Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soderes

senior tag

válasz Csorbi #31 üzenetére

El vagy tájolva haver srác.

Hány papír mutassak neked róla? Hagyatéki jogerős végzést, pót hagyatéki jogerőst.
    Beszkenneljem.
    Egyikbe sem fogsz találni erre vonatkozó jogalapot.

A közjegyzőjén nem érdekli, hogy mi a jogalap a további használatra. Ő nem dönthet erről. Nem bíróság.

Egy érdeke van a közjegyzőnek hagyatékkor, hogy nem jogerős határozatba foglalja (ami 8 napon belül jogerőre emelkedik), hogy a felek közt milyen megegyezés született (ha született) az elhunyt ingatlanjainak vagy/és ingőságainak elosztásában.
    Meg az hogy legomboljon rólad X összegű illetéket.

Egyszer meg lett fellebbezve a határozat.
    Utána kerek perec megmondta a közjegyző. Ha nem tetszik a határozat, amit hozott támadjuk meg bíróságon.

Pert meg csak úgy indíts Magyarországon, ha mély a zsebed és kötél idegeid vannak.
    Mert az fog nyerni ilyen ügyben, aki tovább bírja korpával és nyugtatóval.

Üdvözöllek Magyarországon!

• Soderes

senior tag

válasz Csorbi #20 üzenetére

Te az özvegyi jogról beszélsz.Erről a haszonélvezeti jogáról lemondott a hagyatéki tárgyaláson azon az ingatlanon. Nem lett a széljegyzeten a földhivatali lapon feltüntetve semmi. A tárgyaláson kapott egy másik ingatlant, ami valóban közös szerzemény volt. Szerinted maradt a állandó lakcímén? Hát persze.

Kiköttettük a közműveket. Ott ült a sötétben, kályhával fűtött, közkútról hordta a vizet.
    Nem tudtál megegyezni vele, mert amint megjelentél a saját telkeden hívta a rendőröket és nem neked adtak igazat.

2 év után elhúzta a belét, mert rájött hogy nem jár neki semmi abból az ingatlanból. Na, addig pont le is lakta a házat.
    Egy jó példa arra, hogy mit tud tenni egy kapzsi, genyó ember.
    Szerencsére már megdöglött.

Azt kellett volna csinálom, hogy leütöm és elásom a hátsó kertbe és kukoricát vetek rá.
    Gond megoldva.

Csak én nem vagyok ilyen.

De az én sztorim lényegtelen.
    Sok dolgot nem tudunk az írásból meg.
    Mi volt a megegyezés a hagyatéki tárgyaláson?
    Volt egy hagyatéki leltár?
    A vevő tud-e dologról?

• Soderes

senior tag

válasz Csorbi #16 üzenetére

Nem érted. Hiába írott jogszabály, ha ez a gyakorlatban nem így müködik. Tessék itt egy valódi megtörtént eset : Nagyapám meghalt, apám volt 1\1 tulajdonos. Nagyapám özvegyének ( aki nem azonos nagyanyámmal) állandó lakcím kártyája volt. Életvitel szerűen élt ott. Nem volt sem holtigtartó haszonélvezeti joga. Végrendelet nem volt. Amit hagyatékon neki ítéltek ingóságot abba bele ment. Nem akarta elhagyni ingatlant. Állandó lakcímre kikérte a birtokvédelmet és onnantól kezdve akár hányszor átmentünk az ingatlanra, annyiszor hívta ki a rendörséget és ki lettünk b*szva. Szartak ők rá, hogy te vagy a tulajdonos. Probálkozhatál te mindennel. Értem én, hogy vágod a jogszabályokat, de ahány hivatalos szerv annyiszor más hogy értelmezi a jogszabály. Egy ilyen ügyben az a lényeg kinek van jobb ügyvédje vagy kinek tudsz a zsebébe tenni.

• Soderes

senior tag

válasz Csorbi #13 üzenetére

Nem keverek én semmit. Örültem volna annak, ha ílyen egyszerüen lezajlik a néhány évvel ezelötti ügyem, mint ahogy leírtad. Sajnos el kell hogy keserítselek. Ez nem így müködik a mai magyar jogrendben. Bár akkor én sem voltam okos. 3 ügyvéd után már tanultam valamit. A tanuló pénzt azért megfizettem.

Új hozzászólás Aktív témák