- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Na én kiváncsi leszek. Tesztekből nekem az jött le, hogy ahol alacsonyabbra állitották a limitet (-20% mondjuk) ott az FPS is zuhant, tehát semmivel nem jutottak előrébb, annyi mintha alulfeszelték volna a kártyát, de lehet még nem működik rendesen a rendszer, kezdetleges a driver.
-
nkmedve
őstag
Én ahogy tesztekben láttam, fogyasztás/teljesitményben a HD6950 egy HD5850-nel van egy szinten (PowerTune = default).
Na most a HD 5970-en két darab kb. HD 5850 teljesitményű lapka van, hogy bele férjenek a 300W-ba, mig a 6990-en várhatóan két db 6950 lesz.Tehát ha a fogyasztás/teljesitmény és maximális fogyasztás ugyan az a régi és új chipeknél, akkor mi garantálja hogy a 6990 egy kicsivel is gyorsabb lesz az 5970-nél?
#388 az nem inkább TGP akar lenni?, a TDP ha jól tudom 400W lenne két chip esetén.
-
nkmedve
őstag
Én is vártam ezeket a kártyákat. A teljesitmény messze nem növekedett annyit amennyit kellett volna, főleg, ha figyelembe vesszük hogy egy új számozást is lenyomtak a torkunkon. Az új kártyák ismeretében logikusan meg tudja nekem magyarázni valaki, hogy az eddig megjelent kártyákat miért nem lehetett volna 6700/6800 név alatt eladni? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a vásárlók összezavarása volt a cél, más magyarázatot nem látok.
A fogyasztás a másik dolog ami zavar. Ez a PowerTune érdekesen hangzik, de eddigi tesztekből semmi gyakorlati haszna nem látszik, a teljesitmény a fogyasztással arányosan növekszik vagy csökken. Bevezették a TGP-t mintha az valami ujdonság lenne, de egyáltalán nem az. Eddig is megszokhattuk hogy játékok alatt a kártyák sokkal kevesebbet esznek a TDP-nél.
Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezekkel a kártyákkal AMD most nagyon nagy mértékben a marketingre épit. Remélem, hogy az új meghajtókkal valamennyit még növekszik a teljesitmény (az új shaderforditó ha jól tudom még nincs benne a tesztekben használt driverekben). Ha nem, akkor ez a széria elég nagy csalódás (nekem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amazon Kindle
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest