Hirdetés
- iPhone topik
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gynt
tag
Üdv mindenkinek!
Röviden össze tudod foglalni, hogy miként sikerült "viszonylag zökkenőmentesen" a költözés? Én is Xiaomi telefonról váltok a 12-esre, még nem kezdtem hozzá. A MiCloudot eddig nem használtam, de praktikusnak tűnik; az applikációk költöztetését még nem találtam ki.
Persze, ha másvalakinek van jó tippje, akkor ne tartsa vissza! -
Gynt
tag
Köszönöm a részletes választ, már most látom, hogy komoly segítség lesz.
Lenne pár kérdésem.1. A rendszerfrissítések telepítése után általad eszközölt teljes rendszer visszaállítás nem érinti ezeket a frissítéseket?! (Gondolom nem, hiszen akkor nem lett volna semmi értelme az egésznek.) Elvileg a gyári beállítások visszaállítása nem oda állítja vissza a telefont, ahol "eredeti állapotában" volt?
2. A Mi moverrel csak magukat az applikációkat lehet "áttenni", vagy azok adatait is?
3. A Google fiókról a régebbi telefont "leválasztottad"? Akár az új telefonon való belépés előtt, akár utána?
Köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
Gynt
tag
válasz Richie86 #1800 üzenetére
Én nemrég vásároltam és "laktam be" a telefont. Korábban is Xiaomi telefont használtam, így adta magát, hogy az új is ilyen legyen, ár-érték arányban még mindig jó választásnak tartom. Szempont volt, hogy egy kézzel kényelmesen használható legyen, így a telefonok nagy része alapból kiesett. A Samsung menürendszere nem tetszik, így azokat csak érintőlegesen néztem meg. Ajánlották az S21-et, de úgy voltam vele, hogy de egyrészt az már egy két éves telefon, másrészt drágább is lett volna, mint a Xiaomi 12-es.
Xiaomi 13-ast nem akartam venni, mert ott már szerintem erősen borul az ár-érték arány.
Én kifejezetten kedvelem a MIUI-t, semmi problémám nincs vele, bár az is igaz, hogy hatalmas igényeim sincsenek se a grafikus felülettel, se magával a telefonnal kapcsolatban.
A telefon eddig csak töltéskor melegedett, használat közben nem, bár az is igaz, hogy nagy igényű programokat, játékokat nem futtatok. Nekem úgy tűnik, hogy talán jobban merül az akkumulátor, mint az "elvárnám", de aztán józanul átgondolva, be kell látni, hogy ez a hardver bizony fogyaszt.
Mint utóbb írtad, nem fogsz cserélni, de talán másnak is jól jöhet ez a fenti pár gondolat a telefonról. -
Gynt
tag
Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy a telefon lezárása, majd feloldása után néha magától repülőgépmódba kerül a telefon?
Global 14.0.5. -
Gynt
tag
válasz Imike20 #1846 üzenetére
Tegnap háromszor is sikerült összehozni valahogy. Úgy vettem észre, hogy amikor az ujjnyomat többszöri sikertelen beolvasása után oldom fel a képernyőzárat, akkor fordul elő. Bár ehhez biztosan nem tudom kötni; tervezetten nem sikerült még összehozni. A telefon újraindítása megvolt.
Ma is előjött egyszer. Majd figyelek. -
Gynt
tag
No, a fenti helyzet továbbra is fennáll, néha teljesen random módon repülőgép üzemmódba kerül a telefon. Úgy vettem észre, hogy csak akkor, ha wifire van csatlakoztatva. És nem arról van szó, hogy esetleg csak a képernyő feloldásakor vált át, hanem ténylegesen valamikor lecsatlakozik a hálózatról.
-
Gynt
tag
válasz baitsee23 #1856 üzenetére
Köszi az ötletet, én is gondoltam rá. Accu Battery-t tettem fel, arra tippelnék. Igazából csak pár hete használom a készüléket, előtte nem volt ilyen, az Accu Battery-t pedig pár napja telepítettem, hogy kicsit monitorozzam az akkumulátort.
@novinyul: Igen, természetesen van rá garancia, de emiatt az apróság miatt még nem gondolom, hogy garanciáztatnám. Eléggé ad hoc jelleggel fordult elő eddig.
-
Gynt
tag
válasz kona005 #1915 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy az alkalmazás által küldött értesítések hangját le lehet-e venni, akkor elvileg a Beállítások/Értesítések és Irányítóközpont/Alkalmazásértesítések/Kiválasztod az alkalmazást és ott van egy olyan, hogy "Hang lejátszásának engedélyezése". Itt balra húzod a csúszkát, és akkor nem lesz hang, ha minden igaz.
Az ábécésorrendet az alkalmazásokra érted, ahogy megjelennek az alkalmazáskezelőben? Azt szerintem nem lehet átállítani, mindig ábécésorrendben jelennek meg. De lehet ez a használt verziótól is függ.
-
Gynt
tag
Nyilván a kamera teljesítményének megítélése is tud szubjektív lenni, én alapvetően elégedett vagyok a kamerával. Bár az erős fényben készített tájképeken nekem kicsit túl élénknek hatnak a színek. Ezen mondjuk lehet segíteni a kamera funkciói által, akkor már sokkal "természetközelibb" színeket kapok. Az általam nagyon ritkán használt portré mód viszont nekem kifejezetten tetszik.
Videót nem igazán szoktam készíteni.
Figyelembe véve az ár/érték arányt és a telefon méretét (nem túl nagy), szerintem jó választás lehet. Bár nem tudom, hogy más telefonok milyen kamerát kínálnak.
A 12 Lite-tal való összehasonlításban sajnos nem tudok nyilatkozni. -
Gynt
tag
Szia!
Én global rommal használom, így a eu romról nem tudok nyilatkozni.
A melegedés és a véletlen érintésekkel kapcsolatban előrebocsátom, hogy egyelőre a gyári tokjában használom a telefont.A melegedési problémát egyáltalán nem érzem jelentősnek, amikor töltöm a telefont, akkor néha kicsit meleg lesz, de egyáltalán nem vészes. Figyelembe véve azt is, hogy a töltés általában max. 30 percig tart. Én is olvastam vásárlás előtt ezt a melegedés dolgot, de számomra nem volt meghatározó tényező, nem gondoltam, hogy ez problémát jelenthet, és számomra nem is jelent. Nyári melegben még nem használtam a telefont, de jelenleg nem hiszem, hogy gondot jelentene.
Játék közben sem melegszik, bár nagy igényű játékokat nem futtatok; videózás, zenehallgatás közben semmilyen melegedést nem tapasztaltam.A véletlen érintések kapcsán annyit, hogy korábban nem volt lekerekített kijelzős telefonom, emiatt kicsit ódzkodtam a 12-estől. Eddig egyszer-kétszer fordult elő, hogy véletlenül megnyitottam valamit, amit nem akartam, de összességében semmilyen problémát nem jelent a lekerekített kijelző. Sőt, kifejezetten tetszik.
Van lehetőség arra, hogy nagyobb területet állítson be az ember a kijelző szélének véletlen megérintésére, de ezzel nem foglalkoztam, teljesen jó az alapértelmezett beállítás.
Szerintem az is segít a véletlen érintések elkerülésében, hogy kis méretű a telefon (úgy általában a mai trendekhez képest), így egy kézben is biztonságosan meg lehet fogni. (Még úgy is, hogy nincs lapátkezem.)Az üzemidő érdekes dolog. Ilyen értelemben kicsit többet vártam a telefontól. Összességében nem vészes, komolyabb használat mellett is elég kb. másfél naponta tölteni, és elég gyors a töltés. Én azonban sok időt töltök terepen (túrázás), amikor napokig nem jutok elektromos hálózathoz, ezért jobb lenne a minél energiatakarékosabb üzem. Nyilván ha nem használod, akkor nem merül, de ha navigáció be van kapcsolva, fotózol, és folyamatosan igyekszik a mobilhálózatra csatlakozni, akkor azért fogyasztja az energiát. Az egyéni felhasználói szokásoktól sok minden függ.
Azt mindenesetre el kell fogadni, hogy a komolyabb technika nagyobb fogyasztással is jár.A 12x-szel való összehasonlításról nem tudok mondani semmit, de valószínűnek tartom, hogy mivel az kevésbé erős processzorral van szerelve, ezért jobban bírja. A különböző telefonok üzemidejének összehasonlítását bemutató egyik oldalon is jelentősen jobb értékekkel tüntették fel a 12x-et. Én magam is elgondolkodtam emiatt, hogy inkább azt veszem, de itthon konkrétan normális helyen, normális áron nem lehetett kapni, ráadásul abból csak 128 GB-os van (itthon). Németországban kapható 256 GB-os is, de ugyanolyan áron volt, mint a sima 12-es.
Én azt gondolom, hogy egy elég jó telefon a Xiaomi 12, összességében elégedett vagyok vele.
-
Gynt
tag
válasz bluemirage #1994 üzenetére
Igen, mint mondtam, az akkumulátor üzemideje miatt én is jobbnak gondolom a 12x-et, de amikor nagyjából aktuális lett a vásárlás, akkor nem volt kapható normális áron 12x, a sima 12-est pedig elég jó áron tudtam megvenni (konkrétan olcsóbb volt, mint a 12x, pedig annak fele akkora a tárhelye).
Nincs kétségem felőle, hogy nem használom ki a 12-es teljesítményét, és üzemidőben jobban járnék a 12x-szel. De ez van. A tárhely miatt pedig jobb ez, az akkumulátor élettartama pedig kiderül majd. -
Gynt
tag
A két telefon összehasonlításában nem tudok segíteni, de azt mindenképpen elmondhatom, hogy a 12-es melegedése miatt szerintem nem kell aggódni. Nem futtatok nagy teljesítményigényű játékokat, de néha nézek videót a telefonon, és egyáltalán nem tapasztaltam, hogy komolyabban melegedett volna a készülék.
Számomra a kompakt méret nagyon nagy előny, ezért esett ki lényegében a teljes Poco kínálat. Az már nekem túl nagy.
A töltést illetően pedig talán csak percekről beszélünk. Mielőtt beüzemeltem a 12-est, a totális 0%-ról kellett feltöltenem 100%-ra, ami 50 perc volt. Azóta szerintem 30 percnél többet nem volt egyhuzamban a telefon töltőn. -
Gynt
tag
Márciusban vettem a telefont, most jöttek be az első kicsit melegebb napok. Volt már olyan, hogy túrázás közben egész nap 28-29 fok volt, reggeltől késő estig volt használatban a telefon (gps, térképalkalmazás, fotózás, pár videó készítése, közben telefonáltam is, vibereztem), de semmilyen melegedést nem tapasztaltam eddig.
Kocsiban is használtam navigálásra, 1-2 órán át sütötte a nap, ott sem volt gond.
Semmilyen fényerő levétellel nem találkoztam még, ami melegedésből fakadt volna. Az automatikus fényerőállítást használom, de az annyira észrevehetetlen, hogy néha megnézem, hogy be van-e kapcsolva.Szóval ilyen fényerővel való idegesítő variálást egyáltalán nem tapasztaltam.
-
Gynt
tag
válasz baitsee23 #2494 üzenetére
Nekem is jelez, de csak akkor, ha le van zárva a képernyő. Feloldott képernyő mellett nem jelez.
Vezetés közben ki szoktam kapcsolni az értesítéseket, és ha nincs szükség a navigációra, akkor lezárom a telefont. Ilyenkor megjeleníti az értesítéseket, ráadásul bizonyos időközönként felvillan a képernyő (akkor is, ha nem jött újabb üzenet). Sötétben elég zavaró. -
Gynt
tag
válasz BenQhunria #2533 üzenetére
Már jó pár éve csak úgy használom a telefonokat, hogy lezárom, amikor megkezdem a hívást. Így a közelségérzékelős probléma megoldva.
A hangerővel kapcsolatban nem tudok segíteni, nekem mindig tökéletes a hangminőség.Az általad észleltekben van különbség akkor, ha téged hívnak vagy ha te hívsz valakit? Lehet a "másik oldalon" is a hiba. (Bár feltételezem, hogy nem egyszeri eset volt.)
-
Gynt
tag
Többször előkerül a 12-es kapcsán ez a melegedés. Nyilván egyéni használattól függ, de az enyém egyáltalán nem melegszik, maximum egy kicsit akkor, ha töltőn van, és közben még videót nézek rajta. De akkor sem zavaróan meleg a készülék. És így lehet bármilyen más készülék is melegedne.
Szóval vagy neked vannak extrém felhasználási szokásaid, vagy kifogtál valami problémás példányt.
-
Gynt
tag
Írtál valamit, amire reagáltam. Attól, hogy neked a telefonod Chrome használata közben is melegszik (megjegyzem, ezt most közölted, eddig szó nem volt a felhasználói szokásaidról), nem jelenti azt, hogy úgy általában melegedne a készülék.
Segítek: valószínűleg kifogtál egy hibás példányt, vidd szervizbe. Mert másnak nem melegedik Chrome használata közben, és lehet úgy általában sem. -
Gynt
tag
Nagyjából egy órája telepítettem.
- Kevésbé tűnik gördülékenynek a rendszer, minden alkalmazást egy gondolatnyival később nyit meg. (Lehet ezen segít, ha a Kezdőképernyő beállításaiban az Animációs sebességet átállítjuk.)
- Ahogy már írták feljebb, megváltozott a kikapcsológombra előugró menü, és alapból bekapcsolja a Google Segédet a kikapcsológomb megnyomása esetén.
- Fényképezőgép beállításai is változtak,, a Pro módnál érződik főleg. Kicsit fura, de szerintem meg fogom tudni szokni.
- Változott az időjárás applikáció egy kicsit.
- Eddig a bal felső sarokban volt némítás esetén a kis csengő áthúzva ikon, ez most jobb oldalon van.
- Átalakult az állapotsor, erre is utaltak már talán fentebb. (Ez az, amit le kell húzni a képernyő jobb oldalán.) Ezt most fogom valahogy állítgatni, nekem ez most elég zavaró. Lényegében a teljes képernyőt kitölti.
- Az ikonok animációi változtak, az ikonok színei kicsit telítettebbek (galéria, beállítások).
- A lezáró képernyő kicsit másmilyen lett.
- Kaptam egy Xiaomi Home applikációt.Igazából kifejezett pozitívumot nem tudok mondani, hogy most ez miért is lenne jobb. A reklámokat nem kell legalább újra kikapcsolni, azok a beállítások megmaradtak szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
Gynt
tag
Még egy dolog: a Fájlkezelő is változott. Eddig nekem teljesen jól használható volt, most sajnos sokkal tagoltabban jeleníti meg a Downloads vagy Dokumentumok mappában található fájlokat, napokra lebontva. Ráadásul a beállításoknál vissza kell vonni egy kijelölést, hogy ne mutassa a galéria elemeit és a képernyőképeket.
Nekem most így teljesen használhatatlan a Fájlkezelő, mert eddig is csak arra használtam, hogy a letöltött fájlokat gyorsan meg tudjam nyitni, az nem érdekelt, hogy mikor volt letöltve. Könnyen áttekinthető volt eddig.Az állapotsor sajnos nem az igazi, eddig lehetett "lapozni" benne, most minden egy oldalon jelenik meg. A bezárása is problémás, mert kitölti az egész képernyőt.
Valakinek sikerült a zenelejátszási "ablakot", ikont kiszednie az állapotsorból? Engem nagyon zavar.A zárolási képernyő órájának stílusát lehet valahogy állítani? A testreszabásnál nekem ez nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
Gynt
tag
A zárolási képernyő órájának stílusát végül sikerült átállítani. Kicsit miui-s lett, mert ha átállítjuk a zárképernyőt, akkor újra be kell állítani az always-on funkciót is. Viszont az tetszik, hogy több stílust is be tudunk állítani, azok között lehet váltogatni.
Amit még észrevettem, hogy ha beállítok egy ébresztőt, akkor annak a kis ikonja nem jelenik meg a bal felső sarokban, az értesítési területen. Csak akkor látom, ha lehúzom a jobb oldalon az állapotsort. Ez így nem az igazi.
Apró dolog, de a Jegyzetek alkalmazás betűstílusa is változott.
[ Szerkesztve ]
-
Gynt
tag
Szívesen. Igazából sok értelmét én sem látom ennek a frissítésnek.
A kamera pro módjának kezelése bizonyos szempontból jobb, bizonyos szempontból viszont nem. A különböző értékeket egy ilyen félköríves skálán lehet állítani, aminek a használata megszokást igényel. Én magam csak a színhőmérsékletet szoktam állítani, erre most is van lehetőség, de az eddigi megoldás valahogy kényelmesebbnek tűnt.
Jelenleg a Fájlkezelő használatát érzem gondnak a részemről, és azt, hogy nem jelenik meg a kezdőképernyőn folyamatosan a beállított ébresztés ikonja.
-
Gynt
tag
válasz bajnokpityu #2821 üzenetére
Akkuidőt nézve, egy hétnyi használat után elmondhatom, hogy én nem tapasztaltam változást. A korábban általam kifejtett apróságoktól eltekintve, teljesen problémamentesen használható a telefon a frissítés után is.
-
Gynt
tag
Szia!
Azt gondolom, hogy ha a telefon mérete számít, akkor sok opciótok nincsen. Szerintem megéri megvenni, én szívesen ajánlanám bárkinek.
Ha valóban számít a játékteljesítmény, mert tényleg erőforrásigényes játékokat kell futtatni, akkor egyértelműen a 12 a 12x helyett. Az akkumulátorral kapcsolatban az van, hogy a 12-es bizony fogyaszt, az erős hardvernek ez az ára.Én magam is komolyan elgondolkodtam még vásárlás előtt, hogy 12 vagy 12x legyen, mert fontosnak gondoltam azt, hogy sokáig bírja a telefon egy feltöltéssel, mivel elég gyakran túrázom több napon át sátorral, sokszor lakott helyektől távol. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy ez egy elég egyedi és ritka használati módja a telefonnak.
A kérdés eldöntésénél segítség volt, hogy akkor itthon nem lehetett kapni a 12x-et normális helyről 256 GB tárhellyel, Németországban ugyan meg tudtam volna venni úgy is, de árban drágább lett volna, mint a sima 12-es. Így 12-es lett, és utólag sem bánom.
-
Gynt
tag
válasz littlerock #2848 üzenetére
Érdekes megközelítés, biztos így is lehet (két vezetéknélküli töltő). Én a saját gyári töltőjét használom, nekem tetszik, hogy negyed óra alatt feltölti olyan szintre, hogy kényelmesen tudom használni egy átlagos hétköznapon. Nagyjából fél óra alatt pedig lényegében teljesen feltölti.
Használtam már párszor a fordított vezeték nélküli töltést is, amikor más telefonját kellett tölteni az enyémről. Hasznos dolog ez is.Írtad, hogy a kameráját nagyon kedveled. Csak a sima fényképezés módot szoktad használni vagy a pro módot inkább? Bizonyos fényviszonyok között ugyanis nekem annyira nem tetszik, amit a sima fényképezés mód produkál.
-
Gynt
tag
válasz littlerock #2850 üzenetére
Köszi!
Azért voltam kíváncsi, hogy milyen módban használod a kamerát, mert én a sima fényképezés móddal nem vagyok teljesen megelégedve, bizonyos fényviszonyok között (szürkület, őszi táj napsütésben) szerintem nem csinál annyira jó képeket. Ezekben az esetekben szoktam használni a pro módot. -
Gynt
tag
válasz norbert1998 #2860 üzenetére
Vagy az alsónadrág gnómok aktivizálták magukat hajnalban... (South Park)
-
Gynt
tag
-
Gynt
tag
Az általad említett honlap mögött lévő céget kevesebb mint egy éve jegyezték be. Az ÁSZF-je szerint futárral szállít ki, a honlapon megadott cím nem átvételi pont, tehát jó eséllyel nem teljesülhet azon elvárásod, hogy kibontod, bekapcsolod, és utána fizetsz. Van egy telefonszám, ami 10:00 és 13:30 között hívható, ez sem túl bizalomgerjesztő.
Véleményem szerint csöbörből vödörbe esnél. Nem bántásként mondom, de majdnem most égetted meg magad egy kínai webshoppal (és még nem kaptad vissza a pénzed, csak egy ígéretet rá).
Ha mindenképpen ilyen telefon kell neked, akkor itt néznék a hardveraprón, elég jó áron vannak használtak, kockázat ebben is van, de ezt még mindig kisebbnek érzem, mint a fenti helyről való rendelést. Azonban írtad, hogy cég vásárolná, emiatt ez nem játszik, mert számlát itt (vélhetően) nem kapnál. Fontold meg, hogy magánszemélyként vásárolsz inkább használtat.Mindenképpen helyre kell tenni egy tárgyi tévedést: nincs 3 napos visszaküldés (jogszabály szerint); 14 napos elállási jog van, de ezt valóban csak fogyasztóként, azaz magánszemélyként veheted igénybe.
-
Gynt
tag
Megnéztem a honlapon, a Fizetés, szállítás pontban valóban fel van tüntetve a személyes átvétel, de az ÁSZF-ben nincs. Ha megerősítik, hogy személyesen át tudod venni, akkor jó.
Arra figyelj még, hogy a honlapon az szerepel, hogy a teljesítési határidő "a rendelés visszaigazolásától számított 2-5 nap legfeljebb 30 nap". Ez azért elég tág időtartam, benne van az, hogy megrendeled, és aztán közlik, hogy majd hetek múlva lesz meg.
Ha sikerül ennél a cégnél megvenned, akár még előtte ki is tudod próbálni, és kapsz egy számlát, ami neked a saját könyvelésedhez kell, akkor rendben lehet a dolog.Megértem, hogy nem akarsz használtat venni, az is kockázat. Sok sikert a vásárláshoz!
-
Gynt
tag
A romoláshoz nem tudok hozzászólni, én gyári rendszerrel használom a telefont.
A vezeték nélküli töltés kapcsán: én csak a fordított vezeték nélküli töltést szoktam használni néha (más telefonját töltöm az enyémről). Tokban van a telefonom, és működik, szóval vélhetően a sima vezeték nélküli töltéssel sem lesz gond.
-
Gynt
tag
Nekem teljesen megfelelő a háttérvilágítás, erős napsütésben is. HyperOs van fent.
Nálam be van kapcsolva az automatikus fényerő beállítás, és pont ma reggel volt szerencsém észrevenni, hogy milyen jól állítja a fényerőt, annak megfelelően, hogy kap-e az érzékelő megvilágítást.
-
Gynt
tag
válasz Ricsi 1984 #2994 üzenetére
Kipróbáltam, pont azokkal a paraméterekkel, ahogy mondtad. Nekem nem emeli fel a fényerőt.
Ha bekapcsolom az automatikus fényerőállítást, és úgy világítom meg lámpával, akkor felemeli a fényerőt.
Ha általában nincs gondod a megvilágítással, akkor én ezzel nem foglalkoznék, ahogy már írták, érdemi változást valószínűleg a szerviz sem fog elérni. Szerintem jó dolog ez az automatikus fényerő-szabályozás, érdemes használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest