- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
orion1025 #17349 üzenetére
Igazából nagyon nem figyeltem meg, mert siettem, de csak a forrasztás engedett el. Bánni tudok a forrasztóval,csak annyi a baj, hogy 1978-ban vette a fater. Két hete egy LG szalagkábelére visszatudtam forrasztani vele a hangszórónját. Ha lesz hozzá türelmem, akkor lehet megpróbálom.
-
draco31
veterán
Na jól megszívattam magam.
Két szalagkábel kellett ahhoz, hogy észrevegyem az 5610-nél, hogy a kijelző szalagkábele van megtörve, amit egyébként nem értek hogy miért. Szóval most van három darab hozzá, a kijelző meg remélhetőleg holnap itt is lesz.
Az n73 megkapta az új kijelzőjét. Viszont a hangerő gombok nem jók, mert akitől kaptam, erősen nyomkodhatta őket, ugyanis leváltak a panelről. Mind a kettő. Most gondolkozok, hogy van-e értelme visszaforrasztani, vagy inkább ne rontsak a helyzeten. Szoftveresen lehet állítani a hangerőt benne egyébként, vagy csak a gombokkal? -
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Van valakinek felesleges bontott n73 előlap. Lehet kopott, csak a plexi legyen jó állapotban, és ne legyen sehol sem törött. Mindez nem túl drágán.
-
draco31
veterán
Alkatrészek megvéve.
Kipróbáltam közben az N73-at az 5610 kijelzőjével. Érdekes kék árnyalatban adott képet, de el lehetett benne navigálni. Azt vettem észre, hogy a hangerőgombok valószínűleg nem működnek, mert elindítottam rajta egy zenét, és hiába nyomogattam nem reagált rá. Amikor szétszedtem olyan volt, mintha kicsit elállnának a panelről, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Lehet túl erősen nyomogatták, és így elvált a forrasztás? Holnap megnézem kicsit jobban. -
draco31
veterán
válasz
Earl_Muttley #17306 üzenetére
Találtam vaterán olcsón garisat, és kijelzője is van az n73-hoz, így 3000-ből megvan postával együtt péntekre. Remélem ez már jó lessz!
-
draco31
veterán
Megjött az 5610-esemhez a szalagkábel, és ugyanúgy nincs vele kép, mint a gyárival. Létezne, hogy már meg is tört? Óvatosan raktam össze pedig. Csak úgy van kép ahogyan a gyárival is szétszedve. Ötlet?
-
draco31
veterán
válasz
Mulderpapa #17295 üzenetére
Megvan, az az UMTS antenna benne.
-
draco31
veterán
válasz
Mulderpapa #17295 üzenetére
Rendben, akkor nem tudom mi lehet az, de majd kiderítem.
Így néz most ki a kis átalakítás után:
link1
Még nem végleges állapot, lusta voltam rendesen befejezni. -
draco31
veterán
Szétszedtem ma az N73-at, mert kicsit átalakítottam a házat rajta. A panelen észrevettem egy fehér dolgot a rezgő mellett. Örömmel konstatáltam, hogy az a wifi antenna lehet, mert egy rossz usb-s wifi stickemen is ugyanilyen van. (nem igazán vagyok otthon a nokiák tudásában)
Elolvastam a mobilarénás tesztet, ott meg az szerepel, hogy nincs benne. Akkor én gondoltam rosszul? -
-
draco31
veterán
Szereztem ma egy N73-at. Barnás kaszni (nem tudom milyen szin ez pontosan, de kopott) fehér előlap, törött plexi és rossz kijelző. Csatlakozó eléggé koszos. Az előlap is törött a 7-es gomb mellett. De bekapcsol, és Tim logó az előlapon. Egy kis segítségért kaptam. Ha kell rakok róla képet.
-
draco31
veterán
válasz
Mulderpapa #17196 üzenetére
Ez az?
viewitem.eim.ebay.hu/NOKIA-8310-SIM-HOLDER/230851796120/item
-
draco31
veterán
válasz
KSparrow #17160 üzenetére
Szétnéztem benne, semmi szolgáltatós dolgot nem találtam benne, téma, csengőhang, kép stb. Azt hiszem hat téma van benne. Csináltam gyári visszaállítást adattörléssel együtt, a témák megmaradtak, szolgáltatós dolog nem került elő.
Netbeállításoknál pannon és voda volt csak.
Így van csak kép jelenleg:http://kepfeltoltes.hu/120925/IMG_20120925_122654_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
draco31
veterán
válasz
KSparrow #17158 üzenetére
Ha nem zár vissza, akkor nincs probléma, az a fontos, hogy 70-es kártyával működjön, és most működik is vele. Ha szétszedem, akkor bizonyos helyzetben van kép, mit nézzek a menüben? Gondoltam arra, hogy a netprofilokat, vagy ha benne a menüben a t-zones, akkor biztosan 30-asként kezdte.
-
draco31
veterán
Úgy néz ki, hogy lett egy 5610-esem 2500-ért. A szalagkábel már úton van hozzá, de mivel olcsóbbat rendeltem, így nem lesz előlapi kamera, ami nem nagy baj.
De viszont amíg az megjön, szeretném frissíteni, de nem tudom, hogy milyen a szolgáltatói hovatartozása. 70-es kártyával megy. Annyit tudok róla, hogy vagy 4 éve vásárolták használt GSM boltban. Kilehet valahogyan deríteni, hogy gyárilag hogyan jött ki? Illetve ha utólag lett függetlenítve, és frissítem, akkor visszazárja magát? -
draco31
veterán
válasz
Earl_Muttley #16971 üzenetére
Rengeteg retro mobil van most, vagy csak valaki megválik a gyűjteményétől? Nem nyitom meg mindegyiket. Az összes telefont nézem 0-3000 között, és láttam már 7110-et, timeportot, 5110, siemens s3, nec db 2000, hibás n70, sötöbö...
-
draco31
veterán
Vannak érdekes dolgok most vaterán, pl egy 7600.
-
draco31
veterán
Találtam nektek valamit, most csak igy tudom linkelni:
mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/motorola_mobiltelefon/motorola_egyeb/motorola_mcr_4800xl_analog_taska_mobil_1646666897.html
-
draco31
veterán
Nokia 7610-et tudok házilag gyári adatkábellel frissíteni? A tünet: állandóan lefagy.
-
draco31
veterán
Vett már valaki ebay-en kínából akkut telefoba? SE X8-ba akarok újat venni hamarosan. Vagy ezen nem éri meg spórolni?
-
draco31
veterán
Ami nálam van Nokia 5610, annak az akku alatti matricán az áll, ahogy 5610d-1.
Ebay-en 5610S változat van jelölve szinte mindegyiknél. Van valami különbség? Szalagkábel cserés. -
draco31
veterán
Egy SE K800i gyári kaszni mennyit kóstál mostanában?
-
draco31
veterán
válasz
albiosz #16640 üzenetére
Közben megnéztem én is, valóban szét kell szedni a 3330-ast is érte, viszont a 3510-esnél valóban könnyen kicserélhető, mert amikor nekem volt azzal szórakoztak a haverok, hogy kikapcsolták miközben sms-t írtam pl. Ilyenkor csak kivettem a gombot.
Egy csavarhúzókészlet valóban jól jöhet bármikor, és csak pár száz Ft.
-
draco31
veterán
válasz
Mulderpapa #16445 üzenetére
Próbáld meg turbo simmel.
-
draco31
veterán
válasz
#43960832 #16404 üzenetére
Nálam a 7380 vezet azt hiszem. Hogy lehet azt használni? Meg van az amelyiknek a kijelző mellett voltak a gombok, kocka alakú két átlós sarka hegyes, és lekerekített.
mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/sony_ericsson_mobiltelefon/t_szeria/sony_ericsson_t100_retro_mobil_1623762074.html
Tudom hogy ronda szegény, dr esetlez valaki? -
draco31
veterán
válasz
allando #16278 üzenetére
A bekapcsolási hangból már ki fog derülni. Ha valami visítozó vinnyogás, azonnal dobd el!!!!!
Továbbá nézd meg a sim foglalatot, 100% ban hamis ha kettő van benne. Ha csak 1 van benne, még akkor sem biztos az eredetiség. A menüről mindenképpen kiderül.
Hirtelen ezek jutnak az eszembe. -
draco31
veterán
Valakit esetleg nem érdekel? Tudom hogy nem a legszebb, de hátha.
T100 -
draco31
veterán
-
draco31
veterán
válasz
#43960832 #16219 üzenetére
Szia!
E-bayem is van, rendeltem is nemegyszer már onnan, felvagyok készülve mindenre
Én komolyan gondolom, de ha a kedves tulaj nem fizeti ki akkor nem, most nincs jótékony hamgulatom.
De azt megköszönném, ha linkelnéd a kábelt, nem tudom mikor jutok gép elé, telefonról meg kicsit macerásabb a dolog. -
draco31
veterán
válasz
KSparrow #16216 üzenetére
Megoldom a szerelést, más telefonnal van tapasztalatom. Meg ha elakadok, akkor youtube-on van róla videó biztosan. De azért Köszi az ajánlatot! Gondolom akkor szerelt kábelt kellene szerezni hozzá. E-bay en van ilyen? Mennyi kb. egy hozzá? Te honnan vennéd meg?
Egyébként már nem használja több mint egy éve, csak ma megláttam nála és elhoztam hogy megnézem. Ha megvan a kábel ára, akkor megkérdezem, hogy akarja-e.
Még egy baja van, a kijelző alatti csúszkás gomb nincs meg rajta.
Mennyit ér ez így egyébként? Nem tudom hogy függő-e, piros változat. Később rakok róla képeket. -
draco31
veterán
Nokia 5610 mennyire retro? Az már egyálltalán? Egyik haveromé, nincs kép rajta, és a kijelző háttérvilágítása sem megy. Van rá remény, hogy nem szalagkábeles? Bekapcsol, és a nokia dallamot is lejátsza.
-
draco31
veterán
válasz
Earl_Muttley #16153 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy nyerni lehetett. De nekem valami nokia rémlik, és egy Peugeot 406?? kocsi. Talán csokipapírt kellett beküldeni.
Nyerj egy boci mobilt (teló), vagy egy boci mobilt (kocsi). Nekem ez rémlik. -
draco31
veterán
válasz
meroly #16131 üzenetére
Nálam az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy eddig 3 darab érintős telefonom volt: Lg GD510, Alcatel OT-710, és most az SE X8. Ebből az első kettő nyereménytelefon volt
, így nem féltem az érintőtő, mert nem kellett rá beruháznom. Megszoktam, és így már bátran megvettem az X8-at főleg úgy hogy még garis, és haveromé volt, így tudom hogy nincs kinyírva.
-
draco31
veterán
válasz
mercenaire #16022 üzenetére
Azt hittem, hogy ez csak az újabbakkal működik, ezért ki sem próbáltam. De most megnéztem, és előhozza.
-
draco31
veterán
Van a T100-nak valamiféle szervizmenüje? Hogy lehet előcsalni?
-
draco31
veterán
Sony Ericsson T100 kissé kopottas, és végzetesen beleesett a telenorba születésekor. Mennyit ér ez így mostanság?
-
draco31
veterán
válasz
Earl_Muttley #15800 üzenetére
Még talán itt volt az a teszt Mobilarénán.
Nekem 3 évig volt K800-am, a mai napig visszasírom a kameráját...2006-os a K800
-
draco31
veterán
Egy kicsi off, elnézést érte!! Hátha Ti tudtok mondani róla valamit.
Még annó régen amikor 17.990-ért megvettem a T-nél a Nokia 3510i-met kártyásan, akkor a használatiban volt egy papir, amivel be lehetett lépni a Club Nokiába. Ezt akkor meg is tettem. De azóta sem tudom, hogy mire volt ez jó. A plastic kártyám még meg van, most találkoztam vele, innen jutott eszembe. Ha jól emlékszem talán 2x küldtek reklámanyagot. Más nem rémlik.
-
-
draco31
veterán
Kicsúsztam az időből.
A "ritka" szóra van pár érdekes találat az ismert aukciós oldalon. De lehet csak nekem érdekesek.
-
draco31
veterán
Ilyet is lehetett kapni régen? Mi mindenre gondolt az ericsson régen!
-
draco31
veterán
Nem tudom ez mennyire illik ide, de biztosan nem mai darab.
-
draco31
veterán
Valakinek Nokia 3510i doboz? Csak a külső váz, a belső tojástartó nincs meg. Ja és van kézikönyv is ha jól emlékszem.
-
draco31
veterán
Nem illik ide, de biztosan tudja valaki.
Mit jelent ez: manufacturer refurbished? ebay-en szoktam néha találkozni vele. -
draco31
veterán
Melyik az a qwerty-s mobil, amelyik
stabilan használható
magyarul is tud
van benne Bluetooth
EDGE kapcsolat netezés miatt
10.000 alatt van?Néha a hajam tépem a mostani Alcatel OT-710-esemmel, gondoltam érdeklődöm kicsit, ti jobban jártasak vagytok régebbi mobiloknál.
-
draco31
veterán
Valakinek CV65 gombsor? Nagyon minimális kopás van csak rajta. Viszont a joy körüli rész el van szakadva, csak a bal szoftgombhoz csatlakozik, összerakva nem látszik. Van billentyüzet panel is, csak nem tudom él-e, füstöléssel halt meg a teló, valahogyan zárkatos lett pár éve. Jó kis teló volt!
-
draco31
veterán
Siemens c25-ösön eloxidálódtak teljesen az akkucsatlakozók a panelen. Van valahol olyan két pont ahol ha áramot kap, akkor életjelet adna? Esetleg ha a töltöcsatlakozóra forrasztanék két vezetéket? Csak nem tudom melyikre kellene, mert nincs hozzá töltöm. Vagy így is esélytelen?
-
-
draco31
veterán
válasz
pszili8 #14983 üzenetére
Gondoltam, hogy magyar árakat néztél.
A szétszedése egyébként nem tűnik vészesnek videó alapján. Az SE W595 rosszabb volt ilyen téren.
Az akksit nem tudom. De ha bele is megy, akkor is csak úgy, hogy a csávó küldi el előbb őket, és ha jók, csak utána megy a 6303. HA!!.bruszli.
Ha ő feltételeket szab, akkor én is! -
draco31
veterán
válasz
pszili8 #14978 üzenetére
Hát azért van itt olcsóbb kábel is. Eléggé érdekesen néz ki. Youtube-on biztosan van róla videó a szétszedéséről. Azt tudom, hogy nem egy 3310-es ilyen szempontból.
Igazából a Samsung lenne a fő cél, ez meg amolyan kiegészítő. Igazából a barátomé ez a 6303, én próbálom eladni neki. Vagy cserélni.golya32
Én is eladni szeretném a 6303-at.Jó engem meggyőztetek, már csak a barátomon múlik!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest