- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubisadam
aktív tag
válasz
fjudors #1790 üzenetére
analóg jelfeldolgozású:
[link]
digitális jelfeldolgozású:
[link]
nem értek hozzá csak analóg mozgásérzékelő van a tervezeten. Azt szerettem volna megtudni hogy rendben van-e ez vagy érdemesebb másmilyet terveztetni.-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
atus72
őstag
válasz
fjudors #1746 üzenetére
Az utolsó kép az elég kemény
Én most Paradoxot szerelek, mivel most ismerekedem a rendszerrel és azt látom hogy baromi (legalábbis számomra) tradicionális megoldások vannak benne amiket nem fejlesztenek és mernek elengedni:pl. ez a bohóckodás az EOL ellenállásokkal, katasztrófa ahogy kinéz emiatt egy bekötés, miért nem lehet mondjuk ezeket a saját PIR szenzorba integrálni és jumperekkel megoldani?
Én mergértem hogy aki x éve ezzel foglalkozik az ezen nem akad fent, de mint kívülálló és fejlett (félreértés végett semmi nagyképűség nélkül mondom) elektronikával foglalkozó emberként ez maga az őskövületMost amúgy azzal szívok hogy Blueeyes-al IP180-on keresztül elérjem a rendszert, de kezdem azt hinni hogy ehhez valami installer regisztráció kell de olyanom biztos nem lesz. Utánaolvasva szívnak ezzel eleget, az IP150 még működik de ez a SWAN szerveres kavarás az nem éppen felhasználó baráti megoldás
Az egész Paradox ökoszisztéma kicsit katyvasz nekem (nyilván az aki lekövette a fejlődést annak nem), van BabyWare, InField, Winload, InSite Gold, Blueeyes alkalmazás, stb...
Baromira érdekel a dolog és ezért is ásom bele magam és ki kell magamból írni a fikázást, megértem ha nem tetszik
Nekem pl az is furcsa (visszatérve a szerelésre) hogy az akkut nem rögzítik a házba, a bejövő szenzor kábelek nincsenek lerögzítve, stb... én értem hogy nem mozog de ilyet nem csinálunk egy eszközben sem, legalábbis én nem -
mexel
veterán
válasz
fjudors #1740 üzenetére
Igen, ezt tudom. Most is ki van építve egy vezetékes rendszer. Kb 20 éve hibátlanul megy, egy 4 zónás régi dsc. A mozgásérzékelők amik be vannak kötve vezetékkel maradnának is úgy, az ablakra valók jók lennének, bár nem tetszene hogy elemeket kell cserélgetni stb stb. Azért nem marad ez mert be kellene kötni távfelügyeletre, és kell egy gsm-es. A másik pedig hogy a sok százezerért kapható "nagy nevek, paradox, dsc, semmi normális kezelhető felülettel nem rendelkezik, alig van tér a felhasználónak, számomra érthetetlen okokból. Az ajax már tud ilyesmit ( hogy bármilyen helyiségezt külön védesz nem csak előre beprogramozott 2 partíció stb. Szerintem ezek a tuya-s kínai csodák ezt tudják és anyukámnak ez kellene, hogy ha alsuik akkor azokat a részeket beriasztózza ahol nem jár majd a házban, stb stb.
Azt nem tudom ezeket lehet e vezetékelni, azaz hibrid módban mennek-e. Szóval nincsenek illúzióim, inkább az érdekel hogy a megbízhatóságot nem a hosszú években számolom, hanem téves érzékelés, riasztás, működési érzékenység stb. Ilyenekben nagyon gyatrák? Mert lehet a meglévő mellé kerülne egy fel csak -
atus72
őstag
válasz
fjudors #1736 üzenetére
hujjujujj.....
"látszólag az elektronikához sem értesz, így nincs értelme szakmaiságot belevinni"
ne kezdjünk farokméregetésbe mert úgyis veszítesz ....
Meglátásom szerint és ezt igazolja hogy a saját riasztó rendszeremet szétszedve mi fogadott, 0.22-es lofasznyi vezetékkel nem lehet rendesen szerelni, lehet te szerelted?
"vezeték keresztmetszetet esztétika alapján határoznák meg, ott komoly probléma "
megy az értő olvasás? egyébként meg számít, nekem legalábbis az esztétika, neked nem, összetaknyolod és jol van az úgy mentalitás ...."gazdasági oldaláról sem mindegy, hogy mennyi az annyi"
Akkor te is valami fillérbaszó ember lehetszde majd jön a duma hogy a vevő nem fizeti meg
Napestig vitatkozhatunk szakmaiságról, a leírtak alapján te a kókány gánymesterek közé tartozol, uff...
Majd küldj egy képet a munkádtól pls, ha elkészültem én is küldök és meglátjuk ...Jól felkúrtat az agyam, de legalább felébredtem azonnal és billentyűzetet ragadtam, köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz
fjudors #1718 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem a dobozban ha jól látom ezekhez a mozgásérzékelőkhöz 3 eres van berakva. Nem kell semmire csaka mozgásérzékelőt akarom bekötni a risztóba. ( nem tudom mi az a com olás
)
Ezek sodrott réz vezetékek? Mert lehet veszek akkor valamelyikből és behúzom a dobozhoz. Valahol monor környékén kellene találnom ilyen kábelt holnap[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz
fjudors #1714 üzenetére
Na róluk annyit hogy felhívtam őket, megkérdezni hogy itt tudnak e kivonulós távfelügyeletet adni ( azt írják az ország 99,9%-án igen), ez pest megye közepe, de valami rendszerhibára hivatkozva nem tudják megnézni ( a honlapjuk szerint vészhelyzet esetén is mindent tudnak
), mindjárt visszahívnak. Na jó ideje semmi. Ha már ilyenkor ennyi minden nem megy mi lenne éles helyzetben hétvégén éjjel? Háááát nem tudom
Azt hiszem ezt elengedem.
Közben megnéztem google véleményeket is, biztos ajánlottak, vagy csak reklámként írtad?[ Szerkesztve ]
-
-
farkas1976
friss újonc
válasz
fjudors #1664 üzenetére
A dobozt kinyitottuk de nincs rajta kapcsolo semmi....egy hete kezdte el csinalni....akkumulátor szint alacsony kiirassal.... Akkumulátor cseréltünk de a regi sem volt hibás, aramtalanitas megtortent de utana is ugyanaz a hiba....bar az akku alcsony feszültség nem jelzi...
-
MCGaiwer
addikt
válasz
fjudors #1629 üzenetére
az összes egység (kivéve a kültéri sziréna, ha van hozzá) beltéren lenne.
(vagy a házon belült úgy érted, hogy adott gyáró/márkán belül?)
Elég amatőr vagyok a riasztórendszerekhez, valami olyan kell, amit laptoppal vagy telefonnal is lehet telepíteni, beállítani, lehetőleg wifi nélkül.
Ha tudtuk ajánlani egy komplett kezdő szettet Hikvision vagy Ajax tól, az szuper lenne. -
Noxy
veterán
válasz
fjudors #1624 üzenetére
Ígérem visszatérek ha a legkisebb probléma is jelentkezik.
Amúgy meg nem több száz mill.. értékű vagyont akarok vele védeni, csak csupán olyan helyre raktam fel ahol eddig egy kamu Siren doboz volt villogó sárga lámpával. Annál meg több.
Amúgy ezt kérdeztem már ebben a topikban. Mindenki halhatott mint a sír.
Most valahogy előkerültek a hozzáértők.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
válasz
fjudors #1621 üzenetére
Ja ja, ezt mondták kb 30 éve is, amikor feltűnt a Samsung meg a Hunday a Pony-val. És most?
Akkoriban még a kinaiak a copy paste-t gyakorolták, de azóta eltelt több mint 30 év, és már nem a gödör alján vannak.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Formaster
addikt
válasz
fjudors #1313 üzenetére
Miből következtetsz arra, hogy olcsójános vagyok?
Tőlem senki nem kérdezte meg szereléskor, hogy kapugaranciás rendszert akarok, vagy rászánok-e plusz X összeget, hogy valóban azt kapjam, amit sugalltak. Szabotázs védett vagyonvédelmi rendszert rendeltem egy tisztességesnek tűnő cégtől, távfelügyelettel. Az magától értetődne, hogy esetleg még tűz és érintésvédelmileg is megfelel a minimális szabványoknak.
A távfelügyelettel a MA lett megbízva, ezzel sosem volt gond, illetve onnan várom éppen az ajánlatot is, részletezve, hogy mi az elvárásom. Összeg megjelölése nélkül!
A 24 órát ők mondták és valóban úgy is volt. Miután szétesett a professzinálisan kókányolt kábelsaláta, onnantól semmit sem kaptak a központi egységtől. A GSM modul müködik, az a kommunikáció él, de a központi egységről az első 24 órában semmit sem tudtak.
A lényeg pont abban van, hogy én nem olcson akarok gagyit, hanem egy minőségi munkát szeretnék látni, kerül amibe kerül. Teszem hozzá az akkori installáció ára közel sem sugallta, hogy gondolkodnom kellett volna minőségbeli kérdéseken. Meg úgy általában véve vicces is, hogy egy ilyen témában ennek a kérdésnek kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz
fjudors #1313 üzenetére
"a minőségi munka ott szokott elvérezni, hogy ki kéne fizetni az árát..egy tízezres cserére nem fog senki egy napot rászánni."
Tehat a hiba egy tizezres csere. Tehat ennyi pluszt kellett volna radobnia,h ne szigszalagos melot kapjon? Vagy rosszul ertem amit mondasz?
(Lehet rosszul fogalmaztam meg, erteni szeretnem amit te gondolsz szakikent)[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz
fjudors #1313 üzenetére
Mi hasonló, de más szakterületen dolgozunk, így mindenképp jó ha Te is hozzászólsz, ezek szerint ezen a szakterületen dolgozol?
Ez a 3-4 óránkénti jelzés hasznos info, köszi.
Igen, saját szakterületemen is látom az olcsójánoskodást, pl amikor adjál árajánlatot hogy 1500 négyzetméteres műhely teljes megszerelésére gyengeáramos alvállakozóval együtt, majd amikor meghallják hogy mind az árazáshoz, mind pedig a fennmaradásihoz szükséges villamos kiviteli terv mennyibe kerül és hogy 8 hét az árazáshoz szükséges pontosabb tétellistával, egyből jön a kérés hogy dehát Nekik nem is kell tervaanyag...de azért legyen pontosan kiszámolva a kábel méter hossz, nehogy 3% tartaléknál több kerüljön bele a költségvetésbe, mert nincs pénz...70 milla felett csak az erősáramú költségvetés kötelező elemei, de áááá....terv nélkül, legágazások összeszámolása nélkül, távolság adatok nélkül adjál pontos tételes árat, mert a terv már sok....ja de azért kell terv, ingyen, mert anélkül nem kapnak hatósági engedélyt...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Harkovz
aktív tag
válasz
fjudors #1222 üzenetére
Igazából a ház és a garázs mindenestől elég nagy érték.Van kamerarendszer is már,de így,hogy ki van építve a riasztó érdemes lehet újra üzembe helyezni kicsit modernizálni.A kezelő nem is annyira érdekel mert telefonról és távirányítóról akarnám vezérelni.Ha jól gondolom a központi panelt kellene cserélni egy újra ami kezel távirányítót,és wifit.És egy új szirénát is szeretnék,az is le lett szedve,meg ugye 2 új akku kell.Ahogy néztem még így is olcsóbb lenne mint egy full új rendszert építeni,kérdés a munkadíj mert ezt valóban csak hozzá értő tudja megcsinálni.
-
Harkovz
aktív tag
válasz
fjudors #1217 üzenetére
Azt látom,hogy le kéne cserélni a központi panelt talán a NEO megfelelő lenne.Nem tudom mit kellene még cserélni,venni hozzá,mennyiből jönne ki.A Hikvision Ds Pwa-32-őt nézegetem még,gondolom ez nem gagyi.De mire minden megvan hozzá kb 200 ezer lenne.Nem tudom melyik lenne a jobb és gazdaságosabb megoldás.
-
-
Harkovz
aktív tag
válasz
fjudors #1201 üzenetére
Sziasztok.A házamban van egy 22 éves DSC rendszer,2 8 zónás kezelővel,a garázsban van a második,egy mozgás érzékelővel.Hogyan tudnám okosítani ezt a rendszert,hogy telefonról lehessen élesíteni?Néztem a Flexishield FX19-et,ez tud kezelni elvileg vezetékes érzékelőket.Rá tudnám kötni a meglévő DSC érzékelőket?Ha igen,hogyan?A DSC kezelőhöz megy vezeték minden érzékelőhöz?Vagy csak a központba vannak bekötve?
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
-
redingitell
senior tag
Felhasználó. Közben jött egy segítség, és az "admin" felhasználónévvel sikerült belépnem.
Most épp csatlakoztatnám az eszközhöz az érzékelőket, de a központ közli velem, hogy az appban kapcsoljam be a "function" gombot utána tudja csak a parancsot értelmezni.
Úgy látszik vén marha vagyok már ezekhez a dolgokhoz....... -
Odzse
tag
Köszönöm a segítséget.
Abban maradtam magammal, hogy inkább kicserélem az akkut, kevésbé bonyolult, mint a teljes rendszer áramtalanítása és mégis megmarad a riasztó rendszer.Dél Pesten(9-18 kerület), tudtok valahol riasztós üzletet, ahol vannak akkuk? Kivettem, méret és egyéb adatok megvannak.
Köszönöm.
-
imotrepus
aktív tag
Sajnos lehet, hogy igazad van, pl a központi egységet nem is tudom kiiktatni mint a többi zónát, valószínű, hogy telepítői kódot kér szabotázs miatt!
Mit értesz pontosan táp reszet alatt? Még lehet, hogy kipróbálom!
Azt legfeljebb hívom a céget ünnepek után!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
PROTRON
addikt
Köszönöm.
Az előző tulaj nevezte mester kódnak, tőle vettem át.Na meg lett a kültéri típusa: TLM30/30F szerepel a belső részén amit fotóztam, neten rákeresve, kinézet alapján ez 30F.
Azért áramtalanítottam, mert sajnos csak miután már bezártak a boltok tudtam neki állni a szerelésnek.
Ekkor derült fény arra, hogy a beltéri dobozban az aksi egyik füle bele is szakadt az átkötő vezeték sarujába és bele is ragadt.
Persze eleve a külső egységgel kezdtem, mert azt az infót kaptam hogy a beltéri is szabotázsvédett, gondoltam 30 sec szirénát csak kibírnak a társasházi szomszédok, nem úgy mint a 3 hónapja történt áramszünetnél a fél órásat.
Csak hogy nem 2 hanem 4 db, direkt kisebb méretű csavar tartotta a belsőt így az 1 szem 1-el nagyobb méretű csavarhúzómmal jól megszívtam.De ami leginkább zavart, hogy a külső burkolatot 2x még sikerült úgy visszanyomnom kézzel hogy elhalggatott a szabotázsvédelem, de harmadik alkalommal akárhogy tartottam oda vinnyogott. Ezért félek attól hogy a nyomókapcsoló megadta magát...
Na most a szerelés alatt többször "pattogó" hang jött a szirénából, tehát nem akartam hogy "játsszon" vele a belső központ és nem olvastam itt utána hogy mi merre. Gondolom rá akarta küldeni a központ a hangot, de mivel nem volt rajta aksi, ezért voltak ezek a hangok x másodpercenként mint ha kondik pukkannának.
Node már haladunk az előkészülettel.
Tehát a központ sípolt és riasztani akart, tehát kiadta a jelet a Bell [-]-ra ebből arra következtetek hogy ha azt kikötöm, már az egyik részét a nagylevegős-szomszédokkal verekedős résznek megoldottam.
Már csak a tamper-el kell valamit kezdeni, hogy erre a kis időre megoldjam a kiiktatását úgy hogy más ne tudjon visszaélni vele.
Ezek a nyomókapcsolók ha jól sejtem NC, tehát normally closed, azaz ha nincs benyomva akkor enged át. Ha be van nyomva, akkor OPEN, tehát nem enged át.
Tehát ha egyik vezetékét megtoldva visszavezetem a már meglévő nyomvonalon a beltéri dobozba, akkor ott alapvetően én oldom meg hogy mikor adjon át vagy mikor ne.Beltériben lévő aksi és a vezeték ( ha előre tudom hogy nincs szabotászvédelem és hogy nem is aksi hanem vezeték szakadás a baj, már rég megoldom).
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Köszönöm szépen a válaszod.
a "táp kiköt a központban" részt nem csak a BELL-re érted? Mert látok itt "aux" bekötést is, meg persze több vezetéket.Tehát most teljesen áramtalanítva van, aksik lehúzva, biztosíték lenyomva.
Eddig így értelmeztem sorrendet:
-most kikötöm a BELL [+], [-]
-Beltéribe új aksi beköt;---sziréna csendben marad!!
---mivel van benne töltés, így a központ életre kell és hiányolni fogja a BELL-t, ezért beírom a (nem mester, hanem sima amit ajtó záráskor használok) pin kódot.---ezzel leokéztam a hibajelet;
-Kültéribe új aksi beköt; csendben marad, nem fog szirénázni!
-Fém burkolat vissza, külső burkolat vissza ami benyomja a szabotázs kapcsolót;--sziréna csendben marad!
-BELL [+], [-] visszaköt ---még mindig csendben marad, nem fog szirénázni;
-ajtó visszazár, kismegszakító felnyom, Örülünk Vincent mert csak pár "csippanással" megúszom. Nem fog perceken át szirénázni.
Vagy van még valami amire figyeljek hogy ne szirénázzon ez a paradox rendszer?Még 2 dologgal zargatnálak titeket:
Amikor kitekertem a kültéri külső dobozának csavarjait, nem tudtam hogy az kapcsolja a szabotázst, azt hittem csak a belső doboz.Persze megszólalt.
Így elsőre visszanyomtam a dobozt pontosan abba a pozícióba, ahol előtte volt. Csavarok nélkül mégse hallgatott el a szabotázs védelem, csak kézzel tartottam.
Csavarok nélkül ezek ennyire érzékenyek általában, vagy lehet megadta magát?Másik dolog:
telepítéskor az előszobai szekrénybe tették a kezelő panelt, amit most kimozdítottam. Hogyan tudom szétpattintani ezt a cuccot hogy leellenőrizzem a kötések nem sérültek-e meg?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
És tényleg relét vezérel.
Van egy pár hasonló kinézetű riasztó, amiknek más a pinout-juk. Ennek viszont van plusz tápfeszkivezetés a vezetékes érzékelőknek és ez a relés kivezetés. Ahogy kiveséztem a müködését, akkor kapcsol a relé-amikor riasztás történik.
Jövőhéten várható, hogy megérkezik a cucc. Remélem ezt a pinout-os verziót fogják küldeni és nem keverik össze a másik kinézetre pont ugyanígy kinézővel. Global lyd-111-es lesz. A többi fantázia nevűeknél más a pinout.
Kínai oldalakon láttam, hogy csomagolnak hozzá ellenállást is. Azok 1 kohm-os végellenállások. A DSC riasztóknál meg ha jól láttam 5.6kohm-os végellenállást raknak az érzékelőköz. Ezt még mindig nem értem, mitől függ az ellenállás mértéke.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
atos30
aktív tag
Köszönöm a gyors választ!
És mekkora értékű az ellenállás? Látok különböző kapcsolási rajzokon 1k,2.5k,5kohmos értékeket is. Nem jöttem rá ez mitől függ.
Zónánként lesz bekötve mind (összesen 5db érzékelő), így szerintem a szabotás lehetőség nem fog kelleni.
NC-s lesz a 2db pir és a 3 db door sensor.
Amit még mindig nem tudok, hogy a bekötési rajzon mit jelent a bal oldali kettő .A "Public Port (COM)" és a "Normal Open (NO)" A PIR érzékelő panelján látok COM és NC/NO csatlakozást (és a +-12V ,Tamper), de ide a GND és Z1/ Z2/ Z3,...... jön. Lehetséges hogy ez a Public Port valójában a -9V lenne? Mert akkor értelemszerűen meglenne oldva a két PIR érzékelő tápellátása (9-16V és 8-25mA a müködési határuk)A pénz azért van, hogy elköltsük!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Nintendo Switch
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- 3D nyomtatás
- Micro Four Thirds
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 (Mid2020) A2141 EMC3347 27% 16.1" Retina LCD IPS,i7-9750H Radeon PRO 5300M 16 500 gar
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
- Dell Vostro 3500 felújított karcmentes álalpotban eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest