- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hohoo
senior tag
ja aha nyilván főleg hogy ilyesmire p4-eket használnak, ami meg aztán egy igazi teljesítménybajnok
(én melóban ibm websphere vagy mi(ibm által szétgányolt, lassított eclipse), db2 szerveres programozós adatbázis témára használtam 3 ghz 1 magos ht-s p4-et, ott sem volt probléma, a 2 giga ram volt csak a korlát, ez meg annál egy jobb, nem kicsit nagyon).
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
Mercutio_ #23 üzenetére
Ahol nem elég, ott eddig sem az 50k-s gépeket keresték, hanem a 2-300asokat... (sőt, van ahol nincs is szükség rá, de a feneokos informatikus megaszongya hogy deazkellmertazmekkorakirályésatöbbimeglassuszarolyatsenkinemvesz és akkor mindenki i7-et kap pasziánszozásra levélírásra meg netezésre. Azért néznék egy olyan céget a brókereken meg a konkrét fejlesztők/tervezők/grafikusokon kívül akiknél minden ötödiknek izomgép kell...
-
FefeeX
veterán
válasz
Mercutio_ #20 üzenetére
Az eddigi irodai környezeteimben az emberek 98%-a nem használta olyanra a gépet, ami ezen a kis gépen ne futna el tökéletesen. Tavaly újítottunk gépeket c2d e8400asokkal, de nincs bennük normális VGA, csak a lapra integrált intel szutyok. Átlagos irodai felhasználásra bőven sok. Persze, lehet olyat mondani, amire nem, de 1000 dolgozóból kb kettőnek fut ennyi dolog egyszerre a gépén; az sem látja át, csak egyszerűen rendetlen. Rendet tanul azt slussz.
Érzésre a Vaio YB-m (E350) semmivel nem lassabb és gyengébb, mint ez az irodai asztali gép. Nyitok azon is eleget, fut rajt egyszerre a Photoshop, a Lightroom meg az Elements is akár, na ott már kicsit lassú... De ki az akinek ez folyamatosan egyszerre kell állandóan? Átlag irodai alkalmazott? Dehogy. Aki komoly munkát végez úgyis i7-et kap, az ára viszont ezzel nyilván nem összehasonlítható.
Saccco: látszik basszus milyen országban élünk sajnos. Játszani... Szerencsére a magára valamit is adó cégek mint a HP a business gépeiket többnyire komoly 3D nélkül szerelik, mert tudják, hogy normális környezetben nincs szükség többre... A munkahelyen ugyanis dolgozni kell és nem játszani. Főleg nem legújabb 3D gémeket (a StarCraft2 meg pl megy a VAIO-mon, ellentétben az irodai C2D-kkel)
-
Surfym@n
senior tag
Nálam SAP + CrystalReports + thunderbird + 5 excel (sap-nek köszönhetően van ami 18-20ezer soros kb. 5MB-os .xlsx fájlméret) rója a köröket nap mint nap egy AMD AthlonXP 1700+-on 2 GB RAM társaságában.
Sikerült szereznem egy dvi+d-sub-ot támogató gef4mx440-et, azóta már két monitorral dolgozomKét dolgon lehetett javítani (jó fej volt az admin, kaptam hozzáférést):
proci 1466-ról 2100 MHz-re
ram (eredetileg 512 MB volt)
most már vígan "folyékonyan" megy minden, már csak 5 mp-eket kell várni a táblázatoknál mentésre
boot: 80 sec
shutdown: 20 secMindebből azt akartam kihozni, hogy az esetek többségében egy jól karbantartott rendszer (XP meghálálja a gondoskodást) és elegendő RAM többet ad, mint egy erősebb proci...
szerintem
-
hibavissza
veterán
az említett alkalmazásokat futtatom nap mint nap egy 2.8 p4 cerkán 1 GB RAM társaságában+8400 GS, xp az op. Minden vígan fut akár egy időben is, sőt még egy víruskeresést is lefuttatok a háttérben. Nálatok valami gebasz lehet szerver oldalon....videó akad csak víruskeresés közben.
Csodálkoznék, ha a fenti masina nem enne meg minden irodai alkalmazást. -
ppeterka
csendes tag
Szerintem azért akad olyan hely is, ahol nem fut ennyi minden. Pl. anyósom sohasem futtat egy Wordnél többet (attól megijedne, aztán lehetne VNC-n lelőni a többit...), a vírusirtót se használná, ha nem indulna el a háttérben. És elég jól kitermelné a gép árát.
De az igazat megvallva, pl akármelyik egyetemi titkári-ügyintézői gépnek elmenne. Ugyanígy az egységsugarú feladatkörrel rendelkező adatbeviteli munkatársak alá sem kell több. Egy átlag call-centerben is - ha van is mondjuk SAP, vagy bármely más ERP rendszer, - kötve hiszem, hogy magasabbfokú interpolációval számítanák az ügyfélelégedettséget a nyitva lévő millió Excelben, ami indokolhatna bármi erősebbet.
Meg merem kockáztatni, ilyen helyeken még 1 magos Atom+WinXP kombóval is el lehetne úgy karistolni, hogy ne tűnjön fel túl gyakran a gyenge vas...
Szóval érzésem szerint talán kicsit mellélőttél, és - mivel ilyen környezetben dolgozol - megtaláltad a 20%-ot, míg a maradék 80-nak azért elég lenne ez is... A felsorolt állásokban szerintem darabra jóval többen pusztítják a villanyenergiát, mint a komolyabb, gépi teljesítményt is igénylő munkakörökben.
Amúgy meglepő kis gép. A feleségem elég durván nyúzza a Lenovo S205-ösét, de nem érez különbséget a T6600-zal (plusz valami gyenge GeForce-szal) szerelt régebbi notebookja között. Sőt.
Thin clientet szerintem a C-30-ból lehetne jól csinálni, persze csak ha fillérekért adnák, és max tenyérnyi lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Battlefield 6
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- OLED monitor topic
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest