- One UI 8 zápor hullott
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Őszbe hajlik a Nubia friss hazai kínálata
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
#40553216 #1672 üzenetére
Nem, su-val átváltok root-ra és utána azzal a jogosultsággal vagyok bent. Utána már semmit nem kell a parancsok elé tennem. Egyszerűen:
$ su
password:
# cd /etc
# rm -r *Csak hogy életszerű példát mondjak
su felhasználóváltás, sudo meg egy parancs idejéig jogosultságnövelés. Első egyszer kell és utána exit-el visszaváltasz az eredeti felhasználóra, sudo meg ügye mindegyik parancshoz, amit rootként akarsz futtatni.
-
SLD
tag
válasz
#40553216 #1669 üzenetére
Naja, bár ha tudod, hogy x ideig root jogok kellenek és más-más parancsot kell begépelned, akkor kényelmes, hogy nem kell folyamatosan elé berakni a sudo-t.
Lényeg, hogy jó tudni, hogy így "kell", mert az én megoldásom kicsit beletipor ebbe az ubuntu-megoldásba, mondjuk cserébe mostmár elég csak su-t begépelnem...
-
Dzsekó
addikt
válasz
#40553216 #1628 üzenetére
És mit kell feltenni, hogy legyen? Azért néha nem árt, ha van.
A billentyűzet problémát nem tudod mi lehet?Próbáltam Ubuntut is feltenni, de amikor a telepítés elején van az Ubuntu felirat és alatta fut a csík, amikor végigfut a csík és jönne a következő kép, akkor a monitor elmegy standby-ba aztán szevasz világ. Úgyhogy azt nem tudtam feltenni. Gentoo sem ment fel más miatt. Csak a Suse, de ez meg billentyűzetet kezeli szarul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone Air 256GB Asztrofekete 3 ÉV kiterjesztett garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3530
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest