- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoi
senior tag
Bios update nélkül 40Gigást biztosan nem.
(20 vagy 30) -
Matthew
őstag
Senki?
-
Matthew
őstag
Helló!
Valaki mondja már meg nekem, hogy ebbe a lapba max. mekkora vinyót lehet beletenni? A leírásában nem találtam... -
BluEyes
őstag
BIOS - Basic Input-Output System
Felfogható egy igen egyszerű operációs rendszernek, annyi a dolga, hogy becsatolja a rendszerbe az alaplap integrált eszközeit (pci,ide,mem.vezérő,stb), felismeri az ezekbe az eszközökbe csatlakoztatott hardvereket (floppy,winyó cdrom), és bizonyos beállításokra ad lehetőséget. Ennél szakszerűbb megfogalmazás is van, de számunkra ez most elegendő.
Frissíteni akkor KELL, ha olyan hardvert raksz a gépbe, ami valami miatt még nincs benne a bios által támogatott eszközök listájában, de a frissítettben már igen, vagy ha az alaplap tud valamit, ami a korábbi biossal nem volt elérhető, de neked szükséged lenne arra a szolgáltatásra.
Ha minden rendben van a gépeddel, nem kell frissíteni, persze ártani nem árt, csak ha elrontod a műveletet. Akkor sajna szervíz, meg sok pénzed bánja.
Van valami konkrét problem a lappal? Mert ha minden működik, ne piszkáld, főleg hogy úgy tűnik nekem, nem igazán vagy képben. Inkább olvasgass a fórumon, pár nap alatt is sok minden a helyére fog kerülni. -
Xeon_Zeg
csendes tag
mire való? mert ha nincs értelme akkor nem akarok
-
Xeon_Zeg
csendes tag
és mire jó a biosfrissítés?
-
Xeon_Zeg
csendes tag
ja és hogyan kell bios frissíteni?
-
Xeon_Zeg
csendes tag
nagyon nagyon köszi! most életet mentettél! mégegyszer KÖSZÖNÖM!!!
-
BluEyes
őstag
-
koenig
aktív tag
szia!
én ezt találtam:
Bővebben: link
Bővebben: link -
Xeon_Zeg
csendes tag
Hali!
Van egy PII-es Acorp 6LX68 alaplapom.
Kéne nekem hozzá leírás(számítógépes) és jumperelési útmutató.
Ha van driveretek az is jóljönne.
Ha esetleg találnátok bekötési rajzot az is kellene.
Köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest