Hirdetés
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
TheMartin03 #36785 üzenetére
Társadalom elleni merényletnek tartom az ilyen lightnak hívott valamikat.
Az a tény, hogy a Light majonéz 30%-os olajtartalmmal bír csak, mint a fenti majonézek (pl. 65% vagy 76%) egy dolgot eredményez: az állagot mesterséges sűrítőanyagokkal, adalékokkal kell helyettesíteni, teletömni az állag érdekében.
Eredményképpen:
Több tartósítószert tartalmaz (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), és az állagot módosított keményítővel és xantángumival tömik még jobban tele.
Az antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA) szintén jelen van.A Light majonéz alacsonyabb zsírtartalmú, diétás termék, ezért a krémesség és íz érdekében mesterséges összetevőket kell használni.
Light majonéz: 0,19% teljes tojáspor (rendkívül alacsony).Korábbi Lidl majonéz: 0,5% teljes tojáspor.Üveges majonéz: 6% pasztőrözött tojássárgája. A Light verzióban szinte nincs tojás, ezért az ízét és állagát további adalékanyagokkal kell kompenzálni.
A Light majonézben a rendkívül alacsony zsírtartalom és tojástartalom miatt szintetikusabb, ipari adalékanyagok nagyobb mennyiségben szükségesek, hogy az állag, íz és eltarthatóság hasonló legyen a normál majonézekéhez. Ezért ebben több a „vacakabb” összetevő, mint a magasabb zsírtartalmú, hagyományosabb változatokban.
Csökkentett kalóriatartalom (pár gramm majonéznél tényleg megéri? ezt a minőségbeli eltérést is jelent)
Módosított keményítő:
A módosított keményítőket az élelmiszeriparban sűrítő- és stabilizálószerként használják. Egyes források szerint ezek az anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, különösen azoknál, akik érzékenyek a búzára vagy a kukoricára. Ezenkívül a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek, amelyek gyakran tartalmaznak módosított keményítőt, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható elhízással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel és bizonyos daganatos betegségek fokozott kockázatával.Xantángumi:
A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet sűrítő- és stabilizálószerként alkalmaznak. Bár általában biztonságosnak tekinthető, túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat, például gázképződést és hasmenést okozhat. Egyes kutatások pozitív hatásokat is tulajdonítanak neki, mint például a vércukorszint stabilizálása és a daganatok növekedésének lassítása állatkísérletekben.Emulgeálószerek:
Egyes tanulmányok szerint az emulgeálószerek károsíthatják a bél mikrobiomját, ami hosszú távon emésztési problémákhoz és egyéb egészségügyi kockázatokhoz vezethet.Köszi! - én maradok inkább a természetes összetevőknél!
Inkább a majonéz mennyiséggel leszek okosabb!
S ne felejtsük, sokkal kisebb a naprafrogóolaj arány és az 'üres rész' ilyennekkel erősebben kell kitölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF 15 3050TI
- Szuper áron eladó dobozos Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Bomba ár! HP ProBook 455 G5 - AMD A10 I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest