Új hozzászólás Aktív témák
-
Vektor
csendes tag
Én nem ezt nem értem...
Van egy IBM 45 GB 7200 rpm-es vincsim, 29000 KByte átlagos átviteli sebességgel és van egy Samsung 160 GB 7200 rpm-es vincsim 49000 KByte átlagos átviteli sebességgel.
Ennek ellenére az IBM vincsimmel sokkkkkkkal gyorsabb az XP!!! A Biosban azonosak a beállítások, az programok ugyan azok. PL. A sata vincsivel sokkal lasabban jön be az outlook, ha a képernyővédőt megszakítom hosszú másodperceket kell várnom kb. 10-15, míg az IBM-mel semmit. Van oylan ha ''törlöm'' a képernyőt, akkor pixelsoronként tűnik el a látható kép a SAtás vincsin...
Lehet h túl nagy falat az XP-nek a 80-80 GB-s partició??
Nem értem.... próbálok még keresgélni a fórumon, hasonló hibákról, de mivel csak vincsicsere volt a gépemben, úgy gondolom ez témába vág.
Kezd elegem lenni a SATA-bólsok a gond vele...
-
Vektor
csendes tag
Na!
Egy külföldi fórumon is olvastam, hogy a SATA bizony nem szereti a húzást, DE! ha az AGP/PCI frekijét fixen 66-on hagyom, akkor engedi!!!
Örülök, mert most már megoldottam BIOS frissítéssel, hogy látszódjon a vincsim és a többi optika meghajtóm, valamint húzni is tudom a Procit (100-ról 129-re)
De van még egy kis apróság... most meg nagyon belassult a gépem. Én nem tudom mi történt, de mint ha egy IDE vincsi sebességnének a felével működne...
Foglamam sincs mi baja lehet. Átolvasom még 1x a fórumot -
Vektor
csendes tag
...hát, korai volt az öröm!
Ha húzni kezdem a procit NEM látja SATA-s vincsit!!!!!!hogy a fenébe lehet ez???
-
Vektor
csendes tag
Na, úgy néz ki, hogy a BIOS frissítés megoldotta a problémámat
Frankón felismeri a biosban is. Keletkezett egy IDE3 és egy IDE4 amin a SATA vincsik lehetnek...
Szóval egyelőre minden ok. Van (lesz) két CD-m, két vincsim, meg egy Sata vincsim
persze majd ha teljesen sikerült, akkor örüljek... -
Vektor
csendes tag
Hali!
Van egy Samsung 160 GB Sata vincsim és egy Abit IS7 alaplapom. Erdeti 6.0 bios van rajta, ha nem muszáj nem frissítek biost. Beállítottam ENABLE-re a Sata-t, és csak látja a vincsimet, ha a Proci default értéken van. Abban a pillanatban, ha elkezdem húzni a procit, nem látja a vincsimet.
A másik problémám az, hogy eredetileg 2 vincsi és 2 cd meghajtó volt a gépben. Azt hittem, hogy ezek mellé simán belerakom a SATA-s vincsit és megy minden a régiben. Ehhez képest, ha bekapcsolom a SAtát, akkor elvesztek egy IDE ''kábelt'' tehát van egy sata vincsim + két IDE slotom.
Lehet h Bios frissítést kell csinálnom? Be lehet-e állítani, hogy a SATA vincsi mellett lássa még pl. az egyik cd drive-omat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest