Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jotunblood

csendes tag

válasz Anal #1991 üzenetére

Sikerült megoldani, úgy tűnik sikerrel. Ezt a bizonyos DLLML.exe file-t ha eltávolítja az ember a helyéről, akkor ugyebár nem fog tudni elindulni, vagyis nem lesz, ami ne álljon le. Valamint a CTHELPER.exe-t is kilőttem a futó alkalmazások közül.
    Igen, erre én is gondoltam, de azért az elég vicces, hogy egy teljesen friss Win XP installálás után azonnal ezt műveli. Ja, megnéztem, az eredeti driverrel (vagyis nem a softmoddal) szintén ugyanezt csinálja.
    És még a távirányító is működik (sokaknak ekkor nem működött), bár nem lesz neki az a jobb alsó sarokban felugró ablaka. Ami szerintem nem is baj, mert elég idegesítő volt, amikor filmnézés közben állítom a hangerőt, és egy robosztus méretű plecsni mutatja, hogy épp hangerőt módosítottam...
    Ismét 3 másodperces egy Leállítás/Újraindítás, öröm.
    Creative-nak meg egy hatalmas tarkólövést. :P

• Jotunblood

csendes tag

válasz Jotunblood #1989 üzenetére

Mármint, vagy felteszi az ember az X-Fi-hez azt a nemhivatalos patchet (fórummoderátor küldi el annak pm-ben, aki igényli, de én is elküldöm), vagy manuálisan lecseréli azt a 2 db exe file-t. Utóbbi nekem effektíve jobban bevált!

• Jotunblood

csendes tag

Üdv!

Adott egy Audigy SB1394 hangkártya (előlapi panellal, távirányítóval), természetesen a YouP PAX softmoddal. Minden hibátlanul működik, egy dolgot kivéve... A hangkártya gépbe szerelése előtti pár másodperces Leállítás. Ez most olyan 4 percre növekedett. Start Menü -> Leállítás vagy Újraindítás, és várhatok legalább 4 percet, míg leáll/újraindul. Nem újkeletű probléma ez, a hivatalos Creative fórumtopikok tele vannak ezzel. Van egy X-Fi XtremeMusic hangkártyám is a másik számítógépemben (ugyanaz a konfig: ASUS A7N8X-E Deluxe, AMD AthlonXP 3200+, GEIL memóriákkal), ott is ugyanaz a gond, bár azzal sikerült megoldani, az esetek olyan 10%-ban van már csak ez a több perces leállás. Ott kiadtak egy nemhivatalos patch-et, amivel viszonylag meg lett oldva ez. Amúgy 2 exe file okozza ezt, amiket valamiért nem tud leállítani a windows normálisan. Régebbi verziókra cserélése megoldotta. De mondom, csak részben, előfordul még, hogy várakozik, de már nem érdekel, ez van, Creative-ék hihetetlen ocsmány és bug-os drivereket & szoftvereket képesek előállítani.
    Visszatérve az Audigy kártyára. Van egy megoldási lehetőség: egy bizonyos DLLML.exe (module loader, élőhelye: C:\Program Files\Creative\Shared Files\Module Loader\DLLML.exe) file okozhatja ezt (a fórumokat olvasva legalábbis ez jött le), valakinek sikerült megoldani, hogy egy régebbi verziójúra lecserélte. Egyik nagy kérdésem, hogy van-e valaki, aki EREDETI Audigy 4 hangkártyához használ GYÁRI telepítőcd-s drivert (szóval semmi update)? Mert nekem sajna nincs gyári cd-m, de kipróbálnám, hogy lecserélem azt az exe file-t. Esetleg.
    Nem tudom, találkozott-e már valaki ezzel a baromi idegesítő problémával.
    Ja, és valószínűleg konfigurációfüggetlen, mert Core2Quad processzortól elkezdve 4 magos Phenom II-őn át Core i7-ig minden géppel kapcsolatban olvastam ezt a problémát. XP-n, Vista-n, WIN7-en egyaránt. Pár napig WIN7 volt az X-Fi-s gépen, és ott nem voltak újraindulási gondok. A franc se érti...
    Szóval, ha valaki esetleg tudna segíteni, és küldeni egy ilyen exe file-t, azt nagyon megköszönném!
    Másik nagy kérésem, hogy ha valakinek sikerült már konkrétan ezt a problémát megoldania, nagyon szívesen várom a segítségét!
    Ha rossz topikba írtam, akkor elnézést, de így 1-2 perces kereséssel nem találtam jobb helyet!

Köszönettel:
    Zoli

Új hozzászólás Aktív témák