- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fojuzer
aktív tag
Semmi vész ha hazánkba valaha eljut hivatalosan,akkor sem napi/prolika/ készúlék lészen az ára lehet majd drága.
-
Szakiii
addikt
Tény hogy nem a tegra a legerősebb de napi használatra már bőven jó és az is igaz hogy nvidia jóval több játékot támogat mint a többi nem egy játék jelent meg úgy hogy egyáltalán nem játszható más hardverrel szerelt telókon. Rootolt ide vagy oda custom rom ide vagy oda van amit nem tudsz sgs 3on játszani mert nem tegra 3... ezen a téren nem érheti kritika az nvidiat sőt ezen a téren kimagaslóan jobb mint a többi cucc. Plusz ha már valaki vesz egy csúcs cuccot nehogy már csak root után legyen játszható vele a játékok egy része.. főleg hogy gari vesztéssel jár stb. Egy szó mint száz, támogatottság terén 3 nagyon jó 2 nagyon rossz.
-
arn
félisten
válasz
Oppenheimer #49 üzenetére
mongy vhol tenyleg valosagosabb, hiszen a tableteket joreszt bongeszesre hasznaljak. hogy ebbe beleszamit a bongeszo is, az egy dolog, de mit er a hw sw nelkul?
masik oldalrol erdekes, hogy az ujabb nexusok sok tesztben mennyire alulteljesitenek a vart szinthez kepest. vhol azt irtak, hogy 4.2 miatt, es hogy a regebbi benchek nem profitalnak belole. hat ezt nem tudom, de mindenesetre a n7 pl gyorsabban teker az ujabb rommal antutuban. 3dben meg sose volt egy nagy asz a tegra gpuja.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem értem ezeket a híreket. Illetve értem, csak az értelmét nem látom. Ezek a készülékek gyakorlatilag beszerezhetetlenek. Akkor meg minek fájdítják az ember szívét?
-
Hobbbyt
őstag
De ez a SoC teljesítményének (leginkább a GPU) szempontjából irreleváns.
Èn ezt a marketinget simán csalásnak tartom.. és az a fejlesztő csapat aki ebbe belemegy, elásta magát nálam. De az az 1-2 program amúgy se komoly érv.
Én tovább megyek.. te mutass egy olyan programot, amihez egy RK3066-os SoC kevés.Miért jön mindenki az átlag emberekkel? Mindenki úgy beszél róluk mintha valami alvilágról lenne szó.
Az ismerőseim 80%-simán tudja, hogy mi az a root, és miért jó. Ha ők nem is tudják rootolni, ismernek olyat aki igen... ha akarják, velük elintéztetik a dolgot. Utána már csak egy config fájlt kell 2 helyen átírni, és már megy is a móka. Azért az átlag ember utána jár egy picit annak amit vesz.. főleg ekkora értékhen.Ha már eljutott a keresőig, nagy az esélye hogy eljut a PH!-ra is. -
vicze
félisten
Istenem.... (már elnézést...)
Jelenleg a Tegra 3 GPU-ja a leggyengébb a csúcskategóriában, teljesen felesleges vitatkozni, ott vannak a tesztek, ezek elég egyértelműek.
Az hogy a fejlesztők letiltják némi nVidia pénzért cserébe az effekteket, az miféle technikai fölényét mutatja az nVidiának, légy szíves meséld már el?
A máik pedig, az, hogy igenis nem bírna el pl egy Nexus 10 felbontást Tegra 3, mert még a felbontást se támogatja, hogy ahogy a Mail-T604-en kívül semmi. Másrészről pedig, az OpenGL játékok automatikusan skálázódnak az adott HW-hoz így semmi nem fog akadni semmin, hacsak nincs rosszul megírva a játék, és engedi túl kicsi HW-n futtatni magát.
És akkor a Tegra nevetséges energia gazdálkodásáról nem is beszéltünk... -
falijja
őstag
Most mondtad ki a varázs szót az nvidia támogatja a fejlesztéseket ....egy sima hétköznapi felhasználó nem fogja szarrá rootolni a telóját azt sem tudja mi az....jó oké gyengébb valamivel mint egy s4 Pro ....de egy olyan alkalmazást mondj amit az elbír a tegra 3 meg nem....
-
Hobbbyt
őstag
És mire is kéne figyelnem? Arra az nagy nVidia logóra? Nem azért van letiltva pár efekt mert nem bírná a többi vas.. hanem azért mert az nVidia támogatta a fejlesztéseket. Rootolt telefonon simán előhozhatóak, és nem lassul tőlük a játék.. Szóvel ez rossz példa.
Maradjunk inkább a viccnél.. -
ADAM1337
nagyúr
Komoly lesz, bár nekem elég a sima hd is 4,5 colon minimális kávával, pozitív hogy vannak touch gombok.
-
Syron
tag
Erre nagyon kíváncsi leszek, mi lesz belőle.
-
Weeman1
veterán
Hát nekem nagyon tetszik.
-
lexter00
őstag
Őszintén kit érdekel ez?Ide hivatalosan úgyse jön ergo olyan mint a mesében,hol volt hol nem volt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #49 üzenetére
Az értelmetlen, hogy fullfull szintetikus tesztek alapján itélsz meg akármit.
Senkit se érdekel. A usert az érdekli megy egy gyorsan a browser... neki az adott esetben a Tegra a gyorsabb a Snapdragon S4 meg szar lassú. -
falijja
őstag
Hajrá tegra...! játékban tuti gatyára veri a riválisokat mint most a tegra 3-om...
s4 ide s4 pro oda.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Dare2Live #48 üzenetére
Nem, az S4 még mindig több mint kétszer olyan gyors mint a Tegra. Te most gyakorlatilag 2 telefon böngészőjét hasonlítod össze és ez alapján következtetsz a hardverre. Nem igaz, hogy nem látod hogy ez mennyire értelmetlen. Akkor inkább írd azt, hogy a One X böngetőjében faszábban lefutott a browser mark, mint a Nexus 4-ében.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #46 üzenetére
És tudsz bárkit mondani akit érdekel a szintetikus teljesítmény?
Az a fontos, hogy megy az a pl browser. alá browsermark. És itt a Tegra nemhogy lassabb lenne még gyorsabb is mint az S4.
Évek óta megy ez GPGPU...val kapcsolatban is. Szintetikusan úristen 1TF+. Valóságban meg...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #40 üzenetére
Most nem azért de ki a fenét érdekelnek a szintetikus tesztek? Senkit?
Ellenben egy brosermarkal.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Oppenheimer #43 üzenetére
Az csak az egyik, lesz neki még egy négymagosa is (vagy 4+4 magosa, majd kiderül).
Majd kb. egy hónap múlva kiderül, hogy mi merre és hogyan. -
leslie_smith
aktív tag
Rendszere?
Gondolom MIUI lesz,de hanyas? -
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #32 üzenetére
Hát esetleg nézd meg az Optimus G eredményeit utána nyilatkozz... link
Anand, a GPU-t a böngészőt, mérte főleg azon kívül semmit... Amúgy mindenhol írják, hogy a N4 elég rossz teszteredményeket produkál, illetve az is látszik, hogy a Linpack-on kívül SEMMI nem képes lekezelni a 4 magot, minden más tesztpogi 1 vagy 2 szálon tesztel. A 4magos S4 egyértelműen a leggyorsabb SoC jelenleg... -
tjb007
nagyúr
válasz
Dare2Live #34 üzenetére
Igazából még nem létező dolgok ezek, szóval te is, én is meg mindenki csak találgat, hogy mi lesz majd.
Egy biztos, valami nagyon ütőset kell leraknia az asztalra az Intelnek minden téren, hogy megvessék a lábukat ebben a szektorban, amúgy meg úgyis mindegy mi lesz mert jövő héten itt a világvége -
Dare2Live
félisten
"Az Intel meg csak jöjjön, a Windows 8 -as táblákban jó szolgálatot fognak tenni az új processzoraik, a telefonos piacot nem fogja veszélyeztetni."
Én ebben nem lennék biztos, 22nmen 2maggal CPUban abba se vagyok biztos, hogy akármelyik A15 dizájn meg bírja e szorongatni Intelt.
[link]Kérdés a GPU.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Oppenheimer #17 üzenetére
Igazából nincsenek lemaradva, tartják a pozíciójukat.
Amióta beléptek erre a piacra mindig ők voltak az elsők akik kijöttek valami újdonsággal ami őket emelte az első helyre majd aztán az utolsóra. Lassan már három éve így megy ez, ebben az éven sem lesz ez nagyon másképp.
A Qualcomm -ot nem kell félteni, a Prime -ról meg az ezzel kapcsolatos "legendákról" már egyszer leírtam a véleményemet.
Az Intel meg csak jöjjön, a Windows 8 -as táblákban jó szolgálatot fognak tenni az új processzoraik, a telefonos piacot nem fogja veszélyeztetni. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Dare2Live #28 üzenetére
"hasonló megoldásával", ezt írtam, az S4 valóban nem A15, de sokban hasonlít rá.
"A15nek, ráadásul mindegy is minek hívod amíg a zsírúj top APQ8064 épp, hogy veri, néhol kikap a a 40nmes T33tól."
erről meg kérek forrást, mert a tesztekben amiket láttam, az APQ8064 mindent szétgyalázott -
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #23 üzenetére
"Mire kijön egy telefon is A15-ös nvidiával, addigra már az összes többi gyártó hasonló megoldásával lesznek a piacon telefonok." Ebben mi a lemaradás? Most nem előzi be csúnyán a többieket mint ahogy az idén történt.
A Snapdragon4et én meg nem mondanám A15nek, ráadásul mindegy is minek hívod amíg a zsírúj top APQ8064 épp, hogy veri, néhol kikap a a 40nmes T33tól.
-
Oppenheimer
nagyúr
Bedokkolod és elindul rajta az asztali oprendszer. Ezért kell a minél erősebb hardver a telefonokba. Én el tudok képzelni egy olyan jövőképet, hogy otthon az íróasztalomnál van egy dokkoló, hazaérek, belecsapom a telefont és ez egyben az asztali gép is. Van egy ugyan ilyen dokkoló az irodámban, oda is belecsapom a telefont és ezzel ott is van egy asztali gép. Pedig csak a telefon az amit mindenhova magammal vihetek.
Erre már volt is példa, Motorola Atrix néven, csak a sz*r, gyenge tegra 2 nem volt még erre elég, és túl korán próbálkoztak vele.
-
Hobbbyt
őstag
Szép és jó meg minden.. de kell ez?
Nem vagyok a fejlődés ellen... félre értés ne essék.. De van olyan igény ami miatt egy telefonba kell a 4 magos A15? Szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog kevesebbet fogyasztani.. és lassan a melegedéssel is kezdeni kéne valamit. Számítógépeknél érthető a minél több mag, nagyobb sebesség.. de itt? Jelenleg nemtudok olyan alkalmazást amihez ne lenne elég egy bármiféle 2 magos.. A rendszer is elérte a megfelelő gördülékenységet..
Játékoknál is elérkeztünk arra a szintre, ahol már bőven a GPU a szűk keresztmetszet. (pl. Tegta3)
Szóval mi az ami indokoja ezt? -
Oppenheimer
nagyúr
-
G.Peter
aktív tag
Gondolom ezt is olyan hihetetlen nagy mennyiségben lehet majd kapni, mint az eddigi xiaomikat.
Lassan meg jöhetnek a 64 bites ARM procik, hogy a gyártók bele pakolhassanak 4 GB ramot a csúcsgépeikbe. -
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #17 üzenetére
"Nvidia kezd kicsit lemaradni, azt hiszem..."
miből gondolod?
-
Oppenheimer
nagyúr
Nvidia kezd kicsit lemaradni, azt hiszem... Nem lesz ebből részesedés növelés egy ideig. A Qualcomm meg teljesítményben fog lemaradni a többiektől. A valódi Cortex-A15-ökkel szemben kevés lesz az S4 Prime is.
Közben meg támad az Intel. -
hunter84
aktív tag
Ha ezt meglépik, akkor az azt jelenti, hogy mégiscsak lehetséges lenne 4,5"-on az FHD. Az ilyen 4,7 meg 5"-os telefonokat dobáló gyártók meg nyugodtan nyalják meg a bal herémet.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10 üzenetére
Nagy valószínűséggel (99%) kevesebb mint egy hónap múlva a CES -en lesz bemutatva, 2013 második negyedévében pedig már jönni is fognak a Tegra 4 -es eszközök.
-
törölt tag
ja, szerintem ebből majd gyártanak 3 darabot, amit a kihirdetett időpontban egy Battle Royale jelelgű előrendelés keretein belül lehet beszerezni.
-
dorten
tag
válasz
sing1ep1ayer #6 üzenetére
Nekem nagyon bejönnek.
-
Oppenheimer
nagyúr
Tegra 4 megjelenéséről tudni már valamit?
-
Integra
titán
4.5 collban...
akkor biztos lehetne 4 collban hd panel és kisebb telefon is -
embe
nagyúr
Szép tetszetős, jók a specifikációi... de ha ideér olyan drága lesz, hogy a nulla support miatt inkább egy befutottabb cuccot vesz úgy is az user.
-
sing1ep1ayer
őstag
Csak kezdenék már meg azt a nemzetközi karriert. Nagyon kellenének a készülékeik a hazai piacra.
-
ThorsHUN
őstag
Eloszor talan probaljak a jelenlegi piaci igenyeket kielegiteni...
-
Pantal
senior tag
2,5gb ram szerintem azért kicsit elrugaszkodott, nem hiszem, hogy 2013-ban kijönnek 2gb ramnál többel. Gondolok itt bármelyik gyártóra. Ha ki is jönnek, akkor is maximum nagyon az év vége fele.
-
Cyberpunk
félisten
4,5"-en FHD az nem semmi lenne.
-
HuMarc
veterán
Na végre egy viszonylag kis méretű csúcstelefon!
Jöjjön Magyarországra!
-
Boky
csendes tag
Kemény. Bár remélem max akkor adják FullHD kijelzővel, ha az akksi azért elbírja 1,5 napig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged