Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Csabi1984 #147983 üzenetére
Na, akkor úgy mondom, hogy ha nincs különösebb oka annak, hogy az eszközöket az erősítőre dugtad, akkor az erősítő helyett csatlakoztasd őket a TV-re.
Amikor bekapcsolod a TV-t, be kell kapcsolnia az erősítőnek és a "TV hang" vagy ilyesmi nevű bemenetre kell váltania. Utána pedig mindig automatikusan annak kell szólnia, amit a TV-n nézel, legyen az TV tuner, USB, STB vagy médiaplayer.
Az erősítő távirányítóját nem is kellene használni egyáltalán. -
Celtis
veterán
válasz
Csabi1984 #147978 üzenetére
Az ARC-nek feltétele a CEC, de utóbbi persze működik ARC hiányában is.
Az, hogy az erősítő automatikusan átvált, az nem hiba, hanem az ARC lényege. A TV HDMI-ARC bemenetét kösd össze az erősítő HDMI-OUT(!) portjával. Ha mindent jól csinálsz a TV bekapcsolásával az erősítő is bekapcsol és mindig automatikusan az szól, amit a TV-n nézel, legyen az tv.adás, TV-re kötött külső eszköz vagy az erősítőre kötött eszköz. -
Celtis
veterán
válasz
Kocsó #147964 üzenetére
Nem tudom, hogy az export/import tiltásnak van-e köze hozzá, de pártunk és kormányunk a csatorna sorrendet is törvényben határozza meg, hogy nekünk jó legyen.
2010. évi CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról
A 73. § (2) bekezdésében meghatározott műsorterjesztő köteles az (1)-(1b) bekezdésben meghatározott audiovizuális médiaszolgáltatásokat alapbeállításként a csatornasorrend első helyeire tenni, a Médiatanács által a Közszolgálati jegyzékben meghatározott sorrendben.
-
Celtis
veterán
válasz
Fuzke89 #147951 üzenetére
Tv adás, focimeccs. Itt kétféle problémát is kiszűrhetsz.
- Egyik a DSE vagy vertical banding. Amikor a kamera oldalra mozog, a homogén zöld felületen sötétebb árnyalat jelenik meg függőleges csíkok vagy foltok fomájában.
- A másik a mozgásmegjelenítés. Nem szabad kisebb nagyobb akadozásokat tapasztalnod sportközvetítés közben. (persze ki kell tudni szűrni a közvetítés esetleges hibáját)Ezen kívül érdemes jó sötét tónusú filmmel kipróbálni, hogy látsz-e felhősödést illetve nem zavar-e a feliratok körül megjelenő blooming.
Végül rendes 24p filmnél, kikapcsolt képjavítókkal, szintén gyors oldalazó kamera mozgásoknál nézd meg, hogy az ízlésedhez képest mennyire találod darabosnak a mozgást, illetve a torzítás csökkentés növelésével találsz-e optimumot.
Ez amúgy nem hiba, inkább sajátosság, és az OLED-en még egy árnyalattal rosszabb is.A sportközvetítés mozgáshibáján kívül (mivel ahhoz 50i forrás kell) a többire a YT-n is találsz szintetikus tesztvideókat, de szerintem a valós forrás jobb.
-
-
Celtis
veterán
válasz
horvathpeter #147925 üzenetére
Ha már méret miatt váltasz, akkor vegyél nagyobbat. 7'' semmi. Egy hét után az 50-est ugyanakkorának fogod látni, mint a régit.
-
Celtis
veterán
válasz
kaposznyak #147912 üzenetére
Igen. Veszel hozzá egy külső lejátszót.
-
Celtis
veterán
válasz
tibcsi2012 #147811 üzenetére
Ez nem az apróhirdetés topik. Tedd a megfelelő helyre a hirdetésedet, mert innen úgyis mindjárt törlik.
-
Celtis
veterán
válasz
Kayla2 #147731 üzenetére
Meglepő módon ha a yt-on rákeresel a "DSE test" szóra, akkor rengeteg teszt videót fogsz találni, de a legjobb ha megnézel egy focimeccset. Ha svenkelés közben nem látsz semmilyen sötétebb csíkot vagy foltot, akkor rendben van.
Ugyanakkor óva intenélek, hogy hibát keress a TV-n. Addig örülj amíg nem látod, ha egyszer kiszúrod, akkor mindig keresni fogja a szemed.
-
Celtis
veterán
válasz
johny81 #147634 üzenetére
Azért nem olyan nehéz hagyományos jack dugósat találni. kb. a fele az.
A gond inkább ott lesz, hogy egy ideje a samsung tv-ken nincs fejhallgató kimenet. A tiéden van? -
Celtis
veterán
válasz
Angel2014 #147562 üzenetére
Ez nem kézfertőtlenítő. Nem derül ki a pontos összetétel, de elvileg elpárolog az egész. Ez rossz hír.
Próbáld a másikkal eltávolítani. Nem hinném, hogy rosszabb lehet.
Ha nem jön le, akkor lehet, hogy az egész képernyőt le kell kezelni ezzel az anyaggal, hogy legalább homogén legyen. -
Celtis
veterán
válasz
Angel2014 #147556 üzenetére
Tiszta alkohol volt vagy kézfertőtlenítő? Utóbbiba pont azért tesznek valamilyen zsíros anyagot, hogy kompenzálja az alkohol erős bőr kiszárító hatását.
Tudom, hogy sokan fel fognak horkanni, de azt javaslom, hogy essél neki azzal az ablaktisztítóval amit terveztél. Én hosszú évek óta sima üvegtisztítós ronggyal vagy papírral tisztítom a TV és monitor képernyőket.
Sőt, van egy sztorim is. Egy ismerősnél voltam, aki panaszkodott, hogy borzasztó csíkos a TV képernyője. Tényleg az volt, de brutálisan. Mutatta, hogy a MM-ban vett valami k. drága képernyő tisztító folyadékot. Gondoltam talán rosszul használta, és próbáltam azzal letisztítani a képernyőt. Hát, csak egyre rosszabb lett. Mondtam, hogy akkor hozza az ablaktisztítót. Legalább 15 percig kellett pucolni vele, de leszedte a csodaszert és szép lett a képernyő. Korábban sem hittem ezekben a cuccokban, de ez csak megerősített.
-
Celtis
veterán
A stutteringnek az egyik oka az alacsony képkockaszám, a másik - paradox módon - a panel gyorsasága. Az olcsóbb, lassabb paneleken kevésbé zavaró a 24p filmek darabossága az elmosódás miatt. Érdemes az rtings vonatkozó magyarázatát elolvasni.
A LED clear motion valóban feket képkockákat szúr be, ami észrevehető villódzást okoz.
A de-judder vagy magyar menüben "torzításcsökkentés" mozgás interpolációval, a filmben eredetileg nem létező köztes képkockák, és persze óhatatlan hibák, generálásával teszi folyamatosabbá a mozgás megjelenítést. (Túltolva érhető el a szappanopera hatás)Mind a TV, mind egy külső lejátszó kadenciahelyesn fogja lejátszani a 24p tartalmat, semmi különbséget nem fogsz ezáltal tapasztalni.
-
Celtis
veterán
válasz
Rise17 #147445 üzenetére
Sajnos ez a mai kijelző technológia velejárója, de típusonként és készülékenként is változik a mértéke.
Ha el tudsz tőle vonatkoztatni, és tudod élvezni a meccsnézést, akkor jó. Ha viszont kényszeresen rááll a szemed, akkor gáz. Nekem is volt ilyen TV-m, garanciális csere lett a vége. De a samsungnál ez nem könnyű. -
-
Celtis
veterán
Várható volt, hogy nem a kábel ment tönkre. Nem szokása.
Szerintem a CEC működik, mert a kiírás szerint látja az erősítőt a TV. Viszont az ARC már nem megy. Attól tartok vagy az erősítő vagy a TV HDMI portja hibásodott meg. Inkább az előbbire tippelek.Esetleg nem csatlakoztattál valamilyen új HDMI-s eszközt mostanában a rendszerhez?
-
Celtis
veterán
válasz
stigma #147214 üzenetére
Azzal próbálkozz első körben, hogy csak az AVR és a TV van összekötve és a Khadas-t és xbox hdmi kábeleit lehúzod és ellenőrzöd a működést Netflixen. Ha jó, akkor egyesével rádugod a többi eszközt és megnézed mikor romlik el.
Pontosabban kéne ismerni, hogy mit hogyan hazsnálsz, de a tippem az, hogy valamelyik HDMI-n csatlakoztatott eszköz kikapcsolt állapotban zavar be, tűnjön ez elsőre bármilyen furának.
-
Celtis
veterán
Ha elvált az erősítő a forrásról, akkor ott valami CEC gubanc lesz. Ez nem a Pi hibája, inkább a TV agyát kéne törölni. Nálam is volt hasonló probléma a samsung TV-vel és Yamaha AVR-rel. Nem tudom mi volt a végleges megoldás, átmenetileg ilyenkor más AVR bemenetre dugtam a HTPC-t és akkor jó lett.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Vistaboy #147081 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy a samsungot védjem, de ez nem a tv hibája olyan értelemben, hogy vagy már az eladó is tudta, hogy nem működnek a HDMI portok vagy valójában a PC oldalon van a gond, ez utóbbit ugyanis még ellenpróbával nem zártad ki.
Másrészt használt készülék vásárlásnál érdemes mindent kipróbálni, különösen akkor, ha valamilyen okból nincs gyári garancia az egyébként 2 évnél fiatalabb készülékre.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Talib21 #147037 üzenetére
Én mindenképpen a Sonyt ajánlom, de engem lehet elfogultsággal vádolni. Ugyanakkor tényszerűen a TV adások hibátlan mozgáskezelése, illetve a támogatás szól mellette. A fényerő különbség igazából csak HDR esetén jön ki. Normál tv-nézéshez világos szobában is bőven elég amit tud a Sony.
-
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
csenor #146668 üzenetére
Azt akarod tőlünk megkérdezni, hogy téged zavar-e ez a csík?
Én biztos megcsináltatnám és biztos nem márkaszervizben, hanem olyan szerelőnél, aki ilyenre szakosodott és javítani tudja kijelző csere nélkül. De a youtube-on is találsz rengeteg videót. Ha ügyes vagy és szerencséd van, akár házilag is meg tudod barkácsolni.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
piszam #146648 üzenetére
Valamit nagyon félreérthettél... Másrészt mit értesz a "mennyire működik" alatt?
Minden TV-n működik a felskálázás és történetesen a két említett TV között nincs is minőségi különbség ebből a szempontól. -
Celtis
veterán
Nem hiszem, hogy baja van a hátlapnak, inkább csak nincs rendesen a helyén.
Amikor nekem "javították" a TV-t értelemszerűen a hátlapot is levették és a végén visszatették. Ez úgy nézett ki, hogy a csávó kézzel rászorítva pattintotta be körben a helyére. Persze az egész kijelző így körben tenyérlenyomatos lett, és a foltokat el sem lehetett távolítani. Szóval erre figyelj. Lehet nem is ér annyit az a nyöszörgés. Vagy kérd meg őket, hogy a kijelzőhöz csak cérnakesztyűben érjenek.A tenyeres-talpas Samsung szervizesek után (nem hoztak szerszámot, fordítva szerelték vissza konzolt, összab@szták a képernyőt) a Sony boltban engem azonnal megvettek, amikor a kiválasztott készülék becsomagolásához kérés nélkül húzta fel az eladó a kesztyűt.
Ami a sípolást illeti, úgy tűnik típushiba. Te vagy a 4. itt rövid időn belül aki panaszkodik rá. A másik 3 q80t volt.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Azt hittem már kitárgyaltuk. Az teheti rá ezt a nevet aki kifizeti a hdmi forumnak a plecsniért járó licensz meg bevizsgálási díjat. Arra jó, hogy felhasználóként nem kell mérlegelned, hogy elhiszed-e a gyártó állítását vagy sem.
A többiek azt írják rá, hogy 2.0 meg 2.1, de ettől még ugyanolyan jók lehetnek, ha egyébként a műszaki paramétereket teljesítik. -
Celtis
veterán
válasz
gery08 #146489 üzenetére
4 és fél percenként ismétlődik? Volt nagyon hasonló.
A megoldás is ott van. -
Celtis
veterán
Nem is neked válaszoltam, mivel tudom, hogy határozott elképzelésed van a megfelelő HDMI kábel kiválasztását illetően. A kérdező kolléga viszont láthatólag bizonytalan abban a tekintetben, hogy mi a valódi különbség a HDMI kábelek között de jól ráérzett, hogy valószínűleg elhamarkodottan döntött.
Megjegyzem, nálam eddig inkább a drágább kábelekkel volt gond. Volt bizonytalanul érintkező csatlakozós, de egy volt amelyik fura elszórt képhibákat (villogó pixeleket) okozott. Történetesen az volt a legdrágább, egy Hama.
-
Celtis
veterán
válasz
Rusher4587 #146478 üzenetére
Pénzkidobás. Nincs képminőség különbség a kábelek között. Vagy megfelel a követelményeknek és működik vagy nem. Legfeljebb mechanikai tartósság meg esztétikum ami különbség.
Ez pont ugyanazt fogja tudni. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
castiels #146269 üzenetére
A 65-ösökkel sok gond volt. Ocsmány kép, stb. Visszaolvasva, korábban már felmerült, hogy ezekbe IPS panelt rak a gyártó, de az 55-ös az VA. Legalábbis volt.
Ha viszont visszaolvasol 1-2 oldalt, akkor látni fogod, hogy manapság komoly minőségbiztosítási gondok vannak a márkánál. -
Celtis
veterán
válasz
NvidiaRTX #146226 üzenetére
Egy újabb selejtes készülék. Ki kell cserélni a kijelzőt. Írj az ügyfélszolgálatnak vagy hívd a szervizt közvetlenül.
Az idővel nem kell foglalkoznod. Vagy helyben cserélik vagy kapsz cserekészüléket a javítás idejére. Természetesen a szállítás sem a te dolgod. Csak jelentsd be a meghibásodást, és a többit elintézik. -
Celtis
veterán
válasz
t-joco #146172 üzenetére
Engem is zavar a DSE, küldtem is vissza TV-t miatta.
Viszont lehet, hogy te extra érzékeny vagy rá, és talán nem is fogsz olyan LCD-t találni, ami hibátlan. Érdemes boltban próbálgatni a típusokat, hogy talász-e olyat, amelyik kevésbé hajlamos rá. Anno arra jutottam, hogy az edge LED esetén kevésbé hajlamos banding típusú DSE-re, ami zavaróbb. -
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #146156 üzenetére
Ez rendben is van. Nekem az a fura, hogy egy adott típuson belül ekkora a szórás.
-
Celtis
veterán
válasz
Dareiosss #146097 üzenetére
Ez nem edge led kérdés. Ennek a panelnek nincs kontrasztja. Mintha nem VA panel lenne benne vagy valami hulladékot raknának egyes készülékekbe.
Emlékszem volt aki hasonló képeket tett be, és panelcsere után nagyságrendi változás történt. Nekem ez nem fér bele a gyártási szórásba. Ez inkább klasszikus panellottó. Kinek milyen gyártó panelje jut. -
Celtis
veterán
válasz
paatrick #146081 üzenetére
Az új tv-ken is pontosan ugyanúgy külön állítható mindkettő, csak más a nevük. Így változtak.
Háttérvilágítás -> Fényerő
Fényerő -> RészletárnyékolásA fényerőt kellene levenned közepesre vagy még inkább az alá, a részletárnyékolást pedig csak annyira csökkenteni, hogy ne vesszen el semmilyen sötét részlet (jellemzően ez azt jelenti, hogy a gyári beállítás pont jó) és így megnézni, hogy milyen a kép. Nagy fényerőnél helyi sötétítés nélküli kijelzőn kijön a felhősödés és bevilágítás. Nincsenek csodák.
-
-
Celtis
veterán
Ezek a megnevezések vagy kategóriák a hdmi forum hivatalos laborjában elvégzett (fizetős) tesztekkel elérhető tanúsítványok. Ha valamelyik gyártó nem költ erre, akkor nem is használhatja.
A hdmi forum is csak egy profitorientált szervezet és nem világhatóság. Tehát nem az van, hogy kötelező ezeket használni, hanem épp ellenkezőleg, nem használhatja bárki, csak aki fizet érte. Vagyis hogyne létezne 1.4, 2.1 meg egyéb kábel, hiszen kaphatók a boltban. A gyártó azt ír rá amit gondol és a bolt is megteheti ezt, amíg nem sérti más jogait.
Legfeljebb azt mondhatjuk, ha valaki az általad is linkelt plecsnivel ellátott kábelt vesz, az biztos lehet benne, hogy a kábel tudni fogja a besorolásnak megfelelő paramétereket. Viszont ettől még a más jelölésű kábel is lehet pont olyan jó, illetve máshol végzett tesztekkel is garantálhatók a megfelelő paraméterek.
-
Celtis
veterán
válasz
Wanderlust #145958 üzenetére
#145879 nem elég?
-
Celtis
veterán
válasz
Batib #145916 üzenetére
Nem értem, hogy ezt miért kell hétről-hétre itt elmagyarázni.
Ennyire bonyolult megkülönböztetni a készüléket a csomagolástól? -
Celtis
veterán
El ne kezdjétek megint ez a fólia mizériát.
Egyszerű józan paraszti ésszel eldönthető, hogy mit kell leszedni. Ha van eltávolítandó fólia, az nagyon jól láthatóan jelezve van és könnyedén eltávolítható. Ha ott van a leválasztó fül a fólián, akkor le kell szedni, de semmit nem kell lekapirgálni a képernyőről.
-
Celtis
veterán
válasz
spgabor #145755 üzenetére
Igen, pontosan ez van, hogy kikapcsolva (készenlétben?) a box nem tudja feldolgozni a bekapcsolásra vonatkozó CEC parancsot, hiszen nem fut a CE és a libcec. Habár nemrég valaki arról számolt be, hogy nála működik a bekapcsolás is egy újabb típuson.
Nálam is így van egyébként beállítva két CE-s box is évek óta, és kiválóan működik. -
Celtis
veterán
válasz
spgabor #145750 üzenetére
A menüben tudsz lépegetni, szerintem a médiavezérlő és számgomboknak is működniük kell, sőt a színes gombokra is tudsz a Corelecben funkciókat rendelni. Habár ezeket kicsit körülményes a samsung okos távirányítón elérni.
Hogy a TV kikapcsolásakor mit csináljon a box, azt a box CEC menüjében tudod kiválasztani. Állítólag vannak olyan boxok, amiket be is lehet kapcsolni a Tv távirányítóval, de ehhez az kell, hogy a box hardveresen támogassa ezt. Én inkább azt javaslom, hogy a box CEC menüjében válaszd azt az opciót, hogy a TV kikapcsolásakor vagy másik forrás választásakor csak állítsa le a lejátszást.
Így a TV bekapcsolásakor nem kell várni, hogy a box bebootoljon. A fogyasztása pedig elenyésző, talán standby-ban sem kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- További aktív témák...
- Razer BlackShark V2 Pro (2023)
- Campfire Audio Comet fülhallgató
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest