- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
Aktív témák
-
Ha TV-t nézel teljes képernyőn akkor egyszerűen be kell állítani hogy ne tartsa a 4:3-as képarányt. Ezután fullscreen-ben csíkok nélkül nézheted a TV-t. A 4:3 és az 5:4 közötti különbség nem zavaró a TV adásoknál szerintem.
Video szerkesztésnél már leírták előttem hogy ha nem fullscreenben szerkesztesz, ami igen valószínű :) , akkor nem torzul a képarány.
Lejátszásnál pedig szintén nem zavaró a különbség. Ha 4:3-as videót szeretnél lejátszani akkor pl. a BSplayer/custom aspect ratio 5:4-el megteheted csíkok nélkül. -
shtml
őstag
Viszontkérdés: Hogyan nézel CRT-n olyan filmeket, amelyek oldalaránya nem 4:3? Ott sem torzul a kép, hanem alul és felül fekete csík jelenik meg, igaz?
Amúgy meg simán kipróbálhatod úgy, hogy a meglévő CRT-den 1280*1024-et állítasz be. Mivel ilyenkor maga a videodriver hozza létre az 5:4 arányú képernyőt, nyilván semmi torzulás nem lesz.
Ha van Matrox kártyád, akkor ajánlom, hogy tegyél egy próbát a Matrox Tweak Utility nevű segédprogrammal. A Monitor Profile fülön 8 pixeles lépésekben állíthatod egymástól függetlenül a vízszintes és a függőleges felbontást. Beállíthatsz pl. 1024*634 vagy 1032*634-es vagy bármilyen kombinációjú felbontást... Aztán nézd meg, torzul-e a kör. -
Tchoepi
tag
''A nativban és alatta bármiben.'' Ez nem biztos, hogy igaz...''
Én csak 5 féle LCD-t használok gyakran, de azokra igaz (NeovoF15, F17, NEC1525X, 1525M, 1850X).
''Akkor hogy is lehet pl. TV-t vagy filmet nézni...''
Legegyszerűbben ablakban. Full képernyőn és DOS-os progival szívás.
Aktív témák
- LG UltraGear 45GS95QE-B OELD Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- ASUS ROG Swift PG348Q 34" 21:9 UWQHD Gamer Monitor
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Monitor Lenovo ThinkVision T24i-2L
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 65W töltő eladó
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest