- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefter
veterán
EZT UGATOM MINDEN SAMSUNG FANNAK MÁR VAGY 1 ÉVE....
-
misran
tag
3 napig cserélik, ez szinte biztos.
A maradék 3 évben pedig a definíciók szerint járnak el. 4 pixeltől csere, az alatt csak akkor ha 5x5 pixeles négyzetben fordulnak elő mind, vagy valami ilyesmi, erre megannyi link van korábbról, pl. itt:
Bővebben: link
Üdv, -
naaaa valakííí
-
up
-
up
-
X@b3e
addikt
OLED tényleg jó lesz, egyszer majd lecserélem a TFT-t, majd amikor a DVD-írót Blue-Ray Disc íróra
A vásárlás előtti átnézés természetesen megvolt nálam is, a probléma ott kezdődött, hogy 2 nap után jött ki rajta a pixelhiba, addig semmi baja nem volt. DE mivel eddig lejárt a Sam 3 napos garanciája a kisker felé (gondolom 2-3 nappal korábban kapták a monitort) és már csak az FVH által megszabott 3 napos cseregaranciám volt érvényben, a kisker nem akarta benyelni a monitort és csak hosszas huzavona és kormányrendeletfelolvasgatás után voltak hajlandóak cserélni... -
Frosty
aktív tag
Nekem is van egy hibás pixelem, de nagyon erősen kell néznem, hogy észrevegyem. A másik, írtam, hogy ez a gyártástechnológiából fakad, ez ellen nem tud senki semmit tenni. Ha nagyon allergiás vagy az ilyen hibára, akkor tényleg próbáld ki a monitort mielőtt megveszed.
Nem sokára jönnek az OLED kijelzők, azon már nem lesznek ilyen problémák. Az új 40 milliós Kodak scannereken már ilyenek vannak. Semmi háttérvilágítás nincs benne, mégis nagy a fényereje és gyönyörű képe van, szinte CRT minőségű. Egyenlőre még nagyon drága. -
FireShadow
senior tag
PFFF
-
X@b3e
addikt
A félreértések elkerülése végett ez nem Samsung-elleni oltás. Egy frászt!! Én is egy ilyen monitort szeretnék, csak már a 3. hibás példánynál tartok...
Célom annyi, hogy rávilágítsak arra a tényre, hogy ebben a formában ez a garancia értelmét veszti, mert 3 napon belűl bármely gyártó bármely monitorát köteles visszacserélni 3 munkanapon belül bárminemű panasz esetén. Ezért mondom azt, hogy ez a garancia reklámfogás. És senkit se tévesszen meg a 3 év teljes körű garancia, mert az már nem 1 pixelről szól, hanem ISO szabvány alapján 4 halott pixelről vagy 2 hibás pixelről 10*10cm-es felületen belűl mondja ki a cserét...
-
X@b3e
addikt
Erről az a véleményem, hogy ha kiad valaki 2 hónapi magyar átlagfizetést egy monitorra, akkor az Istenbocsáss legyen már tökéletes... Te benyelnél egy pixeles monitort? Gondolkozz előre, lehet egyszer arra is sor kerül, hogy eladod. Vajon mennyit buksz azon, hogy belenyugodtál a hibás pixeledbe, és amikor rákérdeznek, akkor lesütött fejjel mondod, hogy thja, van rajta egy hibás pixel...
-
Bandit21
addikt
Hali nem tudom h mennyire vonatkozik ez ide, de nekem pl egy digi fényképező vásárlása után, mivel sajna nem néztem meg bekapcsolva mert közvetetten ismerőstől vettem a boltba, otthon vettem észre, h 1. pixel hibás a kijelzőn. Visszavittem, és mondták, h a manualban leírva meg van adva, h a pixelek össz 0.01%-része hibás lehet a gyárt. tech kifolyólag. Szóval mielőtt megvesz megnéz. Megtanultam...
Ja amúgy a 3 napos csere az bennevan a PTK-ban szóval alapszabály. Sajna én akkor kicsúsztam.
[Szerkesztve] -
Pufokaboka
tag
''1 pixel hiba miatt kicserélni egy monitort? Te hol élsz?''
Hát azért tényleg az lenne a normális, hogy csak olyan terméket adjanak el teljes áron, ami tökéletes. Szerintem a pixelhibás monitorokat arányosan olcsóbban kellene eladni. Ez a gyártónak is jó lenne, mert a mindenképp keletkező ''selejttől'' meg tudna szabadulni és a vevő is tudja mit vállal. Pl egy irodába simán elmegy egy monitor a titkárnőnek 20 hibás pixellel is, ha így költséghatékony. Nade, mikor jutunk el erre a szintre, az kérdéses. Épp ezért jók ezek a kezdeményezések, hogy a hibás monitort mindenképp cserélik. -
Pufokaboka
tag
Egyébként lehet parasztvakítás, és neked van igazad, de szeritem nem az. Az tény, hogy 3 napon belül kötelező cserélni, de ez a kiskert kötelezi. A gyártó meg arra válla garanciát, hogy ha ennyi időn belül visszaviszed, akkor a gyártó kicsréli a kiskenek a monitort. Nagyon nem ugyan az, hogy a kiskernek utána el kell adnia egy pixelhibás tft-t, vagy lenyelnie a kárt, vagy csak annyi dolga van, hogy továbbküldi a gyártónak. Nyilván az előbbi esetben hajlamosabbak elhallgatni a 3 napos csere garanciát, utóbbiban, meg nem, mert úgysem kerül nekik semmibe.
De azé ez a 3 nap is kicsit fura nekem. Most képzeld el pl egy projetctort bérelni egy napra több 10 ezer forint. Ezzel a módszerrel, meg ha van egy kis tőkéd tök ingyen hozzájuthatsz. Ha ez tényleg működik, akkor nyitok egy projektor kölcsönzőt -
misran
tag
Hali!
Ajánlom figyelmetekbe:
Bővebben: link
Üdv! -
Dzsekó
addikt
Nekem volt egy subpixel hibás LG TFT-m a vásárlás után fél évvel cseréltettem ki egy teljesen új darabra.
-
X@b3e
addikt
Azt, hogy egy nap után nem cserélik ki, csak a bolt mondja, mert NEKIK nem cserélik, és nem szívesen nyelnek be egy pixeles moncsit. A vásárlónak joga van cserét/pénzt kérni, csak erről persze hallgatnak a kiskerben, mert nem érdekük mondani, de ha utána jársz, akkor tudod hogy ez a helyzet... (Lásd #1 hsz. kormányrendelet)
-
X@b3e
addikt
Akiről én még tudom az 1 pixeles cserét, az az AG Neovo
-
Janesz
őstag
lg monitorokra él az 1 pixel=csere...legalábbis akárhol kérdeztem mindenhol ezt mondták...(mistral,users,MM,computergalaxy) azért az nem olyan rossz....
-
Mi ebben a marketing fogás? A Samsung tényleg kicseréli a pixelhibás TFT-ket, ha akár csak egy hiba is van rajt. Ezt egyedül a Samsung biztosítja, semelyik másik cég nem. Pl. haver nemrég vett egy Acer monitort és volt (van) egy hibás subpixele (már a vétel napján előjött), de ezért nem cserélik ki, csak akkor, ha legalább 6 hibás pixel van. Ha Samsungot vett volna, most semmi gondja nem lenne, mert szó nélkül kicserélték volna.
Amúgy ez a 3 napon belül mindenképp kicserélik törvény már nem igaz, kb. két hónapja volt egy videókártya gari problémám és beszéltem a fogyasztóvédelmisekkel, ők mondták, hogy azóta ez a törvény már módosítva lett, persze a mi kárunkra. -
a 3 napos cseregariról már hallottam, a samsung ezt felhasználta üzleti fogásnak. erre azt tudom mondani hogy ügyes. Aki hüle haljon meg
-
X@b3e
addikt
Szal az a helyzet, hogy a minap kaptam felvilágosítást a Samsung-Magyarország ügyfélszolgálatától, hogy az 1 pixel hibára vonatkozó csere 3 NAPIG ÉRVÉNYES
Nah ez sztem azért egy marketing fogás, és semmi több, mert tartós fogyasztási cikk (mint pl TFT monitor) vásárlása esetén az ide vonatkozó kormányrendelet szerint (151/2003 922 Kr. 7.§) a termék vásárlást követő 3 napon belűl a vevő kérésére köteles azt visszacserélni / árát visszadni a vevő részére.
Tehát amúgy is ki kell cserélnie a boltnak a monitort 3 napon belül, mindennemű ''1 pixel gar'' nélkül is, a köztudatban pedig az él, hogy ez a garancia is 3 évre szól. Ez sajnos saját keserű tapasztalat, mindenkinek a figyelmébe ajánlom....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- További aktív témák...
- ASUS PB238Q Monitor! 24"/FHD/IPS/Pivot Mode/Hangszóró
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított) - elkelt Hiksan kollégának
- Eladó Acer Predator X27 UHD 4K 27" Gamer Monitor, Kalibrált, 144Hz, HDR10, IPS, G-Sync, dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest