Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
hello,
meghallgattam egy YAS-207-et vagy 306-ot (már nem emlékszem), de nem volt túl meggyőző, de hozzátartozik, hogy a térhatáshoz a körülmények koránt se voltak megfelelőek. Nem is ez, inkább a kevés mély ami nem tetszett. De hallgattam YSP-2700-et, mert ez volt a kiszemelt és tényleg gyönyörűen szólt, a térhatást viszont nem éreztem. Biztos itt is lehetett volna még babrálni a millió beállítással.
Szóval a surroundon a fókusz és már egyre kevésbé hiszem el, hogy be lehet csapni a fizikát
pedig még van itt valahol egy fórum, amit még én indítottam el sok évvel ezelőtt pont erről
Vagy hogy ne fogalmazzak túl sarkosan, a fizikai surround hangfalakban jobban bízok és ennyi.
(#6543) Vitee: köszi a tippeket, ezekről még olvasok! szerk: most nézem, az SWA-8500S nagyon kifutó és itt a vevőegység miatt a kábelezés is macera, ja igen, ez is szempont, amit nem említettem.
(#6544) peti85: köszi, még egy indok, hogy ez legyen! szerk: még egy kérdés, a szateliteket külön kell a hálózatba dugni és ennyi a setup?
-
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Frissítés.
Adott egy LG okos TV, egy Apple TV és egy PS4 (UPC kártyás lesz közvetlen TV-be), ill. egy Yamaha YAS-207 soundbar.
A PS4-et kizárólag fejhallgatóval használom, a TV, az Apple TV és a UPC hangját szeretném hallani a SB-on (plusz amit BT-n csatlakoztatok, de az most lényegtelen).
Ezen kívül a TV a falra van felfüggesztve és a kütyük a TV alatt lesznek egy szekrényben ahonnan egy kábelcsatornában fogom felvezetni a kábeleket, ezért szeretném ha minél kevesebb kábelezéssel megoldani.Kérdés az, hogy mivel a SB-n 1db HDMI bemenet, 1db HDMI (ARC) kimenet, 1db optikai bemenet így a rendszer bekötésében szeretnék segítséget kérni.
Verzió 1.:
1. PS4 HDMI out -> TV HDMI
2. Apple TV HDMI out -> SB HDMI in
3. SB HDMI out (ARC) -> TV HDMI (ARC)
4. Ebben az esetben viszont a UPC hangja hogy fog érkezni a SB-re a TV-ből? Tudja használni a SB HDMI out(ARC)-ot és ugyanazt a kábelt visszafelé is a TV, hogy kiküldje a UPC hangot, vagy külön kell hozzá az optikai kábel is (TV out -> SB in)?
5. Így fogom tudni a TV távirányítójával vezérelni a SB hangerejét?Verzió 2.:
1. PS4 HDMI out -> TV HDMI
6. Apple TV HDMI out -> TV HDMI
7. TV HDMI (ARC) -> SB HDMI in
8. UPC hang / Apple TV hang így ki tud menni a HDMI kábelen keresztül annak függvényében, hogy a TV-n milyen forrás van kiválasztva? Vagy a TV csak optikai kábelen tudja kiküldeni a hangot a SB-re, így érdemes minden HDMI-t a TV-be bedugni és az optikai kábelen kiküldeni a hangot annak függvényében milyen forrás van kiválasztva?
9. Ebben az esetben viszont a SB HDMI out (ARC) kihasználatlan.Köszi!
-
AXisBOLD
addikt
Szia,
nem ideális körülmények között, de szerencsém volt meghallgatni (igaz csak zenével) egy MM-ben és elég nagy csalódás volt - mélyek, dinamika hiányzott -, illetve egy Extreme Audio szaküzletben se voltak túl jó véleménnyel róla, azt volt a mondás, hogy Yamaha soundbar a 2700-tól kezdődik.
Mondom ezek úgy, hogy korábban a 207 / 307 volt az abszolút nyerő, kiszemelt páros.Ok hogy nem zenére kell és csak azzal próbáltam, de mi szól mellette vagy hogyan közelítsem meg újra?
Esetleg hiteles tesztet tudnál küldeni?Ettől nem sokkal többért már van Sony Atmos-os. Azzal összehasonlítva miért ezt és nem azt?
-
Alex91
félisten
Megoldas lehet, veszel egy ilyet: [link], mondjuk ez draga, de valoszinuleg jo. Nekem egy regebbi, meg FullHD-s verzioja volt.
Ebbe dugod az osszes eszkozt, ennek a kimenetet a sounbar bemenetere, es a soundbarbol a HDMI ARC lesz osszekotve a TV HDMI ARC csatlakozojaval. Igy a TV-hez 1 HDMI megy csak. A gond az, hogy forrast kell valtani kulon taviranyitoval a hdmi switchen... Ezt mondjuk egy Logitech Harmony taviranyitoval ugyesen ki lehet jatszani..., csak ennek meg az aratol fogsz hanyatt vagodni.
En most vettem hasznaltan egy jo kis AV erositot. Ha van hely hangfalnak, akkor szerintem ennyi forras eseten ez jobb megoldas lehet, mint a soundbar...
-
peti85
senior tag
Az én TV-men még nincsen HDMI ARC, ezért én mindent a TV-re kötöttem és onnan optikán megy át a hang a Polk MagnifiMAX-ba. Szerencsére tudja az automatikus ki/bekapcsolást optikán érkező hang alapján, így nem kell külön távirányító. De ha van, akkor a HDMI ARC szerintem jobb megoldás.
-
bandi20
aktív tag
Na végét ért a teszt időszak! Ügy van az össze állítás, hdmi 1 telekom STB, hdmi 2 xbox os , hdmi 3 pedig az apple tv, arcon kapcsolódik ah xbox a tvhez, azt használom a legkevésbé illetve ezzel nem volt gond az arc os kapcsolódással, az ATV iszonyat érzékeny a kábelekre is , nekem ami volt és már linkeltem itt ővele pl nem volt hajlandó rendesen működni, az xbox gyári kábelével megy most, illetve ami a bekötésnél meg jól jön, az apple tv csak alvó módba -kéról ezért a sound bart össze össze zavarta ezért lassan reagált a bemenet váltásokra. Illetve én kikapcsolgattam azokat a funkciókat, hogy ha kikapcsolok egy eszközt kikapcsol az egész hobeleban , engem egyszerűen idegesített az hogy kikapcsolom az -boxot mert befejeztem a játékot és tvt néznek és kapcsolhatóm be a tvt újra ezt az apple tv is eljátszotta. Most gyorsan vált a eb is , mert az xbox ne alvó módba van, remélem segített
-
bandi20
aktív tag
Na meglett az ATV , igen faxa kis cucc az x96 nak kb a 3szorosa mind magasságban mint súlyban. Összeraktam a rendszert és minden klappol, minden úgy működik ahogy kell , most megvettem azt az infuse nevű appot 1 hétre próbálni, és franko kis cucc . Az lg magic remote távjával vezérlem az apple tvt is . Ajánlott vétel szinten
-
bandi20
aktív tag
Jól gondolod , ez lenne a terv amit az amlogic nem tudott kivitelezni, valami megzavarta a rendszert, csak akkor szolt a báron a tv adás hangja amikor be volt kapcsolva a média player , a média playerek hol volt kép hol nem a távvezérlés akadozott , a hangot hol átengedte kódolatlanul hol nem tiszta talány volt rendszer .de mind ezt akkor produkálta ha az egyetlen kimenetre rácáfoltam a playert amíg az xbox és a t-home stb volt rajta minden úgy klappolt ahogy kell . Na a megnézzük ezt az apple tvt ! Köszi az infókat
-
Alex91
félisten
Csak te irtad, hogy vegulis nem a mind jobb hang erdekel...
. Ez nem tul eros, a 2 db ugy velem 20-25 m2-re eleg. Meglepoen szol a meretehez kepest, de teny, hogy nem hifi es ugyan van mely is, de nem is melynyomo.
Ha inkabb film nezesre lenne, akkor talan tenyleg inkabb egy soundbar... -
-
Draken
őstag
Szia!
Bár nem vagyok szaki a témában, de azért próbálok erre írni valamit! A leírtak alapján úgy tűnik, hogy minőségi cuccaid vannak jelenleg. Ahhoz, hogy a jelenlegihez képest ne szenvedj hiányérzetet a hangok terén, valószínűleg jobban a zsebbe kell nyúlnod, hogy egy eszközzel le tudd cserélni a jelenlegiket! Első körben, egy új játékost hallgatnék meg (hozzáteszem én is kíváncsi lennék rá), Yamaha YAS-408 musiccast bar
Teszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest