Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tyaty1

tag

válasz Rickazoid #410 üzenetére

30 000 három evre az 30 000 egyszeri kiadás , nem évi 10 000, és ez társul egy meg nagyobb egyszeri kiadással(pc). Persze lehet részletre is, de az meg több hosszútávon.

Erről eszembe jutott a"napi egy kávé ára" reklám es a logikai buktatói
    1. Az ember nem fogja megváltoztatni gasztronómiai szokásait, azért,mert számítógépet vesz
    2. Ez bizonyítja, milyen drága a nem otthon főzött kávé
    3 Havi bérezés eseten a kiadásokat csak havi szintek szabad nézni, tartós cikkek vásárlására, pedig a megtakarított pénzt.
    Ellentétben egy autóval, egy PC fenntartási költsége minimális, tehat, ha valaki szert tes egy olyan számítógépre, amit normálisan nem engedhetne magának, ez a továbbiakban nem fog gondot okozni.

Nem mindenki tud extra 30-50 000-et megtakarítani havi szinten, minden megvásárolt alaplap esetében.

• tyaty1

tag

válasz Rickazoid #464 üzenetére

Komolyabb játékokhoz meg aki gépet tud összerakni, az tud venni Windows-t.

Komolyabb játékra

Amd 955 be 26000
    Giga 870a ud3 23000
    kingmax 4gb 133 cl9 kit 6000
    Amd 6860 42000

Ez 100 000(plusz tap ha nincs egy pnf-350 vagy jobb)- bol egy komoly jatekra alkalmas gep, ami nem jönne ki Windows-sal
    +hdd+haz +tap

Azért ragaszkodok a 100 000-hez, mert ez a lélektani határ, amit a legtöbb magyar kiad gépre

Azert 20000 haz +tap, mert 9k+ egy rendes táp, es egy rendes ház(jól hűthető) is kb ennyi. Neked hogy jott ki a 12? A legkisebb minőségi tápegység is 9000 ft(giga 460 aka. FSP 350PNF)

Alplap: ha mar valaki oem Windows-t vesz, vegyen olyan lapot, ami kitart a platform végéig

Ebből annyit akartam kihozni, hogy a Windows nem megvétele egy jó közép kategóriás videokártyát jelent, és ez családoknál, ahol a gyerek(ek) 99,9999999% hogy játszani fognak rajta, és túl sok az egyéb költség, ahhoz, hoz plusz 40000 ft kiadás igenis szamitson.

Es ha meg lehet spórolni 40000-ret, azzal, hogy kijátsszák a Windows másolás védelmét (ami egyébként kifejezetten egyszerű), akkor sokan nem haboznak.

A kérdés : IGP + legális Windows =100 000=a, gtx560/hd6850 + illegális Windows= 100 000 ft + loader=b

a<b az átlag felhasználó szempontjából.

A notebook-ra:

1366x768 15,6 col-ra kicsi,13-ra elmegy de ezen ne vesszünk össze
    t3100-nal a speedstep hiánya mar kizáró ok, ha hordozni kell, és nem halott az akku(ebben az esetben mindegy).

100e-es notebook az lutri. Mire kijönnek a hibai, mar el is avul, és következő modell lesz a piacon.

• tyaty1

tag

válasz bambano #463 üzenetére

Egy büdos szót sem szóltam arról, hogy Mr Zenész Windows-t lop.

Azt írtam, hogy Mr Zenész-nek meg kell vennie a Windows-t,mert mast nem tud hasznalni amit vagy megtesz, vagy nem.

Es a MS-nek az is jobb ha warez-olják a win-t, mintha nem használnák.

• tyaty1

tag

válasz Rickazoid #459 üzenetére

Azert, lehet jobban sporolni szoftveren, mert azt lehet warezoni, mig a hardvert nem.

Őszintén, ha Átlag István-nak választani kéne, hogy vesz egy i7-et, vagz egy windows-t, akkor mit választ?

Itt az igazi goond, hogy monopol helyzetben van egy fizetős operácós rendszer.

Ha van egy gép Core2-es processzorral és 2 GB RAM-mal, akkor nem is muszály frissiteni.

Ha van egy athon 64 retek tappal, vacak hazzal ddr1 ram-mal xp-vel, kis hdd-vel(átlagos nagyar évek óta nem frissített gép):

uj haz +tap 20 000+
    i3 +lap 45 000+
    ram 6 000+
    merevlemez 1+tb 12 000+
    + alsó-közép videokari ha valaki jatszni akar +23000
    Ez még ki is jön diszkrét vidokártya és ház nélkül win7-tel, de ha valaki még játszani is akarna, akkor mez keves.

100 000 forintos notebookok..... :gyenge, virtulizácót nem támogadó vagz melegedő cpu, fényes, kis felbontású rossz képarányú kijelző, rossz billentyűzet

A Professinal altti verziók meg túl korlátozottak., és az OEM licenszeknél a részleges harvercsere kérdéses

• tyaty1

tag

válasz bambano #455 üzenetére

En nem mondtam, hogy a zenész lopja a windowst.
    Én azt montam, hogy a zenész(tiszelet a kivetelnek) nem tud mit kezdeni Linuxal, amire nem működnek a megszokott szoftverei.

Tudom hogy van wine,virtualis gép de nem biztos, hogy azt segitseg nelku tudja kezelni az elkebzekt zenesz.

• tyaty1

tag

válasz bambano #433 üzenetére

Ugyanezek nem hajlandók elfogadni, hogyha nem futja w7-re, akkor nem lopunk w7-et, hanem használjunk linuxot.

Ez nem opció a felhasználok nagy többségének, mert a altalanosan hasznaklt programok nagy többsége windowsos.
    tudom, hogy mindenre van linux-os alternatíva, stb...

D probald csak meg egy számítógéphez egyébként nem sokat értő desgnert, zeneszt, ügyintézőt linux-hoz.

Amint valamit nem tudnak megoldani grafikus felületről, teljesen el vannak veszve.

Egyszerűen Windows jelenleg jobb választás a legtöbb felhasználó szamara, tehát sokaknak nincs rá alternatíva.

A másik, meg a Windows árai.
    A dobozos verzio nagyon draga, az oem-et meg csak uj gepre lehet telepiteni.

Azt nem vetted számításba, hogy itt az embereknek van mondjuk 100 000, forintjuk asztali gépre(monitor nélkül), és ez eleve kizárja a markas gépeket, amit legalább egy évig szeretnének használni, és ebbe nem fér bele egy dobozos Windows.

http://www.i-store.hu/kategoria/operacios_rendszer/3-microsoft

Tudom, vannak 100 000-s notebook-k, de azok olyanok is.

Csekkek meg nincs pénz: tényleg nincs pénz, se nálunk, hanem nagyon sok helyen.

Ugye senki se gondolja komolyan, hogy a szegényebb amerikaik, nyugat europaik, stb nem ugyanolyan tákolt, elavult pc-ket használnak, mint mi.
    Nem minden amerikainak futja Dell-re, Hp-ra, Apple-re.
    Egyszeruen szoftveren lehet a legjobban sporoln.

• tyaty1

tag

Nem a baj, hogy, a win8-cal árult gepknel be kell hogy legyen kapcsolva a SB, hanem annak a lehetősége, hogy a gyártó nem engedi kikapcsolni.

Azt se lelet biztosan tudni, hogy a végleges win8 egyáltalán meg fogja-e követleni az EFI-t.

Azon vitázunk, hogy talán az OEM gyártók letiltanak-e egy beállítást vagy nem, tehat ez a 400+ hozzászólás egy spekulációra épülő szerencsétlenül megfogalmazott cikk miatt jött létre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés