- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
Hankuk Taja #20826 üzenetére
Kösz, kicsit dolgozott, de sokat nem kellett, mert nagyon szép állapotban maradt fent!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zozzer888 #20793 üzenetére
Parancsolj, kipipálhatod a listán: Raketa 24h
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
hagymaficska #20665 üzenetére
Értékállónak nem értékálló, az, hogy meg megéri-e, Neked kell eldönteni. Ugyanilyen szerkezettel, hasonló kinézettel Tissot-kat jól árasítva Young78 topictárs be tud szerezni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #20649 üzenetére
Én csak a beszerzésében segítettem az órásomon keresztül a kollégám részére, és én is csak ezeken a képeken láttam először. Ha előbb látom élőben, akkor ki se ajánlottam volna a kollégámnak. Most már nem csinálok segget a számból, de rágom a kefét rendesen.
-
Dzsana
senior tag
Ezt közzé kell, hogy tegyem, másoknak is látni kell ezt a szépséget. Sajnos én is tovább adtam, mert nem tudtam, hogy ilyen gyönyörű, sajnos a képek nem adják vissza. Gyönyörűen csillognak az indexek, és a Doxa felirat. Az epém majd kifakadt, amikor megláttam élőben, de addigra már oda ígértem a kollégámnak. Kb.100 éves ezüst Doxa zsebóra, mindene eredeti.
-
Dzsana
senior tag
válasz
TimeCenter #20605 üzenetére
Meg még ráadásul olcsóbb is! Best buy!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zen Master #20575 üzenetére
Nálunk is mindig ilyen kupi van az erkélyen!
-
Dzsana
senior tag
Lenne oly kedves valaki megmondani, hogy van angolul a gátkerék?
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #20205 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #20197 üzenetére
Ja, kösz. Nagyon kötötte az ebet a karóhoz, végül nem tudom, miért az a grill csirke váltotta meg a világot!
A lényeg, hogy sikerült. Találtunk olyan ww-t is, amin még a hátlapján rajta van a gyári fólia!
Majd rakok be arról is képeket!
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #20195 üzenetére
Nem is volt olcsó! 150 Euro-ra tartották, de végül sikerült 130 Eurora + egy 3,5 Euro-s grill csirkére lealkudni!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zozzer888 #20122 üzenetére
Ezt is jobban ajánlom, mint a Doxa-t : női Certina
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zozzer888 #20114 üzenetére
De engem tényleg érdekelt, és köszönöm is, bár ez az információ egy kicsit több, mint amire szükségem lett volna. Amikor éjszaka kimegyek a budira, én is mindig megnézem, hány óra van, de ez a nézés a hálószobában történik, olyasmi óráról, mint amit seiko társ is mutatott. Erről jutott eszembe egy jópofa történet, egyszer az egyik éjszakás szerelő felhívta az otthon alvó kollégát hajnali fél 4 körül, a következő szöveggel: Szeva, úgy is mész ki pisilni, mondd már meg légyszi, hogy mennyi a D2156-os szelephézaga?
Fetrengett mindenki a röhögéstől!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Hankuk Taja #20073 üzenetére
Mert az eredeti tényleg fekete, ez meg szürke műanyag.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zozzer888 #20016 üzenetére
Nem, az e-bay-en volt fönt, de pont az aukció közben felfüggesztette a fiókomat a kedves e-bay, mert kértek tőlem fényképes igazolványt. Nem értem, hogy miért nem eladás előtt kérik, miért aukció közben. Így mit gondolnak a kedves érdeklődők, megfigyelők, egyszer csak eltűnnek az órák és a felhasználó is. Így most megpihentetem őket, mielőtt újra felraknám, egyenlőre csak az ezüst színű Favoritot raktam fel, az is NOS, azt azért nem is raktam be ide.
-
Dzsana
senior tag
válasz
WiZARD #19992 üzenetére
Na most már én is hozzá szólok, de meddő vita. Én a mechanikus órákat gyűjtöm, a mindennapokban pedig quartz órát használok. Hogy miért? Mert egyrészt minden napom szinte percre pontosan be van osztva, és nekem 20-30 másodperc is számít adott esetben, másrészt ebből kifolyólag nincs időm reggelente azzal bíbelődni, hogy mennyire is pontos éppen a mechanikus órám, keressek egy teletext-et, és lőjem be hozzá. No meg jobban is kell rájuk vigyázni, sérülékenyebbek. mint egy quartz. Hiába szidja TC a G10-es szerkezeteket, hogy javíthatatlan meg stb. normál használat mellett nem is kell javítani. A PR50-es Tissot-m már lassan a 12. évét tapossa, szegény egy párszor elejtésre is került úgy, hogy még a mutató is leesett róla, de csak vissza kellett rakni, és ment tovább, a mai napig hibátlan.
-
Dzsana
senior tag
válasz
TimeCenter #19985 üzenetére
Ez igen! Ennyi időt, és energiát beleölni, hogy ezeket össze szedd! Respect!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Hankuk Taja #19775 üzenetére
Ó, köszönöm elismerő szavaid!
Egy apró helyesbítés, én leginkább csak veszem, és nem adom, eddig csak 2 órát adtam el, mert nem kellett a gyűjteményembe. Egyébként azért annyira nem drága ez a vintage hobby, ha nem az Omegákból válogat az ember. A legdrágább órám is 50.000 Ft körül van, a legtöbbje az a 15-30.000 Ft-os kategória.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #19751 üzenetére
Bár csak annyi pénzem lenne, hogy naponta beszámolhatnék egy újabb szerzeményről! :-)))
Most csak a Certina a jelenleg folyó projekt, hétfőn megy a számlap P.Kiss-hez. Ma lehet, hogy lesz két wehrmachtswerk, mindenképpen jelezni fogom! :-) Ha meg nem, majd feltöltögetem megint a régebbieket! -
Dzsana
senior tag
válasz
TimeCenter #19598 üzenetére
Te jó Isten, mi ez a fröccsöntött műanyag giccs? Elnézést mindenkitől, de ez számomra nem óra, egyetlen vintage órámnak még a használt szíját se adnám oda érte.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #19500 üzenetére
Jó reggelt! Nem érkezett helyes megfejtés, de Te nagyon közel álltál hozzá. A történet a következő: A lond-long time ago, úgy a 1900-as évek közepén amikor megjelent a Certina Törökországban, nem fogyott, mert nem ismerték a márkát. Viszont akkoriban a NACAR óramárka nagyon népszerű volt a törököknél, és a Certina marketing fogásból a török importra szánt Certina-kra rányomtatta a NACAR feliratot, így növelve az eladásokat. Be is jött nekik, mert felfuttatták az eladást. Ezért is fellelhető ugyan olyan Certina, mint az enyém, NACAR nélkül, ezt nem a török importra szánták. Certina without NACAR (KF = Kurth Frères)
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #19489 üzenetére
Többet valószínű, hogy nem vásárolok e-bay-ről, mert a Certina-val is belegeltettek. Mint kiderült, sárga fénnyel világították meg a számlapot, így úgy tűnt, mint ha csak kicsit volna patinás. Élőben kiderült, mehet ez is P.Kiss-hez. Persze, neki nincs, csak sima Certina felirata. Találód kérdés: Ki tudja, mi a különbség a Certina, és a Certina NACAR között?
Certina NACAR -
Dzsana
senior tag
válasz
pézoli #19467 üzenetére
Á semmi különös, csak 1-2 apróság. A számlap nem eredeti, hanem újra festett.Tehát nem patina található rajta, mint ahogy a hirdetésben szerepelt, hanem nem készítették megfelelően elő az újrafestéshez a számlapot, és az új festés kissé felhólyagosodott.Egy ablakpárkányon került befotózásra a számlap, és ez kitűnően látszik.Valamint a festék megfolyt a számlap belső felén is - ezt jelöltem is a képen.Aztán a mutató is eredetileg festve volt,ami mára már teljesen át alakult szinte ,,porrá" és az lehullott a számlapra, de még akkor, mikor maga a számlap újrafestése után visszakerült az órára, és ez kissé beleragadt a frissen festett számlap felületére. Ráadásul eredetileg a számlapon itt is süllyesztve volt a kis mp. mutató köre, de az újrafestéskor ezzel mit sem törődtek.A festés után egyszintű lett az egész számlap, ez azzal jár hogy meg kell (kellett) emelni a mutatókat. Először az óramutatót, hogy elférjen a kis mp. mutató felett. Aztán a percmutatót, hogy az elférjen a már megemelt óramutató felett. Aztán olyan plexit keresni hogy a megemelt mutatósor elférjen ez alatt.Tehát egy magasítottabbat - nem olyat - mint az eredeti volt. A szerkezettartóról hiányoznak a fülek (le vannak vágva) ami eredetileg azt a célt szolgálja hogy a hátlap meghúzása után kitámassza a szerkezetet, tehát az ne lötyögjön benne. A felhúzótengely meglehetősen nehezen akart kijönni - először úgy nézett ki, hogy bele törik, annyira rozsdás volt. Hát így röviden ennyi.
Festett számlap
Megfolyt festék -
Dzsana
senior tag
Majd megigazítjuk a sapkáját! :-) Élőben tényleg nem ilyen szembetűnő. Így szervizelés nélkül is nagyon szépen jár, 1 percen belül van a járáseltérése. Szerviz után szépen beállítva tökéletes lesz. Azért szeretem ezeket az AS 1130-asokat, mert baromi pontosak, alig van járáseltérésük.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Hankuk Taja #19350 üzenetére
Jé, azt a Silvana-t mióta árulja már kellaci, de eddig nagyon magas volt az ára. Látom, feladta, és lejjebb vitte az árát. Én azt látom, hogy túl sokat akar fogni az óráin, nagyon drágán adja őket. Ha megnézitek az értékeléseit, nem is a drága órákat tudja eladni, hanem az olcsóbbakat. A felújítottakra túl sokat számol, vagy drága szakemberekkel dolgoztat.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #19285 üzenetére
Szegény január óta nem tudja eladni?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #19232 üzenetére
Mellesleg ha valakit érdekel, van egy pár wehrmachtswerk, amit oda adhatok:
Itt van mindjárt ez az Arlaska, ami hasonlít a BWC-hez, és szintén fluoreszkál.
- 1970-es évek elejéről
- kiváló állapotú aranyozott tok, egész minimális viselési nyomokkal, makulátlan jelzett acélhátlap,
- csodaszép, nagyon ritka fekete! számlap, világító! (fluoreszkáló) arab számokkal, illetve index betétekkel,
- acélbetétes eredeti plexi
- 17 köves,ütésbiztosított, (incabloc) dátumos UNITAS 6380 WEHRMACHTSWERK
- vadonat új minőségi bőrszíjjal
- magángyűjteményből eladó, utolsó 10 évben már nem használt, újszerű állapotban,
- hibátlan működés
- frissen szervizelt, használatra kész[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Van még 2-3 ha érdekes, megmutathatom! :-)
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #19231 üzenetére
Nagyon szép ám, csak fekete számlapot nehéz fotózni, meg most ezt hirtelen csináltam közkívánatra, sok most a fény. Majd ha kész lesz, lövök szépeket róla.
-
Dzsana
senior tag
A terv az az volt, hogy majd adom-veszem, de nem tudok megválni tőlük! Sikerül hihetetlen jó áron megvenni ezeket, így nyugodt vagyok, hogy nem költöm a pénzt, csak befektetem. A Certina-t pl 7000 Ft-ért vettem! Ezt a BWC-t kicsit többért, 9500 Ft körül jött ki, de erre csak egy úl plexi kell, meg egy szerviz, semmi mást nem kell vele csinálni. Itt már betelt a hely, úgyhogy itt vannak:
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #19221 üzenetére
Kellett emlegetni! Épp most hozta a postás a BWC-t!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #19221 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Akciókamerák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest