- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a kérdés az, hogy miért nem tud egy ilyen router 100/100-as netet hozni AC 5Gh-en úgy, hogy a router a tévé alatt van?"
Ha ugy erted, hogy a TV alatti szekreny egyik polcan van, akkor nem csodalkozom az eredmenyen.
Az 5 GHz-es savban minden targy csillapitja / visszaveri a radiohullamokat, igy a legjobb eredmeny ugy erheto el, ha az antennak (vagy ha az a keszulek resze, akkor a keszuleket) nyilt terbe helyezzuk es ugy uzemeltetjuk.
A leheto legnagyobb hibak, amit el lehet kovetni wifi ugyben:
- Access Point elrejtese a TV vagy monitor mogott
- Access Point uzemeltetese (rack) szekrenybol, dobozbol
- az Access Point antennainak kozeleben fem targyakat tarolni vagy kabeleket vezetni. -
kezo0
addikt
Én abban sem vagyok biztos, hogy szerencsés, ha _ennyire_ közel van a router a klienshez (jelen esetben a tévéhez). Fura dolog ez a hullámterjedés, a visszaverődések és árnyékolások miatt néha nem árt, ha van egy kis távolság a két eszköz között. Ha ez egy jól működő router, akkor 2-3 m távolságból is tudnia kell azt, amit 5 GHz AC-n tud, feltéve, hogy szabad a rálátása a tévére. Talán megér egy próbát ez is.
-
-
Nem ismerem az adott típust, de szerintem akármilyen gyenge vagy silány minőségű is a WiFi része, akkor is kizártnak tartom, hogy egy AC1900 szabványú eszköz ne lenne képes 100Mbps sebességre. Át kellene nézni a WiFi beállításokat, szabad-e a használt csatorna, a csatornaszélesség mennyire van beállítva, stb. Így hirtelenjében amiket találtam teszteket, www.cnet.com és www.gadgetreview.com oldalakon, mindkettőben jócskán 100Mbps fölött mértek 5GHz-en.
szerk.:
Itt a smallnetbuilder teszt is, csak ezt az oldalt újabban kerülöm a captcha miatt. -
Buckey
őstag
A papír sok mindent elbír, főleg, ha reklámozni akarnak valamit. A valóság meg ez, ami van.
Hiába reklamálsz, mert a válasz úgyis az lesz, hogy "bizonyos körülmények között". Szóval, otthon, ahol az ember használja, nincsenek meg azok a "bizonyos körülmények". Így reklamálnod is felesleges.
Az okos TV is átb@szás, mert mitől okos? Hogy van rajta YT, meg le tud játszani bizonyos media file-kat, esetleg korlátozott képességű böngésző van rajta?
A PC az okos, mert az szabadon konfigurálható, így én (is) ezt használom, a TV meg a monitor.
És jogosan érzed magad Te is átb@aszva, de tenni ellene nem tudunk. A többség benyalja a reklámot és veszik az okos eszközöket, aki meg nem venné, annak nincs választása, mert nincs más. -
Buckey
őstag
Nekem sem tud a w808c TV-m AC 5GHz-en többet, mint kábelen, azaz 100/10-et, pedig próbáltam telefonnal (Huawei Mate10PRO), illetve PC-ről [D-Link DWA-192] segítségével a net megosztást (ami több volt mint 100 mega). Sőt, még azt sem érte el sem kábelen, sem WIFI-n, mint amit a gépen/telefonon mértem! De a FullHD filmekkel nincs bajom, így ezért nem izgat, hogy mennyit is tud.
És én is kábellel kötöttem össze mindent, igyekszem a WIFI sugárzását is kerülni, ha nem feltétlenül szükséges, és szerencsére nem szükséges (sok kicsi sokra megy alapon, és van elég a környéken, nem hiányzik még az enyém is). -
-
-
-
-
-
Szia!
Egész véletlenül nem lehetséges, hogy van egy vírusos gép a Linksys hálózatán? Az ARP mérgezés erre utal... Vagy csak szimplán paranoiás az ESET szoftver! Amúgy a routerbe nem tud vírus telepedni, vagy ha valamiképpen mégis sikerül neki, az még a reboot-ot sem éli túl, nem, hogy a reset-et, mert a router filerendszere nem írható, így nem tudja magát sehova menteni!
Az ARP mérgezés röviden valami olyasmi, amikor egy vírusos gép magát hazudja internet átjárónak, és ha a hálózaton lévő többi gép ezt elhiszi, az nem sok jóval kecsegtet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest