- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Megtaláltam a régi 4A-t, de nem tudok életet lehelni bele.
Anyumnak odaadtam pár éve, és sajnos szinkronizáltam Mi felhővel.
Nem használták, max pár napig, aztán fiók...
Én okos úgy csináltam recoveryből hard resetet, hogy nem léptem ki a Mi fiókból, most pedig el sem indul a telefon
Addig megy, hogy bekapcsolás után nyelv, wifi és még pár beállítást kér, majd vissza kellene lépni a Google fiókba, de hiába a jó jelszó, nem enged be. És csak olyan fiókot engedne, ami korábban szinkronizálva volt... Egyikbe sem lehet belépni...
Van erre megoldás?
WiFi hotspotnak / GPS-nek még használnám. :) -
joci86
senior tag
Sajnos nekem a trendek ellenére sem nőtt meg a(z egyébként nem apró) kezem, az a 16 centi már nagy.
Eddig legalább volt lehetőség normális méretet választani, aki meg a nagyobbat szereti, vehetett note verziót. Most meg...
Úgy tűnik más gyártót kell keresnem, még ha muszájból fel is megyek 15 centis magasságig. -
joci86
senior tag
válasz
Permet Elek #5886 üzenetére
Nem. A downgrade-hez rootolni kell.
-
joci86
senior tag
Ez dicséretes, 2 év után is jönnek a frissítések.
Global Stable V10.2.1.0 -
joci86
senior tag
MIUI 8 alatt még lehetett időzíteni pl a repülős üzemmódot (ill sok egyebet, de én ezt használtam), ki lehetett hagyni a zárképernyőt (azonnal a PIN kódot kérte), be lehetett állítani, hogy csak x perc után kérjen újra kódot, ha többször ki és bekapcsolod a képernyőt, és ezekhez hasonló hasznos apróságok. Azt sem szeretem, hogy 1x lehúzva 5 ikon van az állapotsoron, 2x lehúzva már csak 4 oszlopba rendezi...
Erősen gondolkodom, hogy kell vissza a 8-as...
-
joci86
senior tag
Szóval nem lehet előre gondoskodni az idegesítő értesítések tiltásáról...
Majd legközelebb teszek ellene, amikor jelez. Fura, hogy a MIUI nem engedi, a mezítlábas Androidban pedig benne van a funkció (persze ezer más esetben pont fordított a helyzet).(#5848) sunavlys
Szép, azt hittem, legalább a saját mentése normálisan állítja vissza.
Az pedig igen szomorú, hogy a Play mentés még mindig ilyen esetleges. Jó lenne, ha működne, mert sallang nélkül újratelepítené az alkalmazásokat és az adataikat visszapakolná.(#5850) GSPLR
Nemrég egy kolléga több lépésben csinálta meg. [link] -
joci86
senior tag
Jaa, akkor tényleg LEGO...
Valaki tudja esetleg, hogyan tudnék megszabadulni a WIFI értesítésektől? Amikor van elérhető WIFI hálózat, akkor jelez a telefon, ez elég idegesítő. Elméletileg a WIFI beállítások között kellene lennie egy opciónak, amivel el kikapcsolható, de nekem a gyári stabil MIUI 10-ben nincs ott.
Valszeg a következő ilyen értesítésnél meg lehetne oldani, hogy ezt a típust többet ne mutassa, de előre hogyan védhetem ki?
Legutóbb éppen vezettem, amikor jelzett, így nem tudtam foglalkozni vele. -
joci86
senior tag
Köszi, majd megnézem, mit tud.
Igazából az volna a legjobb, ha egy tiszta ROM telepítés után egyenként újra lennének telepítve az alkalmazások is Play-ről. Ezeknek az adatait, beállításait kellene visszatölteni. Elvileg ezt tudja a Google mentés, de eddig egyik telefonon működött, másikon nem (igaz 2+ éve volt már). -
joci86
senior tag
Igen, de azért nem volna rossz, ha nem veszne el minden beállítás és alkalmazásadat.
Ha biztos lennék benne, hogy a Google fiókból visszatöltődnek az adatok és beállítások, akkor inkább telepítenék újra mindent. De korábban elég esetleges volt ez a funkció, egyik telefonon működött, másikon nem, holott be volt állítva. -
joci86
senior tag
Mostanság néha belassul a telefon. 2 éve van meg, eddig nem produkált ilyet.
Egy tiszta telepítés után magától visszakerülnek az adatok, mint frissítés esetén, vagy mentésből kell visszaállítani? -
joci86
senior tag
válasz
Sir Riccio #5831 üzenetére
Erről az oldallal próbálkozz a stabillal.
Az összefoglalóban van leírás a ROM-olásról, engem sosem érintett, úgyhogy nem vagyok 100%-ig képben, de zárt bootloaderrel tudtommal nem megy a fastboot ROM. Amit linkeltem (az összefoglalóból), annak elvileg működnie kell a Frissítés alkalmazással. -
joci86
senior tag
válasz
Sir Riccio #5829 üzenetére
Ha minden gyári, akkor elvileg csak letöltöd s ROM-ot a hivatalos oldalról, és Frissítés alkalmazással telepíted.
(Én gyakran visszasírom a MIUI 8-ast, több jó funkciót elvettek a frissítéssel...) -
joci86
senior tag
válasz
sunavlys #5811 üzenetére
A gyári MIUI 10 már 7-es droidra épül, ha jól látom, a tiéd EU ROM.
Ha már itt vagyunk, megnéznéd kérlek, hogy a Biztonság alkalmazásban megmaradt-e az időzítő, illetve a képernyő lezárásnál a menüben van-e még olyan opció, hogy x ideig ne kérjen kódot ismételt feloldáskor? -
joci86
senior tag
Hát, nem vagyok oda meg vissza a MIUI 10-től.
Visszagondolva a korábbi verziókra, szívesebben használnám egy MIUI 8-cal, de nincs kedvem szüttyögni a downgrade-del.
MIUI 8-ról 9-re elvették az időzítés lehetőségét a Biztonság appból, később eltűnt az az opció, hogy x ideig ne kérjen újra kódot a képernyő feloldásakor, most a 10-essel már át sem lehet ugrani a zárképernyőt, hogy azonnal a kódot kérje...
Értem én, hogy ez utóbbiak a legtöbb új készüléken az ujjlenyomat-olvasó miatt idejétmúlt lehetőségek voltak, de ennél a telefonnál igenis jó szolgálatot tettek.
Szép és jó, hogy frissítik ezt a közel 2 éves készüléket is, de az újabb és újabb verziók tőlem eddig többet vettek el, mint adtak. Mármint felhasználói élményben. -
joci86
senior tag
Összesen 98 alkalmazás van a telefonomon (gyáriakkal együtt), ennek ellenére nem lassú a majd' 2 éves eszköz.
1-2 naponta futtatok egy optimalizálást, néha újraindítom, és az automatikusan induló appok meg vannak ritkítva, de ennyi eddig elég volt, hogy használható maradjon. -
joci86
senior tag
Bennem is felmerült már, de még teljesen jól működik, és (ez a legfőbb szempont) méretre rendben van, szemben az újabb péklapátokkal...
Ha váltani kellene, akkor a Redmi 6-ot venném, csak ott már nincs infra, és a fényerő vagy kevés, vagy nem (a teszt szerint nem elég, a tulajdonosok szerint rendben).
Vagy ha jönne ide is a Redmi 6 Pro, akkor erősen elgondolkodnék rajta (tudom, hogy Mi A2 Lite ugyanaz, de nekem MIUI kell).
Vagy, nézelődnék a Meizu háza táján is, hátha kihoznak valami jót. -
joci86
senior tag
Nekem az eggyel korábbi frissítéssel látványosan megnőtt az üzemidő. Az utolsóval pedig visszallt a korábbi helyzet...
Több mint másfél éves a telefon, szóval veszíthetett az akku a kapacitásából, de fura, hogy egy-egy frissítés között jelentkeznek a nagy különbségek. Kicsit bánom, hogy feltettem ezt a 9.6.4.0-t... -
joci86
senior tag
Ez a legutóbbi frissítés (Global Stable 9.6.4.0) mintha nem tett volna jót az üzemidőnek. Az eggyel korábbi verzióval jött pulsz órák eltűnni látszanak...
Másnál is? -
joci86
senior tag
válasz
trialboj #5624 üzenetére
Amikor rám jön a cserélhetnék, mert mondjuk jobb kamerát szeretnék, a kínálat átnézése után gyorsan le is nyugszom...
Felőlem lehetne 5,5" a telefon, ha megoldanák 4A méretben, elvégre akadnak kávák, ahonnét lehetne faragni... De manapság a legtöbb készülék 150 mm környéki / feletti. Zsebben, kézben, a 4A még éppen OK. Nem értem az ázsiaiakat, az én átlagos európai férfikezemmel fogásváltás nélkül nem érem el a kijelző tetejét a mostanság divatos tepsiknél. Ott nagyon keleten az átlagos emberek tőlem jóval kisebbek, szóval sehogy sem értem ezt a heppet...Mondjuk megoldották
-
joci86
senior tag
válasz
szucstom #5616 üzenetére
Ja, a Xiaomi vonal miatt azt hittem, konkrétan a márkával, vagy MIUI-val van gond.
A telefon már lassan 2 éves konstrukció, ezen nincs mit szépíteni, és már megjelenésekor is a kínálat alján képviseletette magát.Az olyan beállítási lehetőségek miatt, amit a Biztonság app nyújt, + ha szükséges lenne, mindenféle plusz alkalmazás nélkül, egy gombnyomásra rögzíteni lehet a hívásokat, használhatom távirányítóként a telefont, a MIUI-ban szinte mindent testre tudok szabni, stb, stb, továbbra is ebben a márkában gondolkodom.
-
joci86
senior tag
válasz
trialboj #5611 üzenetére
Én eddig tökéletesen elfértem a 16-oson is (fényképek és videók, térképek a memóriakártyára mennek). Nem vagyok hardcore felhasználó, nem játszom, csak amolyan alapfeladatokra kell. 3-4 csevegő alkalmazás, menetrendek, emailezés, 2-3 navigációs app, és jó néhány apróbb ilyen-olyan alkalmazás a Burger Kingestől a Keepen át a Shazam-ig... Egy memóriakártyával megtámogatva eddig bőven elég volt a 16-os is.
Én azért nem veszek "modernebbet", mert manapság leszoktak róla, hogy emberi méretű telefonokat gyártsanak. Ennek a 14 centis magassága (számomra) pont ideális.
"Vigyázósabbaknál" egy szimpla leejtés nem is lenne elég a kijelzővédő üveg és szilikon tok miatt.
Hatékonyabb, a véletlenül vízbe ejti az ember. -
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #5576 üzenetére
Amikor összeomlott a Prohardver topik figyelő app, és a jelentésre böktem, akkor nekem is random megrezzent párszor...
Azóta javították az alkalmazást, a probléma pedig megszűnt. -
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #5574 üzenetére
Nálam rendben van.
-
joci86
senior tag
Ebből a szempontból nézve, teljesen érthető. Tényleg jobb egy TWRP mentés, mint a saját, de lusta voltam foglalkozni a dologgal.
Egyébként mintha jobban bírná az akku 9.6.3.0 mellett... Mondjuk csak pár napja van fent, messzemenő következtetést nem vonnék le, de egyelőre úgy néz ki, kevésbé merül, amikor nem piszkálja az ember.
(#5561) sagesz93
Én nem tapasztaltam ilyesmit, mondjuk egyszínű fekete háttér van beállítva mindenhová. -
joci86
senior tag
Hát... Nekem érintetlen a rendszer (nincs root, nincs TWRP, használom, ahogyan kivettem a dobozból), és eszem ágában nem volt frissíteni, csak már idegesített, hogy nem tudom eltüntetni az értesítést...
Annyira nem bánnám a helyedben. Habár nem olvastam végig, mi változott, szerintem kivettek egy olyan funkciót, ami marha jó volt, mint az előzőben is írtam. Pozitívumot eddig nemigen tapasztaltam. -
joci86
senior tag
Ide is megérkezett a 9.6.3.0
Korábban volt egy olyan beállítás, ha x időn belül újra bekapcsolom a képernyőt, nem kér kódot. Talán egy percre állítottam anno.
Na, most nem találom ezt a menüpontot... Nektek is eltűnt, vagy én vagyok noob? -
joci86
senior tag
Mostanság valami HTML Megjelenítő állandóan feldob egy értesítést, amikor csatlakozik a telefon az otthoni wifi-hez. Korábban nem csinált ilyet...
Le merjem tiltani az értesítést?
Tegnap kipróbáltam, de utána az életben nem tudom visszacsinálni, ha kilövöm az alkalmazásváltóban. Egyszerűen sehol sem találtam az említett HTML Megjelenőt, aminek vissza lehetne adni az értesítési jogot. -
joci86
senior tag
Neked le lehet okézni az új beállítást? Nálam csak "Mégse" lehetőség van, amivel értelemszerűen nem állítja át az új értékre. Másik lehetőségként a vissza gombbal kilépek, de hiába választok a fél perc helyett mondjuk 15 másodpercet, marad az érték.
Mondjuk engem nem zavar, pont jó ez a beállítás, csak eddig nem tudtam erről a bugról. -
joci86
senior tag
válasz
Stop & Go #5472 üzenetére
A közelségérzékelő segítségével figyeli a telefon, hogy éppen zsebben van-e (el van takarva az érzékelő).
Próbáld ki, hogy lezárt állapotban letakarod a hangszóró körüli részt, majd így letakart szenzorral feloldod a telefont. Bekapcsolt zsebmód esetén figyelmeztet, hogy így nem fog menni.
Ha nem működik, én kipróbálnám, hogy hívás közben kikapcsol-e a képernyő a szenzorhoz közelítve. Amennyiben megfelelő beállítás mellett nem, akkor a közelségérzékelő lehet hibás. Ha viszont jó az érzékelő, és a helyes beállítások ellenére sem működik a zsebmód, érdemes lehet frissíteni a rendszert / resetelni. -
joci86
senior tag
Tapasztalt más is olyat, hogy kikapcsolt GPS mellett a fényképekhez nagyon fals helyet fűz hozzá a telefon?
Hétvégén a Mátrában sétálgattam, egyes fényképek készítésének helye a készülék szerint Kalocsa...
Az ok, hogy a környékbeli falvakat betippeli cellainfók alapján, de Kalocsa nagyon nem a Mátra közelében van. -
joci86
senior tag
Nekem nem jött be a tokhoz adott tempered glass, ugyanolyan nagy volt, mint amit Kínából rendeltem.
Maga a tok viszont rendben van, ennyiért ajándék.@ gyulaszu
Apróhirdetés?
Érzékelsz bármilyen különbséget a 4A és 5A között? Kollégámnak pont ma ajánlottam az 5A-t. Papíron kb ugyanaz a kettő, apróbb eltérésekkel. Talán kamrában jobbnak kell legyen. -
joci86
senior tag
Ilyet rendeltem nemrég, pont az általad említett probléma miatt.
Még nem érkezett meg, szóval nem tudok tapasztalatokról beszámolni... De a 4A-t kiválasztva már a képen büszkén hirdeti, hogy ennek bizony rendben vannak a sarkai.Egyébként az éppen rajta lévő tempered glass a bal felső sarkánál felrakástól kezdve (2018. január) levegős volt, de mostanra magától megoldódott a dolog, szépen illeszkedik. Nem érem, hogy javult meg...
-
joci86
senior tag
válasz
englishman #5392 üzenetére
A HERE We Go nekem is bevált, amikor offline navit használtam. Teljesen rendben van az alkalmazás.
-
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #5367 üzenetére
Ez ugye nem a múltkor említett hibás, ami csak factory reset után használható?
Mármint emlékeim szerint (resetig) el sem indult a telefon, aki telepítette a hibás frissítést. -
joci86
senior tag
Ha nem is ennyire drasztikusan, de érezhetően csökkent az üzemidő. A 2. nap végén eddig 30-40% környékén tettem töltőre, most meg majdnem izgulni kell, hogy kibírja a második nap végéig. Természetesen azonos felhasználás mellett...
@ sunavlys
Jogos kérdés: 9.2.6.0(NCCMIEK) a verzió, kb egy hónapja jött OTA-n.
Nemrég letiltottam az automatikus frissítéseket, mert problémás volt egy ettől újabb... -
joci86
senior tag
Másnak nem merül gyorsabban a MIUI 9 frissítés óta?
Ha a Frissítés alkalmazásban a "Legújabb verzió újratelepítése" opciót választom, akkor megmaradnak az adataim, mint egy OTA frissítés után, vagy mentésből kell visszaállítani?
-
joci86
senior tag
válasz
Graphics #5298 üzenetére
Hogyan lehet elkerülni, hogy leszedje ezt a hibás frissítést?
Mivel rendszeralkalmazás a frissítés, nem lehet tőle megvonni a wifi-t...Illene visszavonni, ha így el lett szúrva. Semmi kedvem wipeolgatni, meg abban reménykedni, hogy tényleg visszaateszi felhőből az adatokat...
Szerk.
Nem válasz akart lenni, sorry. -
joci86
senior tag
Nem mintha ettől függne a boldogságom, vagy javulna az életminőségem, de nem akar lefutni az Antutu.
Tapasztalta már más is, hogy a MIUI 9 alatt lefagy a teszt? -
joci86
senior tag
Igen, ez be van állítva. Ezért is írtam, hogy az elérhető keretet jól mutatja, mert tudja, hogy a számlázási időszakom mettől meddig tart.
De nem igazodik hozzá az adatforgalmi statisztika. Itt valamiért tényleges hónapot mutat, jelen esetben március 1-től, én viszont február 9-től lennék rá kíváncsi, melyik alkalmazás mennyi adatot használt.
Na ezt nem tudom beállítani. -
joci86
senior tag
Valahol be lehet állítani, hogy a MIUI saját adatforgalmi statisztikája a havi értéknél ne a hónapot (1-28/30/31), hanem a számlázási időszakot mutassa? Nem találom...
Nálam 9-én van a fordulónap, így több hasznát venném.
Az elérhető keretet amúgy jól mutatja, mert be van állítva a számlázási időszak. Csak a statisztika nem igazodik hozzá. -
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #5201 üzenetére
Nekem Magyarország a régió, és gond nélkül működik.
Pont ezt szedtem le én is... -
joci86
senior tag
válasz
solidarity #5162 üzenetére
Mintha kicsit gyorsabb lenne a rendszer, de semmilyen óriási horderejű változást nem tudnék felsorolni, ami nélkül ne tudnék élni. Meg úgy egyébként sem...
-
joci86
senior tag
Úgy néz ki, tényleg megjavult a videofelvétel hangja a MII 9-cel.
Igaz, még csak 1 videóval próbáltam ki. -
joci86
senior tag
Marha jó, kivették az egyik kedvenc fícsöröm a 9-es MIUI-ból...
Valahol vissza lehet kapcsolni, hogy lezárt képernyőnél power gomb megnyomása utan hosszan nyomva a home-ot bekapcsolja a vakut elemlámpaként? -
joci86
senior tag
válasz
englishman #5042 üzenetére
Ki kell kapcsolni a kézbesítési hangot az SMS beállításai között.
-
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #5008 üzenetére
Na, akkor csak van fejlődés.
A videofelvétel hangja is javult? Fényképek minősége mozdult bármilyen irányba? (Nekem teljesen megfelel ami most van, csak ne romoljon)
-
joci86
senior tag
válasz
internetezoo #5006 üzenetére
A Telekom HU-nak hiányzik a fele.
-
joci86
senior tag
Megnézném, milyen névjegyek vannak megjelenítve a telefonkönyvben, és csak egy forrásból engedném (pl Google fiók). Akkor elvileg nem fordulhat elő, hogy ugyanaz a szám esetleg kétféleképpen is be van írva.
Ha ez sem segít, akkor a névjegyekben van olyan lehetőség, hogy összefűzi a dupla névjegyeket.
Én valami ilyesmi problémára tudok gondolni, de lehet, hogy mások tudnak jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Egy óra, két rendszer
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 7pro gyári független 100% hibátlan
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független szép állapotú
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest