Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mrarizonahu
üzenetére
Az olyan esőt leszámítva, amikor nem látsz 20 méternél távolabb, más nem zavarja annyira, hogy megálljon. Egy normál eső, havazás, szél nem nagyon befolyásolja (sebességben biztosan mérhető, de használhatóságban nem para).Tehát az év 360 napján tökéletes, azon a pár durván esős napon meg pár perc kiesés maximum, amíg lemegy a felhőszakadás nagyja.
-
válasz
PiroGrim
üzenetére
Nem tudom, hogy a wall mounthoz adott adapter az mennyire izmos (az installation guide képein megnézve nem bíznék rá 130km-es széllökéseket, de hátha van valakinek itt ilyenje). Egy időben a sima, külön megvehető csőadapter az kritikán aluli fos volt és lerepülgettek nagy viharban az antennák, de a mostani jobbnak néz ki a shopban. Nekem egyedi a rögzítésem, mert a fali adapter - az gyárilag nincs az alap csomagban, vettél hozzá külön? - nem lett volna jó az én tetőmhöz.
-
válasz
t72killer
üzenetére
új felhasználónak van-e off-grid belépésre lehetősége, azaz bármilyen egyéb működő net és telefonkapcsolat nélkül, egy szükség esetén leporolt vassal felcsatlakozni úgy, hogy nincs még az embernek előfizuja és "helyben" fizetni?
Elvileg a starlink app és starlink.com weboldal működik aktív előfizu nélkül is, tehát menedzselhető, ha már van eszköz a neveden. A saját FAQ is írja, csak ott egy mondattal el van ez intézve, hogy igen, lehet.
-
Köszi! Közben mára megjött a kollégák válasza, amire felvetettem, hogy nem az IP címmel van-e gond és hát de... valami bolgár botnet folyamatosan erről a subnetről bombázza a mávot és ezért letiltották.
Ez így érdekes lesz a jövőben, nem tudom mennyire sűrűn változik SL-en az IP, ma reggelre újat kaptam így, hogy egész éjszakára kikapcsoltam, csak ezt az egyet kell engedélyezni, de ha naponta változik, az nem lesz vicces. -
Valaki meg tudná nézni starlink hálózaton, hogy a https://vpn.mav.hu elérhető-e?
Egy sima cisco-s weboldal, bármilyen netről elérhető elvileg, semmi extra, csak nekem tegnapról mára ez megszűnt működni SL-en (mobilneten bejön), annak ellenére, hogy sehol semmi nem változott és a névfeloldás működik, pingelhető is a szerver, de SL hálózatról, legyen kábeles vagy wifi, valamiért nem hozza be...

Ha ugyanazon a gépen átállítom a kapcsolatot mobilnetre, akkor igen. Ha indítok egy OpenVPN-t valahova, akkor is.
Kollégák állítják, hogy céges oldalról minden rendben, SL support még semmit nem válaszolt (és gyanítom érdemben nem is fog, mert a faq-ban benne van, hogy úgyse tudnak segíteni, hiszen nem tiltott a vpn), mindenféle restartok, router is, antenna is, custom dns beállítás, satöbbi kipróbálása megvolt, nem működik sehogy. Ez az egyetlen cím, minden más igen.
Tegnap még jó volt, meg már amióta az SL megvan nem volt gond, mára mégse működik. Sehogysenemse. -
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Ja így már értem. Tehát nem lehet felfüggeszteni, csak itthon ugyanolyan gyorsan visszakapcsolják, mintha kvázi felfüggesztetted volna. A kolléga meg úgy kérdezte, mintha kb. feltöltős net lenne, szóval azért nem úgy van, hogy az ember random befizet egy hónapra és akkor megy, utána meg majd akkor, ha megint fizetsz. Azért ez rendes előfizetés, csak így nálunk a kevés használat miatt elég rugalmasan is lehet ezek szerint intézni.
-
válasz
fifferfiffer
üzenetére
Azt hogy? Nekem nincsen ilyen opcióm, én csak lemondani (=cancel) tudnám, pause csak akkor lenne, ha roamingra váltok. És ha lemondanám, akkor a kifizetett hónap végéig működik, nincs félhónap.
-
válasz
Janusz001
üzenetére
Nem egészen. Egyféle, automatikus fizetési mód van (levonják az előfizut a számlázási ciklus első napján, előre fizetsz), regisztrált bankkártyával. Csak a roaming szolgáltatást lehet felfüggeszteni, a residentialt nem. Ha így akarod használni, akkor évvégén le kell mondanod és újra megrendelni tavasszal. Itthon valószínűleg nem probléma a reaktiválás, ha zsúfoltabb területen élnénk, akkor problémásabb lenne.
-
válasz
lacos001
üzenetére
Az tökéletes lesz.
Nem is kell magasra rakni. Nekem csak a tetőre mehetett véglegesen, mert nagyon sok fával vagyok körbevéve. Már 5% obstruction is érezhetően befolyásolni tudja (pl. játék, skype közben), kell neki a tiszta rálátás az égre. Azon kívül viszont komolyabb esőben sem éreztem problémát, csak 1x, de akkor brutál vihar volt pár percig és az is éjjel volt. -
válasz
lacos001
üzenetére
Én problémamentesen Counter-Strike-ozok Starlinken esténként mostanában, ezt tudom róla mondani. Casual játékra elég, mint azt előre sejtettem. Az 5G biztosan jobb ping tekintetében, meg feltöltési sebességben is (legalábbis jobbnak kellene lennie), ha az szempont. A Starlink menő, de csak ott, ahol tényleg nincs más szvsz. 5G ellenében nem választanám, ha lenne lehetőségem még akkor se, ha jóval nagyobb a letöltési sebessége - nekem átlag 300mbps, de 100-zal is elégedett lennék.
-

Ez a mai állapot. Mióta a tetőn van, nincs kimaradásom egyáltalán, boot után (újraindítgatja magát éjjel automatán, aminek nem örülök) az a pár mp az normális. Néha-néha, beesik egy-egy 0.5-09sec közötti, de a 2s+ fülön azóta nem láttam semmit. A ping sosem szállt még el, az tartja legnagyobbrészt ott 25-45 közt (azért inkább utóbbihoz közelebb), ahogy írtam. Játszani még nem volt időm sajnos azóta sem rajta. Kompetitív játékhoz nem biztos, hogy elég, de igazából azt nem is szoktam. Casual DOTA-hoz, CS:S-hez meg szerintem jó lesz, más nálam nincs online.
-
válasz
Kalex012
üzenetére
Nekem gen3 van, még 170-ért vettem...
3 hete üzemben, épp' tegnap került fel a tetőre. Most lett teljesen unobstructed a skyview, de eddig is elégedett voltam vele. Játékra még nem használtam, amiatt, hogy a földretéve volt egy 5-6% blokkom egy fa mellett és nem is volt irányba állítva tökéletesen, de minden másra, munkára, streamingre, letöltésekre lényegében tökéletes volt. 450/45mbit az eddigi rekord mérés. A ping ugye olyan, amilyen (90%-ban ~25-45 közt), de nem tragikus. Ott, ahol nincs érdemben más net, ez megváltás. -
Remélem nem rendeltél olyat, vagy nem az ausztráloktól, mert én becumiztam rendesen. Valamit elnyomorékoskodtak rajta, így megfogták a vámon még onnan kifelé, nem igazán értem, hogy miért (hiányos dokumentációra hivatkozva, de hát könyörgöm, egy darab műanyag, mit kell ezen majomkodni). A webshop tulaja sem tudott semmi értelmeset mondani, hogy most ez miért, meg még sose volt ilyen, meg blabla, de mivel visszaküldték nekik, úgyhogy kértem - és kaptam - egy refundot az egészre. Nem akadékoskodtak, de a kommunikációjuk hagyott némi kívánnivalót maga után és ugye adapterem sem lesz mostantól két héten belül, az biztos. Rámentem így egy másikra, amit közben Etsy-n találtam, az legalább eleve fémből van. Leírás szerint Usából jön, tűrhető ára van, 38 mm-es csőre akarom feltenni. Meglátjuk.
-
-
válasz
fifferfiffer
üzenetére
És a feladásra mennyit kellett várni? Egy pillanat alatt átírták az intervallumot +1 hétre aznap, amit elsőre vég dátumnak adtak meg...
-
Sziasztok! Magyarországra honnan küldik, illetve kb. mennyi idő alatt érkezik meg a SL csomag, ha feladták?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kés topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem 5-re van állítva az OBS, mert amire kell, arra ez is elég nekem.

Nem is kell magasra rakni. Nekem csak a tetőre mehetett véglegesen, mert nagyon sok fával vagyok körbevéve. Már 5% obstruction is érezhetően befolyásolni tudja (pl. játék, skype közben), kell neki a tiszta rálátás az égre. Azon kívül viszont komolyabb esőben sem éreztem problémát, csak 1x, de akkor brutál vihar volt pár percig és az is éjjel volt.
Ahhoz képest annyira nem is olcsó, főleg a 13. hónaptól (az már az itthoni starlink havidíjával egyenlő, bár ott nem tudom mennyi az annyi). Akkor lehet, hogy mégis jobban jársz SL-el.