- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Felpakolva az ios 18-at erősödik a véleményem. A vezérlőközpont bővítése azt hozta magával, hogy a vezérlő hozzáadása részen a rengeteg új opció görgetése közben szépen be tud dadogni ez is, ahogy droidon. Az ikonok tologatásának beveztése nem hozza elő azt a röcögést amiket droidon tapasztaltam, de csak azért, mert ez továbbra is teljesen korlátos, szarnak egy pofon megoldás az androidhoz képest. Ami nekem nem gond, mert nekem nem életbevágó, de az új rendszer csak megerősített abban, hogy minél komplikáltabbb valammi, annál több a hibalehetőség, az anomália.
-
hapakj
őstag
válasz
WinstonWolf #83 üzenetére
.
-
válasz
WinstonWolf #79 üzenetére
iOS18.1 beta-ban már benne van gyárilag.
Mivel értesíti mindkét felet a felvételről, ezért elvileg EU kompatibilis.
-
joey04
titán
válasz
Nem hinném.
-
hapakj
őstag
válasz
Nem hiszem. Én úgy tudom, hogy az épp az EU-ban tilos.
-
WinstonWolf
senior tag
Naa... Ez vajon utat nyit az olyan telefon appoknak, amik tudnak majd natív módon hívásokat rögzíteni????
-
hapakj
őstag
válasz
aprokaroka87 #75 üzenetére
Úristen
"Minőség"
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #75 üzenetére
nem gyárival nem is akarom és nem is érdemes.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #73 üzenetére
igen. az elején minden jó, aztán ha belaktad, egy idő után előjönnek a döccenések. sokkal jobb a helyzet mint mondjuk 5 éve, de ios user szemével nézve továbbra sem olyan fluid. Nem vészes, de érezhető. Márka mindegy. xiaomi, vivo, op, samu, mindegyik. de hatalmas a fejlődés, csak továbbra sem ios szint. de ha így folytatódik, 1-2 év és nem lesz különbség.
-
joey04
titán
az ikon pakolgatás meg a home screen testreszabhatósága szerintem tippre az oldalak közötti váltásnál és kezdőlapra történő visszalépésnél néha megjelenő dadogást, röccenést okozza. ezt tapasztalom a legújabb droidknál. és újra: nem az szar, hanem ez ilyen. amikor ios-be behozták anno még a kezdőoldalról balra lévő keresét, az is hajlamos volt megdöccenni.de mondom, amióta több funkció van, azóta csökkent az üzemidő is. régen azt gondoltam, az androi pont ezért soha nem lesz olyan fluid mint az ios, de tévedtem, mert évről évre javul, az ios meg évről évre egyre szarabb.
-
hapakj
őstag
válasz
aprokaroka87 #70 üzenetére
Az ugye megvan hogy ha egy rendszerre sz*r minőségű appot is lehet irni, az a rendszert üzemeltető hibája
Ez azért elég nagy ostobaság. Mindenre lehet szar appot írni, még az agyon sandboxolt böngészőkbe is. S az nagyon nem a rendszer és a böngésző hibája.
Másrészt ott a másik oldal, hogy legyen sok akkuidő, meg legyen gyors a telefon, ami miatt minél közvetlenebb hozzáférést kell adni az eszközökhöz. Ez továbbra sem segíti a stabilitást.
S ennek az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy hány hardverre kell optimalizálni a rendszert. Miért az androidot annyira optimalizálnák csilliárd rendszerre? -
Antosz
tag
Persze. Aztán mindenki happy lesz mert majd jön az összes iOS bug az androidos szar appoktól. Nem értem ennek mi értelme. De van akinek biztos jó lesz.
Én maradok a gyári kialakításnál. Nem véletlen váltottam.
-
joey04
titán
Amúgy ja, nem félek, hanem tapasztalom. Nem is kell külsős app. Már az, hogy az ios-be egyre több dolgot pakolnak be a droidból, rontja a rendszert. Én nem használom ezeket, mert ha kellene, akkor eddig is androidot használtam volna. De akik onnan váltottak és szarrá állítgatják a rendszert a fókuszmódokat, a 80% töltési limitet, aod-t, stb-t azoktól jóval több panaszt olvasok. Amit meg én is megérzek, hogy a 13pm óta csökken az üzemidő, mert összetettebb a rendszer. Ezért van az, hogy nem értik sokan miért okozhat hibát ha pakolgathatjuk bárhova az ikont, ha át lehet állítani az alapértelmezett programokat, stb. Nem lehet tudni, hogy a háttérben mi akad össze, ami bugot vagy crasht, vagy csak gyorsabb merülést okoz.
-
hapakj
őstag
Senki se fél tőle, főleg nem egy telefontól. Csak tisztába vagyok szoftvertechnológia dolgok következményeivel.
Egy rendszerbe minél több ponton adunk hozzáférést változtatni annak alapértelmezett működésén, annál több esély van a problémára.
Írok akkor egy konkrétabb példát. Most ugye az Apple biztosítja, hogy minden gyári alkalmazásuk és alapértelmezett alkalmazás minden frissítésnél garantáltan működik. Tegyük ezt a user átállítja egy 3rdparty appra. Tegyük fel, hogy egy frissítés miatt már nem működik megfelelően, s pl még az Appot a fejlesztők nem frissítették, vagy egyszerűen a telefonra nem települt, akkor az alapértelmezett funkció reccsen, ami nyilván már rosszabb user experience -
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26 üzenetére
Szerintem itt teljesen elbeszélünk egymás mellett.
Az alapértelmezett app, az az ami ott van előretelepítve, ott van, amikor kibontod az új telefont.
Te tudod, hogy neked az a jegyzet app vált be, azt töltöd le (az alapértelmezett boltból valószínűleg) de az userek többségének így működik.Nekik kell valami, ami nagy átlagban lehetővé teszi, hogy akármire tudják a mobiljukat első bekapcsolás után használni.
Teljes káosz lenne, ha a gyártók egy barebone OS-t szállítanának, és első bekapcsoláskor több tucat alkalmazást kellene kiválasztani és letölteni több tucat lehetőségből.
-
Polllen
félisten
+hapakj
2 dolog van itt (szerintem)
1. Az üzemidőre és a rendszerstabilitásra közvetlenül az alapértelmezett app választó van hatással -> 100% apple fejlesztés, szóval ha erre gondoltál, akkor nem nézed ki az apple fejlesztőkből, hogy ezt meg tudnák tenni (szerintem 2024-ben ennél ügyesebbek, pont ezt írtam az első hsz-ben) (btw hapakj szerint -is- ez rutin feladat).
2. Az appok (főleg a 3rd party), amiket most is lehet használni, most is meríthetik a rendszert jobban, meg okozhatnak instabilitást (elméletben ez utóbbit amúgy nem, hiszen az ios úgy van tervezve, illetve egy app instabilitása nem egyenlő a rendszer instabilitásával), de ennek semmi köze ahhoz, hogy be lehet-e állítani alapértelmezettnek, ezek vagy jók vagy szarok, nem ezen múlik.
Ha az elsőtől félsz, akkor minden új iphone-nál az új hw megjelenésével is azt mondod, hogy minek adtak ki új hw-t, jajj, supportálni még több hw-t, inkább ne legyen új teló és/vagy új funkció, hiszen "minél komplikáltabb, annál több a hibalehetőség".
Szerintem nem mondod ezt.A második esetben meg félreérted a helyzetet és téves következtetésre és aggódásra jutsz. Ne tedd.
Ne misztifikáld ezt túl. Egy más OS-eken ezer éve létező funkciót fognak implementálni.
-
hapakj
őstag
Mi egyszer 3D alkalmazást fejlesztettünk, ahol a teljesítmény igencsak fontos volt, legalábbis a gyártóknak és a Samsung felajánlotta, hogy hozzáférést ad a telefonok power meg performance managementjéhez. Elvileg azzal konkrétan a telefont is el lehetne égetni, úgyhogy gyorsan le lettek pattintva, mert nem akartuk, hogy utána mi legyünk bármiért a felelősek.
De egyébként tipikusan jellemző, hogy a telefonok jobban feszegetik a határaikat, ha érzékelik, hogy benchmark szoftver futtatnak
-
joey04
titán
Mert valami minél komplikáltabb, annál több a hibalehetőség. Én sosem gondoltam, hogy az ios azért stabilabb, fluidabb és bánik jobban a teleppel, mert az almánál sokkal ügyesebb fejlesztők vannak, hanem azért, mert szimplább, kötöttebb, zártabb rendszer. Ahogy ez változik, úgy veszít ezekből az értékekből.
-
hapakj
őstag
válasz
aprokaroka87 #33 üzenetére
nem feltétlen
-
hapakj
őstag
Hol írt ilyet? Mellesleg a kókányul megírt appok simán ronthatják az üzemidőt, illetve ha ténylegesen a rendszer stabilitását nem is, a laikusabb felhasználók simán szeretik az eszközt hibáztatni az alkalmazás helyett.
Vannak problémák a gyártói alkalmazásokkal is, de azért az Applenek érdeke azokat jóra csinálni, hogy ne húzzák le az eszköz minőségét. Azért bőven láttam már jóval kevésbé minőségi 3rdparty appot.
Tehát 2024-ben az megugorhatatlan feladat még az apple-nek is, hogy az alapértelmezett appok helyet más nyíljon meg?
Ez nyilván egy rutin dolog, de van különbség, hogy nem tudom, illetve nem akarom megcsinálni.
-
Sumptuous
senior tag
Billentyűzeten való gépelésnél a gombok hosszannyomásának időtartamát mikor lehet végre állítani? Próbáltam sok 3rd party billentyűzetet, de ezt egyik sem tudta rendesen. 110ms-re van jelenleg állítva a gboard, és mindenféle szótár nélkül tudok gyorsan gépelni ékezet használata mellett is.. Engem ez az egy egyszerű dolog tántorított el az ios-től illetve a dpi állításának hiánya. (A legkisebb megjelenítési beállításnál is minden indokolatlanul nagynak tűnik egy androidos ~500dpi-hez képest. Ha már "okos telefon" illik sokmindenre használni, nem csak nagyítónak.
)
-
jacis
nagyúr
Nem tartom jó ötletnek ezeket a változásokat.
A sok kókány megoldás miatt meg majd jön a sírás hogy szar az iOS….. -
törölt tag
Meddig elértek úgy 15-20 év után.
-
dragon1993
őstag
válasz
hegedus001 #25 üzenetére
Nekem az hiányzik, hogy normálisan támogassa a dolgokat. Safari az új IE6, de legalább nem tudod lecserélni rendesen. Az Edge alól nem tudsz PWA-t csinálni, hiába látszik úgy valójában a Safari nyitja meg.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #33 üzenetére
Szerintem meg nem. minél bonyolultabb és összetettebb valami, annál több a hibalehetőség. Ezt nagyon jól példázza az iOS.
-
-
-
joey04
titán
tehát android lesz. jön a szarabb üzemidő, meg az instabilabb rendszer.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26 üzenetére
Hat de, annak valahogy ott kell teremnie, hogy "eleve hasznalni tudd jegyzetelesre".
Tehat alapertelmezetten ott van egy, elore telepitve. -
-
Loik
tag
válasz
hegedus001 #25 üzenetére
Nincs vele gond, csak megszoktam a Chrome-ot. Nem fikázni akartam, jó az is.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
Aham, es a jegyzet appot hogy varazsoltad oda?
Ott mit fogsz megnyitni, hogy feldobjon 12 jegyzet approl infot, amibol aztan kivalasztod a jegyzet appot es beallitod alapertelmezettkent?Na ezert kell alapertelmezett app az atlag dolgokra.
-
Shyciii
veterán
Aztán majd jönnek a bugok, anomáliák és menni fog a sírás, hogy szar az ios.
Én az iOS 16-osnál váltottam iphone-ra. Már az iOS17-esnél ment a sírás, hogy igazi bug halmaz az iOS. Olyan gyermeteg hibák jöttek elő, hogy még egy androidos is sírva röhögött volna rajta. Miközben az iOS16-os tök jó volt.
-
Loik
tag
válasz
hegedus001 #19 üzenetére
Akkor vagyunk egy páran, akik azt vallják, hogy a fejlesztők jobban megírják Apple eszközökre az alkalmazásaikat, mint a saját platformjukra.
-
-
ronson88
aktív tag
Ha ezt azt is jelenti, hogy végre megszűnik a híváslistában az eddigi 100db-os korlát (fogadott, nem fogadott, ...stb. hívások) és tudhatja majd azt amit a jelenlegi droidos, ami jelenleg éppen 1932db hívást tartalmaz, akkor lehet, sok év után visszaváltok iPhone-ra.
-
vadkörte
addikt
Igaz nem iOS, hanem MacOS, de ez kb. így működik a gyári app-pal is. Hozzárendeltem a GMail-es címeim a Mail-hez, a naptáraim a Calendar-hoz és nagy vonalakban ennyi.
Egyébként Win-re ott az iCloud app, az ID-del belépve kezelheted az iCloud-od, a jelszavakat, a Safari-s könyvjelzőid, a naptárjaid és a kontaktokat is.
#8 Loik
Próbáld ki MS után almán az MS Office-t. Meg fogsz lepődni mennyivel használhatóbb, pedig elvileg ugyanaz a termék. -
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Kiveszed a telefont a dobozbol es 5 percen belul hasznalhatod a legtobb dologra.
Szerintem eleg egyertelmu. Az Android is ezert bovult egyre tobb alapoertelmezett dologgal.Kepzeld el userek szazmillioit, megveszik a telefont es mindent kulon ki kell neki valasztani es letolteni. Igy meg rabok a kamerara es tud kamerazni.
Rabok az email ikonra es tud emailezni.
Jobb renszereknel pedig ezek ossze is dolgoznak, lasd Google,Apple, Microsoft stb. -
NemMo
őstag
Aztán majd jönnek a bugok, anomáliák és menni fog a sírás, hogy szar az ios. Szerencsére nem kötelező lecserélni, így mindenki úgy használhatja ahogy szeretné
-
nozs23
addikt
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Egy emailben rákattintasz egy dátumra és nem az Apple Calendarhoz, hanem mondjuk a Google Calendarhoz szeretnéd hozzáadni.
Calendarban megadsz egy címet, nem azt akarod, hogy a Apple Mapsbe dobjon, hanem mondjuk a Google Maps-be.Megkéred Sirit, hogy navigáljon el valahova, ne az Apple Maps-et használva.
Rengeteg példával lehetne még előjönni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Valaki magyarázza már el nekem hogy egy okostelefon esetén mi értelme az alapértelmezett dolgoknak?
Olyan opció is lesz hogy mindig én választom ki?
-
scyllarus
veterán
De jó! Sosem fogom egyik gyári alkalmazást sem lecserélni. Ha cserélgetni akarnék, más platformot használnék.
-
gerii
addikt
Egyszerűbb lett volna már 2008-ban droidos telefont kiadniuk
Na de viccet félretéve, tudják hogy idén akarok váltani droidról -
peugeotmate
őstag
Mondjuk ha a kamera appot is lehet törölni, akkor kamera nélkül is jöhetne egy iPhone.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 3
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest