Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• faster

nagyúr

válasz kzoleeka #305 üzenetére

Hát azért nem mindegyik iskola veszi fel a boldogot és a boldogtalant mert van olyan, hogy hírnév...

Nem is írtam, hogy mindegyik ezt csinálja.

Na az meg a másik, hogy tényleg túlképzés van mivel senki sem akarja a szakmunkát csinálni, hanem egy irodában szeretnék a seggüket mereszteni a diplomások!
    Ezt nem rossz indulatból mondtam, mivel nekem is 1 év múlva lesz

Nem csak ez a gond. A szakmunkásokat nem fizetik meg rendesen, ezért mindenki kapar a papírért ezerrel. Én anno majdnem autószerelőnek (vagy inkább autóvillamosságinak) mentem tanulni, aztán szüleim lebeszéltek erről. Többek közt azért is, mert hogy papírok nélkül manapság nem lehet boldogulni. Pedig kellene a sok jó szakmunkás.

[Szerkesztve]

• faster

nagyúr

válasz _Yvorl_ #295 üzenetére

a. hogy az iskolák kurv ajól megélnek
    b. hogy szart se ér ma már egy diploma mert még vécésnéninek is lassan diplomával vesznek csak fel ha felvesznek egyáltalán mert akkora túlképzés folyt a felsőoktatásban.

Azt, hogy k**vajól megélnek, nem mondanám. A b pont, vagyis a túlképzés pontosan azért van, mert koponyánként kapnak támogatást az iskolák, persze bizonyos limittel. Van olyan iskola, amelyik egész egyszerűen nem tud másból pénzt csinálni, mint abból, hogy boldog-boldogtalant felvesz, aztán vagy átrugdossa őket a vizsgákon vagy kiszórja. Ez pazarlás, hiszen a kirugdosásig is az állam pénzén van ott az illető.
    Sajnos a túlképzés miatt van az, hogy bizonyos szakterületeken, amik egyébként nem olyan összetettek, már messze nem rang a diploma, hanem belépő, és emiatt nem olyan értékes.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák