonyos termékek hiányoznak, vagy ha vannak hasonló/ugyanaolyan néven sokkal silányabbak.Amin meglepődtem az a coop saját márkás "mindennap" sajtja, ami elvileg Németországban készül, és itt csak cimkézik. Még ígyis ez a legolcsóbb, ahogy mondtam a sajtpultos nőnek, ez jól mutatja, hogy nálunk mennyire el vannak rontva a dolgok, hogy ott német munkabérrel és ideszállítással együtt is olcsóbbra (kilónként 1200ftal) jön ki a sajt, mint amit itt gyártanak a mindössze 1km-re lévő sajtgyárban!
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41928 üzenetére
Még csak 26 éve járok különféle fórumokra, ilyen feketeöves nindzsa taktikákat nem feltétlenül tudok XD
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41926 üzenetére
Mindig elfelejtem, meg előkeresni sem nagyon lenne kedvem, ha mégis eszembe jutna
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41908 üzenetére
Milánói makaróni, sok reszelt sajttal és fokhagymával
enyhén csípősen
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41923 üzenetére
Én előbb azonosíttatom magam vele, mert ha nem ismeri fel, akkor másképp állok az egészhez.
Meg amikor dobálok már nem akarom a telefont dugdosni egy másik lyukba -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41921 üzenetére
Igen, nekem is mindig kín beolvastatni vele a QR kódot.
Itt nem tudsz cserélni, mert ezzel az eggyel van egy. A legközelebbi 8km-re. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41919 üzenetére
Nálunk meg ilyen van
(Amúgy pont ezt a videót néztem a témával kapcsolatban mikor rákerestem régebben)
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest