- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Nem egyről beszélünk.
Mi erős? Ha ugyanarról az ip-ről és MAC-ről megyek mint egy legitim felhasználó, hogyan tudnád megállapítani, hogy épp kivel van dolgod? Ezt írtad, én pedig erre reagáltam.
Természetesen van értelme kliens és szerver oldalon is szűrni, erről egy kukkot nem szóltam. Viszont szerver oldalon hiába állítasz be statikus arp-ot, attól még a kliens olyan ip-vel és olyan MAC-kel jön amilyennel csak akar, max ha nem egyezik a szerverbeni arp táblával, akkor a szerver nem fogja látni és viszont.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
Hát ez azért igy erős. Ezért kell szűkíteni, hogy adott helyről vagy bizonyos gépek csatlakozhatnak, esetleg a switchbe is belövöd hogy minden portra kötött mac, és akkor iptablesbe már csak machez ip-t kell rendelni.
Semmiképp sem fölösleges sem a szerver sem a kliensoldali, de csak kliensoldalon korlátozni mégis veszélyesebb mint inkább szervernél.
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
Amit akar az nem hülyeség, az os-t törhetik vagy lecserélhetik másra, de ha gw oldalon korlátozod ezt akkor biztosra tudni fogod, hogy meik gépen is rosszalkodtak.
Persze lehetne mondjuk még úgyis, hogy csak akkor kap szabályt ha dhcp oszt egy ip-t, + beizzitani egy arpwatchot, és már abból láccik ha valaki szórakozni akar, mindenestre nem túl szerencsés csak az kliensoldalon intézkedni.
Üdv.: steveetm -
kraftxld
félisten
Én se akarok hülyeséget mondani, de sztem DHCP kell neked
Ott meg lehet adni, hogy milyen MAC címhez milyen IP-t rendeljen. -
vtechun
veterán
Hello!
Linux osztja az ADSL-emet itthon. Több gépnek is. Azt szeretném elérni, hogy a csatlakozo kliensek, csak egy adott Halokartyaval es egy adott IP cimmel csatlakozhassanak. Erre elvileg az arp progi jo amihez kell egy ethers file ami igy nez ki:
00:0A:00:00:00:05 192.168.0.10
00:00:70:05:00:00 192.168.1.20
es ezt betolteni az '' arp -f /etc/ethers ''paranccsal lehet, de ugy vettem észre nem er semmit, a kliens ugyanugy betudja allitani 10 helyett a 9-es IP-t is. Vagy én csinálok valamit rosszul?
Tud valaki segíteni? mindenképpen ilyen megoldást szeretnék, mert gyakorlás miatt is van fent ez a linux. A válaszokat előre is kösz, bár valahogy sejtem, hogy nem lesz egy népszerű topic
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest