Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
gordonfreemN #149998 üzenetére
Ezzel a képpel mi a baj?
Az kiderült, hogy a TV miatt rossz a fekete vagy a PC beállítások miatt? Egy tv belső lejátszóval megjelenített forrás szerintem sokkal hitelesebb lenne. -
Celtis
veterán
Semmi szükség annak a sajtpapírnak a pecsételésére.
-
Celtis
veterán
válasz
Rise17 #149800 üzenetére
Hány és hány ugyanilyen felháborodott poszt volt már itt.
Miután meguntad a szélmalomharcot a vak és süket ügyfélszolgálattal, akik csak arra képesek, hogy mindenkinek pontosan ugyanazt az egy választ küldjék, akkor hívj fel egy márkaszervizt, hogy jöjjenek ki, mert foltos lett a kép. Ha helyben látja a hibát, akkor szerintem fog menni a javítás.
Ha ez nem sikerül, akkor a Békéltető testület marad. Kermi mint hatóság már rég nincs, a fogyasztóvédelem pedig nem foglalkozik egyedi esetekkel.
Békéltető testületi eljárásban segítek ha kéred, mert ott is át akarnak majd b@szni.Bízzunk benne, hogy azért sikerül megoldani, ahogy marinea2nak is.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Nem írtad a tv-d típusát. Az is lehet, hogy 120Hz fogadására nem is alkalmas, csak a képernyőfrissítés 120Hz-es. Persze ettől ez még nem értelmetlen. Mivel az interpoláció köztes képkockákat számol, ezeket tudja a tv magasabb frekvenciával megjeleníteni.
Tehát tudsz egészen folyamatos képet is elérni, ha ez az igényed. -
Celtis
veterán
A mozifilm 24p, az másodpercenként 24 képkockát tartalmaz. Akárhány herzes a tv, alapból akkor is csak ennyi kockát jelenít meg, és ennek normális következménye, hogy a gyors mozgások ilyen darabosak, ettől mozis a hatás. Ha beülsz egy moziba. ott is ilyen lesz.
A tv képes köztes képkcokákat számolni, több-kevesebb sikerrel. Ehhez a torzításcsökkentés és egyenletesség (talán így hívják őket) csúszkákat tudod magasra húzni. Ennek eredménye lesz az úgynevezett szappanopera hatás, amitől a film olyan lesz, mintha videókamerával vették volna fel. Alcsonyabb beállításokkal lehet arany középutat találni.
-
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149577 üzenetére
Ez jó hír. Ha otthon a konyhasztalon fogják szerelni, akkor figyelj oda, hogy ne tapogassák össze az új kijelzőt. Legjobb eset ha van rajta fólia és csak akkor szedik le, ha a helyére került a készülék. A másik lehetőség a cérnakesztyű lenne... vagy csak akkor menjenek el, ha patika a képernyő.
-
Celtis
veterán
válasz
francz'70 #149541 üzenetére
Számtalanszor lett bizonyítva objektív mérésekkel és vakteszten is, hogy nem tehető különbség két HDMI kábel között képminőségben.
Én már korábban felajánlottam egy üveg jobbfajta bort annak, aki csak a képminőség alapján meg tud különböztetni két (működő) kábelt.
Majdnem olyan ez, mintha lecserélnéd az internet szolgáltatót és utána úgy találnád, hogy jobb a letöltött filmek képminősége, élesebb a képük.
-
Celtis
veterán
válasz
Sonex79 #149512 üzenetére
Nem kell javítani rajta semmit. Digitális az átvitel.
Ha nem megfelelő a kábel, akkor a képen nyilvánvaló zavarok formájában jelenik meg, a mozgás egyenletességben legkevésbé. Valami más miatt látod jobbnak - vagy bocsáss meg, de esetleg akarod jobbnak látni - az új kábelt. -
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149496 üzenetére
Az LG teljesen más világ. Ég és föld vagy annál is nagyobb a különbség. Csak sóhajtasz egyet és ott áll a szerelő az ajtóban az új panellel. Legalábbis az OLED tv-knél így van, illetve volt anno LG plazmám, ott is szinte a semmire cseréltek panelt (volt egy kis zaja a tv-nek)
-
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149482 üzenetére
Vajon miért nem lepődöm meg?
Neked is felajánlom, hogy ha Békéltető testületre kerül a sor, akkor szolgálok pár tanáccsal.
Eddig 1:1 az állás. Én nyertem ellenük, egy kollégát sajnos átvertek és neki nem sikerült az eljárás. A samsung ugyanis tanult és egy aljas húzással próbálják megúszni a Békéltető testületi eljárás következményeit. De most már kiismertem a trükkjüket.Levélben vitatkozhatsz velük, de falrahányt borsó az egész. Minden lepereg róluk. Erre vannak betanítva, ennyi a dolguk.
Határozottan fel kell szólítani őket a hiba kijavítására. -
Celtis
veterán
válasz
Gali199qd #149459 üzenetére
Ez most komoly?
Milyen képzettséged, gyakorlatod és felszerelésed van ilyen javításokhoz?
Ha semmi, akkor javaslom keresd meg a szerelőt, aki javította a készüléket és kérd meg, hogy garanciában csinálja meg.
Ellenkező esetben pedig tudod, hogy pl. a LED villogások száma utal a hiba okára. -
Celtis
veterán
válasz
Bakmat #149411 üzenetére
Ezért van a topik.
Tényleg az LCD TV-k sajátossága ez a jelenség. Továbbra is azt gondolom, hogy egy fénykép alaposan el tudja túlozni. Nem teszem be a saját TV-mről készített képet, mert sokkal rosszabbul néz ki mint a tiéd. A valóságban azonban sokkal jobb a helyzet és normál használatban egyáltalán nem is észrevehető. Leginkább mivel FALD-sNálad az lehet a probléma gyökere, hogy a TV ugyan HDR képes, de egyáltalán nincs benne local dimming. Ha egy nagy fényerő igényű részlet van a képen, akkor a háttérvilágítás fényereje akár az ötszörösére nő, és ez azt jelenti, hogy a fekete/sötét helyeken is többszörösére nő a fényszivárágás, így a felhősödés szembeötlő lesz.
Sajnos a HDR valódi FALD nélkül ilyen.
Ha nem tudod elfogadni ezt és 14 napon belül vagy, akkor állj el a vásárlástól, de egy másik -vélhetően drágább- típust kell választanod.
Ha a 14 napon túl vagy, akkor próbálkozhatsz garanciális javítással, de szerintem ezt a samsung - joggal- el fogja utasítani. -
Celtis
veterán
válasz
Bakmat #149406 üzenetére
Ez felhősödés. Egy fénykép alapján megítélhetetlen, mert az expozíciótól függően borzalmasan rossznak vagy szinte észrevehetetlennek is tűnhet ugyanaz.
Ennek ellenére szerintem ez teljesen normális mértékű. Rosszabb nem lesz, viszont javulhat. Óvatosan, enyhe nyomással egy száraz mikroszálas kendővel töröld át a problémásabbnak tűnő részt, hátha segít.
-
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149391 üzenetére
Te írod: "Nekem ez igy nagyon zavaro", tehát ez hiba.
Jelentsd be a hibát és csatold hozzá ezt a képet. Aztán bízz a szerencsédben, hogy szó nélkül elfogadják és nem a szokásos sablonválazst kapod. Talán jobb lenne azonnal egy márkaszervizt felkeresni az "ügyfélszolgálat" helyett.
-
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149340 üzenetére
Igen, ezen is látszik.
Próbálj meg sötét szobában képet csinálni. Talán azon jobban kijön. Aztán jelentsd be a hibát. De a legjobb lenne, ha a beépített teszt képen is valahogy látszana.
Borítékolom, hogy elsőre a "A beküldött képek alapján megállapításra került, hogy az Ön által tapasztalt jelenség a LED technológia velejárója, amely bármely más LED tévékészüléknél is előfordulhat, ezért jelen esetben nem indokolt a szervizes beavatkozás." választ kapod. De ne legyen igazam. -
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149324 üzenetére
Hát ez elég durva.
Annyira éles a függőleges sávok széle, hogy ez nem DSE, hanem egyéb oka van.
Vagy valami elektronikai nyűg de akár beégés is lehet. Végülis mindegy. Ha a beépített mintaképen is kivehető ez a csíkozódás, akkor javítják. Ha csak ilyen homogén képeken, akkor nehezebb dolgod lesz.
Jelentsd be a hibát. -
Celtis
veterán
válasz
marinea2 #149307 üzenetére
A qled az gyakorlatilag a háttérvilágítást jelenti. Semmi köze a VA/IPS-hez. Nem fehér LED-ek világítanak hátul hanem kékek és egy kvantumpöttyökből álló vékony lap alakítja át a kék fényt széles spektrumú fehérré. Ennyi.
Amit látsz az valószínűleg DSE (dirty screen effect) vagy ennek egy formája a banding, amikor sávokban jelennek meg a sötétebb részek. Tipikusan focimeccsen vehető észre, amikor nagy, közel homogén felület mozog oldalirányba a képernyőn.
Ilyen?
Mondjuk az ilyen sávosodás inkább direkt LED-es tv-kre jellemző. Edge led-eseknél, mint a tiéd, inkább csak kevésébé zavaró, foltszerű DSE szokott lenni.Ha te ezt a samsungnál garanciában kijavíttatod, akkor őszintén megemelem a nem létező süvegem előtted.
-
Celtis
veterán
válasz
frigoo #149241 üzenetére
Sajnos az a keserű tapasztalat, hogy már a Békéltető testületi eljárásnál is átvernek. Nagyon résen kell lenni, hogy ezt megelőzd.
Amúgy erre a piros képre mondták, hogy ez rendben van?
Ilyenkor felmerül bennem, hogy csináltatni kéne egy óriásplakátot Samsung qled vs Tesco eldobható műanyag TV képe és kirakni valahova a Samsung gyár közelébe, hogy lássák a koreai főnökök is. Pár tízezresből szerintem meglenne. -
Celtis
veterán
válasz
tildy #149237 üzenetére
Egy cseppet sem csodálkozom. Velem és sokan másokkal (itt a topikban) szemben is ugyanilyen makacs és rosszindulatú hozzáállást tanúsítottak. Addig nyájasak amíg nem fizetsz, utána mehetsz a sóhivatalba a problémáddal.
Szerencséd volt, habár nem is értem, hogy az emag miért piszkál egy gyári garanciális TV-t. -
Celtis
veterán
válasz
APPLE2015 #149018 üzenetére
Mielőtt belevágsz, azért kábellel próbáld ki, hogy ezek az alkalmazások működnek-e még egyáltalán a készülékeden.
Továbbá az ügyfélszolgálatot kéne megkérdezni, hogy kompatibilis-e az adapter a tv-ddel. Mert ugye nekünk még a típusát sem árultad el. No, nem mintha pl. én tudnám, hogy melyik készülékekhez jó ez a cucc. -
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #148926 üzenetére
Az első, habár a stutter ott is meglesz, de egyéb hibák nem. Vigyél magaddal pendrive-on olyan 24p jeleneteket, ahol svenkel a kamera és próbáld ki a különböző típusokat. Legyen benne lomha kijelzős olcsó modell is.
Egyébként te látod ezt az akadást vagy csak olvastál róla?
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #148917 üzenetére
Egyáltalán nem, sőt teljesen igazad van. Van aki nagyon érzékeny erre. Nem véletlenül méri és értékeli is az rtings a stutter mértékét..
Ezt egyébként a boltban is ki tudod próbálni.
Mindazonáltal ha érzékeny vagy a jó mozgásmegjelenítésre, nem biztos, hogy a samsung a jó választás. -
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #148912 üzenetére
Az rtings nagyon pontosan elmagyarázza, hogy mi a judder, mi a stutter és mi a különbség közöttük.
Ami a lényeg, hogy a judder egyenetlenséget jelent, az egyes képkockák nem azonos ideig jelennek meg. Ennek lehet az oka ha a 60Hz-es tv-n a 24fps tartalom egyik képkockája 3 a másik pedig csak 2 képfrissítés ideig jelenik meg. Habár hozzá kell tenni, hogy ez nem feltétlenül kell így legyen. Sok 60hz-es tv tud juddermentesen lejátszani 24p filmet. Egyszerűen ilyenkor 48Hz-re kell csökkenteni a képfrissítés frekvenciáját. Ez nem lehet gond, hiszen a TV adások megjelenítéséhez meg 50Hz-en kell működnie a panelnek és ezt minden 60Hz-es tv tudja.
Ezzel szemben a stutter az amikor ugyan tökéletesen egyenletes a képkockák megjelenítési ideje, mégis szaggatottnak érződik a kép. Ez pont amiatt van, hogy gyors a panel, sokáig tudja mutatni ugyanazt a képkockát. Valóban az olcsóbb, régebbi tv-k lassabb kijelzője ilyen szempontból jobb. No meg persze az impulzusos megjelenítésű plazmák.
Szerintem te egyáltalán nem kevered a dolgokat.
-
Celtis
veterán
válasz
s7evcsenko #148898 üzenetére
Időnként akad egy-egy pillanatra a kép vagy folyamatosan darabos ha gyorsabb mozgás van a képen?
-
Celtis
veterán
válasz
csszorsi #148837 üzenetére
Fogadjunk, hogy ezt a választ fogod kapni:
"A beküldött képek alapján megállapításra került, hogy az Ön által tapasztalt jelenség a LED technológia velejárója, amely bármely más LED tévékészüléknél is előfordulhat, ezért jelen esetben nem indokolt a szervizes beavatkozás." -
Celtis
veterán
válasz
wallace 234 #148791 üzenetére
Megfogadtam, hogy nem reagálok a hozzászólásaidra, de most elszakadt a cérna. Jó lenne ha abbahagynád a samsung fényezését. Ha fogadtalan prókátorként teszed akkor azért, ha meg pénzért, akkor főleg.
Legalább olvasd el, hogy mire válaszolsz. So5ika leírta, hogy hogy hajtotta el az ügyfélszolgálat. Az Euronics csak segíteni akart neki, de a samsung ahol tud keresztbe tesz. Jó eséllyel a Békéltető testületnél végzi, ahogy Peace meg én is. Hónapokig harcolhat, hogy bebizonyítsa a nyilvánvaló tényt, hogy ipari hulladékot sóztak rá.
Komolyan mondom egy mocskos használtautó nepper is korrektebben jár el mint ezek. -
Celtis
veterán
válasz
Kickass #148785 üzenetére
Mi baja lenne a falnak a "szétfurkálástól"? Jobb egy imbolygó TV?
BTW a tv-k hátulján a felfogatás sem szabványos helyzetű, tehát a meglévő tartó áthelyezése is szükséges lehet, még akkor is ha a mérete amúgy jó lenne.
Nekem is minden TV cserénél át kell helyezni a tartót. -
Celtis
veterán
válasz
Abel-0101 #148733 üzenetére
Az ügyfélszolgálat elsőre készségesnek mutatja magát, amíg arról van szó, hogy vissza kell állítania gyári beállításokat meg "ez az LCD technológia sajátossága". Aztán amikor eszkalálódik a probléma, esetleg a magasabb szintre kerül akkor kiderül mekkora görények. Mivel most már látom, hogy ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, az a meggyőződésem, hogy egy meghatározott protokol szerint járnak el, aminek része a fogyasztó szívatása, a névtelen ügykezelés, a színlelés, hogy nem értik a problémát és a csekély fogyasztóvédelmi jogorvoslati lehetőségek kijátszása.
Magyarul fizess paraszt, vedd meg a csilivili sok K-s Qrva jó tv-t, aztán magadra vess, ha rájöttél, hogy átb@sztunk.
-
-
Celtis
veterán
válasz
So5ika #148680 üzenetére
Úgy tűnik te is megkaptad a samsung nagy egyenválaszát, amit bármiylen problémára rá tudnak húzni.
Sajnos a samsung támogatás kritikán aluli, és ezt sokan nem tudják, amikor készüléket választanak. Pedig számtalan példa van rá a topikban.A GVH meg a Fogyasztóvédelem nem a te pályád.
Nem derül ki, hogy mit írtál az ügyfélszolgálatnak, de először is nem kérdést kell nekik írni, hanem tényszerűen bejelenteni a hibát. "7 hónap után tenyérnyi lilás elszíneződés jelent meg a képernyő közepén. Kérem a készülék kijavítását". Pont.
Ha megtagadják a javítást, akkor pedig a lakóhelyed szerint vagy a Pest-megyei Békéltető testülethez tudsz fordulni.
Utóbbiban tudok segíteni. Én már végigjártam és egy kollégának is segítek a folyó ügyében. De azt el kell mondanom, hogy a samsung igazán aljas és sunyi módon áll hozzá ehhez is és igyekszik kibújni a Békéltető testület határozata alól is. Sajnos megtehetik, mert a törvény nem a fogyasztót védi. -
Celtis
veterán
válasz
Whiteshark13 #148556 üzenetére
Ha mégkérdezed tőlük, hogy ez garanciális hiba-e, akkor úgy elhajtanak mint a huzat.
Ha szerinted hibás a TV, jelenstd be a hibát. Ne mást kérdezz meg, hogy hiba-e, főleg ne az ellenérdekelt felet.
-
Celtis
veterán
válasz
tildy #148502 üzenetére
A boltban élénk vagy kiemelt üzemmódban működnek a tv-k, mert az embereknek az tetszik. (Mint a pávakakasok úgy kelletik magukat minél csiricsárébb színekkel a tv-k). Otthon ez mégis nézhetetlen. A gyári alapbeállítás sem rossz, hanem arra van a leginkább igény(telenség).
A legkevésbé sem akarom védeni az ügyfélszolgálatot, de ha esetleg nem írtad le nekik konkrétan, hogy te már próbáltad a meleg2 beállítást és a filmmaker módot, akkor a válaszuk egy első körös megoldási javaslatnak teljesen helyénvaló.
-
Celtis
veterán
válasz
Doma88 #148428 üzenetére
Lehet regisztráció nélkül is kérdést feltenni:
Ha vendég vagy és szakembert keresel vagy kérdésed van, itt az üzenőfalon keresztül megteheted.
Olvasd el alaposan hogyan kell a kérdést jól feltenni.Amúgy itt axelrose tagot szokták ajánlani, de szerintem egy kérdést a fenti fórumon is megér.
Majd tedd be a linket, ha kérdeztél, én is követném a válaszokat. -
Celtis
veterán
válasz
PuMbA #148353 üzenetére
Én sokkal inkább bíznék a TV felskálázásában és váltottsorosság-mentesítésében, ezért jó a boxot úgy beállítani, hogy a natív felbontást küldje ki. Ha persze van TV adás és 4K film is, de a box nem tud automatikus formátumváltást, akkor meg van lőve az ember és kénytelen a legmagasabbat választani. De biztos, hogy ennyire buta a box? Még az fps-t sem tudja a forrásnak megfelelően állítani?
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Nekem eddig minden eszközöm működött CEC-en. Csak ezt használom mert nagyon kényelmes, hogy csak egy távirányító kell. Az ARC külön jó, észrevétlenül lecseréli a TV hangszóróit. Ugyanúgy kezeli az erősítőre kötött eszközöket is, tehát az erősítőre kötött médialejátszó az erősítőn szól, de a TV távirányítóval kezelem.
Kár, hogy nálad nem működik, mert amúgy baromi jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- További aktív témák...
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Razer BlackShark V2 Pro (2023)
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Sonitus Acoustics abszorberek és diffúzorok
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest