Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Egyébként én először olyan információt akartam szövegként tárolni, ami tipikusan egy enum (SQL) típus lenne, és a mező "kardinalitása" olyan 10 db érték körül mozog. Enummal az a baj, hogy nem elég dinamikus, ha új értékre van szükségem az alkalmazásban, akkor módosítanom kell az elérhető enumok listáját, ami MySQLnél azt is eredményezheti, hogy újragenerálja az egész táblát. És az enumra lett volna alternatíva a numerikus vagy szöveges érték, ahol én arra szavaznék, hogy legyen csak szöveges pl.
Státusz = {"active", "inactive", "suspended", "deleted"} ahelyett, hogy 1,2,3,4-t tennénk a mezőbe. És szerintem ez tényleg nem nagy eretnekség.Már miért lenne eretnekség, sehol nincs előírva, hogy felsorolás mezőnek INT-nek kell lennie. Enum mehet a fix készletnek, CONSTRAIN-es kapcstábla a variábilis jellegűnek. Felindexelve egy varchar is gyors, és csak emiatt fölösleges egy plusz INT-re absztrakciót beemelni a táblaszerkezetbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Cyberpunk 2077
- Arc Raiders
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 11. nap: SKALD: Against the Black Priory
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest