- MWC 2026: Szemből nagy, oldalról nem is látod
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- A Telekom és a Yettel is jóváír a közel-keleti térségben tartózkodó ügyfeleinek
- MWC 2026: Leica telefont gyártott a Xiaomi
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- Mobil flották
- MWC 2026: Leica telefont gyártott a Xiaomi
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida
üzenetére
Nem mindet én gyűjtöm, sőt, csak egy néhányat tudok gyűjteni. A virágokat, leveleket padláson megszárítom: az akácot lefosztom a virágszárról és szúnyoghálón kiterítve, a bodzát felakasztva szárítókötélre, és ha megszáradt, a virágját lemorzsolom minél kevesebb szárral. A csalánt elvileg lehet napon is szárítani, én azért azt is árnyékban szoktam, ekkor egyáltalán nem fakul. Az édesgyökeret megmosom, felhasogatom és metszőollóval kb. fél cm-es kiskockákra vágom, és kiterítve szárad.
Utána alaposan összekeverem. Hogy nagyjából arányok is legyenek:
az alap: akác, kamilla, bodza, ezekből van a legtöbb benne (vegyük 2-nek)
a ''kevesek'': édesgyökér, mert erős ízű, levendula, mert nem szeretem (
), ezek 0,5-ös szorzóval mennek. a többi 1x-essel. Igen alaposan össze kell keverni, és kész is.
Elkészítés: kb. egy púpos evőkanálnyit szoktam 1l forróvízzel leforrázni, várni, amíg ihatóra hűl, és megiszom. Nem szoktam ízesíteni. Ha tovább áll, akkor se lesz semmi baja. Az ízét meg kell szokni, de amúgy nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mobil flották
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bontott 0perces MIDNIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), ezek 0,5-ös szorzóval mennek. a többi 1x-essel. Igen alaposan össze kell keverni, és kész is.