- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
-
zizidor
őstag
Alaplap: H81MHV3, CPU: i7-4790
A BIOS nem a legújabb volt, mert a legutolsóban csak valami logó frissítés volt (az igen lényeges!), de frissítettem, nincs változás.
Kicsit kutakodtam még a témában: Az fTPM-et a Skylake architektúránál kezdte alkalmazni az Intel, az enyém meg "még csak" Haswell. Az Intel TXT pedig egy olyan megoldás, amihez szükséges a TPM, amit ebben a konfigurációban sem a cpu, sem az alaplap nem támogat.
Korábban ugyanez a proci egy ASUS alaplapban volt, csak az meghalt. Ott BIOS-ban állítható volt a TXT, de azon volt is TPM header. Modul az persze nem, meg olyat akkor csak Amazonról tudtam volna rendelni, irreális szállítási költséggel.De mondom, nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, teljesen jó a win 10, és egyelőre még a 11 is fut rendesen. Oszt' majd mögláttyuk!
-
zizidor
őstag
--ka, Doky586, MasterMark:
A processzorba épített TPM (fTPM) az Intelnél Platform Trust Technology (PTT) néven fut, és valahol a 8. generációnál vezették be. Az i7-4790 ilyet nem tud, a HWiNFO64 sem mutat ilyen képességet (mondjuk a hiányát sem...), és a BIOS/UEFI-ben sincs rá még utalás sem. Szóval nincs, nem támogatott. Az alaplapon sincs TPM header. Ennyi. A fejlesztői változat simán fut, a többit meg meglátjuk. Túl fogom élni azt is, ha nem megy. -
zizidor
őstag
Igen, ez tényleg sokkal egyszerűbb, csak nem segít olyan esetben, amikor más dolgokon is fennakad a telepítő, pl. az én esetemben a CPU sem támogatott. Emiatt esélyes, hogy majd a végleges változat sem fog futni rajta, de kipróbálásra jó.
Szerk: A secure boot nem gond, nálam alapból be volt kapcsolva, mellette gond nélkül használható a Windows+Linux kombó. -
zizidor
őstag
válasz
AxBattler #876 üzenetére
Én ezt próbáltam, sikerrel. Nem kell hozzá semmi hekkelés, csak a hivatalos telepítő iso fájl, meg egy kis odafigyelés. Annyit csaltam, hogy a partíciókat előre létrehoztam.
https://youtu.be/wK40EFgzmqM?t=189 -
zizidor
őstag
Engem azzal örvendeztetett már többször a Windows, hogy WU-en keresztül küldik ki a BIOS frissítéseket (Asus gép), ami után rendszeresen átkapcsolja a gépet Optane módba. Úgy meg nem indul el. Vicces.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest