- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
Az öreg, referencia hűtős kéknyákos Sapphire HD4870-em a 4. gazdájánál (én voltam az 1.) tavaly nyáron adta meg magát, pont olyan embernél aki jártas a BGA forrasztásban is. Az ő véleménye szerint a több éves kemény hőterhelés hatására egyszerűen elöregedett GPU környéke és egy szép napon az egyenlőtlen hőterhelés miatt fellépő belső feszültség hatására a lábak elengedték a nyákot, és a vezető réteg is elpattant alatta. Emlékszem, hogy annak idején bios szinten ráncigáltam meg a bajszát, nagyon/még forró(bb) fejű lett és nem volt ritka a 85-90 fok sem egy jobb nyári napon. Ebben a túlfűtött állapotában élte le egészen eddigi életet.. szinte biztosnak véljük, hogy a halála pillanatában már 100° fölött volt.. hisz az egész hűtése úgy nézett ki mintha teletömködték volna koszos vattával.
Szóval a probléma létezik, de sok év kell hozzá.. és nem a 70-80 fokokkal van baj. A HD5850-em is gyakran volt 80 fok fölött de a 4870 után cseppet se izgultam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest