Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Celtis
veterán
válasz Takika14 #128248 üzenetére
Tudtummal a smart vagy one vagy akármi nevű kis távirányító is infra (is). De, hogy a TV infrával is kezelhető az tuti. Tehát hiába veszel egy infrás távot, az vinni fogja mindkét készüléket, hacsak nagyon ügyes árnyékolást nem csinálsz, ami nem könnyű, mert baromi érzékenyek ezek a vevők.
-
Celtis
veterán
válasz ΞΔGLΞ #128253 üzenetére
Nem hiszem, hogy hasznos lenne. A TV dolga, hogy a forrás jelét teljes képernyőn jelenítse meg, függetlenül a forrás felbontásától. Mégis mit írjon ki a TV? "Felskálázás 4K-ra történt"? Ennek mi értelme lenne?
- aki hülye hozzá azt se tudja mi az a 4k meg a skálázás
- aki ért hozzá, az úgyis tudja, hogy a panel fizikai felbontása adott, felskálázás nélkül nem lenne teljes kép
- aki azt hiszi, hogy ért hozzá de mégis felmerül benne a kérdés, az miért pont ebből értené meg?Akit érdekel, az megnyomja az info gombot és ott lát valami infót a bejövő jelről. Na azt mondjuk lehetne cizellálni.
-
Celtis
veterán
válasz Fr3eWar #128280 üzenetére
Nem kétségbe vonva a TV-d remek feketéit, hadd jegyezzem meg, hogy egy ilyen videó nem mond semmit. A fekete mértéke a felvételen csak a rekesz kérdése. Szerintem akár egy IPS panelről is lehet ilyen videót csinálni, de nem ez a lényeg.
Az nyilvánvaló, hogy ahol a local dimming teljesen ki tud kapcsolni, ott teljesen fekete lesz a kép, akár egy OLED-nél. A probléma ott van, hogy az ember általában nem fekete csíkokat néz. Ahol pedig már van valós képtartalom a FALD durva felbontása óhatatlanul a fényes képrészlet környezete is világosodik. Ilyen értelmeben felesleges az OLED-hez hasonlítani. Főleg, hogy a panel natív kontrasztja kb. ugyanott van, mint a localdimming nélküli társainál.
FALD-s TV-m még nem volt. Az edge LED-es local dimming pedig borzalmas, nem látom értelmét.
-
Celtis
veterán
válasz kokokka #128290 üzenetére
Pár javaslat:
Feltétlenül olyan tartót válassz, hogy minél közelebb legyen a TV súlypontja a falhoz, és csak nyírásra legyen terhelve a tipli. (Ha pl. kihúzható konzolt választanál, az tuti kiforgatná a rögzítést a falból)
Sok tiplivel rakd fel és olyannal, amelyik a karton túloldalán szétnyílik. A legjobb ha a falban lévő fémprofilba tudsz belefúrni.
Mivel a TV nagy, azt is megteheted, hogy vágsz egy kb 10x20 cm-es nyílást a gipszkartonba a tartó szintje alatt, és a tartót átmenő csavarokkal, a túloldalra benyúlva jó nagy alátétekkel rögzíted. A nyílást hagyhatod úgy ahogy van, esetleg vihetsz a falban kábeleket (láthatatlan kábelezés) vagy lezárhatod egy gipszkarton szerelőajtóval. -
Celtis
veterán
válasz Laci.M #128291 üzenetére
A dizájn távirányító miatt nem adnék egy fillérrel sem többet. A sokgombosat jobban is fogod tudni használni, mert többféle gomboz tudsz Kodi funkciókat rendelni.
A soundbarhoz a HDMI ARC, az RPi-hoz a HDMI-CEC (Anynet+) kell. Ha ezeket tudja, akkor egy távirányítóval fog menni minden.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Bogyi007 #128319 üzenetére
Melyik szerviz volt ez, az Oktogon?
Földhurok.... Komolyan mondom, ez már vérlázító. Hülyének nézik az embert. És azt kell mondjam, hogy ez nem inkompetencia, hanem tudatos félrevezetés. Nálam is azzal jöttek, hogy az akadozó képet biztos földhurok okozza. Persze pont az 50i-t zavarja.
Valamelyik barom hallott egyszer a földhurokról, még a csöves erősítők idejéből és most is ezt süti el, és ezzel akarja lerázni a kevésbé tudatos vásárlókat.
Ne hidd el. Ha az a kurva TV nem kapcsol be, akkor az ROSSZ! Ne hagyd magad megvezetni!
-
Celtis
veterán
Aki csak nézelődik, annak legyen az a tanulság, hogy úgy vegyen Samsung TV-t ha elfogadja, hogy gyakorlatilag nincs rá szerviz vagy támogatás.
A panaszkezelés abból áll, hogy gyári beállítások visszaállítása 3 alkalommal, majd a szakemberek megnézték, és ez nem hiba, hanem a TV sajátossága, végül a hibát külső jelenség (földhurok) okozza. Na jó, közben egyszer alaplapot is cserélnek. -
Celtis
veterán
válasz gippazoid #128344 üzenetére
Valóban működik amlogic boxon az USB-Ethernet adapter. Természetesen nem tud 1gigabitet, de még az elméleti 480kbps közelébe sem megy. Viszont hozza a 150-180-at, ami 4k HDR-hez elég.
Mindez mit sem változtat azon, hogy a TV-n nem fog működni megfelelő driver hiánya miatt.
-
Celtis
veterán
válasz #20221952 #128376 üzenetére
Ha visszajátszod a videót amit felvettél, azon most is rosszak a színek? Ha igen, akkor tényleg a forrás rossz.
Az egyébként elképzelhető, hogy a Digi fejállomásán rossz a vétel, és már ott a bekockásodott képet küldik be a hálózatba. Így a te TV-den a vétel jó (100% , 0 bithiba) mégis moslék a kép.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Az LG soundbar manualja is ezt írja, de nem igaz. Az ARC-ot a HDMI 1.4-ben vezették be. Hivatalosan minden HDMI kábel kell, hogy támogassa. Forrás hdmi.org
Természetesen lehet, hogy a konkrét kábel rossz, habár ehhez tudni kéne, hogy az LG TV-vel mi és hogy működött, mert ha ott az optikán ment a hang, akkor ugye...
Abban is egyetértek, hogy a legegyszerűbb egy másik kábellel is kipróbálni, de nem kell hozzá semmi extra kábel, főleg nem egy túlárazott Hama.
-
Celtis
veterán
Nem ilyen válogatós. Ott valami probléma van. Nekem is Yamaha erősítőm van, meg egy S905x-es box és minden flottul működik.
Kezdjük ott, hogy vedd ki az optikai kábelt. Továbbá engedélyzed a CEC-et a többi eszközön is. Optimális esetben a TV-n kell megjelenjenek ezek az eszközök és ott kell bemeneted választanod nem az erősítőn.
- ha minden ki van kapcsolva és a TV-t bekapcsolod, akkor bekapcsol az erősítő?
- ha bekapcsol az erősítő a TV-vel együtt, akkor az erősítő az ARC bemenetre vált?
- ha valahogy eléred, hogy az erősítőn a TV hangja szóljon az ARC bemeneten, akkor a TV távirányítóján a hangerő az erősítő hangerejét szabályozza? -
Celtis
veterán
Meg rendeltem egy másik kütyüt ami a hdmiből veszi le a hangot és van rajta direkt fejhalgató kimenet is.
És azt hogy akarod használni? Az nem alkalmas a TV-ből hangot kiszedni. Csak a TV-be bemenő HDMI-ből veszi le a hangot. (ARC kinyerésére nem alkalmas, mielőtt bárki azzal jönne).
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Azt ugye tudod, hogy ARC esetén is ha pl. a Minix a jelforrás, akkor az erősítő közvetlenül "kiveszi" a hangot, nem a TV-ből kapja vissza. Az ARC csak akkor használt, ha nem az erősítő felől jön a hang, hanem mondjuk a TV egy másik HDMI bemenetén vagy pl. beépített YT lejátszójából.
-
Celtis
veterán
Most jutott eszembe egy fontos dolog.
A CEC kommunikáció busz rendszerű, minden készülék rajta lóg, ha egyik is (pl. egy ósdi settopbox) beleugat vagy rövidre zárja a CEC lábat a HDMI csatlakozóban, akkor a többi készülék sem látja egymást. Volt már rá több példa. Ugyanez történhet, ha valamelyik készülék áramtalanítva van, de a HDMI be van dugva.
Ezért első körben húzzál ki minden HDMI kábelt, csak a TV HDMI-ARC bemenete legyen rákötve az erősítő kimenetére. Szerencsés esetben így menni fog a TV hangja az erősítőre, meg a ki-bekapcsolás és a hangerő vezérlés.Ha ez sem segít, akkor passz. Megpróbálhatsz az erősítőn firmware-t frissíteni, ha még nem történt meg. Esetleg a Yamahától vagy az erősítő valamelyik user fórumán tanácsot kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz #20221952 #128493 üzenetére
A képpel az a gond, hogy magában semmit nem mutat (a felszerelésen és kábel elrendezésen kívül, de azt kitárgyaltuk). Egy ilyen fotó alapján azt is mondhatom, hogy borzalmas a kép meg azt is hogy jó.
Akkor mondana talán valamit, ha betennél két fotót. Ugyanaz a jelent normál és film módban lefényképezve és akkor talán látnánk a kölüMbséget.
-
Celtis
veterán
Én is kipróbáltam. Beírtam a keresőbe, hogy "5.1 surround test", aztán lépegettem végig a videókon. Elég sok 5.1-ben szólalt meg, de még több 2.0-ban. Nem találtam összefüggést a videó és a hang milyensége között. Leginkább azért, mert foglalmam sincs hogyan tudom kinyerni a YT audió kódolási információt.
Biztosan csak annyit mondhatok, hogy van olyan YT videó, amivel megy az 5.1 ARC-on keresztül.
-
Celtis
veterán
válasz junior11 #128514 üzenetére
A jelek szerint az 50i-s jelformátumnak van köze az akadásokhoz, tehát igen a DVB-C és DVB-T.
Az biztos, hogy nálam a KS7000-en nagyon látványosan jelentkezik*, illetve az avforums a Q8DN TV tesztje is beszámol hasonlóról.
Szerintem egyébként a TV settopbox bemenetről is akadozik, de azok mikro akadozások, nem ilyen látványos. Azért gondolom, hogy a TV hibája, mert a másik TV-men ugyanolyan forrásról nem látok hasonlót.Hozzá kell tennem, hogy ebből ne vonj le általános következtetést. Nagyon sok egyéb típus van, illetve nagyon sokan leírták, hogy nem tapasztaltak hasonló jelenséget.
* Bocs a sok ismétlésért, de ennyivel tartozom a Samsungnak, amiért 8. hónapja szívatnak.
-
Celtis
veterán
Most már a kezemben van a hivatalos papír is a Békéltető testülettől, amelyben megállapítják, hogy a 60KS7000 TV-m hibás és felszólítják, a Samsungot, hogy 15 napon belül javítsa ki az akadozó kép hibáját.
Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
Celtis
veterán
A békéltető testületi eljárás rendjének megfelelően a döntést az Eljáró tanács hozta a dokumentumok és a meghallgatásom alapján. A Samsung is kapott meghívást, de csak egy többoldalas nyilatkozatot küldtek a véleményükkel és egyben jelezték, hogy személyesen nem vesznek részt a meghallgatáson.
-
-
Celtis
veterán
válasz #20221952 #128645 üzenetére
Ez olyan, mintha a színmélység jelentősen leromlana. Ilyet csinált már a C530 sorozatú Samsung plazma TV-m is (világ legrosszabb plazmája) szintén film módban. Ott volt rá technikai magyarázat, mert a kisebb színmélység kevesebb felvillanásból elérhető, így a csapnivaló feketeszint egy árnyalattal jobb lett.
Továbbá láttam ilyesmit a KS7000-n is, ha elállítottam a gamma értéket és bekapcsoltam a HDR+ t. De azt hiszem ezt már javították.
Ha tényleg nálad is ez a jelenség - egy ilyen videót te is könnyen tudnál csinálni, hogy igazold - akkor ez szerintem elég durva hiba. Valószínűleg köze van a forrás minőségéhez is, de semmiképpen nem írnám annak a számlájára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hiányzik a gamer érzés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest