- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
Az űrhajósok mire használták a tachymeter skálát a Speedmasteren?
-
fagyalllo
őstag
válasz
jocoka75 #241883 üzenetére
Az az értelme, hogy sokaknak tetszenek a teljesen fekete órák, ezért megveszik őket és szerintem le tudják róla olvasni az időt. Semmilyen klasszikus órának nincs ma már értelme, búvár, pilóta, kronó... rég túlhaladott mindegyik, divatcikk, aminél bizony gyakran a forma fontosabb az eredeti funkciónál.
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz
Magnum_ #241602 üzenetére
Értem.
Szóval szerintem egyszerűbb felépítésű egy ilyen szerkezet, mint amelyiken mechanikusan állítod a mutatókat. A motor és kerékrendszer adott, csak egy érintkezőt kell összezárni és elindul a motor, míg a másiknál több kerék, kuplung, szotoár, tengely...
Meg úgyis óráshoz kell vinni, gondolom nem te eszkábálnál bele egy idegen szerkezetet. -
fagyalllo
őstag
válasz
pulutodurumo #241591 üzenetére
Höhö, nem véletlen az egyezés, a Junghans több Seiko szerkezetet is használ/használt, egész komolyakat is.
-
fagyalllo
őstag
válasz
pulutodurumo #241521 üzenetére
Nem kell sok az olajból, egyesek mégis mintha slaggal locsolnák. Linkelni nem tudok, de a fb-on az elég béna nevű Órakedvelőknek szakmai csoport nevű privát csoportban lehet látni ilyeneket is, tocsog az olajban a szerkezet "szerviz" után.
-
fagyalllo
őstag
válasz
fakekorom #241501 üzenetére
De miért? Semmi magyarázatot nem hallottunk, miért éri olyan extrém terhelés a szerkezetet forgatóban, ami károsíthatja is. Ez nekem elég hülyeségnek tűnik, a soha meg nem nevezett órások időről időre mondanak blőd dolgokat, nemrég volt, aki akár évtizedekig se szervizeli az óráját, hiszen még jár.
Tegnap mutatott Seiko szervizes ismerős egy régi KS-t, aminek a rugóháza bűzlött a WD40-től, azt is egy "órás" fújta bele... -
fagyalllo
őstag
válasz
Swatchboy75 #241443 üzenetére
Ez olyan mint Kim Kardashian. A hírességével keres pénzt és azért híres, mert hirdeti magát.
Persze ettől függetlenül jól néz ki, ahogy a TAG se csinál csúnya és rossz órákat. -
fagyalllo
őstag
válasz
Swatchboy75 #241434 üzenetére
A gyártó nem véletlenül nem adja meg a szerkezet típusát, az ugyanis valami teljesen hétköznapi 10-20$-os alap... Régen biztosan Rondát használtak, ilyesmi lehet most is.
Szóval kapsz a sok pénzért szép tokban egy minden bizonnyal megbízható, de teljesen közönséges szerkezetet, amit bárki megrendelhet a netről. -
fagyalllo
őstag
válasz
kabalapasika #241432 üzenetére
Ha a dobozában tartod és nem hordod, akkor szinte biztosan nem fog karcolódni. A zafírüveg is megkarcolódhat, ha nehezebben is a Hardlexnél.
Merd megvenni, de itt olcsóbb: [link] -
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #241342 üzenetére
Jaigen, az emlegetett szíj 21-es volt.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Newyorker #241312 üzenetére
Akkor meg is van a probléma kiváltója. Lejárt órát mielőtt beállítod és felveszed, fel kell húzni, tekerj a koronán ízlés szerint 20-30-40-et, elrontani nem tudod, megakadni nem fog, mert a rugó megcsúszik, ha eléri a maximális feszességét.
A mondás szerint ezek az automatikák nem a leghatékonyabbak, kevés mozgásnál nem tudják tartani a lépést a lejáró rugóval. -
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #241143 üzenetére
Az első mondatodat nem értem, nem tudok rá válaszolni.
Miért elferdítettek a magyar árak? Az importőrnek a gyártó szabja meg és minden viszonteladónak ugyanannyiért kell adnia.
Az SKX-et nem gyártják már, utolsó ára kb. 150.000 volt, hasonló mint egy 4R búváré akkoriban. -
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #241070 üzenetére
Honnan vetted a 2,5-es szorzót?
Jelenleg a tutu boltjában (aki ugye magyar garis órákat árul listaáron) a 7S szerkezettel szerelt, még kapható Seiko 5 órák ára 49 és 85.000 forint között van. Egy nem limitál, nem speciális, 4R szerkezettel szerelt 5 Sports 95 és 140.000 között kapható. Nagyon nincs meg az említett különbség még a legolcsóbb és legdrágább órát véve se.
Ráadásul a 5 Sports modellek tokozása komolyabb, masszívabb, 30-50 helyett 100 méter vízállóságú, a szíjuk tömör szemes, nem hajtogatott lemez. Valamint nagyobb, modern méretű és stílusú órák.
Másik példa, visszakerestem, 2018-ban 140$-ért vettem SNZH55K1-et, ami egy 7S36-tal szerelt 5 Sports. Ugyanettől az eladótól ugyanebben az évben 135$-ért SRP605K1-et, ami egy 4R szerkezetes 5 Sports. Szintén tőle egy 4R szerkezetes SRP315K1 Monstert, ami egy ISO búváróra 190$-ért. Hol van itt a 2,5-ös szorzó? -
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #241061 üzenetére
dzsi23 mellé állok, egyértelműen állítottál valamit, ami a teljes hozzászólásból kiragadva tökéletesen értelmezhető.
Idézem: "Cserébe tud olyan funkciókat, amiket igazából a katonaság használ csak pl: Másodperc stoppos, vagy épp koronáról húzható"
Szerinte ez az állításod nem igaz.
Szerintem meg totál marhaság.
De ahelyett, hogy próbálnád elmagyarázni, miért is gondolod így, csak újabb demagóg szóáradatot olvashatunk. -
fagyalllo
őstag
Invictát is felülmúló akció a Timestore-on!
-
fagyalllo
őstag
válasz
nederlanden #240904 üzenetére
Van róla szerviz infó, mégpedig 12 éve nem nyúltak egy híresen kényes 2500-as werkhez. Hiába ebben már a C változat van, ami nem időzített bomba, de a hagyományos gátszerkezetekhez képest jóval érzékenyebb a karbantartásra.
-
fagyalllo
őstag
válasz
nederlanden #240891 üzenetére
Talán az a megoldás, hogy veszel egy órát és azt elviszed több szervizbe és amelyiknek meg vagy elégedve a munkájával, oda viheted a többit.
Vagy ezeket add el és vegyél újat és utána szerviz előtt megint add el. -
fagyalllo
őstag
válasz
nederlanden #240884 üzenetére
A 300-as lengésszög nepperduma, önmagában semmit nem árul el a szerkezet állapotáról.
-
fagyalllo
őstag
válasz
nederlanden #240881 üzenetére
Mi a célod az órával? Ha el akarod adni így, akkor hirdesd meg nyomott áron, mert 12 év alatt egyszer se volt szervizelve, nem tudni milyen állapotban van és az új tulajdonosnak azzal kellene kezdenie.
Vagy ha használni akarod és törődsz az órával, fogadd el hogy időnként ki kell nyitni és foglalkozni vele, aminek talán marad egy kicsi nyoma a hátlap hornyaiban, az AR réteget nem tudom elképzelni, miben érintené a szerviz.
Harmadik lehetőség, hogy nem hordod és néha előveszed megnézni, milyen szép állapotú. -
fagyalllo
őstag
válasz
Macyke82 #240760 üzenetére
Egyik se nonprofit jótékonysági szervezet, ez nyilvánvaló és a végtermék minőségéhez sincs köze az egésznek, de az órák nem hőlégfúvók, vagy kalapácsok, ahol pusztán a minőség döntő. Ezért ér sokkal kevesebbet a szememben egy 700.000-es Calibre 5 TAG, mint egy 170.000-es 4R Presage.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Macyke82 #240742 üzenetére
Annyi "csupán" a különbség, hogy a Seiko saját magának tervez és gyárt mindent, a cégalapítás óta megvan a folytonosság, nem ment tönkre a kvarcválságban és nem csak a még jól hangzó márkanév miatt élesztették újra, vagy nem valami pár éve kitalált név, aki a kiskapukat kihasználva olcsón felült a svájci vonatra. És nem olyan mint a TAG, ami az automata kronográfok alatt szimpla Sellitát és Rondát rak az óráiba, mert sokkal kényelmesebb és kifizetődőbb vásárolni szerkezetet, és jól megtámogatni markentinggel, mintsem sajátot fejleszteni és gyártani, mert a tömegeket úgyse érdekli.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Vladislav #240731 üzenetére
Ha a Tissot Swissmatic borzalmakat elkerülöd, akkor nem tudsz venni rossz swiss made acéltokos automata órát. Egy tisztességes, bármilyen vízállóságú tokba szerelt 2824 származék szerkezet tökéletesen megfelel a céljaidnak, innen kezdve csak annyit kell eldöntened, a rászánt keretből melyik tetszik legjobban. Az én szememben a legolcsóbb Swiss Military és egy TAG hárommutatós automata közt nincs különbség, hiszen mindkettő egy katalógusból rendelt szerkezetet rak az alapvetően ugyanolyan kialakítású tokba, csak a TAG némileg több pénzből szebb formákat rajzol és sokkal többet keres rajta.
Dzsana linkelt doxás posztja nagyon jól példázza a svájci óraipar jelentős részét, a márkanév és a swiss made nosztalgiájából élnek gyakorlatilag nulla hozzáadott értékkel. Nem gyártanak, nem fejlesztenek, csak termelnek. -
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #240670 üzenetére
Nem tudom hogy a márkaszervizek mit csinálnak vele, de szervizelhető, a beszabályozáshoz létezik szerszám, valami spéci olaj is kell valahová, jó drága, de beszerezhető. Gondolom, azért nem szeretik az órások, mert alkatrészt már nem szoktak külső szervizeknek eladni, ezzel is a márkaszervizhez kényszerítve a vevőket.
Pár éve egy ausztrál órás, Nicholas Hacko írt egy kiakadt blogbejegyzést, hogy a Rolex már nem ad el neki és a többieknek menetes stiftet a szíjakhoz, mert nincs Rolexes szervizes papírja, azaz képtelen szakszerűen becsavarni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #240654 üzenetére
1-2 hónapja buszról leszállva szólított le egy csávó, de szerencsére csak a szép Seiko órámat dicsérte meg (kvarc Tuna) és ment tovább. :D
Én is szoktam figyelgetni unalmamban, múltkor egy SRPD25 Monstert szúrtam ki, a Karinthy Aquában egyik srácnak SKX007 és valami orosz búvárja is van. -
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #240638 üzenetére
A Mido és Hamilton egyértelműen a Roamer és Tissot felett áll, sőt, a Tissot van legalul, a Swatch csoporton belül a flikflak és a névadó márkák után a leghitványabb. Vannap korrekt órái, de igazán alja hulladékok is a csodás Swissmatic szerkezettel, kronóból pedig butÍtott Lamaniát kapja, amiben már több a műanyag, mint a fém.
A Mido és Hamilton nem kap műanyag gátszerkezetes werket.Vladislav: Mindenki leszarja az órádat, ahogy az enyémet és mindenki másét a topikban. Néha-néha majd találkozol valakivel, akit érdekelnek az órák, kiszúrhatsz egy méregető pillantást, válthatsz pár szót a témáról, de ennyi.
Senki nem fog az órád alapján megítélni, egyedül neked jó érzés, hogy az átlagnál többet költöttél egy funcióján messze túlmutató tárgyra. A presztízs pedig egy oltári nagy baromság.
Olvasgass (ne kereskedők ömlengős marhaságait), ismerd meg a neked szimpatikusan hangzó márkákat, a történelmüket, a mostani kínálatukat és vegyél egy neked tetsző példányt. Bármit is választasz, egy szalagon készült tucattermék lesz, de attól még kiszolgál jó sokáig.
-
fagyalllo
őstag
Jó áron új Citizen NY0141: [link]
Ez már az új modell, nagyobb, 44 mm-es tok, zafírüveg, másodperc stoppos szerkezet, puhább szíj. -
fagyalllo
őstag
válasz
Vladislav #240597 üzenetére
NIncs egyértelmű összefüggés a saját gyártás és az óra minősége között.
Meg mi is számít ugye saját werknek? Ha vesz az ember bármilyen Swatch csoportos terméket, akkor az annak számít, vagy nem? Mert az ETA gyártja a szerkezeteket, nincs a Tissot-nak, Hamiltonnak, Longines-nek saját gyára, de mégis egy cégcsoport.
Szóval vegyél bármit, ami neked tetszik. -
fagyalllo
őstag
válasz
Vladislav #240562 üzenetére
Jó, lehet nem mindegyik a felsorolásból a legalsó polcon van, de nekem semmitmondó nevek. Biztos csinálnak szép órákat, csak a márkanéven túl semmi nem maradt meg belőlük, letakart névvel egyiket se ismerném fel.
A szerkezet milyenségének nincs köze az óra minőségéhez, csak az árához, azonos tudású tokozásban a mechanikus szerkezet mindig jóval drágább egy kvarcnál.
Én a TAG Heuert se ajánlanám, számomra ugyanez, csak szebben és drágábban, ugyanúgy katalógusból rendelt szerkezeteket raknak az óráikba.
Az említett Hamilton márka nekem is szimpatikus, annak már a neve is sokaknak ismerős.A Roger's elsősorban el akarja adni a forgalmazott óráit, szóval...
-
fagyalllo
őstag
válasz
Vladislav #240557 üzenetére
Ezek mindegyike alsópolcos svájci, nem gyártanak szerkezetet, valószínűleg semmi mást se, megrajzolják az órát, összeszerelik és értékesítik. Vedd meg a neked tetsző típust bármelyik márkából.
Presztízsük az órákhoz nem értők között van a swiss made felirat miatt.Ez nagyon lehúzósan hangzik, de ennyi pénzért ezt lehet várni, kapsz egy acéltokos, jó eséllyel zafírüveges órát valami egyszerű szerkezettel, a tartóssággal nem lesz gond.
-
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #240535 üzenetére
De igazából itt mindegy is, Ronda vagy ETA kvarc mindegyik, teljesen rendben van, úgyik a külcsín a fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest