- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Hívószám-hamisítás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Egyébként én először olyan információt akartam szövegként tárolni, ami tipikusan egy enum (SQL) típus lenne, és a mező "kardinalitása" olyan 10 db érték körül mozog. Enummal az a baj, hogy nem elég dinamikus, ha új értékre van szükségem az alkalmazásban, akkor módosítanom kell az elérhető enumok listáját, ami MySQLnél azt is eredményezheti, hogy újragenerálja az egész táblát. És az enumra lett volna alternatíva a numerikus vagy szöveges érték, ahol én arra szavaznék, hogy legyen csak szöveges pl.
Státusz = {"active", "inactive", "suspended", "deleted"} ahelyett, hogy 1,2,3,4-t tennénk a mezőbe. És szerintem ez tényleg nem nagy eretnekség.Már miért lenne eretnekség, sehol nincs előírva, hogy felsorolás mezőnek INT-nek kell lennie. Enum mehet a fix készletnek, CONSTRAIN-es kapcstábla a variábilis jellegűnek. Felindexelve egy varchar is gyors, és csak emiatt fölösleges egy plusz INT-re absztrakciót beemelni a táblaszerkezetbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD sky blue égkék Apple magyar 1 év garancia
- új Harman Kardon Onyx Studio 9 hordozható Bluetooth hangszóró ezüst 1 év garancia
- Seasonic Focus 750W 80 PLUS Gold / Csavarmatricás / BESZÁMÍTÁS OK!
- Inno3D RTX 2070 Twin X2
- Seagate FireCuda 2TB HDD 100% / BESZÁMÍTÁS OK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)
- 191 - Lenovo Legion 5 (15AKP10) - AMD Ryzen AI 7 350, RTX 5060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest