- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
McSzaby #4446 üzenetére
A Brazoson natív AMD-s SATA III van, szóval nem kell hozzá speciális driver.
Nekem is E350M1 van, csak az USB3 verziós, de én nem próbáltam a HD Sentinelt Linuxon.
Lehet hogy a HD Sentinel linuxos verziója nem teljes..... , a verziószámozása is 0.08.
Esetleg próbáld meg ezt a másik linuxos parancsot:
smartctl -a /dev/sdbEhhez a "smartmontools" csomagot kell felrakni.
Csak az a baj hogy ez viszont , ha jól tudom, raw értéket ír ki (?), szóval nem tudom le tudunk-e belőle szűrni bármit is. -
batagy
őstag
válasz
McSzaby #4442 üzenetére
Nincs összefüggésben a formázással, NTFS-sel is ugyanúgy működik a SMART:
Ne ess pánikba! Ez csak annyi, hogy valszeg a Linuxos HD Sentinel verzió nem támogatja az adott vinyót vagy interfészt. A SCSI-val ne foglalkozz, az egy régi csatoló felület, és csak azért írja azt, mert nem ismeri föl a konfigot.
Milyen interfészen van csatlakoztatva a Samsung? Alaplapi SATA-n?
-
batagy
őstag
válasz
McSzaby #4433 üzenetére
Szia!
A vinyó pontos típusa HD103SJ, és kis gugli után, egyértelműnek tűnik, hogy ez egy rosszul sikerült vinyó típus, sokan mások is panaszkodnak ugyanilyen hullámzó zajra.
Példa 1:
"Ritmikusan rezeg. Jobban lehetne használni egy női önkielégitő eszköznek, mint egy merevlemeznek. Úgy rezeg a számítogép asztal, hogy kis, puha gumi van beszorítva a rekesz és a merevlemez közé."Aztán a NewEgg oldalán is többen említik:
"It sometimes spins up and become conspicuously noisy very briefly,"
"They take a fair bit of time (realtively speaking) to spin up if I've not accessed them in a while. I'm sure this is normal, but it's quite irritating to wait around 6 seconds or so for them to fully spin up."
"Such as, fast loud random disk spinning and clicking noise."
"Ever since I installed it it's making a loud chugging noise."
Stb.
Nem hiszem, hogy az AHCI okozná, de (mivel írtad hogy futó rendszer nélkül is csinálja) ezt kirpóbálhatod, ha lekapcsolod az AHCI-t és megnézed úgy.
Linux alatt esetleg megpróbálhatod kikapcsolni a power management-et ezzel:
"hdparm -B 255 /dev/sda" (Ez tiltja a fejparkolást és a Power Management-et is.)
vagy:
"hdparm -B 254 /dev/sda" (Ez a fejparkolást tiltja, de a Power Management-et engedi.)De a /dev/sda helyett a nálad aktuális vinyót írd oda!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest