Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
Expext the unexpected...hehe brooklyn bounce perelheti a M$-t

am nekem ez az uj szinü szögletes logo, nem tetszik :S régi zöld sokkal szebb volt. ez nekem vhogy olyan kommunista
-
ThePlayer
tag
Nem hiszem hogy az lenne a megoldás hogy csinálunk egy olyan (úgymond) fanklubot mint amilyen a szifonos.Azt hiszem nem kell ecsetelnem hogy az milyen.Bizom abban hogy a wp-sek és a winmo-sok annál inteligensebbek minthogy vitába száljanak akár robotossal akár szifonossal és azt bizonygassák hogy márpedig az jobb.Én tudom hogy nem kell bizonygatnom hogy miben jobb egy wp és abban sem kételkedem hogy egy szifon mennyire kiforrott de legikább nem akarok vitázni egy robottal a testreszbhatóságról.Én tudom az alapvető érveket hogy miért veszek a lehető legközelebbi alkalommal egy wp-t.Nem tegnap kezdtem a mobilozást és volt már pár telefonom.Mindig szempontokat néztem illetve azt hogy mi a háttér.
-
válasz
Brutális eb
üzenetére
Mert te aztán rettentő szakmaisággal magyaráztad meg, hogy mért szar a wp7..
Még mindig a műszaki értelmező szótárt bújom, hogy megértsem 
Egy rakás teszt után lehet olvasni, hogy így szar meg úgy szar az FB integráció, itt szinte a rendszer része, most az a baj..
Benne van(lesz) a twitter, az msn, az xbox, az office, a bing. Azt hiszem nem kis lista. De ezt senki nem titkolja, és senki nem rejti el előled. Minek vetted meg, ha nem tetszik?Meg tényleg őszintén: Ha nem kell, nem használod, marha egyszerű. De mi az, ami miatt másmilyen okból meg fikázást érdemel? Nem tudsz rajta 1080p-s videót konvertálni, vagy mi kellene?

-
Dave™
nagyúr
válasz
Brutális eb
üzenetére
A #64-es nagyon szakmai volt abban stílusban. Legközelebb előbb olvass utána, és olyat kérj aputól/anyutól, amit valóban szeretnél (akadozós androidot vagy nagyon trendi iphone-t), ne olyat, aminek a reklámjában tetszik a zene.
-
erdoke
titán
Gondolj bele, mit reagálnék, ha iPad után egy Galaxy Tab-en nézelődnék programok után.

Egyébként lehet adott programnak megfelelője más néven, pl. Angry Birds klónok is voltak már szép számmal a WP Marketplace-en, mielőtt az "igazi" megjelent. Vagy akár az ellemkezőjére is van példa: Facebook kliensek iPad-re. -
David75
őstag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Bocs ma nincs kedvem a troll etetéshez...
-
Brutális eb
addikt
Grat ez a szakmai hsz....
Őstag rangod látom kiérdemelted.
Én leírtam a véleményem amire te sajnos szánható módon érdemben nem tudtál válaszolni így hagyom is az eszmecserét ami pedig szerintem szenzációs ezen a fórumon sokat lehet tőle okosodni.Folytasd csak tovább a sokak által "szeretett" elvakúlt fórumozásod -
Sidney
csendes tag
válasz
Valentino K.
üzenetére
Az ár/érték arányhoz annyit fűznék hozzá, hogy amikor én vettem az Optimus 7-t a telenornál, akkor 5 ezerrel volt drágább, mint a sony ericsson X8 vagy samsung galaxy mini, szóval ezekkel helyezték egy árkategóriába. (pl. htc desire 20 ezerrel, sgs pedig a duplájába került volna mint az optimus.) Nekem egyértelmű volt, hogy mit válasszak

-
David75
őstag
válasz
Brutális eb
üzenetére
-
Brutális eb
addikt
Kaptam te.
Úgyhogy jöhet a bocsánatkérés a lehülyézésért nagyokoska.(#68) David75
Azért mert van véleményem és azt elmondom miért gyerekes?Akkor lenne az ha nem rendelkeznék wp7 alapú készülékkel(Az androidos és mátol ios-es készülékek melett) és csak fröcsögnék.
Dedónak a te hszed nevezném ami nem bírja elviselni a más álláspontot.
Köss bele szakmailag érvelj de ne ilyen semmitmondó fangirl hszekkel fáraszd a jónépet. -
erdoke
titán
-
winhelper
tag
Hódolat a Zöld Istennek.
A "szar" Optimus7-t volt alkalmam az elmúlt 3 hónapban a következô kétmagos csodákkal összevetni, egymás mellé téve: Motorola Atrix, SGS2, HTC Sensation .
Rossz hírem van: bár a Sensation a legkevésbé, de mindhárom "csodafon" szemmel látható akadásokat prudukált a legindokolatlanabb helyeken, és a böngészô valamint a galéria is késve követte az újmozgást.
Mint írtam a Sensation a legkevésbé volt szar, viszont barátom épp azért tért vissza iPhone-ra a Droidok után, mert hívás közben napi egyszer legalább újra indult.
Az Optimus7 a legolcsóbb? Igen, ezért is vettem meg a DHD-m után, mert ennyit röhögve megért.
De 5 hónap alatt még nem akadt, nem fagyott és újra sem indult.
Mint írták: aki úgy vesz telefont, hogy nincs tisztában vele, mit tud és mit nem, az hülye.
Amire vettem, tökéletes. Mangóval meg baromi jó lesz.
Épp az integrált Facebook üzik, chat és a Live integráció miatt. -
David75
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én biztos voltam benne hogy az apple fanok tudnak a legelvakultabbak lenni de ahogy látom az sgs2 új mércét teremtett. Ennyire elvakít a kétmagos meg superamoled+ marketing bullshit?
-
Gusztáv
addikt
válasz
Valentino K.
üzenetére
+1
Nálam a telefonvásárlás így nézet ki:
Tudtam, hogy mik azok az elvárások, amikből nem szeretnék leadni. Min 3.5"-os kijelző, 800x480 felbontás, 3.2 kamera, lehetőleg leddel. Plusz nem rajongok a fényes műanyag hátlapért (a műanyaggal nincs bajom, de a csúszós, ujjlenyomatgyűjtő plasztikot rühellem).
Na új Androidos készülékből ilyet nem nagyon találsz 80e alatt még ebayen sem. Viszont WP7-ből simán lehet kapni 60e körül. A végén Németországból rendeltem 50e ért szállítással, 24 hónap garival, számlával egy LG Optimus 7-et. Ennyi pénzért mutasson valaki jobb telefont.A régi telefonomból egyedül talán az OLED kijelző hiányzik, alkalmazások amit Androidon használtam nagyjából megvannak (- navi), vagy van alternatíva. Az egyéni csengőhang még marhára hiányzik, ezekkel a prüntyögésekkel nagyon nem vagyok kibékülve.
-
erdoke
titán
válasz
Davidoff91
üzenetére
Mindenkitől elnézést, akinél kiverte a biztosítékot a megfogalmazás. A véleményem ettől persze még marad ugyanaz.
Sajnos belőlem mindig kihozza az állatot az a szemellenzős felhasználó, akinek a készülékén semmilyen közismert probléma/hiányosság nem jelentkezik, és csak hajtigatja, hogy az nem csak a legjobb, de egyenesen hibátlan. -
Gusztáv
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
Csak érdeklődni szeretnék, hogy a telefon jobbságának mi a mérőszáma, hogy ilyen objektív kijelentéseket teszel. Az, hogy ki mit értékel egy telefonban, mi fontos neki az teljesen személyfüggő. Így egy ilyen dolgot leírni értelmetlen és nevetséges.
-
Alwares
aktív tag
Ajjj amúgy meg beszép korszaknak nézünk elébe, közben kifejlődtek a Wp7-es torollok is. Lesz itt nemulass. Almások-robotok-Wp-sek

-
Valentino K.
senior tag
Olyan jó munka közben olvasgatni a hozzászólásokat, jól szórakozom

Teljesen fölöslegesen fröcsögtök itt a rendszereken. Davidoff91 már megírta előttem.Szerintem a kulcs az ár\érték arány. Akit nem érdekelnek a specifikációk és a marketing bullshit az látja, hogy gyorsaságban abszolút nem kell szégyenkeznie a WP7 rendszerrel megáldott telefonoknak a 2 magos atomerőmű robotos telefonok mellett.
Árban viszont óriási eltérés van.
Kicsit másképp közelíteném meg a dolgot. Milyen új androidos telefont kap egy mezei user (aki gyorsaságra, megbízhatóságra, átláthatóságra vágyik) 60 ezerért, ami biztosítja a felvázolt igényeket, s felső kategóriás hardverrel rendelkezik? A kérdés költői, nem kell rá válaszolni. -
ThePlayer
tag
válasz
Davidoff91
üzenetére
(Kosárba!)

-
NoMagix
addikt
Apám, ez az ide-oda pörgetem a telefont video elég zavaró!
-
Davidoff91
aktív tag
-
ThePlayer
tag
Érdekelne az a 70k-s HD7
Egyébként a minap láttam Omnia7-et 45ért. -
Davidoff91
aktív tag
Emberek békesség van, na. Kár egymásnak esni, kinek a pap, kinek a papné. Nem választhatja/szeretheti mindenki ugyanazt, de azért kerüljük a kultura érdekében a másik OS ilyen szintű fikázását, mint összelopott tákolmány és társai...Mondom én teljesen pártatlan vagyok, csupán kíváncsi voltam killerjohn véleméynére a témában. De ne sértegessük és győzködjük egymást.

-
Se7enSense
csendes tag
Remélem a végleges verziót már augusztusban kiadják már nagyon várom. Személy szerint eddig a WP7-et tartom a legjobbnak. Próbáltam már iOS-t és Androidot is de eddig a WP7 viszi a pálmát
az eddigi hiányosságai ellenére is. Nagyon jó a kezelőfelülete és gyors. Most egy HTC HD7-esem van és nagyon meg vagyok vele elégedve. 
-
erdoke
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
Jaja, szart csinál a Motorola, az LG, a SE és (az SGS II-ig) a Samsung, de nem az Android hibája, á dehogy.

Btw, iPad 2 140e Ft-nál kezdődik (SGS II hivatalos hazai ára alatt), és ugyanolyan a sebessége, mint a 240e Ft-os verziónak."az SGS2 klasszisokkal jobb mint az Omnia 7"
Neked. Sokaknak az SGS is klasszisokkal jobb volt.
Másoknak meg mindkettő olcsó, kopogós, nyöszörgős szappantartó műanyag dobozka, egy összelopkodott, tákolmány OS-sel...Nem válaszoltál a kérdésemre, megismétlem:
Volt már a kezedben 50-60e Ft-os androidos készülék, amin gyári ROM futott task killerek nélkül? Hasít a Flash, mi? Nem akadozik a görgetés a névjegyzékben 6-8 hét használat után se, ugye? -
killerjohn
addikt
Eszem ágában sincs egy lapon említeni, merthogy az SGS2 klasszisokkal jobb mint az Omnia 7. 2x annyiba kerül, de bővel 3x jobb
Ráadásul ha ennyire odavagy az ár/teljesítmény résszel, akkor hogy gondoltad, hogy összehasonlítod az SGS-t a negyedmillás iPad2-vel? 
az meg, hogy az LG szart csinál, most komolyan újdonság? biztos az Android hibája, tényleg...
-
erdoke
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
A feleséged SGS II-jét is 55e-ért vettétek, mint amennyibe most egy WP7 készülék kerül újonnan, 2 év garanciával? Ha nem, akkor miről beszélünk?
SGS II új vas, 155e Ft-ért
Omnia 7 2 éves vas, 80e Ft-ért
Ha a kettőt egy napon lehet említeni, szerinted az érdem az SGS II-nek?
Volt már a kezedben 50-60e Ft-os androidos készülék, amin gyári ROM futott task killerek nélkül?
Akár el is hiszem, amit írsz, de az SGS II csak a jéghegy csúcsa, még a Tegra 2-es Optimus 2X is egy akadozós, fagyogatós rakás xar a gyári szoftverrel. Múltkor nézegettem megint egy SGS-t új gyári szoftverrel, előtte egy DHD-t, azelőtt egy Defy-t, bármelyiket vicces kézbe venni az iPad 2, vagy akár a HTC Trophy után, pedig nem vagyok iOS ventilátor... -
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
"Milyen rossz lehet ez a kényszeres önigazolás, hogy a papíron több, mint kétszer erősebb SGS II-d a valóságban lassabb, mint bármelyik WP7."
Ezt nem én írtam úgyhogy nem rám tartozik. Nem az én véleményem. Viszont be kell látnod, hogy a rendszer általános sebessége nem lassabb az SGS2-n az Androidénál. Azt meg azért megnézném élőben is, hogy a HD2 droiddal mikor lesz olyan gördülékeny, mint egy WP7.
És ahogy már előttem is írták:
"Ezen legalább figyelnek olyan apróságokra, amit androidon évek elteltével is lusták voltak megírni, hogy böngészőben szépen elforduljon a kép, ha landscape-be teszed a telefont, vagy pl. a videók alapján a multi touch nagyítás is ugyanolyan szépen működik, mint iOS-en.
A kolléga által ajnározott SGS II a brutál hardverével sem végzi el ezeket a műveleteket olyan szépen, mint bármelyik WP7-es telefon vagy egy iPhone. Ennyit a tökéletességről."Ezek olyan apróságok, amiket az SGS2 sosem fog megcsinálni.
-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem a telefon megjelenésének ideje a lényeg, hanem a bennük levő SoC, és ott bizony 2 év különbség van. A többi meg nem rám tartozik.
-
killerjohn
addikt
válasz
üzenetére
szerinted ha egy MX440 ugyanúgy zoomol, mint egy 5850HD, akkor azok ugyanolyanok?
The HD7 was announced at the Windows Phone 7 event in New York City on October 11, 2010egyébként komolyan mit oltotok itt, amikor én erre reagáltam?
Milyen rossz lehet ez a kényszeres önigazolás, hogy a papíron több, mint kétszer erősebb SGS II-d a valóságban lassabb, mint bármelyik WP7.Ennyi. Igaz? Nem. Hazugság. NAGYBETŰVEL. Már léptem is, mielőtt azért lesz jobb a WP7 az Androidnál, mert
-
killerjohn
addikt
válasz
Davidoff91
üzenetére
Eszem ágában sincs az erejét fitogtatni. Sőt, semmiben nem vagyok jobb, hiszen mi a franc köze van a személyemnek az eszközeimhez? De azt írtátok, hogy szarabb mint az egymagos WP7, vagy azzal van egy szinten. Ez nem igaz, én meg rühellem amikor valaki szájharcol hazugságokkal. Ez olyan, mint amikor progfórumban pörög a friss műegyetemet végzett okostoját, hogy a .NET mekkora egy nagy szar, a JAVA meg az isten. Figyeled, hogy az M$ terméket jobban szeretem mint a JAVA-t? És mégis androidos telóm van? Tudod miért? Mert nem elvek és elképzelések, fantáziák alapján választom meg a dolgaim...
Egybként tudom, hogy mindkettő van olcsóbban, csak féltem a sok harcostól, hogy jönnek hogy mennyire kerül a speedshopban, ezért inkább a magasabb árat írtam, de látom most azért kapom meg a magamét

Egyébként baromira örülök hogy van WP7, mert amikor a céges cuccainkat mobilra át kell portolni, akkor tuti, hogy ezért nem fogom 0-ról megtanulni a JAVA-t, majd akkor veszek egy WP7-es telót tesztelni, aztán hajrá .NET-ben
Sőt, így legalább van még egy "fél"... eddig volt az iOS meg az Android, aztán a két fél ölte egymást, hogy "az enyém nyílt a tiéd zárt", "az enyém alma a tiéd nem", "a tiédet nem lehet úgy fogni", stb stb stb (gyerekek...). Most van a WP7, ami gyakorlatilag egy csomó ponton átmenet a két másik között ("smooth", mégis "zárt", stb stb), és így elég nehéz fikázni az embereknek a másik cuccát, hiszen az jó eséllyel több helyen is közös elemeket tartalmaz a sajátjával. 
Na, eléggé belebonyolódtam... a lényeg, hogy nem fitoktatni jöttem, hiszen elismerem a WP7 jó oldalait, sőt, mondhatni hogy a legtöbb embernek pont elég amit nyújt a zártságával együtt (ala iPhone), de öcsémmel szoktunk is ezen poénkodni, hogy "neki csak kék kockák kellenek amik működnek, én meg legózok a ROM-okkal +1 óra üzemidőért". Az viszont szerintem erős ferdítés, hogy itt az megy a köztudatba, hogy az SGS2 2x annyiért tud annyit se, és még ROMcserélni is kell, mert anélkül csak egy féltégla ami állandóan fagy... LOL?
Azt értem hogy kinek mennyi pénze van, én sem a rózsadombon nevelkedtem, azonban feltételeztem, hogy jelen "vita" azonos hardveren futó, különböző oprendszekről szól és nem arról, hogy 400MHz-es 3"-os telókat hasonlítunk 2.4GHz-es 4.2"-osokhoz. Hozzáteszem, hogy a kisebb telókat jobban szeretem, mielőtt ezért is megkapom a magamét...
És részemről is no offense

-
törölt tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kb 2 év, de talán több különbség van a 2 telefon hardvere között és te arra vagy büszke, hogy szoros csatában, de az SGS2 smoothabbul zoomolt?

-
Davidoff91
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
De most ezt miért jó, hogy a telefonod erejét fitoktatod? Konolyan érdekel. Mitől leszel több/jobb egy SGS2-től, ami tegyük fel legyen igazad, és gyorsabb, mint a WP7-es telefonok? Ezt én most totál pártatlan szemlélődőként kérdezem, egyáltalán nem vagyok WP7 fan. Alapvetően néhány dolgot kéne belátni: Egy drága/gyors telefon tulajtól értelmes ember nem esik hasra. Az emberek különbözőek/mások az igényeik, mindenkinek más tetszik ezért van több opció is a piacon. Az embereknek nem ugyanannyi pénzük van, lehet hogy valakinek egy feleannyit kóstáló WP7-es telefonra futja maximum, nincs fölös 100k+ forintja, urambocsá' WP7 tetszik is neki. Tényleg csak a véleményedre vagyok kíváncsi, no offense.
szerk: Új HD7 van 70 000-ért hivatalos HTC garival, SGS2 pedig 115 000-ért szintén hivatalos garival.

-
killerjohn
addikt
erdoke, mindig minden tiszteletem a tiéd, mert tisztellek itt a fórumon, de most hót komolyan te is beszállsz ebbe a tudatlan troll baromkodásba? A feleségem SGS2-je 1.5 hónapja nem volt kikapcsolva, még 1x sem fagyott ki, program még nem szállt el, memória még nem telt meg, újra még nem kellett telepíteni semmit, ja, és nála még gyári ROM van, mert csak én vagyok ilyen vicces ROM cserélős ember, hogy elmondhassam, hogy 3.2GHz összteljesítmény van a telójában...
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nade miben lassabb?
Nyers erőben, 1080p lejátszásában, böngészésben nyilván. A legtöbb embert maximum a böngészés érinti szerintem, de az a plusz néhány másodperc senkit nem vág földhöz.Na most zoomolj SGS II-n egy képet vagy weboldalt. Mit fogsz látni? Viszi mint a meszes, de késik. Nincs meg az a "smooth" érzés, ami iOS-en és WP7-en megvan.
2 magos disznó hardver alatt... ez persze nem az SGS II hibája, félreértés ne essék.
De van olyan ember, aki számára az ilyen apróságok többet adnak a felhasználói élményhez, mint a puszta tudat, hogy egy erőmű van a zsebében.
-
killerjohn
addikt
Szerintem elaludtál a tv előtt, mert az HD7 jóval lassabb mint az SGS2, szóval legközelebb kapcsold ki mielőtt elalszol
Azon meg röhögnék egy sort ha valami ügyes java fejlesztő összerakna egy Live Tiles launchert androidra kb 3 hét alatt egy jó kis API-val
Annyi idő alatt simán meg lehet írni (.NET-ben annyi idő alatt 2x megírnám...), és akkor lehetne mutogatni a kocka fanoknak: "nééézd milyen király WP7-es telóm vaaaan sok kék kocka!" Erre az: "vóóóóóóóóó aztaaztaaztaaaaaa" xD A HD7 egyébként 112, az SGS2 meg 160, szóval nem tudom hol kerül 2x annyiba
Ja, öcsémnek van HD7, nekem meg SGS2 és HD2, és jó pár óra összehasonlító verselemzésen vagyunk már túl a három telóval... A HD2 összeaxolt androiddal is hozta a HD7 sebességét úgy hogy az oprendszer az SD kártyáról töltött be - plusz az egy gyárilag WinMO 6.5 teló... Volt már pár telóm, különböző oprendszerekkel, nem csak úgy beszélek a levegőbe.
Azt nem értem, hogy a sok i4 meg WP7 arc honnan a fészkes fenéből veszi, hogy az androidos telók lassúak?
Talán azért, mert azoknak nincs meghatározva fix vagy minimum hardver, és így lehet keménykedni az 1GHz-es telókon? -
Alwares
aktív tag
NFC Magyarországon, már nem azért de nyugodtan vegyél most bármit és majd 4-5 év múlva akármit ami nfc-s, ezen még felesleges lovagolni.
Amerikában is csak most kezdik el terjeszteni, nagy tőkebevonással és komoly támogatókkal, de csak fél gőzzel. A magyar vállalkozói/befektetői szellemet felett viszont nem mondanék inkább ítéletet.... -
törölt tag
válasz
Davidoff91
üzenetére
Ezek nem olyan extra nagy elvárások, amiket a WP7 ne tudna teljesíteni. És jellemzően amit a WP7 tud, azt jobban tudja az Androidnál.
-
erdoke
titán
válasz
Brutális eb
üzenetére
Már előbb fölfedezhetted volna, hogy neked az akadozó rendszer, a fagyogató 150e alkalmazás és az állandó bütykölés, ROM-olgatás kell. Én is tartottam itt pár évvel ezelőtt, meg tudom érteni. Majd kinövöd te is, főleg ha drágább lesz az időd...
Vegyél szifont, vitán felül arra van a legtöbb értelmes app.
-
Davidoff91
aktív tag
válasz
üzenetére
Jelöltem volt az SGS2, a Desire HD, és a HD7. SGS2 szerintem túl drága, nem akarok 110 000-et kiadni egy telefonra, ami olyan rendszert futtat, amit ergo 1 óránál többet nem használtam soha egyhuzamban. Meg valahogy nem tűnik túl időtállónak, meg olyan rossz előérzetem van vele kapcsolatban
, szóval kihúztam a listáról. 2X és 3D is a listán volt, de amit az LG művel az vicc, Nokia után nekem nincs kedvem még egy ilyen bohóckodáshoz, egyszer már megjártam:S. Maradt DHD és HD7. Nem akarok romot cserélgetni, megelészem annyival, hogy letöltök néhány progit, beállítok saját csengőhangot/háttérképek, aztán ennyi. 5800-át se mókoltam. Mondom legyen normális böngészője, legyen egy korrekt térképszoftver, ami nem kell, hogy navigáljon, csak keresni lehessen rajta. Bing-es térképszoftot nem ismerem, Gugli maps pedig elég jó. Lehessen rajta zenéthallgatni/filmetnézni hamár 4,3-as kijelzője van. Ne legyen pocsék a beszédminőség hívás közben, kamera annyira nem izgat, amennyit fényképezek a HTC szint simán belefér. Külső hangszóró se legyen nagyon tré. Ennyi elvárást támasztok tulajdonképpen leendő telefonommal szemben. Tudom, hogy ennek a melyik okostelefont vegyem topicban lenne a helye, de ott mindig SGS2-t ajánlják elsődlegesen. Mindig ilyen kisebb topicokban kapok valami jó észrevételt/tippet/tanácsot azért írtam csak le a dolgot. Bocs a hatalmas offért.
-
T.Peter
őstag
(#74) Oppenheimer: Csak nehogy az is rgbw elrendezésű pentile matrix-es legyen, mint a 10,1"-es tablet display 2560x1600-as felbontással.
-
törölt tag
válasz
Davidoff91
üzenetére
Engem nem zavar, hogy hiányzik a reklám 1-2 helyen.

Mango előtt nem vitte pl. mobilarénán a beágyazott yt videókat, de most már viszi (nekem a legújabb fejlesztői mango van fent). Ráteppelsz és a youtubeos videólejátszóval lejátsza.A hivatalos yt kliens csak annyit csinál, hogy megnyitja neked a yt-ot a m.youtube.com-on, de van egy third party app ami nagyon jól meg van csinálva szerintem. Azt ha megveszed még letölteni is tud videókat.

Nekem volt SGS-em és az Omnia 7 jobban használható a mindennapok során. Persze én nem üzleti felhasználó vagyok...
(#72) David75: Lesz, méghozzá HD Ready felbontású kijelző a Samutól, de amit te írtál, az már tényleg túlzás szerintem.

-
Integra
titán
válasz
Brutális eb
üzenetére
vettél egy telefont, amit nem tudsz használni és nem jó neked.
hülye e vagy?
-
Davidoff91
aktív tag
válasz
üzenetére
Youtube videókat külön alkalmazás segítségével nyitja meg vagy a böngészőből a mobilos verziót? Esetleg elérhető a rendes desktop nézete a Youtubenak? Beágyazott videókat meg tud nyitni? Igazából tudom, hogy a flash rossz, elavult stb., de még ma is rengeteg oldalon használják. Szeretném ha a telefon meg tudna azért ilyen oldakat is nyitni amin vannak flash tartalmak. Egyébként meg fejlövésem, hogy a telefon szinte ugyanúgy megjelenítse az oldalakat, mint ha PC-n nézném. Nyílván ez teljes mértékben nem várható el, de kilövik a flasht az eléggé belepiszkít az elképzelésembe...Próbáltam iPhone-t és WP7-es telefonokat is, eléggé zavart, hogy itt-ott hiányzik a weblapokból.:S Kár, mert a WP7 egyébként nagyon bejön. Szívem szerint vennék egy WP7-es és Androidos telót is, aztán idővel eldőlne melyik tetszik jobban a mindennapok során. Egyik rendszert használó telefonom se volt még, mindkettő ugyanolyan eséllyel indul nálam.
szerk: miért ragaszkodom a flashez a ideókon kívül: Van egy internetes játék, aminek elég sok funkcióját elértem már az 5800-ámról is, pedig azon csak flash lite volt, ezt nyílván nem tudnám megnyitni egy HTC HD7-ről...

-
David75
őstag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Hülye az aki olyan telefont vesz ami nem az ő igényeihez való szerintem...

Ez a stílus meg nevetséges sőt gyerekes...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Brutális eb
üzenetére
Te megnézed mire adsz ki 80-100 ezer Forintot? Én meg szoktam. Ha hiányoznak dolgok, és olyanokat tud amik neked feleslegesek, akkor miért vetted meg? Most akkor ki a hülye?
-
T.Peter
őstag
Igazad van, muszáj lépniük, mert a többi cég diktál, de a hardverkövetelmények emelését nem fogják elhamarkodni, mert nekik is hozzá kell igazítani a rendszert, és ahhoz pedig idő kell. Így is nagy iramban próbálják lefaragni a hátrányukat. Mondjuk a felbontásnövelést telefonoknál még megértem, mert kis területen kell kirajzolni a weboldalakat, és minél több pixelből áll egy betű, annál jobban kivehető, viszont a tableteknél nem értem, hiszen a notebook-ok például 1366x768 pixellel simán olvashatóak 15,6"-en, vagy kisebb méreten is, ahol a pixelsűrűség még nagyobb.
(#67) David75: Lehetnének a 1280x720 felbontású kijelzők is, amik elvileg jövőre már elérhetőek lesznek. Persze ahhoz újra kell konfigurálni a kinézetet a 16:9-es képarányhoz.
-
Brutális eb
addikt
Troll on!
Atyaég beleintegrálják ezt a sok maszlagot a rendszerbe amit életmben nem használnék értelmes appok meg nincsenek a marketen.Ennyi adom is el a HD 7es PDA-mat meghagyom a wp7 rendszerü telefonokat a csajoknak nyomogassák csak szines kis csempécskéket.Vártam a mangócskát hátha lesz érdemi változás de ez a barbiagyu lebutított valami nem az én világom.Lehet kövezni nyugodtan.
Troll off!
-
-
T.Peter
őstag
Láthatjuk, hogy mennyit kihozott a scorpion magból a Microsoft. Gondolom a fejlettebb soc-okhoz is ilyen a hozzáállásuk, és mindent ki akarnak belőlük majd hozni. Egyébként a 2 magos telefonjuk épülhetne az msm8260 és msm8660 soc-okra, azoknak ugyanúgy scorpion magjuk van, ezért hamarabb megy az optimalizálás.
-
törölt tag
válasz
Davidoff91
üzenetére
Bár nem ismerem a felhasználói szokásaid, de a beépített youtube videókat tökéletesen viszi, nekem másra meg Androidon se kellett a flash. Szóval ha neked is csak a youtube-hoz kell, akkor emiatt ne aggódj.
-
Dave™
nagyúr
Pont azért trollkodik, mert igazából ez tetszik neki, pszichológia
A mangóban vajon több/más tile színek lesznek, vagy ahhoz nem nyúlnak? A kék és a zöld bejövős, de szívesen vennék a kékből is még egy árnyalatot pl.#51: engem szimplán irritál a stílusa, és teljesen nyilvánvaló a motivációja. Legalább ez is idegesíti. Minek a flash mobilra? Lesz html5 a mangoban, a flash napjai erősen meg vannak számlálva.
-
Davidoff91
aktív tag
OFF:
Kár szerintem ilyen buta hozzászólásokkal csökkenteni a színvonalat . Okos enged, szamár szenved. Legyél te az okos és hagyd szó nélkül a trollkodását. Tudod a trollok pont azért irogatnak, mert valaki, mint pl te is, ugrik rá, ha senki nem válaszolna a butaságukra, abbahagynák... Eygébként ezt sose értettem, hogy miért kell isteníteni egy adott rendszert/gyártót/készüléket és aztán meggyőzni más embert arról, hogy az övé miért jobb, és a másik ismerje el ezt. Itt a fórumon megszámolhatatlan sok ember csinálja ezt.ON:
Nagyon bejövős még mindig a WP7, de nekem a flash hiánya nagyon fájó pont. Pont most szenvedek telefon vásárláson, és gondolkodom a HTC HD7-esen is, de jelenleg egy felsőkategóriás Androidos telefon jobban teljesít ezen a téren. Természetesen elképzelhető, hogy egyszer a WP7-nél kötök ki, csak a böngészővel kezdjenek valamit. -
Varszegig
veterán
aha. lassabb. persze. és még véletlenül sem a wp7 tulajok akarják magukat önigazolni
Mr Byu:
"A kolléga által ajnározott SGS II a brutál hardverével sem végzi el ezeket a műveleteket olyan szépen, mint bármelyik WP7-es telefon vagy egy iPhone. Ennyit a tökéletességről."Na ezt vajon honnan vetted? Naponta használom, szeretnél te ilyet
Á. hagyjuk. Úgyse értitek meg
-
törölt tag
Nincs szüksége 2. magra. Csak akkor lesznek 2 magos WP telók, ha azt a Microsoft is úgy gondolja. És a Microsoft akkor fogja úgy gondolni, ha a WP7 támogatni fogja a 2 magot. Bár nem vagyok bennfentes, de a józan ész azt mondatja velem, hogy a Tangoval jönni fognak a 2 magos telefonok is.
-
Integra
titán
ja igen, a wp7 képes a 2 magot kihasználni vagy ugyanúgy szopás mint az android?
-
Mr. Byu
aktív tag
Számos oka van.
A Viber sokkal egyszerűbben és fejlettebben működik, mint a Skype.A Skype-nak futnia kell a háttérben, neked is online kell lenned, eszi az akksit, regisztrálni kell hozzá, és csak azzal kommunikálhatsz, akit partnerként felvettél (ergo tudnod kell a skype azonosítóját), és neki is engedélyeznie kell téged.
A Viberhez nem kell semmilyen azonosítót csinálni, nincs jelentősége hogy online vagy-e, nem fogyasztja az akksit, és a telefonszámaid alapján azonosítja azokat, akiknek szintén van Viberük. Neked semmi dolgod nincs, kapásból látod a telefonkönyvedben hogy kivel Viberezhetsz, ilyen egyszerű. Tökéletesen integrálódik, szinte észre se veszed, hogy a hívásaidra és üzeneteidre egy külön programot használsz.
Nem egy kategória a kettő.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Varszegig
üzenetére
Milyen rossz lehet ez a kényszeres önigazolás, hogy a papíron több, mint kétszer erősebb SGS II-d a valóságban lassabb, mint bármelyik WP7. Főleg, ha hozzáveszem az árukat, ahol szintén ez a kétszeres szorzó figyelhető meg. Szeretnél te olyan live tile-t az SGS II-dre, ha lehetne, csak hát ugye nem lehet. Együtt érzek veled, tényleg szar érzés lehet, ha kétszer annyiért vesz az ember valami érezhetően szarabbat. De a műfikázás ezen nem segít, majd előbb-utóbb belátod te is.
-
törölt tag
-
Integra
titán
mi van most wp7-nél navigáció ügyben? igo? navigon?
mennyire engedi a google-t a bing helyett?! -
Mr. Byu
aktív tag
Teljesen jó a "fagyasztós" multitasking, tapasztalatból mondom (iOS). A kérdés, hogy vajon ez már lehetővé teszi-e a Viberhez hasonló VOIP alkalmazások működését. De elvileg több dologra visszavezethető ezeknek a hiánya, pl. valahol azt olvastam, hogy WP7 alkalmazások nem férhetnek hozzá a telefonkönyvhöz. Vajon megnyílik a Mangoval az út a Viber felé?
Egyébként nagyon pöpec rendszernek tűnik.
Ha nem iPhone 4-em lenne, tuti valamilyen WP7-es telót vennék.Ezen legalább figyelnek olyan apróságokra, amit androidon évek elteltével is lusták voltak megírni, hogy böngészőben szépen elforduljon a kép, ha landscape-be teszed a telefont, vagy pl. a videók alapján a multi touch nagyítás is ugyanolyan szépen működik, mint iOS-en.
A kolléga által ajnározott SGS II a brutál hardverével sem végzi el ezeket a műveleteket olyan szépen, mint bármelyik WP7-es telefon vagy egy iPhone. Ennyit a tökéletességről.
By the way (trollkodási célzat nélkül kérdezem), azt végre megoldották Androidon, hogy ha két ujjal nagyítasz egy weboldalt, akkor még mielőtt felemelnéd az ujjaidat, mozoghass az oldalon? Amikor egy SGS-t próbáltam, nagyon fura volt, hogy ha elkezdtem zoomolni, egész addig meg se mozdíthattam a weboldalt, amíg fel nem emeltem az ujjamat. iOS-en és WP7-en ez működik.
-
maki12
senior tag
én tuti veszek majd egy wp7-es ketyerét,csak várok pár évet mig a market olyan szintre lép mint a iphone féle app store
akkor tuti megveszem,de addig amig ilyen silány minüségű appok vannak hozzá addig nem 
-
T.Peter
őstag
MSN-nél például akkor hogy működik? Plusz amit Oppenheimer is említett, hogy pl a Forecast live tile-ja is frissül. Ezek hogyan működnek most a háttérben, és hogy fognak majd a mango alatt? Az MSN ugyebár egyelőre külön programmal használható. A mangoval fog beépülni, és akkor gondolom megkapja a rendes multitaskingot, vagy ott is elég bgagent-ekkel kezelni?
-
consono
nagyúr
Tényleg kezd szimpatikus lenni a rendszer, mjad meglátjuk mi lesz belőle egy év múlva, hátha WP-s lesz a következő telóm...
Persze ha valaki nagyon el akarna cserélni egy tökéletes állapotú garis Omnia 7-et egy hasonló Wave-re, lehet, hogy elcsábulnék
Bár akkor mi lenne az Android portolásommal 
-
David75
őstag
válasz
Varszegig
üzenetére
A te elvárásaid és igényeid alapján. Én például el nem cserélném rá az omnia7-emet az biztos. Sőt ha androidos telefont kéne választanom akkor se az sgs2-re esne a választásom...Ha pedig ilyen szinten szerelmes vagy egy használati tárgyba vagy egy ócska specifikációs táblázatba akkor az régen rossz és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam...
-
oO7
őstag
válasz
Varszegig
üzenetére
multitasking szempontból igen... ez a legnagyobb vívmány...
amúgy ezek mellett még mindig ottvan a javított push notification rendszer ahol mostmár a notification tartalmazhat egy deeplink-et, aminek az a lényege, hogy ha ráklikkelsz a kis figyelmeztetésre, akkor nem csak simán elindítja a programot, hanem a megfelelő állapotba is állítja... illetve mostmár egy programhoz több live tile is tartozhat amiket mind push notificaton -on keresztül, mind ilyen háttérben felkelő backgroundagent -ből frissíteni lehet... -
oO7
őstag
válasz
Varszegig
üzenetére
annál azért egy kicsit jobb a multitasking de nem sokkal
3 (4) féle lehetőség van...
van az időszakosan háttérben futó ami asszem fél óránként egy kevés időre futtat egy kicsike kis kódot... ez csinálhat egy csomó mindent... illetve ennek van egy olyan verziója, hogy ha töltőn van a mobil és nincs más aminek kellene az erőforrás (meg még vagy 10 feltétel
) akkor futtatja háttérben a cuccost...aztán van a háttérben történő zenelejátszás... ilyenkor egy számot vagy egy playlistet a program betol a háttérbe és az megy akkoris ha elnavigálsz a programról, és működik a hangerő meg a léptetés meg minden...
és végül van a fel (meg le ?) töltés... ami konkrétan http csomagokat tud felhalmozni és a program kilövése ellenére is folytatni egy nagyobb feltöltést is (videó facebookra vagy ilyesmi)...
SZERK: illetve még van egy valami amivel olyat lehet csináni, hogy kap a user egy értesítést (mint a naptárértesítéseknél), hogy tessék elindítani a programot...
legalábbis amikor néztem a dokumentációt msdn-en még az első béta idejében, akkor ezek voltak, szerintem maradtak is... ez pl valódi folyamatos háttérben futást (navigáció / voip / stb) alkalmazásoknak nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán tesz lehetővé...
valójában nem a valódi háttérben futás lett megoldva, hanem az, hogy időszakonként felkeljen a progi és nézelődhessen valamit és frissíthesse a főképernyőre kibiggyesztett Live Tile -t például, vagy épp egy komolyabb szinkronizálást ha a bolygók együttállása épp megvan, akkor a háttérben lefuttasson, vagy hogy zenét lehessen hallgatni, vagy egy feltöltés miatt ne kelljen az app fölött ülni percekig... szóval így hirtelen azt mondanám, hogy a "passzív" háttérben futás lett ezekkel lefedve, az aktív háttérben futás ami lenne egy navigáció vagy voip például, azok sajnos egyelőre még nem...
(#26) Oppenheimer: kb pont olyan lesz

-
eddie17
addikt
Mennyire valószínű, hogy a szolgáltatói WP7-es telefonok megkapják a Mango-t?
Ez miatt eddig nem vettem számításba ezeket a telefonokat, de ha tuti biztos, hogy megcsinálják, akkor már életképesebb számomra is. -
h-yle
addikt
Na ha végre megjönnek a kínaiaktól (tudom van a sarki elektromos boltban is) a 100k-s ellenálásaim felteszek egy Mango-t, mert már nem bírok magammal.

-
Gusztáv
addikt
Nekem a rendszerrel eddig sem volt semmi bajom, de a Mango-val már tényleg nehéz lesz belekötni. Egyedül a Bing maps ami totál használhatatlan. Tényleg, Mango-val jön a Nokia felé navi is, vagy az csak később?
-
7.1 pornóvideójának olvastam

Átvitt értelemben az is
-
Taki30
tag
Sziasztok!
Arra a kérdésre keresem a választ,hogy ha a WP7-es telefonok mindegyike megfelel a Microsoft által támasztott szigorú elvárásoknak,akkor melyik viszi a prímet? -
Daczy
aktív tag
-
Воланд
titán
Copy/Paste NoDo óta van.
mutlitasking
Idézet a cikkből:
"A videóban mozgás közben láthatjuk az újításokat, mint például a thread view-t (tárgy szerinti rendezés üzenetek, Facebook chat és Messenger ), a csoportok menedzsmentjét és működését, a megújult élő csempéket, az egyszerre futó alkalmazások közötti váltást"
Klasszikus értelemben vett mutlitasking nem lesz a Mangoban. Ezen megoldás esetén a programok közötti váltás úgy történi, hogy "lefagyasztja" azt az alkalmazást amit nem használsz és így tudsz váltani közöttük.
-
Daczy
aktív tag
Copy/Paste és mutlitasking továbbra sincs?

-
David75
őstag
Nagyon cool. Annyira eltalálták ezt a wp7-es arculatot és stílust. Ha nem lenne rohannék a boltba wp7-ért.
-
tDr1v3r
veterán
Kérdés, hogy milyen lesz a régi telókon... apropó, van itt olyan aki felrakta már az RTM-et?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- PlayStation 5
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még mindig a műszaki értelmező szótárt bújom, hogy megértsem 

akkor tuti megveszem,de addig amig ilyen silány minüségű appok vannak hozzá addig nem
Bár akkor mi lenne az Android portolásommal