- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslien
nagyúr
Semmiféle ilyen tény nincs.
miért ne lenne... simán megeszi sajnos pláne ha embert fotózol.. jó most már a S24U valamenyire visszább vett nem annyira élesít,de akkor is messze van a iPhone és a Pixel től.. van itthon tudom ,h miről beszélek...
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
NY_A
őstag
Azért megvédeném a kollégát, mert beltérben korlátozott fényvisszonyok mellett a mozgó dolgokat valóban néha lényegesen jobban kezeli az iPhone. Ezt én is tapasztalom. Idáig az összes Ultra megvolt, de van iPhone is a környezetemben. Az, hogy körbe röhögni költői túlzás.
Ettől semmit nem veszít az Ultra az érdemeiből, nem kell mindenben jobbnak lennie a konkurenciánál.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
srácok, bárki rendelt elő a MM-ből telefont? engem a mai napig basztak hívni, de a telefon már tegnap este is elérhető volt náluk készletről...
ha az ő töketlenségük miatt bukom az előrendelési 20k, plusz telefonbeszámításos 50k kedvezményt, rájuk borítom ott a pultot, az kurvaélet
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Navaren
aktív tag
Szerintem a megjelenés óta publikált megannyi teszt, videó, stb. alpján most már talán azért kijelenthető, hogy általános piaci konklúzió, hogy az Ultra kameraszoftvere többet ad, rengeteg az extra mód, legyen szó akár fényképezésről, akár videózásról, de annak ellenére, hogy sokan hozzák ki győztesnek az Ultra modelleket a kamera teljes potenciálját lefedő összehasonlításokban, attól még azt elmondják, hogy amikor az ember egyszerűen le akar fotózni, és főleg videózni valamit mindenféle spéci effect, szuperlassítás, komolyabb zoom, miegymás nélkül, akkor ott az iPhone azért talán inkább előrébb van, mint nincs.
Csúcssamsungok kamerái javulnak mondjuk talán a legtöbbet bemutató után a frissítésekkel, úgyhogy ez még simán változhat.És ebbe semmi haterkedés nincs, iPhone-t is több, kamerára jobban fókuszáló cucc megeszi pl. Vivo-tól, Huawei-től és talán Xiaomi-tól is.
Ettől még az S24U egyáltalán nem rossz, abszolút erős eredményeket produkál kb. mindenhol (és szerintem ez a lényeg a telefonoknál, hogy elő - és lekapod, amit szeretnél, és nem csalódsz az eredményben), az ég és földnyi különbség nyilvánvalóan költői túlzás egy darab, valamiért nem túl jól sikerült fotó miatt.Aztán meg ott van az is, hogy egy dolog, hogy a fotó milyen lett, de hogy aztán an ún. computational photography hogyan pimpeli át és mi lesz a végeredmény, az meg egyre inkább szubjektív lesz megítélés kapcsán, egy egyszerű fotós egy random látvány megörökítésekor örül a relatíve valósághű eredményért, de az instabook/facegram/iksz/snaptok userek pedig a glamúrosabbra vett felvételekért ölnek-halnak, a kettő között pedig bármilyen preferencia IS van.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
MikeWazowski
veterán
Pedig van benne vmi amit mond.... beltérben nem volt túl acélos az s23-asom sem. Lehet most már jobb vmivel... anno S topikokba hányan tettek be beltéri képet a gyerekről, hogy botrányos a kép...
Egyébként volt iphone-od? Mert ha nem akkor kár vitatkozni...A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
aktív tag
Baseus töltővel volt esetleg valakinek már problémája?
Konkrétan erről lenne szó:
https://eu.baseus.com/products/gan6-pro-4-ports-fast-charger-65w
Első alkalommal még töltötte a telefont, azóta ismeretlen usb eszközként (nem) ismeri fel a saját kábelével. A telefon kikapcsolt állapotában viszont tölti, bár fogyasztásmérő híján nem tudni milyen sebességgel.
Másik kábellel (samsung 25w töltőhöz való) szintén tölt, de csak 25w, így a 45w funkció nem használható.
Újraindítás stb. kört már lefutottam, mindkét c portban ugyanez. -
-FreaK-
veterán
Ez egy döntés amit a fejlesztők választottak, hogy hogy viselkedjen a kamera szoftver.
Két paraméter befolyásolja ezt a problémát: záridő és ISO.
A két érték fordítottan aránylik egymáshoz (már telefonnál, mert rendes fényképezőnél még bejön a képbe a blende, amit lehet variálni, de ez itt fix), tehát ha csökkented a záridőt, akkor növekszik az ISO, ami zajosabb képet eredményez.
Az iPhone szoftvere itt inkább az alacsony záridő választja, hogy a mozgó tárgy ne mosódjon el, cserébe magasabb ISO-t, ez által zajosabb képet eredményez.
A Samsung meg pont fordítva, magasabb záridőt választ, ezáltal viszont "tisztább", szebb képet kapsz.Nyilván ha a mozgó tárgy/gyerek megörökítése a cél, akkor az előbbi lenne a kívánatos.
Ha jól rémlik, akkor viszont a Samsung esetében a kamera beállításoknál van lehetőség a záridőt előnyben részesíteni.
A kamerabállítások/intelligens optimalizálás alatt, ha minimális-ra állítod, akkor az nem pont ez csinálja?
Még nem próbáltam, de engem is érdekel a dolog, legtöbbet én is gyereket fotózok beltérben. -
leslien
nagyúr
válasz -FreaK- #1363 üzenetére
Még nem próbáltam, de engem is érdekel a dolog, legtöbbet én is gyereket fotózok beltérben.
nem biztos,h Samsung az ideális.. Pixel 7a arra a legjobb..
ott aztán tényleg egy pillanat van vagy még annyi sem.. tudom nekem ikreket kellett fotózni.Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
kbadam83
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy mindenhol ki van kapcsolva a rezgés a telefonon, de a messenger így is rezgéssel jelez
Pedig az alkalmazáson belül is kikapcsoltam
Segítsetek pls.
Köszönöm -
-FreaK-
veterán
válasz leslien #1364 üzenetére
Épp ezt fejtettem ki, hogy ez akár egy beállítás kérdése is, így nem gyártótól kellene függjön. Ergó, ha Samun be tudod állítani, hogy hogyan viselkedjen, akkor pont olyan jó (vagy akár még jobb) lesz, mint pl. a Pixel.
Azt nyilván nehéz elvitatni, hogy a szoftver ügyesebben találja ki az iPhone és a Pixel 7a esetében, hogy mit szeretnél csinálni.
Viszont ez nem egy kamera hardver probléma, mint arra itt fentebb utaltatok (pl. "körbe röhögi a samsungot"), hanem csak egy szoftveres beállítás kérdése (kérdés még persze, hogy tényleg lehet-e user szinten állítani).Ez mondjuk csak a fotó, nem tudom, hogy migabi24-nek mi a baja a videóval, ezt kifejthetné, ill. példát is mutathatna.
#1366 dnelb
Igen, ez egy tök jó megoldás lenne, nem tudom miért nincs most benne, ha már egyszer volt. De talán ez a beállítás is amit írtam, pont ezt csinálja.
Persze mennyivel egyszerűbb lenne, ha ott lenne a módok között..#1368 gyuri81
Ezt én is akartam linkelni, tegnap láttam.
Mondjuk akartam neki írni, hogy ha már panaszkodik a HDR-re meg az utófeldolgozásra, akkor megnézhette volna úgy is, hogy azt kikapcsolja..[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha már beltéri kép....igaz nem mozgó
s24u vs pro fotó gépCsak egészség legyen, meg térerő!
-
Flashback
addikt
válasz MrSealRD #1343 üzenetére
Az a wifi sáv lehet hogy zavart, nem feltétlen a telefon hibäja.
A DDWRT tudja nézni melyik sáv mennyire terhelt.
Ezért jó az auto mód a routerben mert akkor ö ezt megnézi mielött létrehozza a hálózatot.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Teal'C
veterán
válasz MikeWazowski #1359 üzenetére
Nekem soha és nem is lesz. De kollégákkal szoktunk összehasonlítást végezni. Nekem az a meglátásom hogy egy egy képen videón kinek mi tetszik teljesen szubjektív ezért is felesleges a tény közlés hiszen annyi különbség nincs minőségben. Ez már nem a barkácsszektor, én is elismerem hogy szuper telefon az iPhone és nem megyek "köpködni" stb... a topikjába. Utóbbi nem az épp aktuális fórumtársra vonatkozik!
Én pl elégedett vagyok a beltéri képekkel videókkal. Mellesleg volt valaki aki mindíg a tejfölszőke fiáról tett be képet na arra most is kíváncsi lennék."Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
MrSealRD
veterán
válasz Flashback #1371 üzenetére
Ezt ellenőriztem. És abszolút nem volt ütközés sem átfedés. Meglepően kevés a 5ghz a környékemen.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Frozen
addikt
válasz ratcache #1360 üzenetére
Nekem 100w van és semmi probléma vele, viszont az ilyen több portos töltők szerintem nem a legjobbak mivel sok esetben szét van osztva a különbőző portokra a feszültség. Nekem ugy tud 100w hogy egyetlen egy usb c port van csak rajta.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Anulu79
addikt
Helló halló!
Van lehetőség valahol külön értesítési hangokat megadni az alkalmazásoknak? Az istenért sem talalom ezt az opciót.
Köszi!
-
-FreaK-
veterán
válasz leslien #1381 üzenetére
Amit én írtam beállítást azt nem próbáltad meg?
kamerabállítások/intelligens optimalizálás alatt, ha minimálisKorábban az egyik Goodlock modulban volt egy ilyen beállítás, ha jól rémlik aztán az bekerült az alap camera alkalmazásba, nem pont ez lenne az?
Leírás alapján ez pont ezt a problémát oldja meg.
-
leslien
nagyúr
válasz -FreaK- #1383 üzenetére
ezt már a S23U ban is próbáltuk,de itt sem sokat ér.. szóval nem akarom tovább nyújtani a sz@rt ami itt ment reggel,de a beltéri fotókban pláne gyerek az még mindig nem erőssége a S24U nak... jó most már vmennyivel visszább vettek az élesitésből...
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
joey04
titán
Az mitől van, hogy a samsung email egy ideig valóban push módon kb azonnal jelzi a beérkező a levelet, de egy idő után nem? Volt egy leírás a gmail-hez, azokat megcsináltam itt is, de mégis egy idő után "elalszik".
Ezeket állítottam be.
A gyári gmail az teljesen használhatatlan, de az nem a telefon hibája, írták az androidos topikban, hogy az olyan sajnos.
Másik kérdés:
Arra jól láttam, hogy nincs opció, hogy ha van értesítés a zárolt képernyőn, és be van állítva, hogy feloldva mutassa a tartalmat, akkor ha ujjlenyomattal feloldom, akkor ne lépjen be, csak mutassa az értesítések tartalmát? Plusz ehhez kapcsolódóan: ha arcazonosítás be van állítva, akkor feloldja ugyan, de rá kell kattintani az értesítés ikonjára, hogy megnyiljon. Ez állítható valahol, hogy automatikusan lenyíljanak?
Harmadik:
Azt be lehet állítani, hogy ha érkezik egy értesítés, akkor felvillanjon a képernyő? Akármit állítok nem megy, ha meg AOD-t akarom úgy használni, hogy értesítésre jelenjen meg, akkor megjelenik, de aztán onnantól ott is marad.Értesítéseknél még van olyan, hogy világító szélek, és hogy mutatás kikapcsolt képernyőnél is. Beállítottam, de nem történik semmi. Találtam egy alkalmazást, Glimpse Notifications, de egy idő után ez is azt csinálja, mint a mail, hiába állítottam be ott is a fent leírt dolgokat.
Negyedik:
Van olyan üvegfólia ami semmit nem ront a leolvasón? Mert alapból sem túl acélos egy Mi 10 pro-hoz képest.
Ötödik:
Böngésző. Samsungos böngészőt használom, mert alulra lehet pakolni a címsort meg mindent. Itt viszont ha belekattintok a linkbe, akkor nem enged olyan finoman lépdelni benne mint a Chrome. Valamint ha pl itt a fórumon linkelve van mondjuk egy telefonnal készített kép és megnyitom, akkor pár esetben nem kicsinyíti le hogy ráférjen a kijelzőre, hanem scrollozni kell. Lehet ezt valahol állítani? Ez nem minden oldalon van. Plusz Chrome-ban pl ha lensdump stb oldalon egy képet megnyitok, akkor hosszan nyomva a képre van olyan opció, hogy kép megnyitása új lapon, és akkor megnyitja új lapon az oldal fejléce, meg minden nélkül. Samu böngészőben csak olyan van, hogy képet megtekint, de nem történik semmi...
Utolsó:
Ha van egy lejátszó, mondjuk Spoti akkor lezárt képernyőn is lehet ugye vezérelni. Viszont ha rányomok (akkor is ha arcazonosítás be van lőve és fel is ismert) akkor sem lép be az alkalmazásba. Ez ilyen, vagy van valami kapcsoló erre?
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz LosBlancosRM #1389 üzenetére
Én elfogadom azt a választ, hogy ez ilyen, így a jó, mert a samsung így találta ki, csak akkor tudjam hogy ez a helyzet. Aztán akkor megyek vissza.
Csak de, már 3 napja tesztelem, csak a fentiekre nem találok megoldást.
-
bajaki
őstag
A késő/nem érkező értesítésekkel én általánosságban küzdök Android-on mindig. S23+-nál az lett a megoldás, hogy kikapcsoltam a "doze" módot és úgy jött minden értesítés egyből. Akksiidőbe sem harapott bele érezhetően.
Számítógépről, parancssorból végezhető a történet, de sajnos ha a telefon újraindul, újból el kell játszani.
adb parancs: "adb shell dumpsys deviceidle disable"
Más megoldást sajnos nem találtam.
Szeretem az Androidot, de ez kissé nevetséges 2024-ben, hogy ilyenekkel kell szórakozni.A kijelző bekapcsolásra értesítéseknél: Glimpse Notifications - Apps on Google Play
-
Gardaai
senior tag
Hát nem lettem meggyőzve a feketéről.
Mondjuk egymás mellé rakva a kettőt, nagy a kontraszt így lehet becsapja a szemem. A szürkét se ilyennek láttam előben, inkább tényleg pezsgő/arany színe volt.
(Samsung üzletben nyilván nem ilyen fények voltak.)
Élőben kiderül majd, reménykedem, hogy ennyire nem sötét és egyszínű.
Köszi a fotókat!↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz Gardaai #1008 üzenetére
Na... végre elindult a január 20-án leadott rendelésem.
Ami a legviccesebb:
"Várható kiszállítás: 26/01/24 Normál kiszállítás"
Az anyját.. még idő utaznom is kell, hogy legyen belőle valami.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Armahun
addikt
Meglett az első alkalmazás ami kifagy a Telefonon: [link]
A71-en sosem volt vele probléma.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
malor
aktív tag
válasz Gardaai #1394 üzenetére
Igen, a mai idő nem kedvezett a fotózáshoz. Beltérben és természetes fénynél készült mind, mindenféle utómunka nélkül (csak átméretezve vannak).
A szín attól is függhet, hogy min nézed vissza. Magas fényerő mellett valósághoz közelibb a kép. A fekete valójában grafit szín. Ha fényben játszol vele, akkor sem igazán változik. Talán optikai csalódás volt ma, de néha kakós/barnás volt, ahogy forgattam a fotóhoz. De köze sincs a mély feketéhez.
Sajnálom, ha nem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
István971
csendes tag
Egyre inkább úgy néz ki a leírásokból, hogy sokan akik megvették csalódottak mert nem ezt várták és a kamera sem úgy működik ahogy kéne..
Egyre jobban érzem, hogy valószínűleg nem kell le cserélni egy honor magic 5 telefont erre a tragédia telefonra....
Legalábbis a leírások ezt mutatják.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest