- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2822 üzenetére
Igen felpörög aztán szép lassú ütembe megáll és ekkor kezd rángatózó üzemmódba.
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2820 üzenetére
Legnagyobb állásba van a kapcsoló, visszakötöttem de 3:30 perc után sem indult el.
Ekkora betölt a rendszer és játék klienst is indítottam.
Szerintem ez így nem normális. -
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2818 üzenetére
Délután elindult de most hajnalban nem, legalábbis a rendszer betöltött és nem mertem tovább várni.
Alaplapi aljzaton is 12V-ról megy vagy nem ami szabályzott?
Aida szerint ~ 1300 körül míg játék alatt ~1450 környékén forog.Mit értesz a "külső elvezetés" alatt?
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2816 üzenetére
Miért nem a csavarokkal rögzítetted?
Gondoltam mi baj lehet ha a szilikon tüskéket kipróbálom de most visszacseréltem és csavaroztam.
Csavar süllyesztett fejű így az aranyozott díszítő/csavar takaró elem is síkba kerül ill. a szilikon tüske nem fixálja kellő mértékbe (nem elég feszes) ezért később zöröghet mivel a venti és a tápegység háza között még van egy ventirács ami fém a fémen érintkezik.Ezt most nem teljesen értem, hogy vezetted ki a kábelt?
Tápegység kábelei mellett.
Gyári venti tövében vágtam el a kábelt és az adapter vezetékét is kb 8 cm hosszra hagytam, valamint az új venti kábelhossza kb 30 cm.
Új venti kábeleit a tápkábel kupac főlé pozicionáltam így kaptam a lehető legkevesebb belső kábel mennyiséget.Viszont hiába állítottam a legnagyobb állásba, felpörög és leáll aztán csak küzd, hiába mert nem kezd el forogni.
Nem erőltetem a dolgot, pont a táp felett van egy alaplapi venti aljazat és arra rákötöttem így ~1240 rpm üzemel. -
zodo
nagyúr
Meghoztam az TP ventit, kicseréltem.
Jobban ment mint gondoltam.
Aranyozott díszburkolat simán lejött hogy hozzá férjek a venti rögzítő csavarokhoz.
Új ventit rögzítettem a csomagjában lévő szilikon tüskékkel.
Szintén a csomagban lévő molex => 4 tűs de csak 2 vezetékkel rendelkező adaptert szétvágtam és forrasztottam a gyári kábelre.
Hosszú kábelezést mind kivezettem a kábelcsatorna helyén így kint van a csatlakozás és lehető legtöbb, felesleges venti kábel.
Középső állásba 500 ~ 1500 rpm tettem az APS kapcsolót.Sose figyeltem bekapcsoláskor a tápegység ventit, felpörög és leáll aztán küzd mintha nem tudna elindulni valami végett míg megy a rendszerbetöltés.
Mikorra betölt az asztal, stb már minden rendben vele.Normális ez a jelenség?
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2813 üzenetére
Érthető.
Amúgy szerintem nem lesz gond a leendő példánnyal sem mert nem rosszak (papíron) a jellemzői és ha azt veszem a mostani ventit sem halottam soha mert van más egyéb hangosabb alkatrész is a házban.
Lényeg hogy működjön és egy átlagot hozzon, mai ventik amúgy sem hangosak pláne nem fülesben játszva.
Nagyon tekernie se kell mert nincs meghajtva izomból ill. amúgy sem egy forrófejű táp. -
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2811 üzenetére
Igaz, olvastam is mint tipp de van itthon zugsorcső és forrasztva talán biztosabb kötést eredményez.
Aludtam rá egyet de mégis az Enermax-ot rendeltem mert a másik ára, túl van a lélektani határomon. -
zodo
nagyúr
Köszi szépen.
Azt hiszem inkább az Enermax-ot választom mert az NB már elég húzós és szívem se lenne szétvágni a kábelét. -
zodo
nagyúr
Időközben rátaláltam és tápos topikban is ajánlották a ENERMAX UCTP12P-t.
Jelenlegi Protechnic Electric venti csak 2 eres (piros+fekete)
Leendő Enermax 4 eres (fekete+piros+sárga+kék)1. Feketét a feketével, pirosat a pirossal forrasszam össze?
2. Fennmaradó sárga+kéket szigeteljem le mivel nincs rájuk szűkség a továbbiakban?
2. Táp vezérlő chipje fogja szabályozni, terhelés arányosan mint eddig a fordulatszámot?Szerk:
Sokáig írtam közbe válaszoltál.
Erre a 3 pines -re gondolsz, nem sok helyen találtam.
Most nézem hogy ezzel a típus számmal van B12 3, B12 4 és mindkettő 3 pin-es.Enermax kapcsán láttam hogy van valami app amivel szabályozható de mint tápcsatit alkalmazva is állítható a kívánt fordulatszám érték?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
FSP Aurum Gold 400-as tápom ingen hangos kerregő hangot hallat de még nem folyamatosan csak alkalomszerűen és változó időtartamban.
Van hogy csak bekapcsoláskor 1-2 mp de van hogy egy óra múlva pl játék alatt akár percekig szól míg ki nem kapcsolóm a gépet aztán lehet hogy két napig semmi hangja sincs.Másik topikban venti cserét javasoltak.
Talán ezt a két kábelt össze tudom forrasztani de venti vásárlás ügyben tanácstalan vagyok.Jelenleg: ph-s cikk Protechnic Electric MGA12012MF-A25 típusú van a tápban. 12V 0.38A
Alábbiakat sikerült még találnom mint termékjellemző: 70.1 CFM @ 32.2 dBA és 1.200rpm @ 12VMire érdemes cserélni vagy esetleg van ajánlott típus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Noctua NF-F12 PWM venti
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest