Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Breki

veterán

válasz Halley #7243 üzenetére

Üdv a klubban. :-)

Én sokáig Hifista és 80-as 90-es évekbeli zenéket gyűjtő (ha lehet veszteségmentesen), fórum úgymond házigazdája voltam.

Most igazából a Mike Oldfield nem tudom, hogy korszakot jelöl-e vagy csak stílust.

Lényeg, hogy én Spotifyn mindig keresem a különleges változatokat átdolgozásokat, maxikat, ahogy átlagos rádióban pl. ritkán hallható.

Most Alphaville- Dance With Me-t kerestem különlegesebb változatokban is.

[link]

Így már lassan a 2.-ik 10.000-es listám tellik, be mert elég mindenevő vagyok és a rendes változatokat is belerakom természetesen.

Annyi, hogy ezen időszakból sok különlegesség van ami elég kevés embernek van meg, csak disc jockey-nak rádiós műsorvezetőknek, ebben a közegben és korszakban mozgóknak.

Nekem is van olyan, hogy egy szám nincs benne a választékban vagy nem az a verzió amit szeretek, vagy a legjobbnak tartok.

Pl. Anno ilyen volt Bonanza Banzai - Induljon a banzáj akkor nem volt fent rendes változatban, gondolom most már igen.

Kettő dolog, egy fizetés nélkül is bele tudsz hallgatni a zenékbe talán keresni is, akár PC-n is. (ne utánanéztem ez nem teljesen igaz)

A leírás szerint:

Nem, regisztrálás nélkül közvetlenül a Spotify-on nem tudsz teljes körűen keresni vagy zenét hallgatni.
    De van néhány kerülő lehetőség:
    🔹 1. Spotify webes kereső Google-on keresztül
    Beírhatod a Google-be például:
    site:open.spotify.com "Queen"

Így megtalálod a Spotify-on lévő előadók, albumok, lejátszási listák linkjeit — ezeket meg tudod nézni regisztráció nélkül, de a lejátszáshoz már be kell jelentkezni.

🔹 2. Előzetes betekintés (preview)
    Bizonyos esetekben, ha egy Spotify-linket megnyitsz (például: open.spotify.com/artist/...néhány másodperces előzetest (preview-t) hallhatsz fiók nélkül is.
    Ez azonban nem mindig elérhető, és csak rövid részleteket enged lejátszani.

A másik saját zenéket is berakhatsz úgymond feltölthetsz a listába, csak magadnak, ezt ritkán használtam mert sok zeném wav-ban van, vagy esetleg FLAC vagy APE.

De ez a metódus:

🎧 1. Saját zenék lejátszása Spotify-ban (csak magadnak)
    Igen, be tudsz rakni külső (saját) zenéket a Spotify-ba, de ezeket csak te hallod, és nem kerülnek fel a Spotify szerverére.
    🔹 Asztali (PC-s) Spotify alkalmazásban:
    Nyisd meg a Spotify appot (Windows / Mac).
    Menj ide:
    Beállítások (Settings)Helyi fájlok (Local Files)
    Kapcsold be a „Saját zenék megjelenítése” opciót.
    Add hozzá a mappát, ahol a zenéid vannak (MP3, M4A, MP4).
    Ezek ezután megjelennek a „Saját zenék” vagy „Local Files” szekcióban.
    📱 Ha mobilon is hallgatnád ezeket, akkor:
    A számítógépen és a telefonon is ugyanazzal a Spotify-fiókkal kell bejelentkezned,
    és ugyanarra a Wi-Fi-re kell csatlakozniuk.
    Így a helyi fájlokat át tudod szinkronizálni a mobilra.

Most ez a veszteségmentes zenékkel nem tudom mennyire változott ezt azóta nem próbáltam.

Új hozzászólás Aktív témák