- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Hűtéstuning Thomson dpl 680 ht:

Több hét kínlódás után úgy döntöttem, hogy a gyári megoldás nekem nem felel meg... (És ezen már meg sem lepődtem..
)
Tehát egy hirtelen ''idegroham''
után úgy határoztam, átreszelem az erőlködő egész légkergető rendszerét. Magyarul: Rakok bele valami izmosabb ventinlátort.. 
Az első probléma az volt, hogy 40mm magas hely van a panel, és az erősítő teteje között, tehát simán 40X40 -es ventinél nagyobbat bele rakni képtelenség. Az erőlködő dobozát szétvágni nem akartam. (Nem akartam, hogy az egész átalakításból, cseréből bármi is látszódjon kivülről.)
Az erősítő átvizsgálása során, arra a felismerésre jutottam, hogy a lenti képeken látható hely környékére egy bérmekkora légterelő aparát belefér, feltéve hogy az egész nem vastagabb 25mm-nél..
Az első elképzelés, egy a nagyobb teljesítményű VGA zsugákon levő légterelő szerkezet átreszelése volt, de a horror ára, és annak a biztos tudata, hogy az átalakítás után max kukatölteléknek lesz használható ha mégsem jönne össze a dolog, valami olcsóbb eszköz átalakítására ösztönzött..

Így, miután a bolt venti készletét végigtútam, kibontottam, megnyomkodtam, STB.. A képen / linken levő 1300Ft-os HDD hűtő átreszelése mellett döntöttem.
[link]
És im az átalakítás során készült képek...

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Szal a 60-as venti ugyanakkora feszültségen, min 2X, de sztem inkább 3X annyi levegőt tol át a hűtőbordán, a gyárinál talán egy kicsit magasabb ventinlátorzajjal. Sajnos az eredeti venti nálam kb fél évet ha kibírt, az utolsó megy egy super silence feliratú dobozból került elő, tehát 100%-os biztonsábggal nem tudom állítani, hogy egyáltalán zajosabb-e mint a gyári..

A végeredmény egyenlőre biztatónak tűnik. Amióta a venti update belekerült a cuccosba, nem volt fagyás, nem volt torzítás, recsegés ropogás... A meleg levegő pedig csak úgy dől a cuccosból..
Ja és mielőtt valaki megcimmogna, hogy jaj de ronda... Nincs egyetlen derékszög sem, a plexi elrepedt, és karcos, meg de ocsmány az a locsolócső... STB...
Mint fentebb írtam, az egész 5let egy heveny ''idegrohamam'' következtében indult, és az egész cuccos alkatrész beszerzéssel együtt kb 3 óra latt készült el,
és a HDD hűtőn kívül mindent a házkörül guberáltam össze... 
Ja és a doboz az egészet tökéletesen eltakarja....

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mindent a látványért: DeepCool CG380 3F gépház tesztje
- Milyen autót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iPhone topik
- Overwatch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- iking.hu Apple MacBook Pro 14 (2021) 32GB/2TB használt, karcmentes 90% akku (108 ciklus)
- MikroTik / hálózati eszközök több típus, készletről
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

és a HDD hűtőn kívül mindent a házkörül guberáltam össze...