Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adam320
senior tag
Vagy elfelejteni a gyári hűtőt és csak OEM változatba adni.
Akik kicsit is benne vannak a témában azok a gyári hűtőt ki se veszik a dobozból ergo felesleges szemét.
Akik meg nem azok úgysem maguk rakják össze a gépet, így nekik is tökmindegy, nekik úgy is raknak egy hűtőt rá.
-
DopeBob
addikt
Én azt nem értem, miért nem adják simán kartonba csomagolva. Egyszerűbben újrahasznosítható, nem kell festéket sem használni... azért ez nem az a termék, hogy bolyong az ember a Lidl-ben, meglátja a i9-et a szép csomagolásában és megveszi...
-
KROK640
nagyúr

Hát ez valami hatalmas post!

Csak sajnos akkor akkora doboz kellene, hogy egy raklapra csak 1-2 doboz férne. (mielőtt bárki nekem esne 8 éve Intelem van és jelenleg is... sőt mi több Intelt tervezek venni).Egyébként anno Athlon XP-ket válogatás után csomagoltam jelöletlen karton dobozbva amin csak annyi volt rajta h pl 1700+, sorozatszám, illetve hogy meddig húzható pl : 2400+ (1.75V)
-
zetor2000
addikt
És most, hogy ugyanakkora szállítási egységen (nevezzük raklapnak) 3x annyi proci van, olcsóbb lesz a polcon lévő? Mert ugye nem mindegy, hogy a teherótó 400 procit visz, vagy 1500at...
-
-
törölt tag
válasz
Shin Chen
üzenetére
Jártál e már random YouTube video komment szekcióban, mindig találni fogsz egy hozzá szolast ami azt mondja szar. Megmondta itt az egyik kolléga, az a művészet, amit az akadémikus annak tart, a többi nem az, vagyis szar, lásd YouTube komment szekció.
Ergo csere szabados lett a szar és a művészet, hiszen a művészet lényege egy kifejezés forma, ami az egyénre jellemző, nem kell, hogy másnak tetszen.
Csak ugye az ön igazolás az akadémikus körből, ezt nem mondhatja ki, hiszen akkor lebognek, mennyire értelmetlen az amit eroltetnek.Vagyis minden szar, mert az okosok azt mondták. Éljen a szar, akarom mondani a művészet

-
BiP
nagyúr
válasz
tegbashar
üzenetére
A valóságban ez a legvalószínűbb.
Valaki kérte, hogy legyen extrém, legyen látványos, a többit meg lenyomták a tervező meg az egyéb részlegek torkán. Így szokott ez menni.
Ugye az elején azt mondtam, hogy a tervező végezte szarul a munkáját. Ezt annyiban visszavonom, hogy lehet, hogy ő csak nyomásra tette így. És ha volt gógyija, akkor felhívta a figyelmet, hogy gyerekek, én megcsinálom, de ezért meg ezért nem lesz jó.
Aztán lehet, hogy el is mondta, csak valami fejes meg úgy gondolta, hogy a várható extra bevétel nagyobb lesz, mint a gyártási, logisztikai kiadások. -
Shin Chen
aktív tag
és #80BiP
Bocsánat, én így értelmeztem az idézett részletet
(
)
Sajnos nem lennék jó értékesítő, hogy olyan emberi végterméket 'tukmáljak' vagy 'sózzak' rá egy potenciális 'áldozatra', amire egyébként csak a termelői/fogyasztói körforgást tartja fenn.
Ha a fenntarthatóságot szeretnénk megvalósítani, mármint az emberi tevékenység pusztító hatásait normalizálni, de először minimálisra csökkenteni, nem azzal kellene foglalkozni, hogy egy szilícium lapka értékesítési egysége milyen érzéki káprázatot keltve jut el a végfelhasználóhoz, hanem a jelenlegi előállításhoz szükséges és felhasznált erőforrások összessége milyen kihatással van az úgynevezett ökoszisztémára, amiből az igényeknek megfelelően kipréselik az utolsó csepp "nyereséget" is.
Én is szívesebben nézem a legújabb technológiával épült számítógépemen egy internetes streaming portál szerverein található postprocessed produkcióját amit valami bivaly gépen raktak össze a digitális huszárok, mert már olyan széleskörű és felfoghatatlan a környezetünk (de)formálása, hogy még belegondolni is fáj. A fájdalmat pedig minden állat kerüli, igaz?
Bocsánat, hosszú lett és nem is ide tartozik. -
Vajon az új doboz is 14nm-en készül?
-
Pingüino
senior tag
Nyilván, aki ad a minőségre, az magának vesz HUB-ot, de aki ad a minőségre, az eleve nem vesz most Intel procit.
Az olyan embereknek viszont, akiket nem a technikai részletek érdekelnek, csak bemennek a boltba, meglátják a terméket, és megveszik, azoknak egy ilyen HUB bőven elég is, és még kifejezetten vonzó is lenne. Mert hogy "milyen jó, a proci mellé még egy USB HUB-ot is kapok". Vinnék, mint a cukrot, hidd el.
-
koby11h
őstag
Továbbra is fenntartom, hogy rám Palvin Barbi jobban hatna mint az Intel logo
És kell a nagy doboz, hogy jól lássam mert öregszem!USB hub meg félek olyan lenne, hogy nesze semmi fogd meg jól. Inkább legyen sima karton doboz én pedig veszek egy Delock Type C vagy USB 3 hub-ot vagy dokkolót. Abban jobban megbízom.
-
Pingüino
senior tag
Nyilván, ha a vásárló szemszögéből nézzük, akkor sok más szép dolog lehetne rajta, de itt most azon van a hangsúly, hogy azért kell nekik a nagy, szép, díszes doboz a saját logójukkal, hogy az impulzusvásárlók megnyerése mellett reklámozzák is magukat. Ha minden nap ugyanazt a logót nézed, az tudatalatt hat rád. Tehát az ő szemszögükből az a logikus.
Mindenesetre maga az elv akkor is áll. Ahelyett, hogy olyan feleslegesen nagy, csicsás dobozt adnak, ami úgyis a szemétben végzi, akkor már lehetne valami hasznosabb. Azt pl. nagyon adnám, ha egy USB HUB lenne, aminek a hátulját lenyitva férsz hozzá vásárláskor a processzorhoz, utána meg a géphez csatlakoztatva funkcionálna. Persze ezért még ők is simán elkérhetnének plusz pénzeket, akkor is, ha a legyártása fillérekbe kerül. Szóval duplán jól járnának vele, és nincs szemét. -
BiP
nagyúr
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Shin Chen
üzenetére
> Állításod szerint ...
nem ezt állítottam és nem kell túl filozofálni ..
mert amúgy léteznek impulzus kommentelők is.
"IMPULZUS VÁSÁRLÁS: Amikor valaki nem tervezi és nem tudatosan választja ki a terméket, amit megvesz, hanem az üzletben őt érő ingerek, színek, fények vagy eladói munka hatására dönt valami megvásárlása mellett…. ez az impulzus vásárlás. Ilyenkor szerezzük be azokat a “nélkülözhetetlen” huszonnyolcadik tök ugyanolyan cipőnket, ami újabb vita forrása lesz otthon az urammal."
a probléma ott van, ha impulzus managerek hozzák meg a döntéseket - a hasonló csomagolásokról - vagy a fejlesztésekről ...
-
BiP
nagyúr
válasz
tegbashar
üzenetére
Ami csak alátámasztása annak, amit mondtam, hogy szarul végezte a munkáját.
Csak még rosszabb, mert még sem kellett volna kérdezni a logisztikusokat, hanem neki magának is tudnia kellett volna.#76 Pingüino : Szökőévente előkerül 1-1 ilyen termék. Tech példát hirtelen nem tudok mondani,
de pl. Finnországban a babacsomag dobozát használják mózeskosárnak az első hónapokban. -
Pingüino
senior tag
Ennyi erővel am, ha már ennyire számít a körítés, akkor készíthetnének valami hasznosat is. Mondjuk a CPU doboza (miután kivetted belőle a processzort), valami használati tárgyként funkcionálna. Lehet ez egy táska, USB HUB, vagy akár virágláda is. Ez ráadásul plusz marketing, mert ha használod is a dobozt, és nem dobod ki, akkor folyamatosan nézheted a gyártó logóját, ott lesz szem előtt.
-
koby11h
őstag
válasz
Shin Chen
üzenetére
kb. 8-9 éve adtam el iPhone dobozokat, 500Ft/db. Kidobták felbontás után, én meg újrahasznosítottam.
Először megkérdeztem a vevőtől, hogy elhagyta a sajátjának a dobozát? Nem, nem telik Neki ilyesmire, de így jól mutat, hogy van egy doboz a szobában. Olyan menő. Szinte mind ilyen volt. Csak a doboz kellett, és csak e miatt. Nehezen értettem meg. -
Shin Chen
aktív tag
válasz
üzenetére
Azért talán ez nem egy teljesen csereszabatos fogalom... egy képet, legyen az digitális, vagy analóg, festmény, vagy egyszerű rajz, de a zene bármilyen formája.. nem hulladékoznám le.
Ami a 'modern' irányzatokat illeti, ahol minden vackot össze dobálnak, kriksz-krakszokat neveznek 'művészinek'... ahhoz lenne egy két szavam, de inkább nem fűznék hozzá semmit.
Engem főként az zavar, hogy csili-vili dobozokat és csomagolásokat készítenek, ami csak' szemnek-szájnak ingere, aztán megy a szemétbe-meg a vizekbe-, és vannak olyan beteg szarka emberek akik ezeket gyűjtik is.
Legrosszabb, mikor egy közösségben megosztott videoanyag is tartalmazza, státusszimbólumként használva egy polcon porosodik a többi használhatatlan szeméttel együtt, ezáltal emelve a szarv... akarom mondani színvonalat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk:
#72S_x96x_S
Állításod szerint az emberek nem birkák, hanem józan ítélőképességet növesztett majmok, de végső soron ész és értelem nélküli véglények, bizonyos érzéki hatásra reagáló kísérleti patkányok?
Fura elképzelés
no offense -
S_x96x_S
addikt
válasz
Shin Chen
üzenetére
> Nem értem ezt a cikornyás doboz mizériát.
1. a vásárlások nagy része - impulzus vásárlás ..
Ezáltal a forgalmat - olcsón lehet növelni ...
feltéve, ha a csomagolás jobb mint a konkurenciáé ..2. És eljő még az a kor, amikor mashupolják a CPU dobozt és a luxus Prada táskát ..
-
-
S_x96x_S
addikt
A Chip marketing 2. törvénye:
"a dobozos chipek nano mérete fordítottam arányos a csomagolásuk vastagságával!"
avagy minél fejlettebb és kisebb a chip .. annál vastagabb és nagyobb a doboza ..
a kettő közötti tér pedig a céges "know-how"-t jelképezi.
-
Victorio
aktív tag
Szerintem inkább egy új logo kéne.
Az magában is +10 fps a játékokban. -
Dr. Akula
félisten
Amennyit most tudnak az AMD mellett, szerintem a zacsi is elég lesz...
-
BiP
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Pont ez az egyik oka, amiért ki vagyunk akadva.
Mert semmi hasznos előnye, és ahogy Te is írod, a többség kiszórja a francba.
Tehát pillanatnyi eye-candy oltárán gyártás, logisztika, környezetvédelmi szempontokat hátrasorolnak. Na, ezért. -
Sanchez638
addikt
Mindenki a dobozon van fenn akadva. De kérdem én, hány procit látni a használt piacon, aminek doboza is van? Millió számra eladott Pentium 4 processzor doboza már mára igencsak ritkaság számba megy, pedig azok egy részét dobozosan adták.. Sőt egy C2D doboza is ritkaságnak számíthat..
-
törölt tag
Ezek a dolgok a brand részeként funkcionálnak. Hozzájárulnak, hogy legközelebb is ugyanattól a gyártótól válasszon processzort, vagy más terméket az ember.
Emellett lehet, hogy pl. a kicsit megbolondított dizájnú doboz tolja a magasabb sorozatú processzor felé a vevőt, aki vásárlás után azt kézbevéve megerősítést érez, hogy jól döntött.
Ezek jórészt nem is tudatosulnak az emberben, de attól még működnek.
-
Ribi
nagyúr
-
koby11h
őstag
válasz
tegbashar
üzenetére
Akkor írják ki, hogy Bocsánatot kérünk mert elbénáztuk! és tegyenek egy QR kódot ami egy weblapra visz és ott töredelmesen bevallhatnak mindent

Lehet videoüzenet, képek kukoricán térdeplő managerekről és mérnökökről... bármi.
Nem levédett ötlet, ingyen használhatja az Apple, Samsung, AMD, Whirlpool, BMW... vagy akár kormányok is.
-
Alchemist
addikt
Akár újságpapírba is lehetne csomagolni az Intel procikat - chips.

-
Tigerclaw
nagyúr
Nem a regi tejeszacskokat akarom visszahozni, csak legyen homogen a csomagolas anyaga, ne okozzon egeszsegkarosodast es konnyen ujrafelhasznalhato legyen. Emiatt azt is elfejejthetnek mar, hogy a papirdobozos termekre muanyag ablakot tesznek. Ideje lenne mar az EU-nek ezt is megreformalnia. Nem allok egyik csomagolos lobbi melle sem, de a csomagolas legyen homogen, barmibol is keszul. Cimkek helyett is tudnanak nyomtatni magara a csomagoloanyagra, igy se cimke, se ragaszto nem kellene.
-
Ribi
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
A nalunk levo tejesdobozt ne is emlitsd. Az egy ujrahasznositasi remalom, a tobbszoros papir, muanyag retegekkel, osszeragasztva, sot talan meg alufolia reteg is van benne. Na arra dolgozz ki hatekony ujrahasznositast. Ha mar ugyis kornyezetszennyezo, legyen homogen anyaga, hogy sokkal konnyebb legyen ujrafeldolgozni. Tisztan papir, alu, uveg vagy muanyag csomagolasok kellenenek.
-
aginor
veterán
válasz
üzenetére
Termalright már megcsinálta ezt még a kilencvenes években, azóta is követendő példának tartom ilyen szempontból, de amíg a színházkorban élünk, addig csak a külsőségek számítanak, és az, hogy mit mutat magáról az ember/portéka tele műanyaggal, miközben rád helyezik a presszót, hogy ne egyél marhát, mert meghal a föld miattad..
-
Pingüino
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
folytassuk a "Milyen dobozt vegyek?" topicban !
-
dokanin
aktív tag
Ez az igazi gamer proci. A 3 évesek is nagyon szívesen játszanak majd vele. Csak kidobják belőle az a felesleges kis fém vacakot.

-
Busterftw
nagyúr
Nem lett volna egyszerubb kornyezettudatossagra hivatkozni? (uj csomagolasnal nincs vagy kevesebb a muanyag)
PR szempontbol eleg nagy ziccert hagytak ki, a logisztikai szempont lehetett volna masodlagos elony. -
koby11h
őstag
Szerintem sima színezetlen kartondoboz kellene. Rajta a típusszám, sorozatszám, az a fogyasztás amit rendesen meghajtva felvesz az alaplapról (nem villogunk a 65W, 90W meg 125W-okkal, mert már senki sem hiszi el).
És végül a hátoldalára bocsánatkérés több nyelven az elkövetett pongyolaságokért amik mindenféle Spectre, Meltdown és egyéb hibaként híresültek el.
Valamint külön egy bocsánatkérés az 5-6-7 gen. processzorok miatt (i3 pl., kihagyott mag duplázás és elégedetten a seggükön ücsörgés) és az U-s laptop processzorok miatt (pl. i3-4005U), azzal a kiegészítéssel, hogy térdepeljenek 1 évig kukoricán ha még egyszer ilyet csinálnak.
Nekem ez tetszene. (Jelenleg is Intel procijaim van - csak mielőtt feszültségkeltéssel vádolna valaki.) -
-
BiP
nagyúr
Ez vitathatatlan, jól néz ki egy vitrinben.
Kár, hogy ezek engem tök hidegen hagynak
Nyilván másnál megnézem, ha ki van rakva, megdícsérem, de otthon nem vitrinezek ilyenekkel. Felrakom a "számtek cuccok dobozait tartalmazó szekrénybe" a felső polcra a többi cucc mellé, rácsukom az ajtót, és ott nyugodtan elvan a következő procicseréig, amikor majd lefotózom az apróhirdetéshez
#20 Abu85 : Akinek 50-nél több az IQ-ja, annál adja magát a dolog. De akkor is helyet veszítesz vele a széleken, ill. nem hiszem, hogy a doboz csúcsa belül annyira praktikusan ki van használva, ergo a látványon kívül felesleges dolog. No meg sérülékenyebb is a doboz.
-
Lacok
őstag
Ha a csíkszélesség váltás menne így egy szavunk nem lehetne.
-
S_x96x_S
addikt
Azért folytatják még a kreatív ötletelést ...
Az új NUC-os házikós doboz .. igy fog kinézni ... örülni fognak ismét a logisztikusok
-
Ribi
nagyúr
Csak a tejes példa volt fura, mert nem mást kényszerítettek valamire, szimplán a saját magukat szivatták meg, kb 5 perc hírnévért (ami a csilivili doboz miatt születet +2 cikk volt).
Aztán rájöttek, hogy hát ez nem igazán érte meg. Valaki kitalálta gondolom, hogy ez mekkora reklám, aztán mégse.
Persze ugyan erről AMD cikket is lehetett volna csinálni, mert TR doboz volt kb 3-4 féle, az elcseszett koffer mérettől a relatíve kicsiig. He hát nyilván tudjuk miért inteles hír lett belőle. -
törölt tag
Ezek a dobozok még így is óriásiak ahhoz képest, hogy maga a processzor mekkora. Hűtő tudtommal nincs bennük, így én a fölöslegesen keletkező plusz szemetet látom ebben.
-
Hát ha már proci nem megy....
-
Teebor9
tag
A tejet most nem a csomagolás alakja miatt hoztam fel, hanem hogy te ezt akarod megvenni, nem a másikat. Gondolom az intel volt a megrendelő egy nyomda meg a kivitelező. Azért mondom, mert a mi nyomdánknál is volt már rá példa, hogy a megrendelő azt mondta, hogy neki ez kell, így kell, hiába említettük, hogy nem fog működni a dolog. Legyártottuk és a vége az lett, hogy 'Hjaoké, tényleg. Ez nem működik. Akkor úgy kéne megcsinálni, ahogy tanácsoltátok.' És gyártottunk még egy kört.
-
-
Ribi
nagyúr
És ez esetben ki volt a megrendelő?
A vevőnek rohadtul nem kell egy cicomás doboz a tejnek (nem rizstejet kényszerítenek), csak a baj van vele, mert szar hazavinni ha hülye alakja van, az íze meg ugyan olyan, hiszen ugyan az van benne. Még egyszer sem láttam, hogy valaki a boltban verte az asztalt, hogy ő csak tehén alakú dobozban hajlandó tejet venni. Ezt egy marketinges találta ki és a jutubosok meg tudták mutogatni, hogy jujdejóóó. Aztán a vásárlók 95%-a meg 1 jajdeszép után dobta a sarokba a dobozt. Az FX-em fém doboza is vicces meg minden, de kicsit sem lett volna rosszabb egy papír dobozban. Illetve a fém doboz még kisebb is mint a szokásos papírdobozok.
De a régi TR procik is eszetlen nagy dobozban érkeznek. Azt se igazán értem minek. Mostani meg ugyan úgy kis dobozban. Ebben is egymást másolják. -
Teebor9
tag
Ha a megrendelőd azt mondja, hogy látványos és egyedi csomagolást akar, akkor lehet említeni, hogy annak hátulütői lesznek, (Bár ez a korábbinál már amúgy is kiderült, tehát a megrendelő erőltethette így is) de nem mondhatod meg, hogy márpedig te nem úgy csinálod.
Érted, ha bemész a boltba és azt mondod, hogy liter tej kell, nem kényszerítik a kosaradba a rizstejet, mert az mennyivel kevésbe állatkínzós. A vevőnek kell a kedvére tenni, azért fizet. -
törölt tag
Szerintem rajottek, ha ures a doboz akkor is megveszik, ez lesz a legujabb PR fogas az evben.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nagy barom volt aki kitalalta a regi dobozt, az meg megnagyobb aki rabolintott a vezetes reszerol.
-
hardzsi2
aktív tag
Úgy látszik keményen dolgozik a marketing részlegük...
Meg kell nekik köszönni ezt méltó módon
-
snecy20
nagyúr
A baloldali képen látható csomagolás is a múlté lesz? Az gondolom aligha foglal 4x annyi helyet. A 9900k dodekaéderes külalakja kapcsán még megértem a szállítási-tárolási gondokat.
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
>Ennek hatására a korábbi 480 processzort tartalmazó raklap helyett 1620 terméket is le tudnak egybe csomagolva
Az Intel ott lövi lábon magát, ahol tudja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest