Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
wildrain
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Az installer nyitóképernyőjén kérdezett, ott az elsőt választottam, de most kipróbáltam a másodikat is, nem segít:
Server components, tools, Books Online, and samples
Run the SQL Native Client Installation WizardGyanítom, hogy azzal lehet a gond, hogy ez egy olyan programverzió, amit a microsoft az iskoláknak biztosít betanulásra.
-
wildrain
addikt
Ha nem tévedek, ott van a kutya elásva, hogy a telepítéskor csak a kliens cuccokat ajánlotta fel a telepítő, a szerver létrehozásához még kellene valami(?).
-
wildrain
addikt
Először is kösz a segítséget
, másodszor pedig megkérlek, hogy értelmezd, amit írtam. Nem adatbázist, hanem szervert nem tudok létrehozni. Ha tudnék szerverhez kapcsolódni, akkor az adatbázis létrehozása már sima ügy lenne.
A fősulin tanulok adatbáziskezelést, és most vizsgáznék belőle, így felraktam az otthoni gépemre a tanulóverziót, de mivel a telepítés, beüzemelés szóba sem került órán (nyilván az ilyenről csak olyan mértékben volt szó, hogy "Indítsák el a programot, a bejelentkező ablakon kattintsanak a Connect-re"), így itt el is akadtam. Szóval nem az sql parancsokhoz vagyok hülye, hanem a program telepítéséhez, beüzemeléséhez.
Egyébként sem biztos, hogy rosszul csinálok valamit, lehet, hogy a program rosszul települt, de sajna nem tudom, hogy hogyan kellene kinéznie az első használat során.Szóval ha kielégítettem a kíváncsiságodat, akkor akár segíthetnél is, hiszen arrogáns kérdésedből arra következtetek, hogy neked ez simán menne... Előre is kösz.

-
wildrain
addikt
Telepítettem egy MS SQL Server 2005-öt, de egészen az elejénél elakadtam: Hogyan kell szervert létrehozni? Valamit csináltam, de nem biztos, hogy jó, mert amikor elindítom a Management Studiot, a bejelentkező ablak Server name mezője üres, és tallózáskor sem látszik egyetlen szerver sem.
Van erről valami szájbarágós doksi a neten? Súgót ugyan olvasgattam, de nem vágom, hogy ilyenkor mi van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Okos Otthon / Smart Home
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lexus, Toyota topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, másodszor pedig megkérlek, hogy értelmezd, amit írtam. Nem adatbázist, hanem szervert nem tudok létrehozni. Ha tudnék szerverhez kapcsolódni, akkor az adatbázis létrehozása már sima ügy lenne.