Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nebulo

tag

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy vásároltam egy független Mini Pro-t úgy egy éve. Ugye eredetileg Gingerbread-el jön, de lehet frissíteni Ice Cream-re, amit meg is tettem. Ezután jött a következő jelenség: néha nem ismeri fel a SIM-kártyát. Van, hogy egy napig dobja ezt a problémát, aztán rendbe jön, aztán megint eldobja a SIM-et. Eléggé megbízhatatlan így atelefon, nem tudnak elérni, ráadásul olyat is csinál néha, hogy egyszerűen leveszi a csengés hangerejét szinte nullára és nem hallom ha hívnak. Volt szervizbe, visszarakták rá a Gingerbreadet, hát köszi! Megint frissítettem Ice-ra, egy darabig semmi baja nem volt, leszámítva a csengetés hangerejének automatikus visszaállását, de aztán megint rákezdett a SIM eldobásra. Ezek után el is ejtettem egy alkalommal, így aztán végképp nem szervizelik, hiába garis még. Vettem tehát egy másik telót, de ez meg csak fogja a port, eladni az említett gondokkal potompénzért sem lehet.

Kérdés: nos a kijelző nem tört be az eséstől, semmi baja (a kerettel oldalával ért földet), csak elengedett az alatta lévő ragasztás és a kijelző egy millimétert kiemelkedik a telefon síkjából. Visszasimítható, de nem marad úgy. No meg a SIM probléma. Néztem pát szerelési videót, a következő az ötletem. Műanyag spatulával, kicsit meghajszárítózva a keretet, kiemelni a kijelzőt, szerezni kétoldalú ragasztót (egyik videóban ezzel ragasztottak helyére új kijelzőt), aztán meg feldobni egy Cyanogen-t rá, hátha megoldja a SIM gondot, meg az "öncsedesítést", mivel ezek erőst szoftveres gondoknak tűnnek. Ha meg lehetne menteni még lehetne használni.

Reális az elképzelésem? Garim úgyis megszűnt az elejtés miatt, bevenni meg fillérekért sem akarják.

Előre is köszi a választ.

• nebulo

tag

Egyrészt Isten 88-nak köszönöm a gyors választ, másrészt pedig, ma volt egy kis időm és a szolgáltatom (piros) 3 útba eső üzletébe beszaladtam azzal a kérdéssel, hogy van a mini pro-knak ez a gondja és ha vennék az előfizetésemhez ilyen készüléket esetleg mielőtt még megvenném meg tudnák-e nézni, hogy mikor gyártották (mivel a készülékben amúgy sincs benne az aksi mielőtt megvennéd) és ha nem jókor akkor elállhatók-e a vásárlástól. Nos 2 viszonteladónál és egy hivatalos üzletben voltam, az egyik viszonteladós kolléga nem értette a problémámat, ezért elég bunkón elmagyarázta, hogy ilyen nincs. Kicsit elszontyolodva de bementem még a hivatalos üzletbe ahol egy kedves kisasszony mondta, hogy megoldható a dolog minden további nélkül, a következő viszonteladónál pedig még voltak kedvesek meg is nézni, hogy a legújabb szállítmányuk az 11W30. :O

Szóval szerintem ezzel megvárom a márciust amikor (remélhetőleg) kijön a jégkrémszendó és/vagy már be lesznek harangozva a Sony telók, hátha azokra érdemesebb majd várni.

• nebulo

tag

Most hívtam fel az SE szervizközpontot és biztosítottak arról, hogy a legutóbbi frissítéssel megoldódik a statikus zaj probléma. Alá tudj valaki támasztani a dolgot?

Vásárolnék mini pro-t vagy pro-t, de semmi megbízható infót nem találok arról, hogy megoldódott-e a probléma vagy nem. :(

Új hozzászólás Aktív témák