- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Csináltam egy apró scriptet side-track felhasználóknak, de gyakorlatilag bármelyik disztrón megy, ahol van lxpanel. A script lényege, hogy a "home" gomb megnyomására felbukkanjon a "start menü" (az lxpanel-menuplugin). Ezzel nagyon gyors és kényelmes a navigáció a Zipiten, az egeret gyakorlatilag nem is kell használni. A következő csomagokra van szükség: ebindkeys és xautmation. Az ebindkeyst letölthetitek innen: [link]
Maga a script ez a három sor:
#!/bin/bash
xte "mousemove 1 239"
xte "mouseclick 1"Ez az egeret a bal alsó sarokba mozgatja és kattint vele egyet. Analóg módon a képernyőn bárhova kattinthatunk, tehát ha valaki a jobb felső sarokba teszi a startmenüjét, ő a "mousemove 319 1"-et írja be. Hátra van még a "Home" gomb elfogása. Ehhez a home könyvtárunkba kell egy .ebindkeysrc, és ebben az alábbi konfig:
dev = "/dev/input/event2"
event {
action="/bin/startmenu"
keys={0x66}
}Nyilván én a scriptemet "startmenu"-nek neveztem el, és a /bin-be raktam, valamint kapott végrehajtási jogot (chmod, ügye). Hasznos még, ha az ebindkeys-static-ot is elindítjuk, legjobb ha az xinitrc-vel a grafikus környezettel együtt indul.
Ennyi, gyorsan működik, kilépni az Esc-el lehet. Az egyetlen probléma, hogy az aktuális ablak elveszti a fókuszt, így Ctrl+Z-vel vissza kell lapozni rá. Az egeret sem rakja vissza oda, ahol volt, a célnak viszont megfelel, és nagyban megkönnyíti a sidetrack és rootnexus alapú disztrók kezelését.
Asszem erre amúgy a szakkifejezés a "gányolás" lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Robotporszívók
- Videó stream letöltése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3225
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest