Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Yettel topik
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potrien
senior tag
Nagyon tetszik nekem a htc 10.
Nagyon szivesen vettem is volna, de sokalltam érte az árát, és tudom hogy a samu és a többi is ennyibe kerül.
De ez az összeg szerintem egyszerűen sok egy telefonért, akármilyen jó is az!
Végül, szerencsémre kijött az Op3, és ezzel megoldódott inden gondom!
Ugyanazt tudja, mint a többi, csak féláron!
Nem is lesz veszteséges a cég egyhamar, nem tud annyit gyártani, mint amennyit megvennének!
Nagyon megszerettem ,az elmúlt egy hónap alatt, most már kimondottan örülök, hogy ennyiért van egy tökéletes telefonom. -
törölt tag
Szép álmok, de ez a hajó nagyon süllyed.. (sajnos)
-
stewe780
őstag
válasz
bolondember #14 üzenetére
Ha már a nexusoknál tartunk, az LG sem tudott olyan pár centes műanyagból hátlapot készíteni, ami nem kopik, nem festi meg a 7köznapi használat. Mondjuk ez legalább funkcionális gondot nem okoz. De a minőségbeli problémákat csak a vak nem látja. Szóval erősen indokolt az a HTC nexus.
-
tibcsitube
csendes tag
Szerintem sajnos ebben az árkategóriában a kedves (átlag) vásárló nem lát tovább az Apple és a Samsungnál, és a kedves vásárló nem tudja, mert sajnos honnan tudná hogy ennyi pénzért mennyivel használhatóbb, kifinomultabb és jobb telefont tudna venni, és nem a fizetőképességet látom elsődleges problémának azt ki fogja fizetni úgyis egy Samsungért. Ha magyarországi esetet nézzük egy átlagos vásárlónak ha netán ezt a típust szeretné akkor hozzájutnia sem egyszerű, ezek a problémák. Így végeredményben maradnak a fanok és akik megértik mivel több a HTC és ez elég kevés sajna
-
stewe780
őstag
válasz
bolondember #14 üzenetére
Miért, hányat kellett volna kettéhajtania, hogy észrevedd a 6P minőségbeli problémáját?
-
t3tv3s
tag
Amíg a vezetőségnek jakuzzi után jut zsíros kenyér, nem félteném a htc-t,
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
tomboy0013 #29 üzenetére
Szerintem a vásárlók nagy részét nem érdekli, hogy mennyit és mire költ egy cég. Ami érdekli, hogy mit kap a pénzéért és ha ezt jóval olcsóbban megkapja mástól, akkor miért ezt vegye ha nem fanatikus?
-
B-Clone
aktív tag
válasz
RaveForce #35 üzenetére
Kína helyett Tajvan, amúgy stimmel az infó. Tajvan legbefolyásosabb és leggazdagabb családja áll a cég mögött.
Az árcsökkentés meg nem megy pik pakk. Egyrészt az anyag költség csak egy viszonylag kis szeletét teszi ki egy egy készülék árának. Bérek, logisztika, support, fejlesztések, licence díjak stb... méreg drága dolog úgy átdolgozni kernel szinten a droidot, hogy a piacon lévő egyik, ha nem a legjobb rendszer legyen belőle.
Arról ne is beszéljünk, hogy mivel globális piacon vannak, sokkal több licence díj is terheli őket mint mondjuk egy oppo-t Xiaomit vagy Meizut, akiknek az eladásaik 3/4-e belpiacon van és a kínai jogrendszer engedi, hogy kibújjanak a fizetési kötelezettségek alól.
Ha a HTC ezt meglépné a költségcsökkentés érdekében a globál piacon, akkor a nagyobb gyártók a gatyájukat is elperelnék.
Hovatovább azt meg elég nehezen tudnád beadni egy befektetői tanácsnak bármilyen cégnél, hogy a jóárasított termékek/szolgáltatások miatt esély sincsen pozitív mérlegre.
Teszem azt egyik évről a másikra átlag 100 eurós árcsökkenést a készülékeken 20%-al növelt eladások tudnak kompenzálni ahhoz, hogy a mérleg nagyjából 0 legyen. Amit önmagában maga az, hogy olcsóbb valami nem garantál.
-
Quqesz
nagyúr
Jó a htc10, de árban 40-50e minimum drágább egy S7/G5-höz képest......nekem az eleje tucat, azon kívül rendben van. Sajnálom is őket, de a piacot a pénz mozgatja...
-
no more
veterán
válasz
bolondember #9 üzenetére
Nézz meg törés/bend testet a 6P-ről, meg akármelyik Huawei telefonról, és nézz meg egyet a HTC10-ről. Azért minőségibb.
(#20) Kamikazeman: "kullog a többiek után" - lol
-
helixP
nagyúr
válasz
tomboy0013 #29 üzenetére
Ezt nem egészen értem. Kitől kapnak támogatásokat?
-
tomboy0013
veterán
"...nem lenne értelme úgy piacra dobniuk egy "szériát", hogy kb anyagköltség legyen rajta árban minimális haszonnal és kész?"
Nem valószínű. Az a baj, hogy sokan szög egyszerűen látjátok egy cég működését. Azt hiszitek az anyagköltségen felüléi rész az a cégé és csókolom. Nem számoltok 1-2 aprósággal úgy mint a befizetendő adó, az alkalmazottak bére, a marketing költségek, a készülékek fejlesztésére/tervezésére költött összeg, a rengeteg plusz teló amiket az áruházláncoknak, szolgáltatóknak, promótereknek kell biztosítani stb. stb.
Biztos vagyok benne, hogy zsírós támogatásokat is kapnak a HTC-hez hasonló cégek veszteséges működés esetén ami jól jön nekik, a befektetőkön kívül. Ha úgy termelnének minimális pluszt, hogy egy olyan termékcsaládot dobnának piacra amin alig van hasznon akkor azzal maximum azt érnék el, hogy pár évig nem tudnának drasztikusan árat emelni mert a vásárlók utána már elvárnának egy alsóbb árszintet. És ez a legnagyobb gond, amellett, hogy plusz termelés esetén nyilván a támogatás mértéke is kisebb vagy akár semmi amit kapnak. Pluszt úgy kell termelniük, hogy maradnak ebben a sokaknak magas árkategóriában, mert ha így képesek pluszt termelni akkor már elindult egy pozitív folyamat és hosszú távon sikeresek tudnak lenni. Ha leviszik az árakat meg előbb utóbb bezárhatják a boltot. -
tixem
addikt
válasz
Kamikazeman #20 üzenetére
Azért ennyire ne sarkítsuk le a dolgot, hogy kullog...
A 10 az egyik legjobb flagship amit most kapni lehet a kategóriában. Szép a Samsungon az IP68, de minek ha elül hátul üvegből van ami a legkisebb erőbehatásra is ripityára törik? G5 egy vicc, Huawei P9 szintén, Sony említésre sem méltó, OnePlus 3 meg hozza a kötelezőt jó áron. OP3 az ára miatt magasan ver mindent ár/érték arányban, utána pedig szerintem a 10 jön, szorosan utána az S7. És ennyi. A többi az futottak még kategória. Az új Moto Z-t meg még nem ismerjük-
Jó lenne ez, csak a többi kategória halott. Van a 10 meg van pár aranyárú nem igazán sikerült, összehajigált telefon. Ez a baj. Nincs normális ár/érték arányú közép és felső középkategóriájuk ami a legjobban fogyna mind függetlenül, mind szolgáltatóknál. Hiába jó telefon a 10 ha nincs hátország ami szépen csendben vinné az eladásokat.
Marketing se nagyon megy, persze ez érthető, kevesebb bevételből kevesebb reklámra van zseton.
De ezen lehetne változtatni, csak hát valamiért nem látják az utat. -
Fejvadi
nagyúr
Régen volt már jó passzban.
-
Steve1207
veterán
Nem értek a piachoz, de ellenben, ha már mindig arról van szó az utóbbi időben, hogy veszteséges, akkor nem lenne értelme úgy piacra dobniuk egy "szériát", hogy kb anyagköltség legyen rajta árban minimális haszonnal és kész?
Úgy legalább nem az lenne, hogy nem veszik és akik kételkednek benne megismernék a nevét. S mivel (gondolom) jobban fogyna, nem lenne ekkora veszteség se összképben, de tuti vannak, akik értenek is a témához, nem csak így elmélkednek, mint én.A szokásosat viszont leírom, hogy én pl nem sajnálnám a plusz 20e-et telónként még mindig a Sense felületért, de ilyen árak mellett nincs még így se a választandók között. Elszaladt a ló. (Viszont annak örülök, hogy bétában van a Sense Home app és mindenki telepítgetheti, akinek kedve tartja, Blinkfeedezhet stb
)
-
mi az a működési veszteség? mi az a működési nyereség? mi az a pénzbefolyás?
"Az első három hónap katasztrofális, 64%-os árbevétel csökkenéssel járt"
mihez képest? előrejelzés, vagy eredmény? előző hónap? előző negyedév? előző félév? előző év? előző 3-5-10 hónap/év átlaga?ez kritikán aluli.
-
tomboy0013
veterán
válasz
#16820480 #11 üzenetére
"Az orvosod is inkább hagy szenvedni, mert ha meg akaszt halni, akkor tedd meg nyugodtan, minek öntsön beléd drága gyógyszereket?"
Mondjuk azért mert te a drága gyógyszer ki fogod fizetni bármit ajánl mert aki nem gyógyszerész nem ért a gyógyszerekhez,(aki gyógyszerész sem tudja a marha sok féle betegségre pontosan melyik gyógyszer a legjobb a sok közül), de ha még ért is akkor is azt tudja kiváltani amit az orvos ír fel neki. Ha a HTC telefont meg drágán adják akkor veszel másik fajtát mert 1 nap alatt átbogarászod a piacot amihez túl nagy szakértelem nem kell(esetleg fórumozol egyet). Ez a példa is nagyon mellé ment, mint az autós összehasonlítások szoktak.
-
Kamikazeman
aktív tag
Sajnos nem nagyon találják a kiutat. HTC 10 is csak kullog a többiek után semmit nem nyújt, csak épp a kötelezőt hozza. Ez pedig jelenleg ennyire elég sajna, pedig szeretem a márkát. VR- re pedig alapozni azért még nem lehet. Azért szurkolok, mert tényleg eltöltöttem néhány kellemes évet HTC telókkal, de az már rég volt és azóta nem tudok visszatérítés a márkához sajna.
-
janeszgol
félisten
válasz
Fitzgerald #16 üzenetére
Tipikusan gondolkodnak. Minél nagyobb a veszteség, annál hamarabb akarják csökkenteni ezt és adnak mindent aranyárban. Rövid távon gondolkodnak.
-
Fitzgerald
veterán
Hogy mennyire nincsenek egy súlycsoportban azt az is jól mutatja, hogy mára a Samsung közel négyszer akkorára nőtt mint az HTC-nél szintén jóval nagyobb Sony konglomerátum. Ha azt nézzük hogy R&D-re mennyit költenek, nincsenek is nagyon elszállva az árazással (tekintve hogy R&D-re alig, de a Samsungnál legalábbis sokkal-sokkal kevesebbet költő cégek is hasonlóan áraznak).
-
Cassi
őstag
Csekély különbség, hogy a Samu maga gyártja és fejleszti a processzort, a memóriát és a kijelzőt a készülékeibe. Nincsenek egy súlycsoportban. Már az is csoda, hogy a HTC még létezik egyáltalán.
Így kívülről nehéz megérteni, miért bíz rá bármit is a HTC-re a nagy G, általában próbálják az underdogokat támogatni, hogy a piaci helyzet kiegyenlítettebb legyen, de a HTC már évek óta a zombi kategóriában versenyez.
-
Fitzgerald
veterán
Ééés megjött a kötelező hír az HTC döglődéséről. Amit a mai napig nem értek az az, hogy az HTC-nél nem dolgoznak olyan szakemberek, elemzők, akik a piaci trendeket vizsgálják?
Mi a rákért nem gyártanak phabletet csúcshardverrel, és a döglődés szélén miért nem áraznak versenyképesen?
Ma már sokkal-sokkal kiélezettebb a verseny, mint akár csak 2-3 évvel ezelőtt volt.
A saját sírjukat ássák. -
Majd megveszi a Lenovo vagy valami hasonló kínai márka a HTC-t is, és egyből lesz jó ár/értékű telefonja.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
#16820480 #11 üzenetére
Azért az, hogy ropi az egy pöppet túlzás (igen, Jerryrigseveríthingnek sikerült kettőt összehajtani; másoknak nem igazán, sőt, mikor géppel mérték sem kellett kevesebb kraft hozzá, mint a vetélytársakhoz).
A topikjában néztem a kommenteket, nem igazán írta senki a vízor karcolódását - de biztos csak én nem voltam figyelmes.
És nem, nem érted. Nem "nem szimpatikus" a cég - simán realista vagyok. Az olyan cégek, amik nem képesek önerőből fennmaradni (igen, MÁV, Posta, Sony, HTC, stb) azokat egy idő után nem éri meg lélegeztetőgépen tartani. Értem én, hogy sok rajongója van, de ha csak veszteséget termel (és azt csinálja, hosszú évek óta) akokr mi értelme van? Rajongásból nem lehet ostort fonni - vagy ha mégis, azzal nem csettintesz.
Azért az off részed nem kicsit erősen csúsztatás - de amúgy az eutanáziának is megvan a saját értelme, helye és ideje, de az már itt nagyon off.
-
fornettisuti
veterán
ki hitte volna?!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Integrale #10 üzenetére
az idézeted nagyon jól hangzik, kár, hogy a mondat első fele és a következő mondat egy kicsit más megvilágításba helyezi:
"Az első három hónap katasztrofális, 64%-os árbevétel csökkenéssel járt," és "Az egy évvel korábbi helyzethez képest (1,04 milliárd dollár) ugyanakkor hatalmas zuhanás az 597,7 millió dollárnyi pénzbefolyás a vizsgált periódusban."Na, ezért életképtelen. Konkrétan új készülékkel ÉS a Vive-val együtt is sikerült majdnem fele annyi bevételt kitermelni.
-
törölt tag
válasz
bolondember #9 üzenetére
Mondjuk az, hogy törik, mint a ropi, meg hogy karcolódik a kamera körüli része, mert nem normális anyagból csinálták?
Amúgy értem, hogy nem szimpatikus a cég, de azért nem kell mindent temetni, ami gyengélkedik. Nekik legalább van értékelhető készülékük, ha drágán is. Az orvosod is inkább hagy szenvedni, mert ha meg akaszt halni, akkor tedd meg nyugodtan, minek öntsön beléd drága gyógyszereket?
-
Integrale
veterán
válasz
bolondember #9 üzenetére
Miért lenne életképtelen? Pont az a lényege, hogy valamilyen formában pénzhez és hírnévhez jusson a gyártó, mivel a minőséggel semmilyen irányból sem érheti kritika, ellenben a marketingtevékenységgel.
"A taiwani gyártónak mikor volt utoljára nyereséges negyedéve?"
" a második negyedévben 27%-os növekedést sikerült összehozni"
-
bolondember
MODERÁTOR
Miért, milyen "minőségi" problémák vannak a 6p-vel?
@Bici: én a HTC-vel úgy vagyok, mint az óriás pandával. Ha ki akar halni, tegye meg, de ne öntsenek már egy életképtelen projektbe végtelen mennyiségű összeget. Nincsen értelme.
A taiwani gyártónak mikor volt utoljára nyereséges negyedéve? 5 éve? Ha annyira jó lenne talán nem lenne gondban. -
válasz
bolondember #3 üzenetére
Ha a HTC azért állna így, mert sz*rt csinál, akkor megérteném a kérdésedet, de mivel más a gond velük, így menjen csak nekik a megrendelés.
A guglinak is az az érdeke, hogy minél több versenyképes androidos gyártó legyen. Ha ez a megrendelés segít ebben, akkor pláne logikus döntés.
-
lezuvius
őstag
Mi tartja vissza oket attol, hogy kiadjanak egy telot Snapi 650-el,FHD kijelzovel,3gb RAM-mal és egy 3000mAh-s akkuval 100e-ért?
Kimaradt az 5 colos kijelzo.
-
haxiboy
veterán
Tán nem irrális áron kéne adni mindent, és akkor profit is lenne...
-
The.Kerka
csendes újonc
válasz
bolondember #3 üzenetére
Szerint jó hogy a HTC-től jön idén a nexus, mert legalább jó minősègű lesz. A HTC többi telójánál az ár/érték arány nem jó.
-
bolondember
MODERÁTOR
És még velük akarnak/fognak Nexusokat gyártatni?
Nem értem a logikát benne.
-
Potrien
senior tag
Olcsóbban kellene adni a telefonjaikat.
-
janeszgol
félisten
Könyörgöm, nehezen fog menni. Muszáj lesz befészkelni magát a szolgáltatókhoz. De a csúcskészülékét is! (Ki kéne használni az LG és a Sony sikertelenségét.)
Illetve ha esetleg kijönnének egy 4, 4.3 vagy 4.5 colos, nem low end készülékkel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Vive és a HTC 10 ugyan lendített az árbevételen, a működési veszteségből ugyanakkor nem sikerült nyereséget kovácsolni.
- iPhone topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Micro Four Thirds
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest