Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
-
zizidor
őstag
Alaplap: H81MHV3, CPU: i7-4790
A BIOS nem a legújabb volt, mert a legutolsóban csak valami logó frissítés volt (az igen lényeges!), de frissítettem, nincs változás.
Kicsit kutakodtam még a témában: Az fTPM-et a Skylake architektúránál kezdte alkalmazni az Intel, az enyém meg "még csak" Haswell. Az Intel TXT pedig egy olyan megoldás, amihez szükséges a TPM, amit ebben a konfigurációban sem a cpu, sem az alaplap nem támogat.
Korábban ugyanez a proci egy ASUS alaplapban volt, csak az meghalt. Ott BIOS-ban állítható volt a TXT, de azon volt is TPM header. Modul az persze nem, meg olyat akkor csak Amazonról tudtam volna rendelni, irreális szállítási költséggel.De mondom, nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, teljesen jó a win 10, és egyelőre még a 11 is fut rendesen. Oszt' majd mögláttyuk!
-
zizidor
őstag
--ka, Doky586, MasterMark:
A processzorba épített TPM (fTPM) az Intelnél Platform Trust Technology (PTT) néven fut, és valahol a 8. generációnál vezették be. Az i7-4790 ilyet nem tud, a HWiNFO64 sem mutat ilyen képességet (mondjuk a hiányát sem...), és a BIOS/UEFI-ben sincs rá még utalás sem. Szóval nincs, nem támogatott. Az alaplapon sincs TPM header. Ennyi. A fejlesztői változat simán fut, a többit meg meglátjuk. Túl fogom élni azt is, ha nem megy.
-
zizidor
őstag
Igen, ez tényleg sokkal egyszerűbb, csak nem segít olyan esetben, amikor más dolgokon is fennakad a telepítő, pl. az én esetemben a CPU sem támogatott. Emiatt esélyes, hogy majd a végleges változat sem fog futni rajta, de kipróbálásra jó.
Szerk: A secure boot nem gond, nálam alapból be volt kapcsolva, mellette gond nélkül használható a Windows+Linux kombó. -
zizidor
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Én ezt próbáltam, sikerrel. Nem kell hozzá semmi hekkelés, csak a hivatalos telepítő iso fájl, meg egy kis odafigyelés. Annyit csaltam, hogy a partíciókat előre létrehoztam.
https://youtu.be/wK40EFgzmqM?t=189 -
zizidor
őstag
Engem azzal örvendeztetett már többször a Windows, hogy WU-en keresztül küldik ki a BIOS frissítéseket (Asus gép), ami után rendszeresen átkapcsolja a gépet Optane módba. Úgy meg nem indul el. Vicces.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99A i7 5820K 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Deepcool Ducase V2 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Igazad volt!