- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Két kérdésre keresem a választ, biztosan tudtok segíteni!
1. Miért csinálja azt a frissen szervizelt automata szerkezet olyakor, hogy hiába mozgatom meg -megfelelő mennyiségű energiát adva neki természetesen-, nem kezd el járni a másodperc mutató? De ha a koronáról a mutatókat picit megmozdítom, akkor vígan elindul.
2. ... elfelejtettem mi volt a második kérdés, majd ha eszembe jut, akkor felteszem"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
-
Tulku
veterán
Megint egy unikum...természetesen negatív reklám részemről...miért ne vegyünk beépítést...felhívnám a figyelmet egy mondat-ékszerre a kivételes leíráson belül:
"Ilyen óra ezzel a világos barna homokfúvott hatású eredeti felújított számlappal nem létezik."
Ha az első és utolsó két-két szót összeolvassuk, közelebb jutunk e becses hirdetés oximoron szerű ars poetica-jához:
Ilyen óra nem létezik
-
squir
aktív tag
válasz ricsik #167457 üzenetére
Köszönöm!
A Pobeda azért egyszerűbb.
Nekem ezt a munkát Hantos Laci végezte, de csak a számlap pl egy Pobeda árának többszörösébe került. Nem érné meg. (továbbá Laci nem vállal oroszokat)Ha nem emlék, egy Pobeda értékű óránál a számlaphoz nem érdemes nyúlni, az a legdrágább. A tokot nem lehet polírozni (amit a Zenith-en látsz nem csak polírozás, hanem köszörűs munka is az élek, letörések helyreállításához) mivel krómozott réz tok (ha acéltokos, akkor viszont igazi kincs, az olyan nagyon ritka a régi Pobeda órák között!). Szerkezet szervizelése szintén egyszerűbb, mivel kézihúzós és nem bonyolult. A plexit lehet cserélni, ha be van sárgulva (ha nincs, kb 30mp eltüntetni róla a karcokat).Helyreállításnál a tokra egy új krómozás, valamint egy szerkezettisztítás, plexi, szíj kb 10-15e Ft lehet max. (szerintem. Ilyet még nem csináltattam)
szivarvég: köszönöm, de ezek csak apróságok. Régóta nagyon szeretem a vintage órákat (egy időben kimondottan azokat gyűjtöttem). Van, ahol jobban össze van szedve a története egy-egy gártónak, modellnek, van ahol apránként lehet "összecsipegetni".Mindig azzal kezdtem (azzal kezdem most is), hogy ha hozzám kerül egy óra (mindegy milyen, mikori), hogy utánanézek, olvasok a történetének, a hozzá kapcsolódó leírásoknak. Több minden össze is kapcsolódik, pl az Enicar Sherpa Date órámmal kapcsolatban utánanézve az Enicar cégtörténete-modellek-leírások, az EPSA compressor/super-compressor tokok története, felhasználásuk (ide már kapcsolódik a Longines, hamilton, Jaeger, stb gyártók egyes modelljeikkel, ezt használta az Enicar is), valamint a Mount Everest expedíciók története (a Sherpa Date volt az egyik expedíció "hivatalos" órája, ide pedig már kapcsolódik a Smiths Watch Co., valamint a Rolex is). Röviden.
[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
válasz gipsztigris #167462 üzenetére
Úgy szólt a cikk, NOS ......by Bulova
squir nem is, nem szarok...[ Szerkesztve ]
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
hornoti
csendes tag
válasz berigazek #167346 üzenetére
Hali,
már rendeltél a CityWatches-ról? Kérdeznék: tegnap rendeltem egy női Seiko-t. Az oldalon nem kell regisztrálni (pontosabban nem találtam). A rendelést fogadta, fizetés Paypal-lal. Viszont azt nem értem, honnan tudja, hova kell küldeni. A Paypal-on regisztrált címre küldi a csomagot? Paypal-os visszaigazolás jött, de a webshop-tól semmi. Ez így normális?
A biztonság kedvérét írtam nekik ma reggel, és pontosítottam a címet, mert ha DHL hozza, akkor a munkahelyi cím játszik.köszi
[ Szerkesztve ]
-
berigazek
őstag
válasz hornoti #167465 üzenetére
Igen...mindiig a PayPal regisztrált címedre küldik azok az oldalak,ahol nem regisztrálsz csak vendégként vásárolsz...Az angol oldalak biztonságosak ,megbízhatóak.
Lehet,hogy most készítik elő a csomagot,ha raktáron volt az óra és majd jeléentkeznek,ha postára adták,de furcsa,hogy nem jött rögtön Rendelés visszaigazoló emailed!?Jó a PayPAL,mert 180 napos védettséget élvezel!
[ Szerkesztve ]
,,Tanulj tinó,ökör lesz belőled!"
-
ricsik
őstag
TOZ és squir
-
berigazek
őstag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz alphaville #167471 üzenetére
Hiába no, illusztris társaság jár oda...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Alpachino
veterán
"bugáztam le a vevő csuklójáról"
Leloptad ? és azt hogy....?
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
squir
aktív tag
Rendszeresíts az üzletbe egy tárgyfotó-sátrat is!
Szép cuccok, főleg a Longi chrono! -
alphaville
aktív tag
válasz Alpachino #167477 üzenetére
Jaja, ellopom, majd a fénykép elkészülte után, óvatlan pillanatban visszacsatolom a ketyegőt. Neked be kell valljam, teljesen új tolvajtechnika kidolgozásán fáradozom, és nem sikertelenül! Már képes vagyok olyan karórát is elbugázni a tulajdonos csuklójáról, amelyre vágyik, de még nem vásárolta meg.
Igen, itt egy pillanatig elmélázva fellelhető a közös nevező a mesterrel. Érzed már a bizsergést a csuklódon?squir:
Szerintem is a Longines szebb volt!
Tamás:
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz alphaville #167480 üzenetére
Mert korábbi képek tanúsága szerint a Longi a tiéd. A Roli tényleg elég viseltes állapotban van. A középső aranyozott szemeken csak úgy tobzódik a retek. Eléggé felújítás-tisztítás érettnek tűnik. Én márka ide vagy oda nem tudnék ilyen redva állapotban lévő órát viselni.
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
TOZ
addikt
válasz yodamastah #167473 üzenetére
-
alphaville
aktív tag
válasz Tiszteletes #167481 üzenetére
Jól látod, finoman jeleztem is neki a Rolex tisztítását. De mégiscsak vevőm, s a vevőnek mindig igaza van!
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
válasz alphaville #167483 üzenetére
Pláne eléggé lógnak a Jubilee szemei is.
-
gipsztigris
addikt
válasz krx21 #167290 üzenetére
Nos! Tegnap reggel kilenckor bontottam ki, felhúzás koronáról majd pontosság beállítás.
31 óra járás után, (kb. öt órát volt a kezemen) összeszedett 1 másodpercet. Középen áll a kalibrálómű.
Szerintem nem rossz! Képen az exif adatoknál látszik a pontos idő.
Sajnos több tesztelés nem hiszem, hogy lesz mert fájó szívvel de mennie kell! Nem az én stílusom, bár ha lenne gyűjteményem akkor biztosan maradna.[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
7s26c
őstag
válasz gipsztigris #167485 üzenetére
Abban a hitben éltem, hogy magadnak vásároltad nagy örömödre. Hogyhogy mennie kell? Szép óra.
-
gipsztigris
addikt
válasz 7s26c #167486 üzenetére
Magamnak vásároltam, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon nem az én stílusom és méretem.
Beledöglöttem volna ha nem veszem meg, de ez az óra sokkal elegánsabb mint amilyen öltözetet viselek a mindennapokban.
Öltönyt évente háromszor-négyszer veszek fel, műszaki területen dolgozom, szóval kár lenne az óráért. Inkább viselje olyan akihez illik. Azért írtam, hogy más lenne a helyzet ha gyűjteményem lenne, mert akkor tuti maradós lenne. Egy vagy két órám van mindig, de azokat viselem is."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
7s26c
őstag
válasz gipsztigris #167487 üzenetére
Érthető. Kár érte.
-
Sungoo
addikt
Közvélemény kutatás:
Ha eszembe jutna lecserélni A Steinhartot egy kvarcra (kőzáport most mellékelni ), mit ajánlanátok helyette, körülbelül ebben az ársávban? Acél-zafír kombó, analóg az érdeklődési köröm.Timecenter, nézelődtem Nálad is, de a mértetek kicsit megkavartak, 42 mm-nél nagyobb nekem már bután áll.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz gipsztigris #167485 üzenetére
Bizony jó... Én nem adnám el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest