Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• intelfan

aktív tag

válasz Olcsi #2765 üzenetére

Én.talán nem egyedül kicsit mellédállok a véleményedben, tényleg nem teljesen oké hogy itt ''mi'' ezt így adjuk ki magunkból, emmellet ez kell és jó - szerintem
    De ugyanakkor nézd a dolgokat a ''mi'' oldalunkról is, biztos vagyok benne hogy megérted hogyha valaki kiakad a vásárlókon, persze ők a tudatlanok mi meg az észkombányok és ha így nézem ugye akkor nem kellene mérgesnek lenni valakire csak mert tudatlan, ugyanakkor ha valaki már nem csak tudatlan de hót sötét vagy érthetetlen vagy ''mindenhezértek 1000mestervagyok'' tipus is akkor már azért had húzzuk fel magunkat egy picit, és hát ha felhúzzuk magunkat vagy épp jót nevetünk valaki háta mögöt had osszuk meg egymással a történeteket és engedjük ki a feszültséget
    nem említünk neveket, senkit nem bántunk meg
    nem olyan eseteket olvashatsz itt amik mindennaposak azért
    és az esetek többségében nem ''anyázunk''
    illetve ha valaki elég figyelmesen olvas még tanúlhat is pár dolgot
    és ami a legfontosabb a vevővel kedvesek, megértőek és rugalmasak vagyunk

csak ennyit szerettem volna
    :R :R :R

[Szerkesztve]

• intelfan

aktív tag

végülis teljesen igazatok van ami a tudás megfizetését illeti, én is szivem szerint többet kérnék, tudom hogy amit csinálok az sokszor az ügyfélnek szinte életet ment mint azt már írtátok levelezés vagy akármi más, könyvelés, satöbbi
    csak hát ott a másik dolog is hogy ha kérek egy 10est a könyvelőtől azért mert megmentettem 2 éves könyvelését abu del arabitusz által gyártott vírus elől mondjuk :D akkor legközelebb nem fog hívni mert neki sok a 10k...de persze ennek is van következménye, egyrészt hogy kevesebb pénzt kapok a tudásomért, másrészt talán az én hozzááállásommal rendelkező szerelők tartják vissza az árakat :S nem tudom melyik a rosszabb de majd elválik
    :R

• intelfan

aktív tag

válasz Ygg #2582 üzenetére

hát akkor én árat emelek :D
    eddig egy full rendszertelepítésért kb 2-4 között kértem, vevvőtől függően :D
    dehát ha ti már 10 k nál tartotok nekem is tartanom kell az árat :D

• intelfan

aktív tag

válasz tojsz™ #2574 üzenetére

hát..hogy öszinte legyek nem tudom...annyira nem érzem soknak az egész mutatványért amit kértem, a nyomtatós részt leszámítva 22.000 lett a vége amiben benne volt egy új videókártya (9550 256 sapphire), mondjuk erősen bennem volt az hogy le akarom húzni szóval nem tudom lehet sokat kértem, én nem érzem így :D

• intelfan

aktív tag

egyet kihagytam:
    -hálózatbővítés céljából behuzatot két utp kábelt, az egyik kb 30 méteres a másik olyan 10, előtte megkérdezett milyen kábelt kell vegyen..mondtam neki hogy UTP CAT5 8 eres 4 szinű..jóó.ő majd rendezi és szól ha be kell menjek beállítani a gépeket, elrendezte, megyek be...hát kábel az volt...8 eres is...csak egyrészt nem CAT5ös UTP hanem valami istentudja hány éves raktá mélyén utolsó sorban lévő kábel ami nem réz huzalos volt hanem rézhuzalsodrásos és marhára nem szines, az egyik egyszinű a másik meg teljesen szines(feketétől a sárgáig minden volt benne) elem, voltmérő hogy ki tudjam mérni melyik kábel melyik....azthittem megfojtom a fickót...5 perces melóból csinált nekem 2 órásat

• intelfan

aktív tag

Pár helyen szervizelek én is gépeket, rendszertfrissítek, bővítek, ilyesmi...
    Van egy étterem ahová ha megyek tudom hogy előtte be kell vegyek 3-4 nyugtatót, kell vigyek 1 doboz cigit és a nyugtató sex előtte nem árt...
    néhány apróság a repertoárból:
    -hőpapírra nyomtató kis számlanyomtató, azthiszem epson, már nem gyártják, nem is lehet boltban kapni...felhívnak hogy nem nyomtat ..mi lehet a baja...bemegyek ...nézem...hát...az egyik pincér besokalt és szétverte a kezelőfelületét...tulaj kérdi, javítható?..mondom hogy hát én biztos nem, ha elviszi szervízbe vagy műszerészhez akkor talán....erre ő: áh akkor hadjuk mennyi egy új....netre fel...60.fa az alja az újabbnak....sok....mondom de van használt 20 környékén..az nem jó mert használt....1 hét múlva telefon vett használtat 32 ért és boldog de állítsam be neki....
    -weblap kellet nekik, cégtől kaptak 260.000 os ajánlatot...mondom én is foglalkozok weblapokkal megoldom nektek 180.000..mondta hogy jó...átgondolja..felhív...mondtam hogy oké de ha esetleg sok neki akkor még beszélhetünk...eltelik 2 hét ..mondom mostmár bemegyek...kiderült hogy megegyezett mással aki 240.000 ben megcsinálja neki...megjegyzem az illető 7 hónap alatt csinálta meg én másfél hónapot ígértem...
    -3 számítógépük van....nagytakarítás....aztmondja lassú az irodai gép meg lefagy mostanában sokat...ok...tisztítunk először...szétszedem a házat...nézegetm a hwket...kicsit meglepődtem....nézem a CPU hűtőblockot és lóg ki belőle valami...gogom a csipeszt...kiszedem, nézem miaz...összeaszalódott csótány...hmm...kemény.....nézem a videókártyát....gyanúsan néz ki a ventillátor rajta, kicsit elvan szenesedve, nem sárgúlva hanem szenesedve, mint kiderült a gép melett van a csótánycsapda, másik oldalon bpedig a radiátor
    -másik 2 számítógép tisztításánál is akadt egy aprócska gond, az egyik viszonylag tip top állapotban volt, őt már kezeltem többször, a másik tartalék gép, még nem nyúltam hozzá soha, na mondom újrapasztázom a procit, biztos ami biztos, hűtő keret leszed.....hűtőblock mozgat...nehezen mozog..hmm..mondom jól megfogta a régi hűtőpaszta...finoman szedem kifele, egyszer csak hallok egy cuppanás és kijött a helyéről.huh mondom jólvan elengedte...nézem az alját..mondom mióta van egy hűtőbordának cpu lábbakkal teli alja...hát azóta mióta a proci annyira ráépült a hűtőblockra mintha kétkomponensű ragasztóval rakták volna rá

:R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés