Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Roben #8809 üzenetére

"Érthetetlen, hogy miért nem pörgött rá a többi gyártó, erre a megoldásra!"

Számomra is az. Ugyanis éppen ennél az eszköznél nem tudom elfogadni a "kanócozást", ami a surround hangszórók beüzemelését illeti.

Az ember elsősorban helytakarékosság céljából választ soundbart. Az "oda-vissza" lecsatlakoztatható, akkumulátoros hátsó hangszórók kiváló lehetőséget adnak a valódi 5.1 hangzás megteremtéséhez a kompakt méretben is.

Ha viszont konnektorba kell őket csatlakoztatni, és még esetleg hangfalkábel is szükséges hozzájuk, akkor az egyeszerűség, és a "kompakt" kivitel a szó klasszikus értelmében meg is szűnik.

És akkor már inkább vásárolok a JBL Bar 9.1 árából egy ilyen kaliberű szettet.

Hangzásban ehhez azért már semmilyen soundbar nem ér fel.

(Egyébként többen éppen az aksi üzemidejét tartják a megoldás gyenge pontjának, no de legyünk őszinték... cserélhető aksival gyártani egy ilyen eszközt manapság nem egy nagy "rocket science"... :) )

• Piftuka

veterán

válasz Roben #8762 üzenetére

"A JBL Bar 5.1-el szemezgetek, mert tetszik az akksis vezeték nélküli megoldása! Érdeklődnék, hogy van e hasonló megoldás még a piacon, [..]"

:(

Sajnos egyelőre a JBL az egyetlen, az említett típussal, ill. annak továbbfejlesztésével, a Bar 9.1 szettel!

Amely egyébként bizonyos szempontból visszafejlesztés, mert - érthetetlen módon - elhagyták róla a párbeszéd kiemelésének funkcióját, nincsen rajta EQ, és a mélysugárzó hangerejét is csak 5 lépésben lehet állítani.

Szóval, ha valódi 5.1-es, ténylegesen vezeték nélküli megoldást keresel, akkor jelenleg ennyi a kínálat.

Kiábrándító!

Pár hónapja én is éppen ebben a dilemmában vagyok. Fejleszteném a házimozi hangrendszeremet, mert a Dolby Digital hangszabvány már kevés több BD filmemhez, amelyeken csak DTS:HD MA hangsáv található.

Ráadásul a lakás átalakítás alatt, a tévé is más helyre fog kerülni, letisztultabb elsz a szoba belső elrendezése, a helytakarékos hangfalszett pedig nagyon nagy erény volna.

Szóval adná magát egy ilyen 5.1-es megoldás, de mind a "Bar 5.1"-nek, mind a "Bar 9.1"-nek van olyan aspektusa, ami nem szimpatikus.

Szóval hajlok az egyik megvásárálása felé, de még nem döntöttem.

• Gino20

őstag

válasz Roben #8762 üzenetére

Ha az N950 konstans elérhető lenne ennyiért, akkor azt hiszem elég sok embernek ilyen lenne, de az Elektrovision egy outlet, ahol egyszer volt ,,csoda" ~1.5 évvel ezelőtt. Ennek a 18-as készüléknek a beszerzése már lehetetlen. Árukereső szerint már a tavalyi Q90R sem kapható, vagyis marad a JBL.
    Samsungnak biztos, de pl Polk, LG szatelliteknek is ha jól tudom kell táp, ami lehet vagy közvetlen 230V, vagy van egy egység, ami vez nélkül kommunikál a soundbarral és ebbe az egységbe csatlakoznak hangszóró kábelen keresztül a hátsó hangfalak.
    Ha az elrendezés lehetővé teszi és az egészből szinte semmi nem látszódik, akkor a vezetékes is jó opció lehet, főleg, hogy nem kell pakolgatni a hangfalakat. Ezt esetleg érdemes átgondolni

Új hozzászólás Aktív témák