Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Az 5.4.11-est tettem fel. Abban írnak valamit, hogy újfajta password-technikát vezettek be.
A jelszó egy gui_rpc_auth-cfg fájlban tanyázik. No most, én service-ként futtatom, a boinc nevű user nevében. És innentől gőzöm sincs, ez a csoda honnan akarja venni a jelszót - de úgy néz ki, megoldottam.
Az gáz, ha a gui azt írja ki rám, hogy Status: communication deferred? (És visszaszámlál egy 24 órás számláló.)
És a message logban rosetta@home|Message from server: platform 'x86_64-pc-linux-gnu' not found Asszem, emiatt vagyok bannolva... Mit állítsak be neki, amit elfogad? Ez egy szabványos GNU megnevezés.
Sipi -
Sipi
addikt
Köszi, elvileg megvagyok. A lapon _esetleg_, nem kötelezően, csak az életet megkönnyítendő, közölhették volna, hogy NEM LEHET új accountot létrehozni. Csak teamekhez lehet csatlakozni... Naon vicces...
Most tehát fut a háttérben nekem valami, ami valamit csinál. Számol valamit. (A guiról lemondtam, ebben az új verzióban eleve lehetetlenné tették a csatlakozást...)
De azért néha jó lenne, ha tusdnám, éppen mi folyik a gépemen. Mint linuxosnak, gondolom, nem kell magyaráznom az érzést.)
Sipi -
Sipi
addikt
(Bocs, jelenleg síkideg vagyok, mert elegem van abból, hogy akárhányszor segíteni akarok ilyenekben, csak azért, mert Linuxos vagyok, kvázi kiutálnak a készítők. Mintha valami szarcsimbók lennék, a létező összes eszközzel megnehezítik a dolgom.)
Mi a csapat oldala?
A főoldal a http://boinc.bakerlab.org/?
A fő nagy bajom jelenleg az, hogy a boinc_client nevű izét rootként kell indítani, ez létrehoz valami autentikációs szart, abban véletlenszerű jelszóval. Ezek után CSAK rootként tudom indítani a guit, és néha (10-ből egy) esetleg csatlakozni is tud a boinc_clienthez. Utána persze sírva fakadt a szoftver, hogy nekem 64 bites gépem van és olyat nem ismer, de legalább elindult. Utána én fakadtam sdírva, mert kiléptem, majd újbóli boinc_gui indítás megint azt adta, hog yérvnéytelen jelszó.
Most azt hiszem, pihentetem kicsit. Széttörök ezt-azt, és lebombázom fél Budapestet. Utána talán meg tudom fejteni, miért írták meg direkt rosszul a programot, kikerülöm a direkt szívatásokat. És talán elérem, hogy felhasználóként futtassak egy hálózattal kommunikáló programot, ne pedig atyaúristenként, hogy ledarálja a gépemet.
Sipi -
Sipi
addikt
Hogyan lehet ezt működésre bírni? Addig oké hogy feltettem. De indítva annyit nyög, hogy válasszak projectet a berkeley címről, és kövessem az utasításait.
Ott meg semmi sincs, csak projectek listája. Azokon sincs semmi. Időnként benyögi, hogy kéne egy account, menjek ide, csináljam. Ott semmi... A konzolos clientnek is valami kulcsot (account key) meg kell adni a project url mellé, ami fingom nincs, mi. PEgyes oprogramok elküldenek ide-oda, hogy majd ott jól megcsinálhatom, de hát persze, ahogy Móricka elképzeli...
Bár mindegy, úgyis szegfaultol...
Eddig az összes hasonló program itt bukott el nálam: nem tudom, mi a francért nem képesek tök egyszerűre megcsinálni. Miért kelljen órákat tökölnöm vele?
Vaze, szétrobbanok! Azt írja fehéren, feketén: nem kapcsolódtam egy projecthez sem, menjek az xxx oldalra, ott van a leírás. Ja, ott annyi: letölt, indít, beírom a project urlt, emailemet, jelszavamat. Azt, hogy ez utóbbit honnan szedem, nem mondja. A kliens egyébként pont ezután küld el a fenébe és erre az oldalra accountért...
Szívesen vennék leírást, sőt, akár linkeket is, hogy hátha tényleg van bármi infó az oldalukon. Én nem leltem. Valamit kapisgálok, talán a boinc_clientnek kellene futnia, hogy a boinc_gui induljon, de a client nekem szegfault.
Sipi -
KrAt
veterán
Nekem ez volt alapból, azért mertem berakni
Amúgy totál jogos
Brae: mindent alapon hagytam, nem tudom, mit hol s hogyan kellHa tudsz segíteni, akkor htx
A kifagyás vsz más miatt van, nem tuning (mert most nincs is rajta tuning), hanem a vistám nem szeret vmit, régebbóta csinálja
mod2: közben felugrott hirtelen 7.72%-ra, akkor valszeg jó14p alatt
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged