Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zdanee

őstag

Csináltam egy apró scriptet side-track felhasználóknak, de gyakorlatilag bármelyik disztrón megy, ahol van lxpanel. A script lényege, hogy a "home" gomb megnyomására felbukkanjon a "start menü" (az lxpanel-menuplugin). Ezzel nagyon gyors és kényelmes a navigáció a Zipiten, az egeret gyakorlatilag nem is kell használni. A következő csomagokra van szükség: ebindkeys és xautmation. Az ebindkeyst letölthetitek innen: [link]

Maga a script ez a három sor:

#!/bin/bash
    xte "mousemove 1 239"
    xte "mouseclick 1"

Ez az egeret a bal alsó sarokba mozgatja és kattint vele egyet. Analóg módon a képernyőn bárhova kattinthatunk, tehát ha valaki a jobb felső sarokba teszi a startmenüjét, ő a "mousemove 319 1"-et írja be. Hátra van még a "Home" gomb elfogása. Ehhez a home könyvtárunkba kell egy .ebindkeysrc, és ebben az alábbi konfig:

dev = "/dev/input/event2"
    event {
    action="/bin/startmenu"
    keys={0x66}
    }

Nyilván én a scriptemet "startmenu"-nek neveztem el, és a /bin-be raktam, valamint kapott végrehajtási jogot (chmod, ügye). Hasznos még, ha az ebindkeys-static-ot is elindítjuk, legjobb ha az xinitrc-vel a grafikus környezettel együtt indul.
    Ennyi, gyorsan működik, kilépni az Esc-el lehet. Az egyetlen probléma, hogy az aktuális ablak elveszti a fókuszt, így Ctrl+Z-vel vissza kell lapozni rá. Az egeret sem rakja vissza oda, ahol volt, a célnak viszont megfelel, és nagyban megkönnyíti a sidetrack és rootnexus alapú disztrók kezelését.
    Asszem erre amúgy a szakkifejezés a "gányolás" lenne :)

Új hozzászólás Aktív témák