- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Hol van tobb tizezer? Perc, masodperc? En nem lattam olyat...
En nem mondok a physx-rol sem meg a hovok-rol sem semmit, annyit mondok, hogy nincs olyan, hogy 'a fizika szimulacio' ami gpu-n jobban fut, mint cpu-n, hanem vannak modellek, meg technikak, amelyek egy resze gpu-n fut jobban, egy resze meg cpu-n.
-
lenox
veterán
Ezert mondom, hogy erdemes olvasgatni Muller Matyit vagy barki mast igazabol. Amit linkeltel annak nagyon egyszeru a fizikaja, minden merev, es nem valtozik, raadasul 1-2 primitivvel leirhatok a targyak. Persze ertem en, hogy latvanyos, csak a latvany meg a fizikai szimulacio bonyolultsaga/minosege/szintje kozott nincs tul sok osszefugges. Masreszt az is igaz, hogy egy jateknak eleg elvezetesnek lenni, nem kell bele feltetlenul tul bonyolult fizika...
Amugy nem tudom, ugyanazt neztuk-e, de amit en neztem abban 1-200 targy szalt szanaszet, es jobbra rogton ott van a crysis 3000 hordos video, ha mar sok targyrol beszelunk. Kolonben visszautalva a lapok szamara, az nem tudom, vilagos-e, hogy azert, mert esetleg tobb ezer poligonbol rajzol ki egy targyat egy proggy, attol meg a fizikajaban az siman lehet 1 primitiv is. Nekem a 200 merev kocka szanaszet repulnel ez pl. sokkal erdekesebb.
-
lenox
veterán
Itt is van ruha, folyadek meg deformalodo dolgok. Deformacional amugy tetraedereket kell nezni, nem lapokat, meg kicsit nehezebb szamolni, mint merev testes dolgokat, ugy ertem joval tobbet kell szamolni, meg kevesbe illeszkedik gpu-ra. De vegul is nem akarok senkit meggyozni, de erdemes beleolvasni a temaba, ez messze nem ugy mukodik, hogy sok dolog, tehat sok thread, tehat gpu-n kiraly. De persze mindenki szeretne kihasznalni a gpu lehetosegeit, csak nem mindenre megy. Itt a physx vezeto fejlesztojenek oldala:
http://www.matthiasmueller.info/
Publications-be van jo sok papper, erdemes beleolvasni , ha erdekel valakit, hogy hogyan mukodik a fizika szimulacio.
-
lenox
veterán
A fizika szimulacio egy resze nem tul jol parhuzamosithato, igy sokkal egyszerubb ugy megirni, hogy cpu-n gyorsabban fusson. Csak akkor mi ertelme lenne a physx-nek... Ugyhogy nyilvan mindenfele dolgot bevetnek, hogy gpu-n legyen megis gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Netflix
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest