Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
Én nem érzem nagyobb "káosznak" a Windowst, mint a Linuxot.
Mindegyikre le kell tölteni azokat a szoftvereket / csomagokat, stb., amiket használni szeretnél.
Én azért is csípem jobban a Linuxot (főleg laptopon), mert nincs kismillió háttérfolyamat, ami állandóan tekeri a hardvert.
Főleg indításnál agyrém. Ha jobb napja van a Winnek, akkor 5 perc után már nagyjából használható. Ha nem, akkor várok kb. negyed órát, mert addig minden szemetet elkezd futtatni, meg folyamatosan 100%-on tekeri a HDD-t.
Régebben egy egész délutánom ment el arra, hogy kiguglizzam, hogy lehet ezeknek legalább egy részét letiltani (előtöltés, stb.).
Na Linux alatt ez úgy fest, hogy beírom a jelszót, eltelik kb. 5-10 másodperc, és használható a gép.Ezek nélkül is a linuxot preferálnám, mert ezen fejlesztek, de régebben nem volt ennyire szar a Windows.
A 7 is ment laptopon, mint az álom, meg ha jól rémlik, akkor a 8-assal sem szívtam ennyit. De ez a 10-es...
Persze, egy SSD-vel javíthatnék a helyzeten, de én adjak ki +40-50 ezret azért, mert balf@szok, és nem tudnak rendesen megírni egy op. rendszert?
Érdekes módon a Linuxnak a HDD is tökéletesen megfelel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Régi szép idők... Azokban a mókákban én is benne voltam, de az addig tartott, amíg 2008-ban fel nem raktam az első Linux disztrómat és akkor elgondolkodtam, hogy basszus, hát itt megvan minden, amivel heteket, hónapokat kínlódtunk, hogy benne legyen a telepítőben.
Novell oldalán akkoriban csomag szinten össze tudtad állítani a Linux telepítődet amit aztán letölthettél, meg tudtad osztani másokkal meg amit csak akartál, mi ez már?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honda topik
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Starlink
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Szólánc.
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest