Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
nagyúr
Dragon Age: Absolution - Official Trailer
December 9 | Netflix
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Úgye ebből indult ki az egész. A kérdése is az volt, hogy miért van ott a Prime Video kiírás, mikor még az USA-ban nincs fent a Prime-on (ő eleve ott él kint).
-
negyven2
nagyúr
válasz
Gsx-rr
üzenetére
A Prime Video Channels az egy külön fizetős szolgáltatás! Itt magukért a csatornákért (jelen esetben Epix), külön kell fizetni a meglévő Prime előfizetésen felül! Itt ugye annyi a kényelmi dolog, hogy egy ilyen plusz előfizetés megléte esetén, egy helyről tudod nézni a dolgokat! Amúgy bár a lényegen nem változtat, de az Epix, az a MGM tulajdona, akiket meg az Amazon vett meg nemrég (de uyge ez nem jelenti azt, hogy az Epix-es tartalmak felkerülnek Prime Video-ra.
Why Do I Have to Pay Extra for Prime Video Channels?
Prime Video Channels do not form a part of your Prime subscription. They are additional, paid subscriptions that allow you to add the content you want from third-party premium networks and other streaming entertainment channels.
Prime Video Channels allows you to only pay for the channels you want, and allows you to cancel anytime. Most Prime Video Channel subscriptions come with a free trial, where applicable.
-
negyven2
nagyúr
Inside Job - Part 2 - Official Trailer
November 18 | Netflix
-
negyven2
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
COVID áldozat lett ez a sorozat is, hiszen még az első évad premierje előtt berendelték a másodikat... több mint 3 évvel ezelőtt (direkt helyi hivatkozást keresettem rá
)!A második, és így egyben utolsó évada jövőre fog jönni majd:
Carnival Row - Season 2 Teaser Trailer
Február 17 | Prime Video
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
Itt a jogi dologok mellett még az is kérdés, hogy vajon Bryan Fuller mikor fogják kidobni, mikor fogja otthagyni az egészet
. Vagy esetleg végre sikerül neki megcsinálni azt, hogy marad a sorozatánál 4 egymást követő kvázi kudarc után.Ugye a Star Trek: Discovery, az American Gods, az Amazing Stories és az Interview with The Vampire is alapvetően az ő sorozatának indult, de az American Gods kivételével mindegyiket vagy otthagyta, vagy kidobták (American Gods esetén az első évadot még meg tudta csinálni, de aztán túlköltekezés és a szokás "creative differences" onnan kirúgták).
Pedig szerintem az egyik legkreatívabb sorozatkészítő (és nekem az egyik kedvencem).
Ugye anno ő Star Trek Voyager és DS9 "writer"-ként lett elismert a sorozatrajongók között. Viszont eddig igazából egyedül talán az NBC-s Hannibal volt az amit talán az eredeti elképzelése szerint végig tudott csinálni.
A Showtime-os Dead Like Me-ből a pár rész után távozott, mert mást akarta a gyártó (MGM) és mást ő. A Wonderfalls-t 4 rész után kaszálta a Fox és többi részt már le se adták, csak később DVD vált elérhetővé. A Pushing Daisies két évadott élet meg és ezt inkább a 2007-8-as író sztrájk ölhette meg, mint az ABC.
És bár a Hannibal a folyamatos gyatra nézettség ellenére megélt 3 évadott, de végül azt is kaszálta az NBC.
Úgyhogy azért várjuk ki a végét, mert szerintem ha valaki ki tud még valami érdekeset hozni a "Friday the 13th"- ból, akkor az ő. De ugye az, hogy sok mindet nem tudnak használni az eredeti anyagból és az, hogy bár hiába jó író, de azért az tény, hogy nagyon önfejű tudd lenni, az beárnyékolhatja az egészet.
-
negyven2
nagyúr
Miracle Workers: End Times - First Look
Január 16 | TBS
-
negyven2
nagyúr
2023 novemberétől, világszerte a Disney+-on lesz látható a Doctor Who!
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Igazából hármasával érdemes értékelni a részeket, mert az alapkoncepció az volt, hogy 3 részenként be és mutatnak építenek fel egy-egy sztoriszálat. Ezért van az, hogy az első 3 rész
. Volt olyan nyilatkozat is a készítőktől, hogy már az elejétől fogva ők bizonyos szinten úgy tekintenek a jelenleg berendelt két évad 24 részéről, hogy az valójában egy 8 részes filmsorozat (a 9. meg a Rouge One-t tekintik ezen felfogás szerint).Andor eredetének a bemutatásával foglakozott főként, a második 3-as (4-6) a rablással foglalkozott -
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Elviekben már találkozhatott Celebrimbor-al, hiszen azt a helyet már elkezdték építeni ahol majd a 3 tündéknek szánt hatalom gyűrűket fogják kovácsolni. Valószínűleg tehát Sauron (talán pont Halbrand-ként, vagy más "álruhában") már korábban meggyőzte Celebrimbor-ot, hogy ez kell majd ahhoz, hogy tündék életbe maradjanak Középföldén (és azt is, hogy ehhez a mithril kell). De az egészet én úgy értem, hogy a sorozat eddig elég erősen játszott rá arra, hogy ő Sauron, kezdve avval, hogy a tenger közepén pont megtalálja a hosszútávúszó olimpiára készülő Galadriel-t, vagy a Númenor-ban lévő tevékenysége (nagyon szeretne kovács lenni, nagyon könnyen elbánik a rá támadókkal, vagy ahogy manipulálta Galadriel-t, hogy mit kell tennie). Aztán meg ott volt az Adar-os dolog, hiszen ha híhetünk Adar-nak, akkor ő abban a tudatban volt, hogy megölte Sauron-t és így, Halbrand kérdése Adar-hoz, miután elfogták (Felismersz-e?) más értelmet nyer. illetve amit mondasz, hogy olyan orvosság (kezelés) kell neki a sebesülésére amit csak a tündéknél érhető el). De ezek kívül még rengeteg apróbb dolog van, ami miatt Sauron-nak tűnik. És erre írtam, hogy lehet a készítők akkora troll-ok, hogy direkt félrevezetik a nézőt (red herring effektus), és valójában nem ő lesz hanem valaki más. Egyébként ha tényleg Halbrand lesz Sauron, akkor az szerintem jobban illeszkedik a sztorihoz, jobb megoldás, mint valaki más, hiszen akkor elég szépen átvert mindenkit (a sorozat világában). -
negyven2
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az összehasonlítás nem igazán jó, mert ugye ez egy dokumentumfilmsorozat és nem egy kitalált dramedy mint a Ted Lasso. Vagyis az itteni cselekményeket az élet írja és nem az writing room-ban lévő írók
. A "főszereplő" itt inkább maga a Wrexham csapata, városa és szurkolói, és csak másodsorban szól a két tulajdonsoról, Rob McElhenney és Ryan Reynolds-ról. Akik közül inkább McElhenney van a középpontban, többek között azért is mert igazából ő akarta a csapatott megvenni (Ryan Reynolds igazból csak a pénzt adta).A sorozat főleg arról szól, hogy hogyan építek fel újra ezt az angol ötödosztályban (National League) lévő walesi csapatott, azért hogy feljebb jussanak.
Persze vannak benne tipikus Ryan Reynolds dolgok, de itt igazából magát adja, és nem erre épül az egész. Illetve maga a sorozat az elsősorban az amerikai nézőknek szól, ezért magát a focis részt talán szájbarágósan mutatják be.
Én azt mondom, hogy az első 3-4 rész alapján kell dönteni, mert az első kettő az tényleg csak a bevezető és azon két rész alapján dönteni nem biztos, hogy a legjobb dolog (vagyis a 3. résztől sokkal jobb lesz az egész).
-
negyven2
nagyúr
De hát ez benne volt a részben, hogy az egészet az
K.E.V.I.N. az Marvel AI-ja találta ki... 
attiati: Ha így álltál hozzá az első évadhoz, akkor nem biztos, hogy érdemes a másodikba belekezdeni.
LendvaiFeri1: elég sokminden mutat erre
(sokkal több mint, hogy a Stranger lenne), de benne van még a lehetőség, hogy ez az egész egy óriási red herring, és valójában ő csak a Witch-king of Angmar lesz (aki nem áll semmilyen rokoni kapcsolatba, sem a Witch Queen-el, sem a Lich King-el
... bár ki tudja lehet, hogy később lesz egy cross-over episode -
negyven2
nagyúr
Mythic Quest - Season 3 Official Trailer
November 11 | Apple TV+
-
negyven2
nagyúr
Így közel 2 év evvel később jelen!

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy valójában olyan 2016-7 környékén már elkezdtem, de valamiért abbahagytam mint sok más sorozatott (ez a fajta "majd később folytatom" dolog legnagyobb veszte nálam a Six Feet Under, amit már vagy 23 éve szeretnék folyatni
). Már akkor is nagyon tetszett, de talán a második évad után mást kezdtem el nézni, így nem folytattam. Ami nagy hiba volt, mert ahogy hallottam, csak jobb lett. Gondolom nemhiába díjaztak agyon a 6. évadott Emmy-vel, és áll 120 000 szavazat után 8.5-én IMDb-n (most még csak a 3.-nál tartók).De hogy reklámozzam kicsit másoknak is:
A Schitt's Creek egy 2015-ben indult kanadai sit-com, aminek az alapfelállása arról szól, hogy egy kőgazdag család egyik napról a másikra elveszíti szinte a teljes vagyonát. Azért szinte, mert egyedül a családfő által, a fiának poénból megvett kis porfészek település, Schitt's Creek maradt meg egyedül. Ide költöznek le addig amíg lényegében rendeződnek a dolgaik. Leegyszerűsítve, a helyzetkomikumok is abból adódnak majd hogy hogyan illeszkednek be az elkényeztettet gazdagék a egyszerű "vidéki" életbe. Mondjuk igazából ennél több van benne. Vagyis maximum az alapszituáció lehet ahhoz hasonlítani mintha a A mi kis falunkat és a Drága örökösöket kevertük volna össze.
Sajnos itthonról legálisan nem lehet nézni...

-
negyven2
nagyúr
November 23 | Netflix
-
negyven2
nagyúr
Star Trek: Discovery - Season 5 First Look
2023 | Paramount+
-
negyven2
nagyúr
Star Trek: Picard - Final Season Teaser Trailer
Február 16 | Paramount+
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
The White Lotus - Season 2 Official Trailer
Október 31 | HBO/HBO Max
-
negyven2
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Disney+-ra feliratosan fog jönni 19-töl, vagyis legkésőbb akkor már lesz hozzá magyar felirat is. Amúgy meg a franciáknál már múlt héten le ment a teljes évad. Ott heti két rész adtak ki.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
Elviekben még idén jön
-
negyven2
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
Bár nem egy világmegváltó sorozat, de alapvetően nekem nem volt vele gondom. Amit érdemes előre leszögezni, hogy nem sok köze van az H.G. Wells féle feldolgozásokhoz. Maga a történet alapvetően inkább egy idegen invázió utáni lassú emberközpontú dráma, és nekem pár fordulat kiszámítható volt. Több embercsoportot követhetünk benne párhuzamosan. Ami nagyon szép a fényképezés, az apokaliptikus világ. Ez ugye egy aránylag szerényebb költségvetésű európai sorozat (angol-francia koprodukció), ami főleg Londonban és Francia Alpokban játszódik.
Nekem függetlenül attól, hogy azért már előre sejthető volt pár dologból, tetszett mind az első, mind a második évad csavarja. A másodiké jobban, mert az kvázi teljesen új irányba terelte a most futó 3. évadot is (kvázi kapott egy reboot-ot). A mostaniból még csak 4 rész jött ki (Disney+-ra majd hetiben jön október 19-tól), de az is tetszik, és most kicsit nehezebb megtippelni, hogy hová tart a történet. Viszont ahogy írtam marad a lassú történet vezetés (ami tény néha bárgyú és együgyű).
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Amit rendszeresen követek, magyar és pozitívan állnak a sorozathoz az a Tune Up Radio Podcast, a Zöld Sárkány Podcast (ők csak ezzel a sorozattal és Tolkien világával foglalkoznak), és a Pimp Thy Mind (ez YouTube csatorna).
-
negyven2
nagyúr
Bár ez film lesz, de azért illik ide:
‘Community’ Movie Is Finally Happening, at Peacock, Fulfilling the Show’s Prophecy

-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Írhatnák olyanokat, hogy jelenleg a tervezett 40 részből láttunk eddig 6-ot. Vagy azt is, hogy ezt a sorozatott nem igazán szabad összehasonlítani pl. a GoT vagy a HotD-al. Azért sem, mert ez egy mese (PG14 az egész sorozat, de pl. az előző rész az csak sima PG (7+). Bár ettől függetlenül voltak benne erős jelenetek
. Illetve azért mind a könyvek, mind a filmek története nagyon lassan halad.az ork szeméből folyó vér...) És bár olyan dolgokat is átírtak amik dokumentáltak azért meglepően sok olyat is beemeltek amikhez elvileg nem vették meg a jogokat.
De ahogy te is írod, sajnos sok jelenetnél úgy látszik látszik, mintha erősen megvágták volna a részt.
Amúgy abban a pár podcast-ban ami a sorozattal (is) foglalkoznak ott pozitív a megítélése a sorozatnak. És vannak köztük olynak is akik max. a klasszikus trilógiát látták, és vannak olyanok is akik már többször, több nyelven is olvastak mindent is ami Tolkien, és nekik tetszik amit látnak. Hogy lesz-e akkora kultusza mint a eredeti 3 résznek arra azért azt mondják, hogy nem valószínű, de pl. a Hobbit trilógiánál jobbnak tartják, minden tekintetben (igen még írásban is).
-
negyven2
nagyúr
Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities - Official Trailer
Október 25 | Netflix
Napi két rész lesz belőle Október 28-ig
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Van benne az is

De én ezt sorozatott úgy nézem, hogy egyrészt arra építek ami alapvetően csak a sorozatból tudunk meg, másrészt meg arra amire emlékszek a könyvekből (nagyon régen), illetve azért utánanézek most is a neten azokban amikben nem vagyok biztos. Valamint pár podcast-ot is követek ahol azért hallani érdekes teóriákat (pl. az egyikben pont az volt, hogy a
talált kard miatt fog kitörni a Orodruin, hiszen ezt kereste Adar, mert otthont szerette volna teremteni az orkoknak, amit csak úgy tud megtenni, hogy ha elzárja a napfényt (erről beszélt az előző részben is). Amúgy ahogy írtam a legnagyobb gond nekem az, hogy nagyon többesiteknek mindent (főleg időben), és önmagából a sorozatból nagyon kevés háttérinfót tudunk meg (aminek csak egy részére lehet azt mondani, hogy azért mert nincs hozzá meg a jogi háttér). illetve amit megtudunk az csak pár utalás, pár mondat.
Úgyhogy igazából nem tudom sokszor eldönteni, hogy kinek készült ez, mert bizonyos szinten elvárja, hogy tudj olyan dolgokat amiket nem mutattak be a filmek. Valamint ott van, hogy ez a másdkor alig van kidolgozva így hozzá kell hogy költsenek dolgokat (és nem igazán lehet az előzményeket felhasználni, így módosítani is kell lore dolgokon).
-
negyven2
nagyúr
Akit érdekel:
- Felkerült a Disney+-ra Donald Glover FX-es sorozatának, az Atlanta-nak első két évada.
- Prime Video-ra meg pár Warner sorozat: a 2 Broke Girls, Animal Kingdom, Chuck, Cold Case, Mom, Nip/Tuck, Rizzoli & Isles, The Last Ship, Veronica Mars. Bár ez a Prime Video-s felkerülés érdekes, mert van, hogy csak pár napig, hétig van fent, aztán lekerül. Illetve nem biztos, hogy van hozzájuk magyar lokalizáció (Chuck esetén nincs).
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A mostani rész végére (de még az előző rész végén is) szerintem szerintem kiderülhetett számomra, hogy a tünde helyőrség, az valójában egy elfoglalt építmény volt. Bár elég banális volt a megoldás volt (senki nem lőtt vissza?), de ezek szerint az egész tornyot valójában korabeli duck tape és spanifer tartotta egybe. Bár nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele (vagy más), de elvileg ebben az időszakban Középfölde világa tényleg egy lapos földön helyezkedett el (ami aztán a később alakult át gömbölyűvé). Előző részben volt, hogy 500 főt küldenek 5 hajóval, amiből aztán lett 300 fő (mert kettő hajó ugye felrobbant). Nem tudták, hogy sietni kellet, ez csak dramaturgiai klisé (amivel tele voltak a filmek is). Halbrand-ot és is néztem, hogy hogyan került oda de egyrészt szintén dramaturgiai csavar, másrészt ő odavalósi, így tudta, hogy merre van a shortcut. Az ork az elterelő hadművelet része lehettet, vagy csak szimplán nem tudta, hogy csatába azért illik fegyverrel menni. Az orkok esetén biztos van valami családtámogatási politika, mert már elég régóta nem gyártják őket, és valahogy fent kellett maradniuk pár ezer évig is. Pluszban ugye ők tündék voltak. Azért Galadriel-ben benne volt ez a fajta mentalitás, hiszen az Egy Gyűrűt is majdnem elfogadta Frodotól. Szerintem jó, hogy ezt a fajta mentalitást ráhúztak, mert így több értelme van a Gyűrűk Urában lévő jelentenek. Azt én is nézte, mert ugye ez a kard, nem egy olyan varázstárgy ami megbabonáz. Bár kitörést így közvetlenül nem okozna a víz, de azért azt lehet tudni, hogy a történelmünk folyamán jó par kitörtét eléggé felerősített az, hogy a tenger/óceán víz rázúdult a magmakamrára. Mind Santorini, mind Krakatau esetén is azt történt, hogy a tenger alatti vulkanikus kamra beszakadta és bezúdult a rengeteg "hideg" víz, ami miatt aztán elég szép robbanás következett be. De legalább akkor már most tudjuk, hogy hogyan jött létre Mordor (igen aki nem tudná az a vulkán lesz a Végzet hegye). -
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Alapvetően ez nem egy művészi hanem egy dramedy sorozat.
És igazából nem kell elkötelezni magad ha nem jön, mert a második évad (és ha lesz, akkor a többi is), már más szereplőkkel máshol fog játszódni. Az első évad ugye a Hawaii-on , a második meg a Szicílián lévő White Lotus nevű fiktív üdülőhelyen játszódik. Annyi azért még közös, hogy a második évadban lesznek majd első évadban is szereplő vendégek. -
negyven2
nagyúr
Nos úgy néz ki, hogy a Warner Bros. Discovery nem volt elég az, hogy elkaszálta a Final Space-t, de most az egész produkciót veszteségként számolják el az adójukból. Ez azt jelenti, hogy ugyan az lett a sorsa mint ami pl. a Batgirl esetén is történt (csak ott eleve megjelenés elött történt ez). Vagyis miután a nemzetközi sugárzási jogok pár év múlva lejárnak majd (ez a Netflix-nél van), utána lényegében "örökre eltűnik" ez a sorozat. Legalábbis a legálisan nem lesz elérhető. És sajnos fizikai kiadást is csak az első két évad kapott, a harmadik nem (digitálisat meg talán csak az első), és azoknak gyártását, forgalmazását is leállították már.
Itthon és nemzetközi szinten, a Netflix-en még egy két évig valószínűleg elérhető lesz. -
negyven2
nagyúr
válasz
Maxxy10
üzenetére
Elviekben nem, vagy legalábbis a múltkori teaser trailer angol nyelven jött ki (a Dark-é németül), még a német Netflix-re is. Illetve a hajón is több országból származnak az utasok (vagyis lehet többnyelvű lesz).
Viszont ugye ez hivatalosan egy Németországban készült, német sorozat, főként német színészekkel.
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
válasz
negyven2
üzenetére
Lement az első (vagy csak simán az egyetlen) évad, és maradt a véleményem miszerint akinek tetszett Greg Garcia többi sorozata is, a My Name is Earl, és/vagy a Raising Hope, azoknak érdemes vele próbát tenni, mert szerintem így most frissen nézve, szerintem ez az eddigi legjobb sorozata. Bár mindegyik főbb szereplő nagyon jó, de itt is Martha Plimpton alakítása ellopja a show-t.
9 részből áll a sorozat (átlag 25 perc, és csak az utolsó rész van egy óra fölött) és ha az Amazon Freevee nem is rendeli be a folyatást, akkor sincs gond, mert tökéletesen le van zárva a történet (Greg Garcia végre megkapta ezt a lehetőséget).
Ami még nagy pozitívum lehet sokaknak, hogy egyáltalán nincs jelen a sorozatban a manapság "divatosan beleerőltettet" woke, politikai, és egyéb világnézeti mondanivalók. Vannak benne meleg, meg diverz karakterek meg jelen van azért rá a 2020-as évben történt dolgok, de ezekkel nem foglalkozik, vagy nem jobban mint pl. a My Name is Earl, vagy bármilyen más, a 2000-es években készült komédia sorozatban. És igen, ahogy többen is írták külföldi kritikákban, ez egy ízig vérig klasszikus komédia.
Az én értékelésemben, ez az a kategória amit bármikor újra tudnék nézni.
De elkezdtem nézni a Reboot-ot is, aminek tegnap debütált az első 3 része a Hulu-n (itthon majd érkezik valamikor Diseny+-ra), aminek a története az, hogy a Hulu úgy dönt, hogy feléleszti (rebootolja) a 2000-es években népszerű sit-com a Step Right Up-ot, az eredeti szereplőkkel (és készítőkkel). Viszont a benne lévő szereplők már annak idején se tudtak jól együttműködni egymással, nemhogy most másfél évtized után. Ráadásul mivel egyikük se lett sikeresnek mondható az elmúlt több mint másfél évtized alatt, ráadásul teljesen megváltoztak a sorozatkészítés kultúrája is (például hogy mi vicces és mi nem), így nem könnyű a dolguk.
Ami nekem igazából tetszik benne (bár eddig nem annyira jó mint a Sprung), hogy azért itt is kiparodizálja szépen a modern személet szerinti content készítést (az egyik producer, akinek sorozatos, filmes múltja van úgy került a Hulu-hoz, hogy az elemző céget-et ahol dolgozott előbb felvásárolta a Fox, majd a Fox-ot a Disney és megtették őt a Hulu-nál a komédia divízió alelnökének). Illetve az is tetszik, hogy ha humoros formában is, de betekintést nyerhetünk, hogy hogyan is készülnek a sorozatok (mi van a színfalak mögött). Úgyhogy bár ebben azért nyíltabban benne van a woke és társai, de még nem az idegsítő szinten, illetve simán kifuthat arra is, hogy annak is paródiája lesz. Úgyhogy a lement 3 rész alapján várom a többit.
-
negyven2
nagyúr
Akinek tetszett a My Name is Earl és a Raising Hope azoknak érdemes lehet bepróbálni Greg Garcia új sorozatát.
A történet felütése röviden annyi, hogy a 2020-as koronavírus miatt a börtönből szabadon engednek minden olyan előítélet aki nem erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt zártak be. Így kerül többekközött szabadlábra a 26 éve börtönben lévő Jack (Garret Dillahunt), cellatársa Rooster (Phillip Garcia), és Jack "pipeline" barátnője Gloria (Shakira Barrera), akik Rooster anyjához, Barb-hoz (Martha Plimpton) költöznek be. És mivel megélhetés szempontjából pont a legrosszabb időben szabadultak ki, így eldöntik, hogy a pandémia miatti káoszt kihasználva szedik meg magukat, nem túl tisztességes módon. Viszont mivel alapvetően nem rossz emberek így olyanoktól lopnak akik meg is érdeklik.
Így három rész alapján tényleg olyan mintha összegyúrták volna a My Name is Earl és a Raising Hope legjobb tulajdonságait. Megvan benne ugyan az a proszto humor és a szeretni való lélek is ami mindkettő sorozat is jellemezte.
A sorozat (első évad) összes része első része elérhető már. Sajnos itthon hivatalosan nem érhető (még?) el. De mivel kint az Amazon Freevee szolgáltatáson, ment így elképzelhető hogy a jövőben elérhető lesz a Prime Videon is.
-
negyven2
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Ahogy a sorozatban is elhangzik, nem a tündék adták az embereknek Númenor-t, hanem az Valák ajándéka volt cserébe azért, hogy melléjük álltak a Morgoth elleni háborúban. De mint írtam, szerintem is túlzás volt az a mondat, de én le tudok vezetni egy magyarázatott rá. Ahogy a Galadriel-es dolog is, de mivel a sorozat készítői ilyennek alkották meg, és mivel a sorozat egy külön entitásként kezelek, ezért nekem belefér. -
negyven2
nagyúr
válasz
Maxxy10
üzenetére
A harmadik évad most indult el, és két rész alapján szerintem jól lett folytatva (nekem tesztet az egész függetlenül attól, hogy nem lesz belőle klasszikus, és eléggé kiszámíthatók a csavarjai). Kvázi kapott egy reboot-ot folyatást a sorozat. Elvileg Diseny+-ra október 19-én jön majd egybe a harmadik évad. Igaz, hogy be lehetne szerezni máshonnan is, de már ahhoz is "lusta" vagyok, hogy az alternatív forrásokkal járó plusz munkával foglalkozzak
-
negyven2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na, hogy ez hogyan jött össze azt tényleg nem tudom
(vagyis sejtem, de ez most nem lényeg).Akkor még egyszer (kicsit kibővítve):
És sajnos sorozatos szinten itt is előjön az amit pl. nekem az The Expanse-ben is nagyon zavart volt, miszerint nem tudják az emberekben (nézőkben) normálisan érzékeltetni az időnek a múlását (nem tudják azt normálisan bemutatni). Például az első könyv (The Expanse) története, majd két évet ölel fel, de ez a két év nem érződik ennyinek a sorozat első 15 része alapján (ez dolgozza fel az első kötetet). De ez az "idő" probléma megvolt a LotR filmekben is (pl. a könyvben 17 év telt el attól számítva, hogy Frodo megkapta a gyűrűt, addig, hogy elindultak a Megyéből).
Itt meg elvileg közel 2000 évet kell feldolgozni majd, de ezt a sorozatban lerendezik talán 100 év alatt. Persze ez érthető, és eleve ez volt a koncepció is.
Itt igazából tényleg annyi a gondom (zavar picit), hogy a szereplők úgy ugrálnak a helyszínek között, mintha azok a helyek csak annyira lennének messze egymástól mint ide a sarki csemegebolt

Mármint Elrond átruccan "pillanatok" alatt Eregion-ból Khazad-dûm-ba, de azt magán a térképen is láthatjuk, hogy azért elég messze vannak egymástól ezek a helyek. Vagy az amikor Galadriel, Valinor kapujából vissza akar úszni Középföldére (igen ez szerintem is nevetséges volt) -
negyven2
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Én a sorozat világát és benne lévő szereplők képesigeinek a szemszögéből nem látom ezt akkora problémának.
Ugye az elejeén Galadriel simán
lenyomja a troll-t, és ezzel a sorozatbeli karakterérét felértékelik. Ergó erősebb mint kéne lennie egy könyvbéli tündének. Ez alapján teljesen hihető, hogy 4 teljesen páncélban levő őrt simán betessékel egy cellába. Amit igazából nem erőből, hanem ügyességből old meg (mint azt tette a troll esetén is, de ugyan ez igaz a filmekben Legolásra is, aki olifántot öl meg simán (ami így is egynek számít
), vagy lépcsőn sörföl a pajzzsal). Tehát számomra az, hogy ha a sorozat világa szerinti szabályok szerint Galadriel simán lemony egy troll-t, akkor simán el tud báni 4 őrrel is).Igen, benne van a modern világunk, szerintem nem túl jó irányba haladó, talán woke-nak is mondható hatása, de szerintem ez a sorozat nagyon jól tud egyensúlyozni azzal, hogy ne essen át azon bizonyos vonalon (amikor is már túl van tolva). Nekem nincs gondom a különböző színű és nemű kareketerekkel ebben a sorozatban. Sőt alapvetően a fikciónális (főleg fanatsy) soroztok, filmek esetén számonkérni azt, hogy hogyan kerülhet oda egy nő, vagy egy más bőrszínű karakter, az tényleg a marhaság kategória. Hiszen egy kitalált, nem a mi világunkba játszódó, a történelmünket feldolgozó világba miért nem lehetnek ott és olyanok azok a karakterek.
Persze ha azt veszük alapul, hogy miért került bele a filmbe, és a sorozatba, az már más. Mert ezeket értelemszerűen üzleti és "politikai" okokból kell beletenni. Meg kell jeleníteni a diverzitást, ami igazából a jelenlegi "Nyugati világ" alapján kell érteni. Ami meg ugye amiatt van, mert a történelmünk során eléggé nagy volt a "gazdasági alapú migráció". Amibe belefér az is, hogy egyes embertípusok a jobb élet reményébe mentek el máshová, másokat meg erőszakkal vittek el otthonról.
De mivel ez a poltopik, ezért csak annyit írok, hogy szerintem se túl jó, ez a fajta, napjainkban jelen lévő diverzitás megjelenítés, de azt ismét leírom, hogy a Rings of Power esetén teljesen rendben van. Persze ha majd ha majd a Galadriel feminista meeto-ba megy át, Alondir meg BLM-be, akkor persze megértem a negatív hangokat.
Amúgy amitől félek és nem tudom, hogy igaz-e és jelen lesz-e, de volt olyan nyilatkozat a sajtóban Amazon-os sajtosoktól még a megjelenés előtt, hogy előre felkészültek a rasszista és homofób támadásokra. És bár mint írtam, nekem semmi bajom ezekkel, de azért egy LotR-ban nem biztos, hogy be kell erőltetni a LGBTQ témát. Azt is meg lehet jól oldani, de manapság sajnos az a téma amit a legkönnyeb túltolni (pontosabban fogalmazva, nagyon nehéz jól működő meleg karakter, karaktereket belerakni ebbe a világba).
-
negyven2
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
Az amúgy a rész szerintem eléggé szájbarágósan magyarazzá el, hogy miért is volt ott a végén a trónteremben. Konkrétan az előtte lévő beszélgetésük, és az utána lévő beszéde mindent elmond. Az meg, hogy olyan könnyen legyőzi az őröket, az betudható annak, hogy azért Galadriel már évszázadok (ha nem évezredek óta) óta harcol (előbb Morgoth majd később Szauron ellen). eleve azzal indít a sorozat, hogy már évszázadok óta keresik Szauront a megmaradt orkokat. Valószinüleg nemhiába lett ő az északi csapatok parancsnoka is. Vagyis az, hogy azt a pár palotaőrt ilyen könnyen "legyőzi". És az, hogy Miriel honnan tudta, hogy oda tart, ott van az apjánál? Ez is benne volt a részben. Egész pontosan magát az ötletet, hogy a királlyal beszélgessen azt Halbrand javasolta neki. Aki meg azután, hogy Galadriel bezárta az őröket a cellájába, elmondta az ott lévő kancellárnak, hogy hová tart. És hasonlóan az orkos meneküléshez, itt sem tudjuk, hogy mennyi idő telt el (nappal "szökött meg" és éjszaka ért oda a királyhoz). lezso6: A 465 millió csak az első évad, a jogok 250 milliója ezen felül van.
Az meg, hogy a Númenor-i embereket
.azzal hergelik, hogy elveszik a munkát a tündék, az amit azzal lehet megmagyarázni (a mai világunk áthallásán felül), hogy egyrészt ott már évszázadok óta nem járt tünde (nem is engedték be őket), de tisztában vannak azzal, hogy mikre képesek. És azzal, hogy ennyi idő után hirtelen megjelenik egy tünde (nem is akárki), azt úgy is értelmezhetik, hogy az eddigi dominanciájuknak vége. Ugye Númenor ekkor az emberek messze legfejlettebb, leggazdagabb, legműveltebb királysága. Felettük (köszönhetően a halhatatlanságuknak is) csak a tündék állnak. ezért persze, hogy tartanak attól, hogy ha egy tünde jön akkor jön több is, és ha ez megtörténik, akkor sok terültről kiszorulhatnak az emberek. Sajnos a sorozatnak tényleg az a legnagyobb hibája, hogy nem volt elég idő bemutatni a világot és ezért csak félmondatokból lehet összeszedegetni azt, hogy mi miért van. Nagyon hiányzik az egészből képből az első kor bemutatása (A szilmarilok), aminek a jogait ugye nem kapták meg (nagyon minimálisan utalhatnak csak rá).
És sajnos sorozatos szinten itt is előjön az amit pl. nekem az The Expanse nagy hiába is volt, miszerint nem tudásból az emberekben az idő múlása (nem tudják normálisan bemutatni). De ez megvolt a filmekben is.
Itt konkrétan a készítők is elmondtak azt, hogy az egész történet sokkal rövidebb idő alatt fog lejátszódni mint az történt a könyvekben. Ugyanis nem akartrák azt, hogy a nem tünde (és más halhatatlan lény) kívül folyamatosan cseréljék a szereplőket. -
negyven2
nagyúr
válasz
gyuromoj
üzenetére
Szerintem vagy mint jel értelmezi úgy, vagy mint hogy azzal érkezet (tehát az). Viszont ez az ő értelmezése ami nem jelenti azt, hogy az is. De ugye az ő szemében azon dolgok amik most történek az életben, azok jelentheti számára azt is, hogy Sauron visszatért hozzájuk. Amúgy ugye rengeteg teória van már, hogy az adott karakterek közül miért lehet az valójában Sauron. -
negyven2
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
A mindent egyben adunk ki dolog, az a Streaming velejárója volt. Lényegében így lehet az embereket a legkönnyeben bevonzani a szolgáltatásba, hiszen ekkor az az elv érvényesült, hogy te magad osztod be magadnak azt, hogy miként szeretnéd megnézni az új címeket. A többi korai induló (pl. Prime Video/Hulu) is ezt az elvett követték, és némely esetben még most is ezt követik. Tehát vannak olyan tartalmak amik egyben jön ki, de a legtöbbje (húzócímek) azok hetiben (bár itt is változó, mert van olyan, hogy heti két rész). Amúgy a Netflixen is vannak olyan tartalmak amik hetiben jöttek és jönnek (főleg a nem scripttelt műsoraik).
Viszont a Netflix-nek a többiekkel szemben az éri meg még most is a egyben adunk ki mindent, mert nekik brutálisan sok saját tartalmuk érkezik, amiket ha hetiben adnának akkor egész egyszerűen követhetetlen lenne egy idő után (ahogy winnie is írta: "És, ha a Netflix heti lenne, és mondjuk heti 6-7 pénteki premierrel számolunk, akkor a 2. hónap végére napi 50 új epizód érkezne, és akkor a többi napot nem is néztük. Ilyen zajból a "harmincadik" sorozat totál esélytelen lenne a kitörésre".
A többi szolgáltató egész egyszerűen azért is adja hetibe ahelyett, hogy egyben adná ki, mert nekik nincs annyi sorozatuk, hogy megtöltsenek vele egy hónapot, de hetiben így minden nap van valami.
Amúgy a cikk szerintem is tele van baromságokkal, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy olcsó, szenzációhajhász bulváros újságírói klisékkel (és ez még nem is az Index hibája, hanem ma ilyen a híripar).
Pl. a Stranger Things azért is jött kész részletben mert egyrészt nem készültek el az utolsó két rész VFX-e, illetve kellet egy húzócím az üzleti negyedévük végére. Vagy a sok előfizetőt vesztett is kicsit árnyaltabb, mert egyrészt a csökkenés az főleg az amerikai piacon történt, azon kívül nőt (igaz ott volt az orosz piac kiesése), illetve az az utáni esés igazából pozitív volt mert a Netflix többre számított mint ami lett. Vagyis szerintem kicsit tűzőik az a kifejezés, hogy hatalmasat zuhant (igen az egymillió soknak számít csak az valójában annyit jelnet, hogy 222-ről 221-re).
Reklámos csomagok meg a Netflix és a Disney+ kivételével eddig is voltak és vannak az USA-ban.
-
negyven2
nagyúr
Szeptember 14-én jön Diseny+-ra a, modern korban játszódó War of the Worlds első két évada, és a This is Us 6 évada.
-
negyven2
nagyúr
The Santa Clauses - Teaser Trailer
November 16 | Disney+Willow - Official Trailer
November 30 | Disney+National Treasure: Edge Of History - Official Trailer
December 14 | Disney+Percy Jackson and the Olympians - Teaser Trailer
2024 | Diseny+ -
negyven2
nagyúr
Marvel Studios’ Special Presentation: Werewolf By Night - Official Trailer
Október 7 | Disney+
Marvel Studios’ Secret Invasion - Official Trailer
2023 | Disney+
-
negyven2
nagyúr
Szeptember 21 | Disney+
Tales of the Jedi - Official Trailer
Október 26 | Disney+
The Mandalorian - Teaser Trailer
2023 | Disney+
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
Szerintem maga az NBC se nagyon fűz hozzá túl sok reményt (19-én jön, és csak most adták ki belőle az első előzetest ami mutat is valamit). Engem mondjuk a régi s nagyon érdekelt (ha volt a TV-ben akkor belenéztem de kb. ennyi), de mivel volt már itt róla szó azért beraktam hátha valaki várja... vagy szörnyülködni szeretne
. -
negyven2
nagyúr
Quantum Leap - Official Trailer
Szeptember 19 | NBC
-
negyven2
nagyúr
Star Trek: Picard - Final Season Sneak Peek
Február 16 | Paramount+
-
negyven2
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Egyébként el is felejtettem, hogy készül, hiszen ez még a 2019-es bejelentésben is benne volt, hogy többek között sorozat készül, William Gibson 2014-ben megjelent regényből. De annyire nem követtem, hogy meglepődtem, hogy Chloë Grace Moretz lesz a főszereplő.
És ugye ez mellet még ott a jövőre érkező Fallout sorozat is, amit szintén Jonathan Nolan, Lisa Joy készít az Amazon számára (meg még ki tudja mi).
-
negyven2
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Pedig a hivatalos Prime Video-ról volt a link.
De látom, hogy újra fel lett töltve:
-
negyven2
nagyúr
The Peripheral - Teaser Trailer
Október 21 | Prime Video
-
negyven2
nagyúr
Csak érdekesség képen írom, de a Thor kivételével az összes Disney+ Day-es premier felkerült éjfél után (Mike első 4 része, Wedding Season, Tierra Incógnita, Growing Up, The Zone: Survival Mission, és a többi apróság is).
Úgyhogy előfordulhat, hogy valami már 0:00-kor felkerül, valami meg a szokásos 9:00-kor.
-
negyven2
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Bár valószínűleg előre jelezték volna, de hátha a holnapi Disney Plus Day alkalmából bővítik a katalógus listát, hiszen már több mint 100 olyan sorozat van fent, aminek van magyar lokalizációja, de nem érhető el itthonról.
Egyébként ma felkerült a Disney+-ra a Danny Boyle által rendezett, Sex Pistols-ról szóló sorozat, a Pistol!
Holnap meg jön a Mike Tyson-ról készült, Mike sorozat, és a Rosa Salazar-os horror rom-com a Wedding Season is!
21-én meg a Welcome To Wrexham, 28-án meg a The Old Man is megérkezik a hazai Disney+-ra!
-
negyven2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A probléma részeben onnan ered, hogy ugye Tolkien sosem akarta volna eladni a filmes jogokat, de 70-es évekében kvázi rá lett kényszerítve (anyagi okok) hogy eladja Saul Zaentz-nek. De ekkor is csak a Trilógia és a Hobbit jogokat kapta meg. Vagyis emiatt is van az, hogy a Peter Jackson is csak annyit használhatott fel a filmek során ami ezekben volt (vagyis jogilag semmi más dologhoz nem nyúlhatott, hiába voltak róla részletesebb, bővebb dolgok ezen 4 könyvön kívül).
És ugye pár hete volt hír, hogy a Svéd Embracer Group megvette a Middle-Earth Enterprises-t, és így mostantól ők birtokol szinte minden (játékokon át a merchandising-on keresztül egészen a filmes jogokig) "A Gyűrűk Ura" és "A hobbit" és más, a Tolkien Estate által engedélyezett többi irodalmi forrás jogát (de alapvetően ők se birtokoljak pl. azokat a jogokat amiket az Amazon se kapott meg).
Egyébként az Embracer Group a játékok és egyéb tematikus termékek jövőbeli készítése mellet a filmes univerzum kiterjesztésen is gondolkodik. Vagyis ha úgy látják, akkor jöhet az Aragorn, Gandalf vagy akár a Gollam mozifilm is!
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
10 Burning Questions About Amazon’s The Rings of Power
Showrunners J.D. Payne and Patrick McKay dive deeper into the details of the lavish Lord of the Rings TV series“We have the rights solely to The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, the appendices, and The Hobbit,” Payne says. “And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books.”
Ezen felül együttműködnek a Tolkien Estate-el, hogy bizonyos hézagokat kitöltsenek, de kb. ennyi a plusz. Állítólag a többi jogot azért nem kapta meg az mazaon, mert az nem volt eladó. Illetve csak sorozat készítésre kaptak jogot (5 évad), filmekre nem.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
A Sony a gyártó, de a Netflix a forgalmazó. Pl. a For All Mankind-ot is Sony Pictures Television gyártja de azt az Apple számára.
Vagy ott vannak a Netflix-es Marvel sorozatok, aminél a "forgalmazó" a Netflix volt, míg a gyártó a Marvel/ABC studios. Így mikor lejártak a distribution jogai a Netflix-nek, akkor tűntek el a Netflix-ről, és kerültek át a Disney+-ra.
-
negyven2
nagyúr
Szeptember 20 | Hulu
-
negyven2
nagyúr
"Eleg komedia"
És ez így igaz, hiszen ez sorozat eleve ennek, egy komédia/sitcom-nak lett tervezve ami az MCU-ban játszodik (ezért ne is nagyon számítsunk arra, hogy túl komolyan veszi majd magát).Az showrunner-je is eddig főleg ilyene stílusú sorozatokon dolgozott (Rick and Morty, Silicon Valley). Illetve azok akik már látták az első 4 részt (ennyi ment ki a early review-ba), és ismerik az alapjául szolgáló képregényt, nagyon jól sikerült az adaptáció.
Úgyhogy én azt mondom, hogy várjunk még a végítélettel, mert így egy rész alapján, eddig tényleg nem nagy szám... vagy inkább olyan semmilyen. Szerintem kiadhattak volna még egy részt így elsőre (ha már 9-részes lesz az évad), mert ez tényleg csak egy origin story.
Vagyis ez ilyennek lett szánva... ahogy a Ms. Marvel meg egy Nickelodeon szerű ifjúsági sorozatnak (és úgy működik is).
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
A második évad 5. részéig azért legalább juss el
. Amúgy igen a komédia tag ezen sorozat esetén, a történet előrehaladtával eléggé megkérdőjelezhető. .De ez igazából részben érthető is, hiszen ahogy haladunk előre a történteben úgy azért az látható, hogy Barry és a körülötte lévő világa egyre jobban omlik össze (főleg a 3. évadara). Egyébként erre a sorozatra inkább Dark Dramedy a jobb jelző -
negyven2
nagyúr
Archer - Season 13 Official Trailer
Augusztus 24 | FXX/Hulu
-
negyven2
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
Is-is?
Alapvetően a HBO Max mint streaming szolgáltatónak nincs szégyenkezni valója, mert elég sikeresnek mondható (bevételileg). Az HBO Max-os sorozatok is jól teljesítettek. Ráadásul az USA-ban a legjobb streaming szolgáltatónak választották meg.
Meg kell jegyezni azt azért, hogy a HBO Max az maximum nevében köthető konkrétan az HBO-hoz (meg abban, hogy ugyan az a tulajdonosuk). Ugyanis ez a Warner Bros. saját streaming szolgáltatója (volt?). Olyan mint a Disney esetén a Diseny+, a Paramount Global (korábban ViacomCBS) esetén a Paramount+, vagy az NBCUniversal-nak a Peacock (ez utóbbi kettőt szolgáltatást fogja kvázi tartalmazni az idén, idehaza induló SkyShowtime).
Na de a lényeg röviden az, hogy a Warner a Discovery-vel való egyesülése után a Discovery a Warner hatalmas adósságot is átvette (valami 43 milliárd dollárt). És ezt szeretnék most nagyon gyorsan lefaragni. Ezért dobták a teljes Európai gyártást, ezért kaszáltak el nézettségileg nagyon sikeres tartalmakat (Raised by Wolves, Snowpiercer, Batgirl,etc.), vagy pl. kirúgtak az HBO Max alkalmazottak 70%-át és eladták a CW nagy részét is. Illetve a pletykák szerint magától az HBO Max szolgáltatástól is teljesen megszabadulnak, és annak meglévő tartalmamat egy új szolgáltatásban egyesítik majd a Discovery+-al. Így jelenleg az optimista becslések szerint akar 4 milliárd-ot is tudnak spórolni (bár eredetileg legalább 2 volt a cél).
A megmaradt HBO Max-os tartalmakat (sorozatok), átmennek az HBO-hoz, és bár elérhetőek lesznek majd azm jelenleg név nélküli szolgátaó kínálatában, de oda saját gyártású tartalomból már csak az un. unscripted-ek fognak érkezni (dokumentumfilmek, valóságshowk, és minden olyan ami pl. a Discovery csatornákon is látható). Vagyis klasszisuk értelemeben vett sorozattokat és filmeket nem fog már gyártani az új streaming szolgáltató. Viszont ami eddig elérhető volt az megmarad majd, illetve felkerülnek a máshová készült (mozi, HBO, más Warner csatorna) tartalmak is.
De majd ma esete 22:30-után többet fogunk majd tudni. Addig ezek nagy része spekuláció marad.
-
negyven2
nagyúr
Atlanta - Season 4 Official Trailer
Szeptember 15 | FX/Hulu
Jöhetne már Disney+-ra is idehaza, hiszen az első kettő évadhoz hivatalos magyar felirat, a 3. évadhoz pedig magyar szinkron is van fent.
De gondolom majd ezzel az utolsó évaddal együtt jönnek. -
negyven2
nagyúr
válasz
Maxxy10
üzenetére
Amúgy kérdés, hogy ennek most érkezett el az ideje (nem nézek CW-s sorozattokat, ugyhogy nem tudom), vagy ez is a Nexstar-os bevásárlásnak köszönheti.
Ugye a Nexstar Media Group megvette a CW 75%-át annak korábbi kettő tulajdonosától (a Warner Bros. Discovery és Paramount Global-tól, akiknek maradt 12,5% - 12,5%-os tulajdon részük), és az új vezetőség föleg az idősebb korosztály számára szeretne inkább műsorokat készíteni, amik jócskán más csoportot képviselnek mint, mint a mostani "CW" közösség (azért nem tűnnek el teljesen ezek a stílusú műsorok).
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
És most látom, hogy elérhető a Disney+-on az Under the Banner of Heaven is teljes egészében, magyar felirattal...
-
negyven2
nagyúr
Reservation Dogs - Season 2 Official Trailer
Augusztus 3 | FX/Hulu
Első évad fent Disney+-on, remélhetőleg ez is jön majd
-
negyven2
nagyúr
Pluszban tegnap az Adult Swim kiadta a Rick and Morty spin-off sorozatát is, a Vindicators 2.
A 10 részes évad megnézhető a YouTube csatornájukon -
negyven2
nagyúr
SEE - Season 3 Official Trailer
Augusztus 26 | Apple TV+
Mythic Quest - Season 3 Official Teaser
Idén ősszel | Apple TV+
Tales of the Walking Dead - SDCC Trailer
Augusztus 14 | AMC/AMC+
Interview With the Vampire - SDCC Trailer
Október 2 | AMC/AMC
Star Trek: Lower Decks - Season 3 Trailer
Augusztus 25 | Paramount+
-
negyven2
nagyúr
The Lord of the Rings: The Rings of Power - SDCC Trailer
Szeptember 2 | Prime Video
-
negyven2
nagyúr
Welcome to Wrexham - Official Trailer
Augusztus 24 | FX/Hulu
-
negyven2
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
Howard Shore felelős a sorozat zenéjéért! Illetve elvileg ebben az 500 millió dollárban, nincs benne az a 250 millió, amiért a jogokat megvették 2017-ben.
cyberkind: erre nincs garancia (bár azért az ilyen fajta Amazon-os sorozatoknak kicsit jobb a megítélésük, mint Netflix esetén (persze a keményvonalas Tolkien rajongók már csak a gender/race dolgok miatt is nyafognak már most).
Amúgy pont játszom újra a South Park: The Stick of Truth-ot, és abban volt egy ilyen beszólás, hogy "az új Terrance & Phillp film biztosan jó lesz, hiszen 250 millió dollárból készült"

-
negyven2
nagyúr
Genndy Tartakovsky's Primal - Season 2 Official Trailer
Július 21 | Adult Swim (másnap HBO Max)
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
See - Season 3 Official Teaser
Augusztus 26 | Apple TV+
-
negyven2
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Lényegében majdnem az összes HBO és HBO Max Europe-os tartalom lekerült (globálisan, nem csak itthon). Hogy miért az tényleg kérdés, mert ezek saját gyártású, nem pedig vásárolt exclusive tartalmak. Elég nagy a valószínűsége, hogy köve van a Warner és Discovery összeolvadásnak is.
Amúgy sorozatjunkie post:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- iPhone topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Crimson Desert
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)!