- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
válasz
Livius #154878 üzenetére
Az IPTV egy tág fogalom, magába foglal sokmindent. Az, hogy egyelőre nincs rá egyetlen, összefoglaló szabvány, nem jelenti azt, hogy nem már létező és elterjedt szabványok alapján építi a saját rendszerét az, aki ilyen rendszert/szolgáltatást fejleszt. És ha lesz, valószínűleg az is csak az egybefogása lesz a már alkalmazott szabványoknak.
Az sem igaz, hogy minden szolgáltató a legalja szintet célozza meg. Vannak igenis jól működő IPTV szolgáltatások, még a Telekomnál is. A titok nyitja, hogy olyan országokban van, ahol:
1) működik a versenypiac
2) van megfelelő nagyságú vásárlóerő
3) a lakosság nem tűr határok nélkül, birkamód
[ 4) valódi igény minőségi dolgokra ]Ezek hiányoznak itthon, nem a szabvány. Ha a szabvány hiányozna, máshol sem működne.
Persze az sem kizárható, hogy ezek az idióta szolgáltatók/fejlesztők/gyártók számolatlanul öntik a pénzt használhatatlan, zsákutca technológiába. Pedig ha ellátogatnának erre a fórumra, végre megtudhatnák a tutit. Csodálkozok is, hogy nem ilyen helyekre járnak tehetségek után kutatva...#154877 Multibit: Ez is jogos felvetés. Viszont a DVB-C és az IPTV technológiák közül egy van, aminek az infrastruktúrája és technológiája alkalmas lesz a lineáris tévészolgáltatások utódjának a kiszolgálására is, és az bizony nem az előbbi...
-
Luigi962
őstag
válasz
the radish #154894 üzenetére
Ja, hogy ez egy új funkció? Így kell működnie? Azt sem tudom hol van a box távirányítója.
-
IG55
senior tag
Üdv!
Előfizetés módosítás miatt Wifi6 HGW-re cserélnék a mostani F@st 3890V3-at. A topikot olvasgatva, ez valószínűleg egy 3896-os lenne? Milyen ez, mennyire kell félni tőle? Volt szerencsém korábban egy ipari hulladék Kaonhoz egy napra, nem szeretném újra tökönszúrni magam a cserével.
Köszi! -
patrikcoc
senior tag
válasz
Luigi962 #154886 üzenetére
SEI Robotics box? Hónapokkal ezelőtt jeleztem nekik ezt és az EPG felület beragadását, de azóta se javították. Decemberi fw frissítés óta szinte minden bekapcsolás ilyen, előtte ritkább volt.
Viszont nem kell újraindítani, elég egy vol+-t nyomni a box távján.
”Megoldás”, ha nem kapcsolod ki a boxot, -
barnibooo
aktív tag
Szia!
Lehet, hogy nem az, de valami hasonló nálam is előjött, mikor T-s lettem.
[Akkori beszélgetés]
Én okosan úgy oldottam, meg, hogy a Windowson amin fut, azon a host file-t átírtam. A többi eszközön tud menni jól... -
Puro
aktív tag
Hgwben létrehozott ddns címet beírva helyi hálón nem érem el. Egyébként működik, mert mobilnettel bejönnek a dolgok. [kép]
Van erre megoldás? -
Luigi962
őstag
Üdv ma este. Mióta lement a smart tv boxon az új frissítés azóta mikor bekapcsolom a tv-t sosincs hang csak egy újraindítás után. Smart box nem kapcsol ki soha így van beállítva. Mi lehet a baj? Unalmas ez így.
-
madle
őstag
Sziasztok,
az miért lehet, hogy bármit szeretnék intézni a meglévő Magenta szolgáltatásaimra (hűség, csomagváltás stb.. ), semmit nem enged online? Igazából akkor miért van az online ügyintézés, ha mindenre csak az igényleadást ajánlja fel és nem tudom magam állítgatni? -
benfolds
őstag
válasz
Cs1csó #154854 üzenetére
igen, marad az iptv. meg az áramzabáló boxok. nem értek egyet azzal a nézettel, hogy "csak" 3000 ft/év. egyrészt ha van 3 boxod, az már 9000. másrészt standby-ban zabálnak 8 w-ot (megmértem minden háztartási eszköz fogyasztását, amikor tavalyelőtt volt a rezsicsökkentés csökkentés mizéria), ami nonszensz 2024-ben, már csak környezetvédelmi okokból is. kb. minden háztartásban ketyeg 0-24-ig egy vagy két ilyen szar. ha ezek nem kegyegnének, kb. több áramot meg lehetne spórolni, mint egy óraátállítással.
-
Livius
őstag
válasz
snyper990 #154876 üzenetére
Az hogy nincs normális egységes szabvány a fejlesztési dolgokban SW és HW-ben extra költségeket hoznak be. Mivel az extra költségek mellett is ki kell hozni az extra profitot, tehát ennek érdekében mind SW-ben és HW-ben is az IPTV szolgáltatók a leg-legalja minimumot lövik be, és jól láthatjuk nagyon jól, sikeresen teljesítik is ezt a gagyi set-top box készülékeikkel, és bugos Appjaikkal.
Amíg nem lesz valami szabványosított forma az IPTV-re addig itt minőségi felhasználói infrastruktúra sem lesz még erre a technológiára egy hamar, és hetente szidhatja majd mindig mindenki a szolgáltató gagyi App-ját vagy beltéri HW-ét, ami soha sem lesz jobb mert annyira költséges lenne az, hogy az már nem üzlet. -
snyper990
őstag
válasz
Livius #154875 üzenetére
Ha nem lenne benne potenciál, nem utánoznák néhány elérhető szolgáltatását „hibrid” módszerekkel olyan technológiákon, amik alapból nem, vagy csak kompromisszumosan képesek rá (pl. DVB-C)...
Főleg egy olyan műsorterjesztési technológiával összevetve, ami megragadt egy negyed évszázados, legutóbb 10 éve bővített kódolási szabványon, szerintem igenis van benne potenciál.
Persze a vélemények eltérhetnek. Csak ha valamit hülyeségnek titulálunk, indokoljuk is meg -
Livius
őstag
válasz
snyper990 #154859 üzenetére
"Az IPTV-ben nagyobb fejlődési potenciál és több lehetőség van"
Ha tényleg nagy a potenciál benne, amit 8 éve is mondtak már, mikor lesz már végre olyan TV a piacon ami natívan tudja az IPTV-t szabványosan, és egy Telekom szintű szolgáltaónak a saját eszköze nélkül működne a TV szolgáltatás vele? -
Fantasztikus a társadalomgazdasági eszmecserétek, de ez a Telekom topik, erősen off a téma.
-
hegegabi80
addikt
válasz
polonic #154850 üzenetére
Nekem se csinálta mindig, talán ha 2-3 havonta, vagy még annyi se. Aztán havonta egyszer, majd heti 1-2 alkalom, most meg már naponta.
Amúgy se duálos, hanem vagy egyik vagy másikat állítom be wifi frekinek, meg úgy is kellet + lan csati, ezért intéztem a routert a szolgáltatói után kötve. A T-s úgy is kikapcsolom majd a wifit.
De azért lehet szólok nekeik.
Te min jelentetted be? -
Rick4
félisten
válasz
snyper990 #154869 üzenetére
Nyilván munkakörtől függ, ennyire egyértelműen kár lenne elzárni a lehetőségét, hogy létezik ilyen, pl van olyan munkahely is, ahol egymagad mész egy általad kezelt területen az ügyfelekhez, és termeled a hasznot. Ettől még lesz munkatársad, kollégád, eltérő fizetésed, mégis ugyanazt a munkakört látjátok el. Teljesítménymérés?
Hogyne lenne, riportolás napi- heti, havi bontásban.
Anno mikor még dolgoznom kellett a pénzért, utoljára 2005-ben én is ezt csináltam, akkor untam meg egy életre, hogy másoknak csináljak bármit is.. -
Rick4
félisten
válasz
Cs1csó #154858 üzenetére
A minimálbér emelés öngerjesztő hatású, teljesen nyilvánvaló, hogy emiatt minden más fizetés is emelkedik, az is, amelyiknek szemre semmi köze a minimálbérhez. Ezáltal persze minden szolgáltatás drágul, amiért a több fizetésből többet kell kifizetni.
Az régen se működött, hogy én 500 ezret akarok keresni, de mindenki más maradjon a 100-nál.
-
snyper990
őstag
válasz
muszi0521 #154860 üzenetére
Szia!
Függ az előfizetési helyen elérhető hálózat technológiájától (DSL, koax, optika), illetve a választott csomagtól. (Meg néha attól is, épp milyen van a bekötést végző szerelőnél)
De kb. ezek vannak -
Oncsy
csendes tag
Jó reggelt! Sziasztok! Van valakinek ötlete, hogy Samsung QN90B távítányítójával 2 évig tökéletesen ment a THOME settopbox (10 éves modell, Cisco ISB6030) vezérlése és pár napja akadozik, néha lép a csatorna néha nem. Újra párosítottam, de azzal sem lett jobb. Próbáltam egy másik hasonló tv távírányítójával, azzal sem lett jobb. Valakinek nincs esetleg ötlete? Köszönöm előre is! Van valami joker septop box amivel kell regisztrálni a tv távírányítóval és azzal tuti megy?
-
muszi0521
aktív tag
Hali! Kérdésem a Telekom otthoni internet most melyik Digitalis elosztót adja? Köszi a választ .
-
snyper990
őstag
válasz
Cs1csó #154856 üzenetére
- Az IPTV-ben nagyobb fejlődési potenciál és több lehetőség van, mint a kábeltévében.
- Telekomnál a tévéadás tudtommal egyedül DSL technológián vesz el sávszélességet az internetkapcsolattól.
- 40 ms ping nem magas érték, főleg DSL esetén. (Persze ott kezdődik, hogy a 40 ms ping önmagában nem értelmezhető. Földrajzilag hol helyezkedik el a pingelt szerver/router/egyéb hálózati eszköz?)
- Az új boxot el lehet rejteni, mivel Bluetooth-al működik a távirányítója. Mi betettük a tévé alatti szekrénybe, de akár fel is lehet ragasztani a tévé hátuljára. És a LED-et is ki lehet rajta kapcsolni, ha az zavar, hogy világít -
Cs1csó
titán
válasz
polonic #154857 üzenetére
Ezért is írtam, hogy optikánál ne gond. Amúgy továbbra is azt mondom alapvetően nem az árakkal van a gond hanem a jövedelmekkel:
egy pár, (gyerek nélkül) ha hazavisz mondjuk havi 1,5 milliót akkor nem fogja őket zavarni túlzottan az áremelés max nem Balira mennek nyaralni csak a horvát tengerpartra. -
Cs1csó
titán
válasz
polonic #154855 üzenetére
Az évente 3k HUF úgy hogy létezik a DVB-C mint alternatíva, plusz nem kell még egy távirányító, még egy konnektor meg még egy világító kütyü a tévé mellett. A Telekom emellett tette le a voksát. Ezen kívül persze egy optikai kábelen érkező cuccnál nem gond.
A szomszédomnak ADSL-re tettek IPTV-t az addigi harmatgyenge sebességet is felezte talán 15Mbit helyett lett 8 magas PING értékkel (kb. 40) Nagyon okos. Amúgy mondtam is neki hogy nem lesz jó hiába ajánlják maradjon a tányéros tévénél ameddig nem indul végre-valahára az optikai kábelen a helyi szolgáltató net+tévé szolgáltatása persze végül váltott a helyi optikára persze ott is drágán mérik de simán van most neki 250/50-es ha jól tudom, és persze alacsony PING értékkel.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Mennyire stabil a tv szolgáltatás ( sok rosszat hallani a stb boxról ), és milyen minőségű ?
Saját wifi6 router lenne, gondolom az használható.
A Film klubra érdemes előfizetni? Mennyire vannak minőségi ( 4K ) és új filmek? Mondjuk egy netflixhez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest