Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
-
Mobilarena
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
TheMartin03 #36785 üzenetére
Társadalom elleni merényletnek tartom az ilyen lightnak hívott valamikat.
Az a tény, hogy a Light majonéz 30%-os olajtartalmmal bír csak, mint a fenti majonézek (pl. 65% vagy 76%) egy dolgot eredményez: az állagot mesterséges sűrítőanyagokkal, adalékokkal kell helyettesíteni, teletömni az állag érdekében.
Eredményképpen:
Több tartósítószert tartalmaz (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), és az állagot módosított keményítővel és xantángumival tömik még jobban tele.
Az antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA) szintén jelen van.A Light majonéz alacsonyabb zsírtartalmú, diétás termék, ezért a krémesség és íz érdekében mesterséges összetevőket kell használni.
Light majonéz: 0,19% teljes tojáspor (rendkívül alacsony).Korábbi Lidl majonéz: 0,5% teljes tojáspor.Üveges majonéz: 6% pasztőrözött tojássárgája. A Light verzióban szinte nincs tojás, ezért az ízét és állagát további adalékanyagokkal kell kompenzálni.
A Light majonézben a rendkívül alacsony zsírtartalom és tojástartalom miatt szintetikusabb, ipari adalékanyagok nagyobb mennyiségben szükségesek, hogy az állag, íz és eltarthatóság hasonló legyen a normál majonézekéhez. Ezért ebben több a „vacakabb” összetevő, mint a magasabb zsírtartalmú, hagyományosabb változatokban.
Csökkentett kalóriatartalom (pár gramm majonéznél tényleg megéri? ezt a minőségbeli eltérést is jelent)
Módosított keményítő:
A módosított keményítőket az élelmiszeriparban sűrítő- és stabilizálószerként használják. Egyes források szerint ezek az anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, különösen azoknál, akik érzékenyek a búzára vagy a kukoricára. Ezenkívül a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek, amelyek gyakran tartalmaznak módosított keményítőt, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható elhízással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel és bizonyos daganatos betegségek fokozott kockázatával.Xantángumi:
A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet sűrítő- és stabilizálószerként alkalmaznak. Bár általában biztonságosnak tekinthető, túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat, például gázképződést és hasmenést okozhat. Egyes kutatások pozitív hatásokat is tulajdonítanak neki, mint például a vércukorszint stabilizálása és a daganatok növekedésének lassítása állatkísérletekben.Emulgeálószerek:
Egyes tanulmányok szerint az emulgeálószerek károsíthatják a bél mikrobiomját, ami hosszú távon emésztési problémákhoz és egyéb egészségügyi kockázatokhoz vezethet.Köszi! - én maradok inkább a természetes összetevőknél!
Inkább a majonéz mennyiséggel leszek okosabb!
S ne felejtsük, sokkal kisebb a naprafrogóolaj arány és az 'üres rész' ilyennekkel erősebben kell kitölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Dell T3600, T5600, T7600, 1 vagy 2 CPU, MUNKÁRA JÁTÉKRA I7-3770 - I9-9900 ERŐSSÉG, KOMOLY TÁPEGYSÉG
- Eladó Dahua 16 csatornás IP kamera rögzítő!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Normál állapotú,Kétkártyás,Dobozos,Tartozékaival. 1Év garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest