- Magisk
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Csináltam egy apró scriptet side-track felhasználóknak, de gyakorlatilag bármelyik disztrón megy, ahol van lxpanel. A script lényege, hogy a "home" gomb megnyomására felbukkanjon a "start menü" (az lxpanel-menuplugin). Ezzel nagyon gyors és kényelmes a navigáció a Zipiten, az egeret gyakorlatilag nem is kell használni. A következő csomagokra van szükség: ebindkeys és xautmation. Az ebindkeyst letölthetitek innen: [link]
Maga a script ez a három sor:
#!/bin/bash
xte "mousemove 1 239"
xte "mouseclick 1"Ez az egeret a bal alsó sarokba mozgatja és kattint vele egyet. Analóg módon a képernyőn bárhova kattinthatunk, tehát ha valaki a jobb felső sarokba teszi a startmenüjét, ő a "mousemove 319 1"-et írja be. Hátra van még a "Home" gomb elfogása. Ehhez a home könyvtárunkba kell egy .ebindkeysrc, és ebben az alábbi konfig:
dev = "/dev/input/event2"
event {
action="/bin/startmenu"
keys={0x66}
}Nyilván én a scriptemet "startmenu"-nek neveztem el, és a /bin-be raktam, valamint kapott végrehajtási jogot (chmod, ügye). Hasznos még, ha az ebindkeys-static-ot is elindítjuk, legjobb ha az xinitrc-vel a grafikus környezettel együtt indul.
Ennyi, gyorsan működik, kilépni az Esc-el lehet. Az egyetlen probléma, hogy az aktuális ablak elveszti a fókuszt, így Ctrl+Z-vel vissza kell lapozni rá. Az egeret sem rakja vissza oda, ahol volt, a célnak viszont megfelel, és nagyban megkönnyíti a sidetrack és rootnexus alapú disztrók kezelését.
Asszem erre amúgy a szakkifejezés a "gányolás" lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Suzuki topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- - 64% Thinkpad T14 A+ / új akku ! gyárilag Magyar / 14" FHD / Core i5 / 16 / 512GB / +SZLA +GARANCIA
- Vivobook 15 E510KA-EJ562WS 15.6" FHD Celeron N4500 4GB 128GB magyar vbill új akku gar
- Apple Watch Ultra - garis 2026.01.17-ig
- Szép állapot! LENOVO ThinkPad T14s i7-165G7 / 16GB / 512GB SSD / Windows 11 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest